Velg ditt oppholdsland
Norge
Språk  
Vi leter etter de beste tilbudene i .
Det er verdt å vente på våre priser.
Leiebil søkelinje

 • Ingen avbestillings- eller endringsgebyrer

  Du har mulighet til å avbestille/endre uten ekstra gebyr opp til 48 timer før opphenting
 • Ingen kredittkortgebyrer

  Oversiktlige tilbud og beste prisgaranti
 • Den beste servicen i 60 år

  Partner med verdensledende bilutleieleverandører
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Sted for avhenting:
  Skriv inn ditt valgte sted og velg blant forslagene som dukker opp
 • Sted for avhenting:
  Valgt sted kunne ikke finnes. Vennligst endre søket
 • Sted for avhenting:
  Velg sted for avhenting
 • Sted for avlevering:
  Vennligst velg sted for avlevering
 • Datoer:
  Velg et senere tidspunkt for avlevering enn ved avhenting
 • Reiser til øst-europa:
  Dersom du skal reise til øst-europeiske land, vennligst ring oss på +47 219 54 186
 • Det finnes ingen matchende stasjon for dette returneringsstedet. Vennligst velg et annet returneringssted eller opphentingssted.
 • Sjåføralder:
  Vennligst oppgi sjåførens alder
Auto Europe Car Rental Companies: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Val de Loire Road Trip

Val de Loire Road Trip: Nantes til Tours

 

Val de Loire Road Trip - Nantes til Tours

 

Når en vurderer ulike regioner i Frankrike, er Val de Loire klart det perfekte reisemål for en road trip, ikke bare på grunn av den fascinerende arkitekturen, men også på grunn av de ulike kulinariske spesialiteter i regionen.

Håper du på en unik ferieopplevelse? Planlegg en tur gjennom Val de Loire med Auto Europe! Regionen er kjent som Frankrikes hage, og tilbyr besøkende vingårder, frukthager, aspargesenger, en utsøkt restaurantscene, historiske byer og fantastiske slott. Det er noe for alle reisende! Vår kjøreinformasjon har mer informasjon om kjøring i Frankrike. 

Nedenfor finner du en omfattende fire dagers turguide gjennom Val de Loire, fra Nantes til Tours, med gode tips om hvor du bør stoppe imellom. Enten du håper på vinsmaking på de beste vingårdene i regionen eller planlegger å utforske de gamle ruinene, kan du bruke denne siden som en rettesnor og planlegge en uforglemmelig tur med leiebil i Frankrike! Hvis du ønsker litt ekstra veiledning om bilutleie, kan du besøke våre informative sider om drivstoffpolicy og egenandelsbeskyttelse.

 


Val de Loire Road Trip oversikt 


 

          Road Trip Oversikt Frankrike Val de Loire Tours

 

Stasjoner
AvstandReisetidHovedrute
Nantes til Angers
90 kmca. 1 timeA11
Angers til Saumur
67 km
ca. 45 MinutterA11 til A85
Saumur til Tours
79 km
ca. 50 Minutter
D8 / D952

 

 

Val de Loire Road Trip Dag 1: Nantes, en reise gjennom historien

 

Road Trip Oversikt Frankrike Val de Loire Nantes


Aktiviteter og sightseeing i Nantes: Det er neppe noen annen region som lar deg oppleve så mange forskjellige fasetter av fransk kultur som Val de Loire. Når du bestiller en leiebil i Nantes , har du tilgang til mange turistattraksjoner og historiske steder. Hvis du er ute etter et interessant museum, vil vi anbefale Jules Verne-museet, hvor du kan lære mer om forfatteren er kjent for sine mange bøker, blant annet "En verdensomseiling under havet". Du vil bli kjent med mange fascinerende anekdoter om Vernes liv, kan kjøpe flotte suvenirer, og du kan nyte en fantastisk utsikt over Nantes havn. Byen huser også mange romantiske slott, festninger og katedraler, som Peterskirken og Chateau des Ducs de Bretagne.

Besøkende er også godt ivaretatt i sentrum av byen med ulike butikker og forretninger, deilige retter og historiske severdigheter. Det mest kjente er trolig Place du Bouffay, en gågate kjent for sin middelalderarkitektur og en overflod av barer og restauranter, den ligger mellom Chateau des Ducs de Bretagne og Peterskirken.

Road Trip Oversikt Frankrike Val de Loire Nantes Restauranter, barer, natteliv

Restauranter og barer i Nantes: Frankrike er kjent for sitt utsøkte kjøkken, og med god grunn - franskmennene har vært kulinariske innovatører siden begynnelsen av den vesteuropeiske sivilisasjonen. Restaurantscenen i Nantes tilbyr deg ulike alternativer. Spesielt utmerket er La Cigale, rost av mange som det vakreste brasserie i Frankrike. Restauranten er kjent for sin fantastiske innredning og åpne kjøkkenløsning, hvor kunder kan se kokken forberede fersk sjømat og hors d'oeuvres. 

Uteliv i Nantes består av en rekke barer, klubber og cocktail-lounger, som er spredt over hele byen. Bouffay-kvarteret med sin historiske arkitektur er kjent som en topp nattelivsdestinasjon. Du bør også prøve noen av Nantes klassiske drikker når du er der. Spesielt populær er kir Breton - en bitter eplevin med fruktlikør. Nantes er også kjent for sin regionale vin, kalt Muscadet, en overraskende rimelig cuvée som går godt sammen med sjømat. 


Hotell og overnatting i Nantes: Ønsker du å legge litt mer luksus til din road trip til Nantes ved å bo på et fantastisk hotell? Radisson Blu Hotel er et av de beste luksushotellene i Nantes, og ligger svært beleilig i midten av byen, i nærheten av mange turistattraksjoner, restauranter og barer. Interiørdesignet på hele hotellet er virkelig verdt å se, ettersom hvert rom er individuelt designet av den berømte franske designeren Jean-Philippe Nuel, komplett med en rekke ikoniske designerstykker. Hvis du er ute etter et mer uformelt opphold, bekymre deg ikke - det er noe for enhver smak i Nantes.  

Val de Loire Road Trip Oversikt Nantes til Angers kart

Flotte kjøreturer fra Nantes: Det er mange ruter som fører fra Nantes til Tours. Den raskeste er ofte også den travleste, og tilbyr ikke mye å se på veien. Så i stedet for å kjøre langs en travel, kjedelig motorvei som A11, unngå de største veiene og prøv D723, for eksempel. Denne veien vil ta deg langs elven Loire, og tilbyr vakker utsikt over skiftende landskap, mange vinprodusenter og sjarmerende landsbyer.

 

 

 Mer reiseinformasjon: Nantes

 

 

Tilbake til toppen


 

Val de Loire Road Trip Dag 2: Slott og Chateaus i Angers

 

Road Trip Oversikt Frankrike Val de Loire Angers


Eventer og turistattraksjoner i Angers: Gratulerer, du har kommet deg fra Nantes til Angers! Dette betyr starten av den andre delen av din utrolige biltur gjennom Val de Loire. Angers er historisk viktig og full av kunst, arkitektur og deilig fransk mat. Den vakre byen Rennes er også bare en time og 45 minutter unna med bil.

I sammenligning med andre relativt små franske byer, tilbyr Angers deg noen gode museer å utforske, for eksempel Museum of fine Arts, Pince Museum og David d'Angers Gallery, alle med samlinger som inkluderer stykker fra den klassiske perioden, skulpturer og historiske gjenstander. Angers slott er den viktigste arkitektoniske severdigheten i Angers. Den massive middelalderske festningen har 17 tårn og huser et spesielt billedteppe som skildrer apokalypsen og er en av de best bevarte billedtepper fra middelalderen.

 

Road Trip Oversikt Frankrike Val de Loire Angers Restauranter, barer natteliv

Restauranter, barer og natteliv i Angers: I motsetning til de ulike sjømatretter tilbudt i Nantes, har restaurantene i Angers en mengde tradisjonelle kulinariske stiler. Deilige mesterlig tilberedte retter venter deg, så vel som vinmenyer du aldri har sett maken til. Lokalbefolkningen elsker Une Ile, en hjemmekoselig restaurant som drives av kokken Gerard Bosse og hans kone, som er kjent som en vinekspert. Restauranten har blitt tildelt en Michelin-stjerne og er et godt eksempel på den moderne restaurantscenen. Temaretter inkluderer grillet gåselever og posjert piggvar. Uteliv i Angers er veldig avslappet og fredelig, selv om det er noen irske og britiske puber rundt omkring i byen. Som ellers i Frankrike er det også nattklubber.  

 


Hotell og overnatting i Angers : Etter en lang road trip til Angers, og noen kulinariske høydepunkter og drikke etterpå, vil du være i behov for et hyggelig hotell med en komfortabel seng. For en liten by, tilbyr Angers besøkende et overraskende stort utvalg av hoteller og losji. Vi anbefaler spesielt Mercure Angers Centre. Hotellet ligger rett overfor Angers Convention Centre, og er omgitt av Jardin des Plantes, en fire-hektars park og botanisk hage med mer enn 2000 forskjellige typer planter. Hotellet ligger også i sentrum av byen.

Val de Loire Road Trip Oversikt Angers

Flotte kjøreturer fra Angers : Hvis du ønsker å kjøre din leiebil fra Angers, og unngå travle motorveier, anbefaler vi den mindre hektiske D952. Det er en god idé å gjøre mange stopp på turen, og besøke slott i Val de Loire, spesielt Chateau de Saumur. Den fantastiske utsikten over elven er grunn nok til å ta en avstikker via D952 på vei til Saumur.

 
 
 

 

 Mer reiseinformasjon: Angers

 

 


Tilbake til toppen


 

Val de Loire Road Trip Dag 3: Opplev tradisjonelle Frankrike i Saumur


Road Trip Oversikt Frankrike Val de Loire Saumur


Eventer og sightseeing i Saumur: Velkommen til den lille byen Saumur! Selv om Saumur er hjem til mange historiske steder og andre kulturelt viktige bygninger, blir byen ofte oversett av reisende til regionen. Også kjent som hjertet av Val de Loire, er Saumur selvfølgelig mest kjent for sine verdensberømte viner og vakkert bevarte slott som dateres tilbake til det 10. århundre. Chateau de Saumur tilbyr en fantastisk utsikt over elven Loire. Takket være den begivenhetsrike historien til regionen, er slottet også koblet til andre festninger og klostre. Under din road trip til Saumur bør du også besøke Monsoreau Chateau og Abbaye de Fontrevraud, samt gravene til de historiske figurene Eleanor av Aquitaine, Richard I og Henry II.

I sommermånedene har en road trip til Saumur mye å tilby besøkende, ettersom mange musikk- og matfestivaler finner sted. Du kan også besøke ulike markeder for å prøve gode viner og ferske råvarer som for eksempel velsmakende sopp fra regionen. Uansett hvilken årstid du reiser til Saumur, bør en vinsmaking absolutt være på listen.     

Road Trip Oversikt Frankrike Val de Loire Saumur Restauranter, barer natteliv

Restauranter, barer og natteliv i Saumur: En av fordelene ved å besøke en liten fransk by som Saumur er at det er rikelig med restauranter å velge mellom, som vil tilby deg høykvalitetsretter. Prisene er imidlertid lavere enn i større og mer kjente byer. Gastronomi-industrien her er stort sett en kombinasjon av lokale spesialiteter og regionens fantastiske viner. Og det er ikke for ingenting at Saumur uoffisielt er kjent som " vinhovedstaden i Val de Loire". Spesielt verdt en anbefaling er Le Tire Bouchon, kjent for sin fusjonsmatlaging, og det populære creperie Le Bigoudan, som tilbyr et stort utvalg av forskjellige cidere.

Saumur har kanskje det mest fredelige nattelivet av alle byene i Loire-dalen. Du kan finne noen barer, puber og cocktailbarer langs hovedgaten, men lokalbefolkningen er mest interessert i vin. I stedet for en vill kveld kan du nyte en avslappende kveld med et glass vin og se kveldslyset reflekteres på Loire.

Hotell og overnatting i Saumur: Hotellene i Saumur passer perfekt inn i småbyatmosfæren og tilbyr rom du kan føle seg hjemme i. Bed and Breakfast er tilgjengelig hele året, så lenge du bestiller på forhånd. For ekstra komfort og luksus, prøv Mercure Bords De Loire Saumur. Dette fantastiske hotellet tilbyr utsikt over bredden av Loire og etterlater ingen ønsker uoppfylt. På bare fem minutter kan du nå sentrum av byen.

Val de Loire Road Trip Oversikt Saumur to Tours Map

Flotte kjøreturer fra Saumur: Når du drar med din leiebil fra Saumur og retter nesen mot Tours, bør du dra på D952. Denne veien kan ta litt lengre tid enn det ville gjort på motorveien E60, men utsikten over det pittoreske landskapet gjør den tapte tiden vel verdt det. Loire er den største elven i Frankrike, og gir ikke bare vann til de omkringliggende vingårdene, men regionens landsbyer også. En kjøretur langs bredden av elven tilbyr deg en flott utsikt over Frankrike, en som kan like godt bli funnet på et postkort!

 

 

Tilbake til toppen 

 


Val de Loire Road Trip Dag 4: Kjør gjennom Tours


Road Trip Oversikt Frankrike Val de Loire Tours

Eventer og turistattraksjoner i Tours: Dette er kanskje den siste dagen av din Road Trip gjennom Loire-dalen, men det betyr ikke at moroa og eventyret er over. Med en leiebil i Tours kan du oppleve denne bastionen av fransk kultur og avslutte din fantastiske tur med stil. Tours er full av imponerende arkitektur fra tidligere århundrer, nydelige vinbarer og gode shoppingmuligheter. En av de viktigste severdighetene i byen er Katedralen i Tours, en katolsk kirke bygget mellom 1170 og 1547, komplett med mesterlige glassmalerier, et restaurert orgel fra det 16. århundre, og imponerende graver fra tidligere konger. Andre attraksjoner inkluderer St. Martins Basilica, den botaniske hagen og Tours Naturhistoriske Museum.

Road Trip Oversikt Frankrike Val de Loire Tours Restauranter, barer natteliv

Restauranter og barer i Tours: Som allerede etablert, er Val de Loire en velkjent vinregion, og derfor tilbyr også Tours mange utsøkte viner å prøve. Øst for Tours kan du finne kommunen Vouvray, som er særlig kjent for sin Chenin Blanc, søte dessertviner, og tørre musserende viner.

Reisende som håper å prøve noen av de beste viner fra Vouvray bør dra til Domaine Huet vingård, der Huet-familien har produsert noen av de mest populære vinene i regionen i nesten 100 år.

Restaurantene i Tours er ganske tradisjonelle. Mange små brasserier og bistroer venter på å skjemme deg bort med klassiske franske retter og tilhørende viner. Uteliv i Tours er, som i andre små franske byer, veldig fredelig. Selvfølgelig tilbys klubber og natteliv, men stemningen er generelt ganske rolig. Tross alt er Tours en by mer fokusert på god vin og mat enn fester inn i de små timer. 

Hotell og overnatting i Tours : Hvorfor ikke gjøre den siste dagen av din Road Trip til Tours uforglemmelig med et flott hotellopphold? Det luksuriøse hotellet Chateau D'Artigny er det perfekte valget for dette, fordi etter å ha sett alle de fantastiske slottene i Loire-dalen, nå kan du bo i et selv! Nyt alle de fasiliteter som tilbys på Chateau d'Artigny og føl deg som en konge eller dronning for en natt. Hotellet tilbyr svømmebasseng, spa, tennisbane, minigolf og treningsstudio. Det staselige herskapshuset er innredet med klassiske antikke møbler og imponerer gjestene med sin unike sjarm. Det finnes mange andre alternativer for overnatting også tilgjengelig i Tours, og uavhengig av hva du velger, er vi sikker på Tours vil få deg til å føle deg velkommen.  

Road Trip Oversikt Frankrike Val de Loire Tours flotte kjøreturer

Flotte kjøreturer fra Tours:
Nå må du bestemme deg for hvor du ønsker å fortsette turen med din leiebil fra Tours. Avhengig av din timeplan kan du ta en tur til Paris. Via motorveien A10 kan du nå Paris på to og en halv time. Også Orleans er innen rekkevidde, og er et flott mål for en dagstur. Enten du er på vei hjem, til Paris, Orleans, eller kanskje den franske riviera, håper vi at du har hatt en fin og avslappende ferie!

 Tilbake til toppen
Velg oppholdsland
close