Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILUTLEIE FOR SJÅFØRER UNDER 26 ÅR

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Info om bilutleie for sjåfører under 26 år

  Det er mange programmer og initiativer verden over for å oppmuntre unge til å reise. For deg som er reiselysten anbefaler vi på det varmeste at du utforsker de mulighetene som er tilgjengelige. Gå ikke glipp av denne muligheten! Auto Europe har mer enn 60 års erfaring i bilutleieindustrien og vi hjelper deg gjerne med å finne løsninger og planlegge din bilutleie. Vi kan fortelle deg hva du kan forvente i forhold til gebyr, vilkår og forsikringskrav. På denne siden finner du nyttig informasjon til din bilutleie - men dersom du har flere spørsmål er det bare å ta kontakt.

  Auto Europe sine erfarne agenter hjelper deg gjerne med alle detaljene tilhørende din bilutleieavtale slik at reisen forløper så problemsfritt som mulig.

  Hvordan fungerer gebyr for unge sjåfører?

  Hvis du er under 26 år gammel regnes du som ung sjåfør og du må som regel betale et ekstra gebyr som ung sjåfør. Gebyr for unge sjåfører er et daglig gebyr som legges til totalprisen for leiebilen. Beløpet trekkes fra ditt kredittkort ved henting av leiebilen. Mange bilutleieselskaper setter imidlertid en øvre grense for gebyret, noe som er fint når du planlegger å leie bil for en lengre periode. For å finne ut hva gebyret blir til sammen kan du sjekke din voucher.

  Vennligt merk at at gebyr for ung sjåfør, som gebyr for tilleggssjåfører legges til per person individuelt. Hvis du ønsker å legge til en ekstra sjåfør ved henting, og denne personen også er regnet som ung sjåfør vil det også bli belastet gebyr for ung sjåfør i tillegg til gebyr for tilleggssjåfør.

  Vi har imidlertid gode nyheter! Det finnes bilutleieselskaper som tillater deg å legge til en tilleggssjåfør uten gebyr - noe som reduserer totalkostnaden for bilutleie. De er også verdt å merke seg at ved bilutleie i USA tilkommer det ofte ikke gebyr for ekstra sjåfører når sjåføren er partner/ektefelle. Men - dersom en av partnerne er regnet som ung sjåfør vil det tilkomme gebyr for ung sjåfør. Dersom begge partnere er unge sjåfører tilkommmer gebyr for begge sjåfører i tillegg.

  Minimumsalder ved bilutleie

  Minimumsalderen ved bilutleie settes individuelt utfra landet du skal leie bil i. Bilutleieselskapet har også frihet til å sette sine egne aldersgrenser. For eksempel er aldersgrensen for å kjøre bil i Tyskland 18 år, mens bilutleieselskapet kan sette en minimumsalder på 21 eller eldre.

  Tilgjengelige bilkategorier avhengig av sjåføralder

  Å organisere leiebil når sjåføren er under 26 år kan komme med visse begrensninger av tilgjengelige bilkategorier. Dette er også individuelt mellom bilutleieselskaper, men generelt er mulighetene for å få leie en bil i luksusklasse eller høyere klasse mindre for unge sjåfører. Du kan spørre om ikke en komplett forsikringsdekning gjør at begrensningene faller bort, men bilutleieselskapene eier bilene sine og forebeholder seg retten til å sette egne begrensninger. Auto Europe som megler har ingen innflytelse på dette.

  Betingelser for forsikring for leietakere under 26 år

  Når du gjennomfører din booking - enten det er via nettet eller per telefon er det viktig at den oppgitte informasjonen om sjåførens alder er riktig. Korrekt alder er svært viktig for å sette korrekte gebyr, finne bilutleieselskaper som tllater sjåfører under 26 år og sortere ut biler som er tilgjengelige for den aktuelle aldersgrupppen. For eksempel kan sjåfører over 26 år leie biler med grunnleggende dekniug og legge igjen et depositum for leiebilen - Sjåføren under 26 år må ofte booke bilutleietilbud som allerede inkluderer full dekning i tillegg til å betale gebyr for ung sjåfør. For mer informasjon om forsikringskrav, andre ekstratjenester og gebyrer kan du se gjennom Auto Europes reisetips.

  Viktig info om førerkortets utstedelse

  De fleste bilutleieselskaper krever at førerkortet er minst ett år gammelt for at du skal kunne leie bil. I voucheren fra Auto Europe finner du informasjon om du må søke etter internasjonalt førerkort eller ikke før avreise. Et internasjonalt førerkort - som må fremvises sammen med ditt norske førerkort er en oversettelse av førerkortet til flere språk slik at reise i utlandet blir enklere. Dette kreves vanligvis ved reise utenfor EU og vi anbefaler å skaffe dette i god tid før avreise.

  Hvordan redusere dine gebyr når du leier bil som sjåfør under 26 år

  Den enkleste måten å redusere dine kostnader på er å ha noen i gruppen som er over 26 år og som er vllig til å være eneste sjåfør på turen. Det andre alternativet dersom alle potensielle sjfører er under 26 år er å velge en person som sjåfør på hele turen slik at dere bare må betale ett gebyr for ung sjåfør.

  Nå som du har gjort deg kjent med de internasjonale reglene som gjelder ved bilutleie for sjåfører under 26 år, kan du bruke vår søkemotor til å booke din leiebil.