Velg ditt oppholdsland
Norge
Språk  
Vi leter etter de beste tilbudene i .
Det er verdt å vente på våre priser.
Leiebil søkelinje

 • Ingen avbestillings- eller endringsgebyrer

  Du har mulighet til å avbestille/endre uten ekstra gebyr opp til 48 timer før opphenting
 • Ingen kredittkortgebyrer

  Oversiktlige tilbud og beste prisgaranti
 • Den beste servicen i 60 år

  Partner med verdensledende bilutleieleverandører
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Sted for avhenting:
  Skriv inn ditt valgte sted og velg blant forslagene som dukker opp
 • Sted for avhenting:
  Valgt sted kunne ikke finnes. Vennligst endre søket
 • Sted for avhenting:
  Velg sted for avhenting
 • Sted for avlevering:
  Vennligst velg sted for avlevering
 • Datoer:
  Velg et senere tidspunkt for avlevering enn ved avhenting
 • Reiser til øst-europa:
  Dersom du skal reise til øst-europeiske land, vennligst ring oss på +47 219 54 186
 • Det finnes ingen matchende stasjon for dette returneringsstedet. Vennligst velg et annet returneringssted eller opphentingssted.
 • Sjåføralder:
  Vennligst oppgi sjåførens alder
Auto Europe Car Rental Companies: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Vintur i Douro-dalen

I Portugal på vintur


Portugal Vintur Road Trip

 

Vi skal nord i Portugal. Douro-dalen er dekket med tett skog og er hjem til frodige vingårder. Regionen, som er oppkalt etter en av de store elvene på den iberiske halvøya, Douro-elven, er kjent for sin produksjon av fantastisk vin, sprudlende Vinho Verde og søt Portvin. Regionen er rik på historie og kultur og er et perfekt bilde av Portugal. 

Porto, den største byen i Douro-dalen, der elva har sitt utløp, er et flott utgangspunkt for en vintur gjennom Portugal. En vintur er ikke komplett uten å besøke denne byen, som fortryller med sin historie, vakre kunstverk og portvin. La deg inspirere av vår reiseguide og dra på vintur med en leiebil i Portugal. På bare en times kjøretur kommer du fra Porto til den vakre kystbyen Viana do Castelo. Den ferske sjømaten som serveres der passer ypperlig sammen med med den lokale hvitvinen og atmosfæren i denne vakre byen. Vår road trip i Douro-dalen fører deg videre til Guimaraes, hvis sentrum er på UNESCOs verdensarvliste. Pass på at du ikke går glipp av de arkitektoniske høydepunktene. Vår vintur i Portugal ender i Braga; hjem til barokke kirker, flotte eiendommer fra det 18. århundre, parker og naturskjønne områder. 

 


Portugal Vintur Oversikt


 


Road Trip til Porto      Road Trip til Viana do Castelo


Road Trip til Guimaraes       Road Trip til Braga
      

 

Road Trip
AvstandTid
Hovedrute

Porto til Viana do Castelo

72 km
51 minutterA28

Viana do Castelo til Guimaraes

72 km
56 minutes
A28 & A11
Guimaraes til Braga
26 km
25 minutes
 A11

 

Totalt:
178 km
2 timer 12 minutter

 

Portugal Vintur Dag 1: Porto

 

Portugal Vintur - Porto

 

Ting å gjøre i Porto

Vår road trip i Porto begynner ved at du henter din leiebil på Porto Flyplass. Byen Porto er best kjent for sin søte rødvin; Vinho do Porto (oversatt: vin fra Porto). Denne klassiske vinen er verdensberømt for sin aroma og kompleksitet. Bli kjent med historien om kongen av Portugal sine vindistrikter og besøk Museu do Vinho do Porto. Ikke glem å bli med på vinsmaking mens du er der. Ta del i organiserte vinturer fra Taylor's eller Graham's vinstuer for å besøke vingårdene til de de mest berømte vinprodusentene. Du vil kunne lære alt om druedyrking og vinproduksjon.

Porto er Portugals nest største by og har en rekke historiske steder og kulturelle arrangementer å by på. Besøk Sé katedral fra det 13. århundre og Torre dos Clérigos, et klokketårn i vakker barokkstil. Ikke gå glipp av muligheten til å klatre til toppen av klokketårnets 225 trinn og ta et bilde av den fantastiske panoramautsikten. Avlegg også et besøk til Soares dos Reis National Museum og se portugisiske malerier og skulpturverk fra det 19. og 20. århundre som kan sammenlignes med landets samtidskunst utstilt på Museum Arte Contemporeanea. Den beste tiden å besøke Porto er midten av juni under Festa de São João; en livlig festivaluke som feirer byens helgen, St. John. Byen fylles med levende musikk, parader og gatefester. For en avslappende spasertur på stranden, dra til Foz do Douro med din leiebil fra Porto. 

De beste restaurantene i Porto

Tradisjonell mat er lett å finne i Porto, og det er ingen ende på valgmulighetene. Vårt tips for å sikre at du får eksepsjonelt gode retter, vennlig service og en god atmosfære er Restaurant Dama Pe de Cabra; restauranten er kjent for sin lekre sjømat, så ikke la deg lure av tallerkenens noe mystiske utseende. På Kafeteria Pintainho er maten fersk fra havet. Veganere er velkomne på Essencia Restaurante Vegetariano, men husk å bestille bord ettersom de ofte er travle. Dersom du vil kokkelere selv vil du finne et stort utvalg matbutikker på Rua Formosa, så ta en spasertur og kjøp ferske ingredienser til middag.

Dersom du ønsker å tilbringe en flott kveld ute foreslår vi at du dra til Ribera-distriktet. Denne gamle bydelen på elvebredden har rikelig med restauranter, barer og klubber. Her kan du også oppleve levende fadomusikk. 

 

Hotell og overnatting i Porto

Porto Road Trip

De som leter etter et avslappende opphold på et moderne hotell bør sjekke inn på Porto Palacio Congress Hotel & Spa eller det femstjerners hotellet Hotel HF Ipanema Park som har en vakker utsikt over byen og elven. Med beliggenhet i nærheten av sentrum ved vannkanten er Quality Inn Portus Cale et praktisk valg, dog med litt mindre luksuriøse rom. Hvis du foretrekker mindre overfylte steder velger du Pousada do Porto, cirka 15 minutter fra Porto med leiebil.

 

 

 

 

Tilbake til toppen

 


Portugal Vintur Dag 2: Viana do Castelo

 

Road Trip til Viana do Castelo

 

Ting å gjøre i Viana do Castelo

Din road trip til Viana do Castelo går nordover fra Porto langs byens kystlinje. Viana er kjent som Coste Verdes juvel, og lokker besøkende i hopetall med den middelalderske gamlebyen og sine vakre strender. Gamlebyen ble bygget i Manuelin stil under regimet til Manuel den første, og er preget av overdådige ornamenter og en blanding av gotisk stil og renessansearkitektur. De viktigste bygningene i Viana do Castelo inkluderer grand Praça da República, Chafariz-fontenen og kirken Igreja da Misericórdia. Det er mange arkitektoniske høydepunkter å se. Utforsk gamlebyen og lær om byens historie og kultur for blandt annet blondearbeid og skipsbygging.

Kjør din leiebil fra Viana do Castelo til Monte de Santa Luzia og nyt en fredelig tur gjennom skogen og opp til toppen av fjellet. Du vil bli belønnet med en vakker utsikt over byen. Gå heller kke glipp av muligheten til å reise til Parque Nacional da Peneda-Gerês, den eneste nasjonalparken i Portugal. Nasjonalparken vil fortrylle deg med sine pittoreske fjellandskap, fossefall, små bortgjemte landsbyer, og et rikt dyreliv.


Viana do Castelo restauranter, barer og natteliv 

De beste restaurantene i Viana do Castelo

Takket være byens beliggenhet ved sjøen, er Viana do Castelo et flott sted å prøve fersk sjømat. Benytt deg av anledningen og ta en tur rundt i fiskelandsbyen. Dra til Taberna do Valentim, som tilbyr solid sjømat, lapskaus og grillet fisk. Det krever en liten innsats å finne fram til tapasbaren O Tabernão, men med slike delikatesser som marinert blekksprut og ferske fiskeboller på menyen er det vel verdt innsatsen. Dersom du ikke er en fan av sjømat, prøv Restaurant Santos, Restauranten har en vennlig atmosfære og serverer tradisjonell grillet kylling. Alternativt, ta et besøk til den sjarmerende restauranten Tasquinha da Praça som serverer eksepsjonelle kjøttretter.
 

Viana do Castelo hotell og overnatting

Attraksjoner i Viana do Castelo

Det er et stort utvalg bomuligheter tilgjengelig. Hvis du vil bo nært naturen burde du prøve camping ved Orbitur, som ligger på elvebanken på andre siden av Lima-elven. Her kan du slappe av og prøve forskjellige vannsporter. 
Om du foretrekker å bo på hotell anbefales Pousada De Viana Do Castelo; et vakkert hotell på toppen av en ås som tilbyr elegante rom med kystutsikt. Takket være din leiebil vil du også enkelt kunne bo på Quinta do Monteverde, et vakkert herskapshus fra det 16.århundre som ligger borte fra de travle gatene.

 


 Tilbake til toppen


 

Portugal Vintur Dag 3: Guimarães

 

Road Trip til Guimaraes

 

Ting å gjøre i Guimarães 

Vår reiserute gjennom Douro-dalen fører deg til Guimarães, der gamlebyen har blitt oppført på UNESCOs verdensarvliste. Takket være en leiebil i Guimarães vil du være i stand til å se mer av denne vakre middelalderbyen. Arkitekturhistorien spenner fra det 12. til det 19. århundre, og plassen Largo da Oliveira er et godt utgangspunkt for sightseeing. Parker bilen og spaser dit gjennom Rua da Santa Maria, som regnes som den vakreste gaten i byen. Restaurantene på torget kan være litt overpriset, men gjør opp for det med en sjarmerende atmosfære og deilige måltider. Besøk monumentene Igreja de Nossa Senhora da Olivieira-kirken og klosteret. Den første kongen av Portugal ble født i Guimarães, og byen var Portugals første hovedstad. Ta en spasertur langs veggene i Guimarães slott. Få mest mulig ut av din road trip til Guimarães ved å dra til Monte de São Romão for å se ruinene av Citania de Briteiro.

Guimarães restauranter, barer og natteliv

De beste restaurantene i Guimaraes

Byen har et bredt utvalg av tapasbarer, som spenner fra små tavernaer til moderne restauranter, for eksempel Castas & Tostas. Restauranten er kjent for sitt fremragende kjøkken, vennlige atmosfære og dyktige ansatte. Den lille og koselige restauranten Buxa ønsker deg velkommen med et rikelig utvalg av tradisjonelle portugisiske delikatesser. Casa Amarela serverer herlig middelhavsmat. Om du er i humør for grillet fisk eller biff, prøv Xisko.

 

 

 

 

Guimarães hotell og overnatting

Attraksjoner i Guimaraes
Hvis du likte gamlebyen bør du bo på Pousada de Guimarães i Santa Marinha, et tidligere kloster med en vakker hage. Mer moderne fasiliteter tilbys på Hotel da Oliveira som har romslige og komfortable rom. Hotellet ligger i nærheten av de viktigste attraksjonene i byen. Hotellet EMAJ ligger i det gamle BNU-banknygget og  tilbyr sine gjester bomuligheter med to forskjellige stiler: klassisk eller moderne. 

 

 

Tilbake til toppen

 


Portugal Vintur Dag 4: Braga

 

Road Trip til Braga

 

Ting å gjøre i Braga

Vår vintur i Portugal fører nå videre nordover til Braga, landets religiøse sentrum. Byens landemerke, Sé-katedralen, anses som det viktigste monumentet i Portugal. Det tok 200 år å fullføre byggingen av katedralen i det 12. århundre. Den ble opprinnelig bygget i burgundisk romansk stil. I dag bærer katedralen spor av gotisk, manuelin og barokk arkitektur. Det er en liten inngangsavgift i døren til katedralen, men det er vel verdt det ettersom du kan se statskassen og koret. Santuario do Bom Jesus do Monte, som ligger ca 5 km unna byen, er en av de vakreste fjellbyene i Portugal og gir en fantastisk utsikt over Braga. Så ta din leiebil fra Braga og utforsk regionen. Besøk også Parque Natural do Litoral Norte , og spaser over sanddynene som strekker seg mellom Atlanterhavet og Cávado-elven.


Braga: restauranter, barer og natteliv

 

De beste restaurantene i BragaNyt din road trip i Braga til det fulle ved å dykke ned i den lokale kulturen og prøve deilig mat. Utforsk tradisjonell portugisisk mat med spansk stil i på  Tapeira Palatu. Prøv sjømatbuffeten på Docamar Marisqueira eller prøv deres fiskesuppe eller sverdfisk i ostesaus. Den fargerike Restaurante Tia Isabel serverer appetittvekkende torsk i fløtesaus med reker. Vi anbefaler også den rustikke Sao Frutuoso restaurant for et måltid med sjarm. 


 

Braga hotell og overnatting

Attraksjoner i Braga

Som i de fleste portugisiske turistbyer, som for eksempel Faro, er det et stort antall hoteller og noe som passer for enhver. Hotel Bracara Augusta tilbyr klassisk innredde rom og en hage der du kan nippe til et glass Touriga Nacional. Om du ønsker noe stilig og moderne, er Melia Braga Hotel & Spa et sted hvor du kan slappe fullsdtendig av. For rimelig og rolig innkvarteringsalternativ velger du Residencial dos Terceiros. Det er også kjedehoteller som Mercure Braga Centro eller Ibis Braga tilgjengelig i byen.

Hvis du ikke vil at ferien skal være over etter din vintur i Portugal, kjør til Lisboa i hjertet av landet.

 

 


Tilbake til toppen


 

Velg oppholdsland
close