Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR TYSKLAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Tyskland

  Generell informasjon
  Det første mange tenker på når man snakker om å kjøre bil i Tyskland er Autbahn; Dette velutbygde og store nettet av motorveier er best kjent for en ting: mange steder er det ingen fartsgrense. Følg godt med på trafikkbildet og skilting slik at du holder deg klar ved forbikjøring og endring i fartsgrense. Tyskland har vært et foregangsland når det gjelder veiutbygging og standarder og det er en opplevelse å kjøre bil i Tyskland.

  Regler ved bilutleie i Tyskland
  For å leie bil i Tyskland må føreren være minst 21 år gammel (ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier). Sjåføren må ha hatt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved henting. I Tyskland er det påbudt med bilbelte og barn under 12 år må sitte i barnestol eller på beltestol i baksetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 100 km/t
  • Motorvei: 130 km/t som veiledende

  Trafikkregler
  I Tyskland gjelder høyretrafikk og trafikkreglene er stort sett som i Norge. Handsfree er påbudt ved mobilbruk og du må ha vinterdekk ved vinterføre.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner er normalt åpne mellom 08:00 og 20:00. PI sentrale området finner du også døgnåpne stasjoner.

  Veiavgifter
  I Tyskland er det ingen veiavgifter.

  Parkering
  I Tyskland parkerer du enten i parkeringshus eller på oppmålte plasser i gatene. Les skiltene grundig ettersom det ofte er parkeringsautomater med avgifter.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Tyskland inngår ulykkes- og tyveriforsikring i prisen. Alle detaljer rundt forsikring kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innen Vest-Europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Kontroller dette online ved booking. Vær oppmerksom på at leiebilen ikke kan tas med på fergekrysninger.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Tyskland er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er mulig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.