Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I MÜNCHEN

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i München - Book i dag og spar

  Som verdenskjent bilutleiemegler er Auto Europe stolt over å kunne tilby førsteklasses bilutleietjenester som vil gjøre din ferie uforglemmelig. Firmaet har vokst fra å være et lite selskap til å tilby leiebiler på over 24 000 stasjoner i 180 land verden over. Når du booker din leiebil i München med Auto Europe kan du velge mellom et stort antall leiebiler til lave priser samtidig som du drar nytte av vår prisvinnende kundeservice. Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål eller trenger hjelp til å velge riktig bil til din reise i München.

  En ferie i Bayern er det perfekte valget dersom du ønsker en familieferie med et stort utvalg av barnevennlige familieaktiviteter som Legoland, klatreparker og store turområder. Bayern er den mest sørliggende staten i Tyskland og grenser til Sveits, Østerrike og Tsjekkia. München er Bayerns hovestad; denne spennende storbyen er det perfekte utgangspunkt for din ferie i Bayern. En bilutleie i München er en fantastisk måte å oppleve Bayern på og lar deg enkelt reise mellom alpine nasjonalparker, vakre innsjøer og eventyrlige slott.

  En biltur til Østerrike anbefales også dersom dere har tid og anledning til det. Bayern har et stort utvalg av friluftsmuligheter, en spennende og rik historie samt mangfoldige fantastiske kulinariske opplevelser; vi anbefaler at dere planlegger turen nøye for å unngå å gå glipp av noe under oppholdet.

  Hvordan er trafikken i München?

  Trafikken i München er relativt organisert og enkel å holde oversikt over. Det burde ikke by på noen problemer å kjøre din leiebil i München gjennom byen. Vi råder deg imidlertid til å unngå byens sentrum i rushtiden. Det går tre ringveier gjennom byen: A99, Mittlerer Ring, og Altstadtring. Bruk disse ringene for å unngå kø og trafikk-korker, men merk at også disse veiene er sterkt trafikkerte i rushtiden.

  München er en travel storby med gode forbindelser til Tysklands største motorveier. Når du kjører vestover kan du ta A8 og kjøre mot Karlsruhe (Karlsruhe ligger 219 km fra München og kan nås på to timer og 20 minutter.) A8 går sør-østover og fører mot Salzburg i Østerrike. Kjøreturen hit er på 145 km og tar en og halv time i flytende trafikk. Dersom du tar A9 nordover kommer du til Nuremberg på en time og 40 minutter. A9 fortsetter hele veien til Berlin, men kjøreturen dit er på hele 584 km og tar fem og en halv time. Dersom dere planlegger en fjelltur i Alpene kan du ta A95 rett til fjellene og Garmisch-Partenkirchen, som er omtrent en time unna. For flere tips om å kjøre bil i Tyskland kan du klikke deg inn på våre sider med trafikkinfo her.

  Hvor kan jeg parkere min leiebil i München?

  Det kan være en utfordring å finne parkeringsplasser på gaten i München, men dersom du vil prøve finner du en kort oversikt over parkeringssoner under.

  • Blå linje: Parkering tillatt i to timer.
  • Brått blå linje: Parkering er kun tillatt for handicappede sjåfører og du må legge parkeringsbevis som viser at du har rett til å parkere her synlig i ruten.
  • Gul linje: Parkering er kun tillatt for taxier
  • Orange linje: Parkering er kun tillatt ved leveringer
  • Rød linje: Parkering ikke tillatt. Dersom du parkerer her risikerer du tauing.

  Det er også et stort antall parkeringshus i München. Dersom du velger å parkere utenfor byens sentrum finner du Park & Ride stasjoner tilbudt av MVV (Münchens tilbyder av offentlig transport) på togstasjoner. Du kan på denne måten sette igjen leiebilen på en passende togstasjon og ta undergrunnsbanen (U-bahn) eller lokaltog (S-Bahn) til Münchens sentrum for å unngå å bruke tid på å finne parkeringsplass i sentrum.

  München Flyplass

  Münchena Flyplass er den nest travleste flyplassen i Tyskland. Flyplassen ligger i nærheten av byen Freising omtrent 29 km fra nord-øst for München. Det går flyavganger til de fleste store flyplasser i Europa, i tillegg til interkontinentale destinasjoner. München flyplass er et viktig knutepunkt for Lufthansa og Star Alliance. Du kan nå flyplassen med, bil, buss eller med lokaltog S1 eller S8 fra München sentrum.

  München Flyplass (MUC)
  Webside: München International Airport
  Adresse: Nordallee 25, 85356 München
  Tlf: +49 89 975 00

  Et stort antall busjettflyselskaper flyr til Memmingen flyplass (ofte kalt 'München West'). Offisiellt heter flyplassen 'Allgäu Airport Memmingen', og ligger ca 112 km fra München. Det går busser fra flyplassen til München sentrum og reisen tar ca 1,5 time.

  Memmingen Flyplass (FMM)
  Webside: Memmingen Airport
  Adresse: Am Flughafen 42, 87766 Memmingerberg
  Tlf: +49 8331 9842000

  Ting å gjøre i München

  München er en fantastisk feriedestinasjon for deg som er glad i kunst, historie og god øl. Det er et stort utvalg av museer i byen med alt fra kunst, kultur og historie til vitenskap og teknikk. Noen av museene har tilbud på inngangsbilletter til en euro på søndager. München er en stadig voksende storby med småbysjarm. Dersom du besøker om sommeren anbefales en tur i den engelske hagen; tilbring en ettermiddag på spasertur gjennom parken og nyt den avslappende stemningen; ta gjerne et bad i elven Isar på varme sommerdager. Dersom dere vil ha piknik finnes det flere steder der du kan grille til sent om kvelden. Et annet høydepunkt er biergartens, tradisjonelle bayerske restauranter der du kan nyte øl og tradisjonell mat under åpen himmel; så lenge du kjøper drikke kan du ofte ha med egen mat. Under finner du noen ideer til aktiviteter for hele familien i den fantastiske byen München.

  • München Residenz: München Residenz pleide å være residens for kongelige og regjering i over 400 år og utførelsen bærer preg av flere historiske og kunstneriske bevegelser som blant annet renessansen, barokk- og rokokkostil såvel som neoklassisk arkitektur. Flere regjeringer, hertuger og konger har vært med på å transformere slottet til et storslått sted med vakre hager og rikt utsykkede rom. Residenz består av et museum, teater, kirke, haver og et fantastisk skattekammer. Det anbefales å kjøpe to dagers billett og dele besøket inn i to deler.

  • Rosengarten:En vakker rosehage som ikke er oppdaget av de store turistmassene. Hagen har hundrevis av roser og ligger vakkert til på elvebredden. Hagen er dekorert med statuer. Gå nedover langs elven Isar til fots for å finne flere små botaniske hager.

  • Werksviertel: Werksviertel er det motsatte av hva man forventer å se i München. Om kvelden er det en trendy fest-sone mens over 30 start ups har kontorer der på dagtid. Stedet består av gamle, shabby bygninger og ligner en byggeplass. Et trendy sted å møtes for en drink.

  • Kirker: Alter Peter- Asamkirche - Heilig-Geist-Kirche: I hjertet av byen nær Marienplatz er det flere kirker og arkitektoniske mesterverk som bør sees. Dersom du er sprek nok kan du gå de 306 trapetrinnene til toppen av Alter Peter for en enestående utsikt over München. Fortsett mot Viktualienmarkt og videre mot Heilig-Geist-Kirche som ble bygget i det 13' århundret; interiøret er noe helt for seg selv og er en kombinasjon av gotisk og neobarokk stil. Herfra er det en kortspasertur til den barokke Asamkirche.

  • Cocktailtram: Hopp på partytrikken og tilbring kvelden på kjøretur gjennom byen med en cocktail i hånden. Når trikken stopper fortsetter kvelden vanligvis på en nattklubb med gratis inngang.

  • Hofbräuhaus: Dette statsdrevne bryggeriet med tilhørende ølhall er et must å besøke for alle øl-elskere så vel som dem som vil lære mer om bayersk øl-tradisjon. I tillegg til øl serverer Hofbräuhaus tradisjonell bayersk mat i historiske omgivelser.

  • Ohel Jakob Synagogue: Besøk denne vakre synagogen med museum og minnesmerke tiltegnet 4 587 jødiske innbyggere fra München som ble drept av Nazistene under 2. verdenskrig. Den interessante konstruksjonen ligner teltene beskrevet i bibelen som ble brukt av israelittene på deres korstog gjennom ørkenen.

  • Allianz Arena: Besøk det massive fotballstadionet nord i München og lær mer om det ikoniske fotballaget FC Bayern München. Det er ikke enkelt å få billetter til kampene men dersom du er villig til å betale litt og du booker i forkant kan du være heldig nok til å se laget spille.

  Fine dagsturer med leiebil i München

  Det er et stort antall attraksjoner i - og i nærheten av München; mulighetene er nesten uendelige. Med bilutleie i München har du uendelig frihet til å utforske dine omgivelser!

  • Königssee i nasjonalparken Berchtesgaden: Å leie bil i München, selv bare for en dag eller to gir deg muligheten til å besøke noen av de mest naturskjønne områdene i Bayern. Her kan dere besøke blandt annet "Ørneredet" og Salzbergwek Berchtesgaden.

  • Legoland: Ta med hele familien på en dagstur til Legoland kun en og en halv time fra München. Denne fornøyelsesparken har morsomme leker og aktiviteter for hele familien og kan fort bli turens høydepunkt for de minste.

  • Lindau: Lindau er en vakker og romantisk småby og det perfekte stoppestedet på vei til for eksempel Østerrike eller Sveits. Utforsk den gamle middelalderbyen til fots og nyt et måltid ved bredden til innsjøen. Dersom dere planlegger å tilbringe et par dager i Lindau anbefales et dagscruise til blomsterøyen Mainau!

  • Rothenburg ob der Tauber: Denne vakre landsbyen er som tatt rett ut av et eventyr og blir ofte sett på postkort. Landsbyen er en av stoppestedene på våre romantiske road trip i Tyskland. Sett av tid til å absorbere den unike stemningen denne historiske byen har å by på. Spaser gjennom de smale brosteinsgatrene og besøk restauranter og kafeer på veien.

  Geografisk informasjon & Historie

  München ligger nord for de Bayerske alpene og er den tredje mest befolkede byen i Tyskland og hovedstaden i Bayern. Det renner to elver gjennom byen - Würm og Isar, som er en kald alpeelv som starter fra en nærliggende fjellkjede. Klimaet i München er for det meste fuktig kontinentalt ettersom byens nærhet til alpene påvirker byens værforhold. Fjellene spiller en stor rolle i byens skiftende vårforhold. Byen har vinterforhold fra Desember til Mars, vanligvis med en del snøfall og gjennomsnittlige lavtemperaturer på -2 grader celsuis. Sommeren regnes mellom mai og september og er varm men skiftende, gjennomsnittstemperaturen er 23 grader celsius.

  Bynavnet München kommer av et gammelt germansk ord som betyr "munk". Byen var i utgangspunktet et bosettelse av munker som kan dateres tilbake til det 8ende århundre. Byen München ble formelt grunnlagt i 1158 når en bro ble bygget over Isar til munkebosettelsen for å transportere salt. München fikk bystatus i 1175. Byen ble tatt over av Wittelsbach-dynastiet som deretter ville regjere Bayern i 800 år. I 1806 ble München hovedstad i Bayern som fortsatt var en egen nasjon før sammenslåelsen med Tyskland i 1871. Tidlig på det 20 århundre var München blitt et sentrum for kunst og kultur, men byens ville snart bli tatt inn i politisk uro når Hitler kom til makten. München ble Nazi-partiets sentrum og partiet tok snart kontroll over landet. Uheldigvis ble München ødelagt under andre verdenskrig. Man mener at Hitler sendte ut fotografer for å ta bilder av alle byens viktige gater og bygninger slik at byen kunne gjenoppbygges etter krigen. München ble rekonstruert etter 1945. Det moderne München er en internasjonal storby som fortsatt holder fast på sin historiske bayerske sjarm.

  Hvordan reise rundt i München

  München har et effektivt og godt utbygget transportsystem, operert av MVV. Nettverket inkluderer lokaltog (S-Bahn), som går gjennom bykjernen til forstedene, undergrunnsbanen (U-Bahn), trikker og busser. Du kan kjøpe billetter med varierende reisemengder (enkeltreise, dagspass, tredagerspass, ukespass og månedspass), og du kan velge mellom individuell billett eller gruppebillett. Du kan enkelt kjøpe billetter fra billettmaskiner, billettkontorer og i utvalgte kiosker. Om natten går S-bahn med begrensede avganger i tillegg til natt-trikk og nattbusser. U-bahn går vanligvis ikke mellom 01:00 til 04:00. Husk å sjekke rutetabellen for nattavganger. Hovedtogstasjonen (Hauptbahnhof), ligger i sentrum av München. Regionale og langdistansetjenester opereres fra denne stasjonen i tillegg til fra Pasing (München vest) og Ostbahnhof (München Øst). Høyhastighetstog (ICE) fra München går til Stuttgart , Frankfurt, Berlin og mange andre tyske storbyer.

  Kan jeg leie en bobil i München?

  Hvis du ser etter en mer fleksibel måte å oppleve Bayern på anbefaler vi at dere vurderer å leie bobil på din reise i München. Les mer om å reise med bobil i München og Bayern på våre bobilsider, her. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker mer informasjon om campingturer i Bayern.

  Nyttige linker

  Turistguide München