Velg ditt oppholdsland
Norge
Språk  
Vi leter etter de beste tilbudene i .
Det er verdt å vente på våre priser.
Leiebil søkelinje

 • Ingen avbestillings- eller endringsgebyrer

  Du har mulighet til å avbestille/endre uten ekstra gebyr opp til 48 timer før opphenting
 • Ingen kredittkortgebyrer

  Oversiktlige tilbud og beste prisgaranti
 • Den beste servicen i 60 år

  Partner med verdensledende bilutleieleverandører
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Sted for avhenting:
  Skriv inn ditt valgte sted og velg blant forslagene som dukker opp
 • Sted for avhenting:
  Valgt sted kunne ikke finnes. Vennligst endre søket
 • Sted for avhenting:
  Velg sted for avhenting
 • Sted for avlevering:
  Vennligst velg sted for avlevering
 • Datoer:
  Velg et senere tidspunkt for avlevering enn ved avhenting
 • Reiser til øst-europa:
  Dersom du skal reise til øst-europeiske land, vennligst ring oss på +47 219 54 186
 • Det finnes ingen matchende stasjon for dette returneringsstedet. Vennligst velg et annet returneringssted eller opphentingssted.
 • Sjåføralder:
  Vennligst oppgi sjåførens alder
Auto Europe Car Rental Companies: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Road trip i Dordogne | Auto Europe

Dordogne Road Trip: Clermont-Ferrand til Bordeaux

 

La Vallée de la Dordogne Road Trip

 

Nøkkelen til en vellykket ferie er valget av et perfekt reisemål, slik at alle dine ønsker blir oppfylt når du kommer dit: deilig mat, et komfortabelt hotell, og et stort utvalg av attraksjoner!

Hvis du tenker på å reise til Frankrike og lurer på hvilken region du skal besøke, har vi et forslag: en road trip i La Vallée de la Dordogne. Vi har satt sammen en firedagers turguide fylt med sightseeing, attraksjoner, historiske steder, vakker natur og kulinariske høydepunkter. Takket være Auto Europe sin reiseguide vil du være i stand til å få mest mulig ut av ferien.

Skjult i hjertet av Frankrike ligger La Vallée de la Dordogne som fortryller besøkende med sin naturlige skjønnhet. Dalen fører gjennom vinregioner og området huser utallige slott og pittoreske utsikter. Vår turguide inkluderer detaljerte daglige reiseplaner med sightseeing, attraksjoner, hoteller og restauranter. Utforsk La Vallée de la Dordogne-regionen, og opplev den lokale kulturen og regionale perler som Bergerac

 


La Vallée de la Dordogne Road Trip Oversikt


 

 

Road Trip til Clermont-FerrandRoad Trip til Tulle

 

Road Trip til BergeracRoad Trip til Bordeaux

 

 

Road Trip AvstandKjøretid
Route
Clermont-Ferrand til Tulle
149,6 km
1 time 40 min
E70
Tulle til Bergerac
145 miles
1 time 43 min
E70 så N21
Bergerac til Bordeaux
111 miles
1 time 23 min
D8 / D559

 

La Vallée de la Dordogne Road Trip Dag 1: Historiske røtter fra Clermont-Ferrand

 

 

Clermont-Ferrand Road Trip

 

Ting å gjøre i Clermont-Ferrand

Den første dagen av din road trip i La Vallée de la Dordogne begynner i Clermont-Ferrand, en av de eldste byene i Frankrike og en kulturell bastion. Byen er beskrevet som en geografisk anomali, og er omgitt av utdødde vulkaner. Disse omgivelsene gir mange turmuligheter, blant annet for klatring og fjellturer; perfekt for en aktiv ferie. Mange historiske bygninger er bygget med sorte vulkanske steiner, for eksempel Cathédrale Notre-Dame-de-l'Assomption, som ligger i sentrum av byen. Konstruksjonen begynte i 1248 og den stod ikke ferdig før i 1902. Clermont-Ferrand er hjem til en rekke historiske steder, museer og kunstgallerier. En leiebil i Clermont-Ferrand vil gjøre deg i stand til å reise komfortabelt og se alle attraksjonene i ditt eget tempo!


Restauranter, barer og natteliv in Clermont-Ferrand 


Clermont Ferrand RestaurantFrankrike er ansett verden over som et land fullt av kulinariske delikatesser. Cermond-Ferrand er ikke annerledes. Byen er stolt over sin utsøkte kulinariske scene. Hvis du vil ha en overdådig middag, dra til Le Patio Nata for utsøkte retter og sjokoladefondue. For en mer uformell middag, prøv Planet Pizza eller Pizzeria Grill La Mama.

Vinkulturen står sterkt i Clermond-Ferrand, og det er mange steder du kan prøve vinsmaking og et stort antall vingårder i den omkringliggende regionen. På tross av sin beskjedne størrelse, er byen en universitetsby og har et pulserende natteliv. Hvis du går i gatene i gamlebyen om kvelden, vil du finne mange puber og klubber med herlig atmosfære. For en koselig kveld ute anbefaler vi et besøk til Le Cafe, som serverer et imponerende utvalg av drikkevarer. Lokale kulinariske høydepunkter vil gjøre din road trip til Clermont-Ferrand til en ekte godbit!

 


Hotell og overnatting i Clermont-Ferrand

Å finne et passende hotell er avgjørende for ferien. Etter en lang dag fylt med sightseeing, er det deilig å sette seg på en balkong og slappe av. Oceania Clermont Hotel får ros fra sine gjester og på internettportaler. Det fire stjerners hotellet ligger i hjertet av byen, og lover et hyggelig opphold; bar lounge, gratis Wi-Fi, og kort vei til lokale attraksjoner. Det er et stort utvalg av overnattingsalternativer i Clermont-Ferrand, og du kan være sikker på å finne noe passende for dine reisebehov.

 

Road Trip Clermont-Ferrand til Tulle


Clermont-Ferrad til Tulle ruteEt gammelt ordtak sier "Alle veier fører til Roma", men vi vil omformulere det til: " det er mange veier til reisemålet". Vårt mål er Tulle; for å komme deg dit fra Clermont-Ferrand, kan du velge den raskere ruten på E70 eller å se den pittoreske La Vallée de la Dordogne. Veien D922 vil også gi deg muligheten til se Chastreix Sancy Naturreservat og park samt det utrolig vakre Chateau Val, bygget i 1660.

 

 

 


Mer informasjon; La Vallée de la Dordogne road trip

 

 

Tilbake til toppen  

La Vallée de la Dordogne Road Trip Dag 2: Opplev middelalderarkitektur i Tulle

 

Tulle Road Trip

 

Ting å gjøre i Tulle


Den andre dagen av din road trip til La Vallée de la Dordogne tar deg til byen Tulle. Tulle er gjennomsyret av historie; denne byen ble grunnlagt i middelalderen, noe som tydelig kan sees på den storslåtte middelalderarkitekturen også i dag. Tulle er hjem til mange museer og historiske steder. Nettverket av brosteinsbelagte gater i den historiske delen av Tulle viser ulike arkitektoniske stiler. De mest fremtredende bygningene fra middelalderen er Maison de Loyac og Maison Lauthonie, begge nylig renovert. Tulle katedralen og klokketårnet ligger i nærheten av elven Correze. Begge er bygget i det 12. århundret og er gode representasjoner på romersk og gotisk arkitektur.

Det spiller ingen rolle hvilken tid på året du reiser til Dordogne-dalen. Det er et rikelig utvalg av kulturelle arrangementer hele året, som konserter, forestillinger eller fotoutstillinger. Ta en titt på den kulturelle aktivitetskalenderen mens du planlegger ferien. En leiebil i Tulle vil gjøre det mulig å se alle utstillingene du ønsker å få med deg. Alternativt kan du ta din leiebil på en dagstur til Genf. På din Road trip til Tulle vil du oppdage noen fantastiske steder!

 


Restauranter, barer og natteliv i Tulle

 

Restauranter, barer og natteliv i Tull

Den kulinariske scene i Tulle er ganske konservativ og fokuserer på typiske franske retter. Kvaliteten på matvarene er høyt prioritert, og du vil definitivt være fornøyd med det lokale kjøkkenet.

La Taverne du Summlier serverer tradisjonelle franske retter som du kan nyte mens du drikker utmerket vin. Auberge le Tacot, på den annen side, tilbyr lokale spesialiteter og veganske retter. Selv om det er begrensede muligheter for partyløver har Tulle noen flotte barer og puber, og du kan være sikker på å finne et sted å slå deg løs.

 

 

Hotell og overnatting i Tulle

Du vil være overrasket over det varierte hotelltilbudet i Tulle og de fleste av dem garanterer sine besøkende et komfortabelt opphold. Denne magiske byen er omgitt av et vakkert landskap, så pass på å bestille et rom med balkong. Vi kan absolutt anbefale deg et opphold på Le Domaine Des Mondieres. Anlegget består av seks gjestehytter og har bar og restaurant. Her vil du kunne nyte den flotte utsikten over Dordogne.


Road Trip Tulle Oversikt

Tulle til Bergerac rute

Etter at du har besøkt Tulle og du er på vei til Bergerac, er det best å ikke ta E70. Forlat Tulle og fortsett turen via D60, som tar deg direkte til hjertet av Bergerac. Du vil kjøre gjennom naturskjønne omgivelser og passere fantastiske slott. I midten av ruten din, følg skiltingen til Mandor Manor d'Eyrignac som ble bygget i det 17. århundre. Dens hager anses for å være de vakreste i hele landet.

 

 


Tilbake til toppen

 


Road Trip La Vallée de la Dordogne Dag 3: Vinsmaking i Bergerac

 

Road Trip til Bergerac

 

Ting å gjøre i Bergerac

 

Midt i La Vallée de la Dordogne er Bergerac omgitt av et mylder av vingårder, kjent for sine spesielle vinblandinger og vinvarianter. Dette stedet er himmelen for vinelskere. Takket være en leiebil i Bergerac kan du dra på vinsmaking til lokale vingårder. Populære aktiviteter i regionen er kanopadling på Dordogne og piknik på elvebankene.  

En Road trip til Bergerac inkluderer også besøk til byens slott og andre historiske steder. En av de mest berømte historiske bygningene er Chateau de Monbazillac . Denne renessanseeiendommen har utsikt over Bergerac og tilbyr vinsmaking.  

Restauranter, barer og natteliv i Bergerac


 Regionen er kjent for god vin og lokale delikatesser, som patéer. Det gjenspeiles i den kulinariske scene i Bergerac. Lokale spesialiteter inkluderer Tourin Blanchi - hvitløksuppe med eggehvite og Pommes Sarlaises - potetgull stekt i andefett. Hvis du bor i Bergerac for en begrenset periode, og planlegger besøk på en restaurant, dra til Cabanoix et chataigne , som serverer fremragende franske spesialiteter og god vin.

Bergerac har et hav av store klubber og koselige puber. Med mange alternativer tilgjengelig, er du garantert en flott kveld ute i Bergerac. Sjekk ut berømte Rocksane for en konsert, stedet er kjent for rock, reggae, jazz, metal og elektronisk musikk.

 

Hotell og overnatting i Bergerac


Å finne et godt hotell i Bergerac er ikke noe problem. Nesten alle boenhetene tilbyr rom med utsikt over Dordogne. En av de beste hotellene i byen er uten tvil Chateau les Merles med et stort svømmebasseng, treningsfasiliteter, daglig frokostbuffé, og best av alt: flott utsikt! Et litt mer sjarmerende alternativ er La Flambee , et rustikt hotell med fransk atmosfære. Det tilbyr moderne fasiliteter, tradisjonell mat, og har en hyggelig beliggenhet i utkanten av Bergerac. 

 

 

Road Trip Bergerac oversikt

Bergerac til Bordeaux rute

Den raskeste ruten fra Bergerac til Bordeaux er via D709 og A89. Men her går du glipp av alle de regionale høydepunktene. For å få mest mulig ut av din La Vallée de la Dordogne road trip, ta D93 for å se den lille byen Liborune og de pittoreske landsbyene på veien. Ta en pause på Lac Bleu, hvor du kan ha piknik ved det asurblå vannet. 

 

 


Flere reisetips

 

 

Tilbake til toppen

 


Road Trip La Vallée de la Dordogne Dag 4: En fantastisk dag med vinsmaking i Bordeaux

 

Road Trip til Bordeaux

 

Ting å gjøre i Bordeaux

 Det er den siste dagen av vår Dordogne road trip. Planen for denne dagen er Bordeaux og omegn - en fantastisk avslutning på reisen din! Bordeaux er kjent som et lite Paris, og er et mekka for turister med sine utallige attraksjoner. Historien til byen gjenspeiles i arkitekturen. En av de viktigste bygningene er den romerske St. Andre Katedral, bygget i 1096 og innviet av pave Urban II. Verdensarvsteder som den gotiske Saint Michel-basilikaen fra det 14. århundre og Saint-Seurin-basilikaen er must på listen! 

Bortsett fra de tradisjonelle severdighetene, har Bordeaux noe mer å tilby. Fotballfans bør ta seg tid til en av FC Girondins kamper. Billetter er rimelige, men hvis du kommer for å se Girondins spille mot Marseille må du passe på at du bestiller billetter på forhånd. Du vil være i stand til å se alle attraksjonene i regionen med en leiebil i Bordeaux .

 

Restauranter, barer og natteliv i Bordeaux

 

Restauranter i BordeauxMens du er i Bordeaux må du ikke gå glipp av muligheten til å gå på vinsmaking! Det finnes mange vindistrikter i Frankrike, men Bordeaux er vanskelig til å konkurrere med. Variasjonen av vin og kvalitetsnivået gjør at Bordeaux skiller seg fra andre vindistrikter og kommer på andreplass i verden i produksjon med over 800 millioner flasker i året. De mest kjente vintage Bordeaux-viner inkluderer: Haut Brion, Lafite Rothschild, Latour, og Cheval Blanc . Rundreise i regionen og prøvesmaking av vin er noe du ikke kan gå glipp av, bare husk å bestille vinsmaking på forhånd.

Gastronomi spiller en stor rolle i Bordeaux. Restauranter tar stolthet i å gjøre sine kulinariske spesialiteter på nivå med kvaliteten på regional vin. Det er en uoffisiell restaurantgate i Bordeaux, hvor besøkende kan velge mellom forskjellige kulinariske stiler, for eksempel tyrkiske eller marrokanske delikatesser. La Victorie-distriktet, på den annen side, er kjent for diverse klubber, puber og barer. Nyt kvelden ute i den historiske byen Bordeaux

 


Hotell og overnatting i Bordeaux

Avslutt din road trip til Bordeaux med et opphold på et fancy hotell. Vi anbefaler Grand Hotel de Bordeaux med spa, restaurant, bar og rom med fantastisk utsikt. Et annet alternativ er moderne Seeko'o med elegant interiør, cocktailbar og en utmerket restaurant. Hotellet har utsikt over skjæringspunktet mellom Garrone- og Dordogne-elvene. Det er også flere rimelige overnattingsmuligheter, hvis du ønsker et rimeligere opphold.

  
Bordeaux Road Trip 

Road Trip Dordogne

Hvis du virkelig ikke ønsker til å forlate Frankrike nå, prøv feriestedene langs Atlanterhavskysten. På denne måten kan du forlenge roadtripen. Avlegg et besøk til Nice, Paris eller andre grandiose destinasjoner i Frankrike eller Europa! Vi er her for å hjelpe deg med riktig leiebil uansett hvor du er på vei.

 

 

 

 


Tilbake til toppen

Velg oppholdsland
close