Velg ditt oppholdsland
Norge
Språk  
Vi leter etter de beste tilbudene i .
Det er verdt å vente på våre priser.
Leiebil søkelinje

 • Ingen avbestillings- eller endringsgebyrer

  Du har mulighet til å avbestille/endre uten ekstra gebyr opp til 48 timer før opphenting
 • Ingen kredittkortgebyrer

  Oversiktlige tilbud og beste prisgaranti
 • Den beste servicen i 60 år

  Partner med verdensledende bilutleieleverandører
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Sted for avhenting:
  Skriv inn ditt valgte sted og velg blant forslagene som dukker opp
 • Sted for avhenting:
  Valgt sted kunne ikke finnes. Vennligst endre søket
 • Sted for avhenting:
  Velg sted for avhenting
 • Sted for avlevering:
  Vennligst velg sted for avlevering
 • Datoer:
  Velg et senere tidspunkt for avlevering enn ved avhenting
 • Reiser til øst-europa:
  Dersom du skal reise til øst-europeiske land, vennligst ring oss på +47 219 54 186
 • Det finnes ingen matchende stasjon for dette returneringsstedet. Vennligst velg et annet returneringssted eller opphentingssted.
 • Sjåføralder:
  Vennligst oppgi sjåførens alder
Auto Europe Car Rental Companies: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Baskerland Road Trip

Baskerland Road Trip: fra San Sebastián til Bilbao

Baskerland Road Trip

 

Med et spenn som strekker seg over sørvestlige Frankrike og nordøstlige Spania, er Baskerland en av de mest fascinerende stedene i Europa. Regionen strekker seg langs Biscayabukta i nord og elven Ebro i sør, og omfatter de baskiske fjellene i midten. Regionen har mye å tilby hele året: imponerende moderne arkitektur, rikt kunst- og kulturliv, et varmt klima og luksuriøse feriesteder. Den anerkjente vinregionen Rioja grenser mot den sørlige delen av landet.

Møt det vennlige baskiske folket borte fra kjas og mas på road trip i Baskerland. Du vil finne en mengde små og fargerike byer nord i landet, i enkel kjøreavstand fra større byer. Baskerland utforskes best med leiebil, så vi foreslår at du dropper turbussen, du vil ikke savne den.

For å gjøre mest mulig ut av hva landet har å tilby anbefaler vi å dra på en road trip gjennom Baskerland. Nyt synet av røde hustak langs kysten og dalene og elvene i de baskiske fjellene, et fantastisk panorama. Å komme deg på veien i Baskerland vil være problemfritt takket være våre mange bilutleiestasjoner. Gjør deg kjent med de lokale trafikkreglene ved å besøke vår kjøreguide


Det optimale startpunktet vil være å hente din leiebil i San Sebastián som ligger ved Biscayabukta. Byen lokker besøkende med sine solfylte strender omgitt av fjell. Sentrum er perfekt for sightseeing til fots. San Sebastian, med sin romantiske og ungdommelige atmosfære, vil sette deg i feriestemning på et blunk!

Etter å ha begynt din road trip i San Sebastián, vil du være klar til å utforske landskapet, møte den gjestfrie lokalbefolkningen og beundre den lokale middelalderske og romanske arkitekturen i Vitoria-Gasteiz. Du kan så utforske den pittoreske Rioja-regionen før du kommer til slutten av road tripen i Bilbao, som huser noen av verdens største museer.

La oss være din partner på road trip i Baskerland. Les vår guide for masse reiseinspirasjon slik at du får med deg alt det beste av regionen. Takket være en leiebil i Spania fra Auto Europe , vil du være i stand til å reise i ditt eget tempo!


Baskerland Road Trip Oversikt

 Road Trip til San Sebastián       Road Trip til Vitoria-Gasteiz


Road Trip til Haro       Road Trip til Bilbao
      

Rute
AvstandReisetid
Hovedvei
San Sebastián til
Vitoria-Gasteiz
98,7 km
1 time 16 minutterAP-8 & AP-1
Vitoria-Gasteiz til
Haro
77 km
35 minutterAP-1 & N-124
Haro til Bilbao
95,7 km
1 time 2 minutterAP-68

 

Total:242 km
2 timer 53 minutter

 


Baskerland Road Trip Dag 1: San Sebastián

 

Baskerland Road Trip: San Sebastián

 

Attraksjoner i San Sebastián:

Med sine pittoreske bukter og karakteristiske røde tak, er det vanskelig å tro at byen ikke er et middelhavs-hotspot. San Sebastián, eller Donostia som det heter på det lokale språket, er din inngangsbillett til den magiske atmosfæren i nordlige Baskerland. Hent din leiebil på San Sebastian flyplass og kjør til de fantastiske strendene Playa de la Concha eller Playa de Ondarreta. Disse urbane strendene er perfekt for en avslappende tur på den gylne sanden og en forfriskende dukkert i sjøen. Surfere kan prøve den litt mindre travle Playa de Gros. Det krystallklare vannet i Biscaya Bay kan bli livlig i løpet av fiskebåt-Regattaen La Concha i begynnelsen av september. Se mer av undervannsverdenen på byens akvarium. Gå opp til Igueldo Mountain og se Donostia i all sin prakt fra toppen av fjellet. September er også tiden for San Sebastián Internasjonalel Filmfestival.

 

Restauranter, barer og utesteder i San Sebastián:

 

Restauranter i San Sebastián

En road trip til San Sebastián kan ikke ikke være komplett uten å besøke Parte Vieja, et historisk område i Donostia med noen fantastiske restauranter og gode tapas og pintxos barer. Besøkende går ofte fra ett sted til et annet for å smake på lokale delikatesser. Vi anbefaler et besøk til den populære La Cuchara de San Telmo for kreative måltider som risotto med blekksprutblekk og foie a la plancha. La Mejillonera , på den annen side, serverer tradisjonelle retter, for eksempel patatas bravas, calamari, eller blåskjell. Prøv Astelana for tapas med en asiatisk vri eller dra til Michelin-stjerne-restauranten Arzak som tilbyr deilige sjømatretter. 

 

Hotell og overnatting i San Sebastián: 

 

Byen har mange overnattingstilbud, også for budsjett-reisende. For reisende som ønsker et rimelig alternativ er boutiqueleiligheter og hoteller som Pensi ón Bellas Artes og Pensi ón Aida gode valg. Disse stedene tilbyr komfortable rom til konkurransedyktige priser. Flere alternativer med enkel komfort inkluderer PENSI ó n Amaiur eller Pensi ón Altair . Hvis du ønsker deg et mer luksuriøst alternativ, sjekk inn på gotiske Hotel Villa Soro. Sentrum kan nås mec 20 minutters gange. Hotel de Londres y de Inglaterra har rom med havutsikt.

 


Naturskjønne veier på langtur til San Sebastián:

 

Mens du planlegger ditt opphold i San Sebastián, sørg for å sette av litt tid for dagsturer til regionale byer og landsbyer. Takket være en leiebil i San Sebastián vil du være i stand til å se det meste av regionen. Dra til de vakre sandstrendene i Hondarribia, en nærliggende by. Prøv lokal mat i gamlebyen, som er hjem til fantastiske restauranter. Den vakre byen Irun er det perfekte stedet for en dagstur. Det finnes mange muligheter for utendørs aktiviteter: golf, ridning, hanggliding, eller kanopadling på elva Irun. Fiskeværet Getaria, hjembyen til havforsker Juan Sebastián Elcano, vil fortrylle deg med fersk sjømat.  

 


Planlegg på forhånd: Dine Road Trip tjenester

 

 

Tilbake til toppen


 

Baskerland Road Trip Dag 2: Vitoria-Gasteiz

 

Baskerland Road Trip: Vitoria-Gasteiz

 

Attraksjoner i Vitoria-Gasteiz:

Votoria-Gasteiz, hovedstaden i Baskerland ligger utenfor de populære turistområdene, men takket være din leiebil, vil en road trip til Vitoria-Gasteiz bare ta en time eller så. De fleste av byens attraksjoner er fra middelalderen. Ta en spasertur langs bymurene og du vil finne en by spekket med historiske monumenter. Det godt bevarte bysentrumet er hjem til imponerende renessansebygninger som Bendaña Palace, Escoriaza-Esquivel Palace og Catedral de Santa Maria. Nyt solen i en av de mange parkene i byen; Vitoria-Gasteiz ble kåret Europas grønne hovedstad i 2012.
Plaza de la Virgen Blanca, er et livlig torg og setting for lokale festligheter, det er også byens mest populære møtested.

 

Restauranter, barer og utesteder i Vitoria-Gasteiz:

 

Vitoria-Gasteiz Restauranter

Hvis du er ute etter noe helt spesielt, parker din leiebil i Vitoria-Gasteiz sentrum og gå ned gaten Calle Correría til El Portal ó n, er restaurant som garantert vil sjarmere deg i senk. Du vil bli servert av personal kledd i kostymer i 1500-talls bonde-stil. Klassisk innredede Zaldiaran tilbyr åtte-retters menyer til rimelige priser. Fresa y Chocolate Vitoria serverer hjemmelagde kaker og fersk juice.

Hotell og overnatting i Vitoria-Gasteiz:

Ettersom du skal reise med bil, kan overnatting også være utenfor sentrum. Her  finner du noen fantastiske hoteller, som Hotel Restaurante Araba, populær for sin rolige beliggenhet og gode restaurant. Gran Hotel Lakua retter seg mest mot forretningsreisende. Skulle du ønske å bo i en mer moderne settting, prøv Jardines de Uleta som ligger mer sentralt. 

 


Tilbake til toppen


Baskerland Road Trip Dag 3: Haro


Baskerland Road Trip: Haro

 

Attraksjoner i Haro:

Nå noe spesielt for vinelskere - en road trip til Haro! Spansk vin er regnet blant de beste i verden, spesielt vin produsert i Rioja. Den tredje dagen av din Baskerland road trip tar deg til Haro, en by som ligger i nord i Rioja provinsen. Her vil du enkelt kunne besøke vinprodusenter med din leiebil i Haro. Regionen er kjent for Tempranillo, rødvin med fløyelsliknende tekstur og hint av kirsebærs- og vaniljearoma. Hvitvin produseres også her, og den er perfekt for sjømat. Haro, hjembyen til kjente vinprodusenter, er det best å besøke på sommerstid når den årlige Haro Vinfestival blir holdt og området bokstavelig talt flommer av vin. Festivalen starter ved at en parade av menn kledd i hvite skjorter og røde skjerf bærer ulike beholdere fylt med vin. Paraden avsluttes med at mennene blir dusjet med vin. Skulle du gå glipp av festivalen, er det likevel mange sjarmerende vingårder å besøke. På Ló pez de Heredia Viña Tondonia kan du se det tradisjonelle vinproduksjonsutstyret. Vinedos Gomez Cruzado ønsker deg velkommen med et vennlig personale og vinsmaking. For et once-in-a-lifetime-minne, kan du prøve ballongturer som tilbys av Globos Arcoiris og beundre den spektakulære utsikten.     

Restauranter, barer og utesteder i Haro:

 

Haros vingårder

Andre Simon, en fransk vinhandler og forfatter sa en gang " Mat uten vin er et lik; vin uten mat er et spøkelse. " Ingenting er bedre enn å kombinere de to i Haro sine fantastiske restauranter. Ta del i atmosfæren til Asador Beethoven , eller besøk rustikke  Restaurante Mes ón Atamauri ; begge steder serverer tradisjonelle spanske retter laget av lam, asparges eller sopp ledsaget av vin til rimelige priser. Sentrale Arrope tilbyr vennlig service og et utvalg av vegetariske retter.

Hotell og overnatting i Haro:

 

Hvis dere er på parferie, velg det romantiske hotellet Casa de Legarda , som ligger i en liten landsby, en mil unna Haro sentrum - perfekt avstand for en spasertur for deg og din kjære. Velg det familiedrevede Hostal Aragón som et rimelig alternativ, ideelt for et kort opphold.

 

Tilbake til toppen


Baskerland Road Trip Dag 4: Bilbao

 

Baskerland Road Trip: Bilbao

 

Attraksjoner i Bilbao:

Den siste dagen på road trip i Baskerland  tar deg til Bilbao. Kunstentusiaster vil garantert elske livlige Bilbao, den største byen i Baskerland og et økonomisk knutepunkt i nord-Spania. Byens høydepunkt er Guggenheim-museet i Bilbao som er designet av den amerikanske arkitekten Frank Gehry. Museo de Bellas Artes viser moderne og klassisk kunst samt verk av baskiske kunstnere, som Jorge de Oteiza og Eduardo Chillida. Avlegg et besøk til flotte Teatro Arriaga Antzokia, som er inspirert av operahuset i  Paris. Teateret har opera, ballett, konserter og teaterforestillinger. Hvis du vil lære mer om baskisk kunst, dra til Euskal Museoa, som ligger i et tidligere kloster. Museet arrangerer ulike utstillinger fra forskjellige epoker, fra forhistorisk tid til det 21. århundre.

 

Restauranter, barer og utesteder i Bilbao:

Bilbao RestauranterTopp din road trip til Bilbao med et spesielt måltid! Reis til Mercado de la Ribera , et stort marked i Casco Viejo, for å finne noen deilige lokale delikatesser til en piknik. Dra til torget La Plaza Nueva for å velge fra et rikelig utvalg av tapasbarer. Vær eventyrlysten og prøv tradisjonell baskisk mat i Rio-Oja som tilbyr blekksprut i sin egen blekk. 

 

Hotell og Overnatting i Bilbao:


Gatene i Bilbao er fullpakket med små og spesielle butikker. Hotellene i byen er også veldig karakteristiske. Pensión Iturrienea Ostatua for eksempel, er dekorert med malerier av lokale kunstnere, antikviteter og andre kuriositeter. Fargerike Hotel Begoña tar imot reisende med moderne kunst. Tradisjonelle Hotel Miró ligger ikke langt unna Guggenheim-museet i Bilbao. Hotellet tilbyr elegante rom og er kjent for sitt vennlige personale.

Naturskjønne veier på Din Road Trip i Bilbao:

Vakre kjøreturer i BilbaoTakket være en leiebil i Bilbao, vil du være fri til å reise rundt på den regionale landsbygda. Planlegg en dagstur til Guernica, en by med en tragisk historie. Den var bombemål under den spanske borgerkrigen, da den ble ødelagt i 1937 av tyske luftstyrker, som var alliert med den spanske nasjonalistiske regjeringen. Bombingen fungerte som inspirasjonenbak Pablo Picassos berømte svarte og hvite veggmaleri Guernica . Byen, en berømt møteplass for de baskiske politikere, er bare en 40-Minutter unna Bilbao med leiebil. Besøk Gernika Peace Museum for å lære om historien til byen.  En annen hyggelig dagstur fra Bilbao er et besøk til nærliggende Lekeitio. Utenfor høysesong er stedet en sjarmerende fiskelandsby, mens i høysesongenforvandles den til et pulserende badested. Hvis ferien ender i Bilbao, ta et fly hjem fra Bilbao flyplass

 


Tilbake til toppen

Velg oppholdsland
close