Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL PÅ GRAN CANARIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil på Gran Canaria - Book nå og spar

  Auto Europe er en ledende bilutleier i over 160 land verden over. Auto Europe ble grunnlagt i 1954 og har mer enn 60 års erfaring i billeieindustrien. Gjennom våre partnerskap med de beste internasjonale og lokale utleierne som Spania har å by på, kan vi tilby kvalitetsleiebiler til utrolig lave prise. For å gjøre det så enkelt som mulig, har vi lokasjoner på flyplassen og over hele Gran Canaria. Med avhenting og tilbakelevering enklere enn noen sinne er du garantert å nyte å opplevelsen av å leie bil på Gran Canaria med Auto Europe.

  Gran Canaria er den nest mest besøkte øyen av Kanariøyene. Det er en flott destinasjon å besøke hvis du er ute etter en solrik ferie, da den er kjent for sine mange strender som dekker over halve øyen. Ikke bare har den forbløffende strender, Gran Canaria har også mange historiske bygninger, for eksempel Las Palmas Katedral. Hvorfor ikke ta en kikk på våre tilbud på leiebil på Gran Canaria og nyt en solrik ferie i Las Palmas eller en av de andre pulserende byene på øyen.

  Hvordan er trafikken på Gran Canaria?

  Bilveiene er godt vedlikeholdt, men vær oppmerksom på at bilene er veldig smale og svingete, så du bør vise hensyn i trafikken. Du kan oppleve at møtende trafikk ikke vil slippe deg forbi, og da må du vente til det er et opphold i trafikken eller noen stopper opp for deg før du kan kjøre inn på veien. Dette kan bli oppfattet som frekt, men det er rett og slett sånn det er vanlig å kjøre her. Det stoppes for fotgjengere ved fotgjengerfelt. Hvis du ser noen som skal over fotgjengerfeltet skal du bremse ned og blinke til venstre, som viser til fotgjengeren og andre bilister at du skal stoppe opp.Klikk her for mer informasjon om leie av bil på Gran Canaria.

  Hvor kan jeg parkere leiebilen min på Gran Canaria?

  Parkering kan av og til være vanskelig. Vær oppmerksom når du finner gratis parkering, ettersom gule striper indikerer at du ikke kan parkere der. Gran Canaria har igangsatt et enkelt system som er lett å følge. Hvite linjer betyr at parkeringen er gratis, men blå linjer betyr at du må betale for å stå parkert der. Billetter kan kjøpes på en parkeringsautomat i nærheten. Det er gratis parkering i nærheten av Alfredo Kraus Auditorium, så ikke la deg lure av hjemløse som later som de er parkeringsvakter, og krever penger av deg. Denne formen for tigging er ikke tillatt av lokale myndigheter.

  Gran Canaria Flyplass

  Gran Canaria Airport er den eneste kommersielle flyplassen på øyen. Den befinner seg øst på Gran Canaria, to mil sør for Las Palmas. Det er en av de travleste flyplassene i hele Spania. Av og til kalles den Las Palmas Airport, og tidligere het den Gando Airport. Flyplassen har bare en terminal og er delt i tre soner. Sone A er for flyginger innad i EU, Sone B er internasjonale flyginger utenfor EU, og Sone C er for flyginger til de andre Kanariøyene, for eksempel Lanzarote.

  Gran Canaria Airport (LPA)
  Adresse: Carretera General del Sur, s/n, 35230 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas, Spania
  Nettside: www.aena.es/
  Telefon: (407) 825-2001

  Ting å gjøre på Gran Canaria

  Det er mange steder å se og ting du kan gjøre på Gran Canaria. Enten du vil ha en rolig strandferie eller en aktiv ferie og oppleve mest mulig, er Grand Canaria det perfekte stedet. Her er noen av de mest populære stedene du kan besøke med din leiebil på Gran Canaria:

  Las Canteras Strand

  Denne naturskjønne stranden er en av Europas mest populære strender. Det er en lang, gyllen strand som strekker seg ut over tre kilometer. Det er godt vær og badetemperaturer året rundt, så et besøk til Las Canteras er helt essensielt. Langs promenaden er det flere fasiliteter, som strandrestauranter og butikker du kan besøke.

  Palmitos Park

  Dette er en park plassert helt syd på øya. Det inkluderer en botanisk hage, et stort fuglehus og en dyrehage. Det er en lærerik opplevelse, og gir god innsikt i mange ulike dyr som reptiler, delfiner og andre pattedyr. Det er også mange utstillinger gjennom hele dagen som du kan besøke hvis det er spesielle dyr du vil se.

  Casa de Colon

  Christopher Columbus besøkte dette gamle guvernørhuset i Las Palmas. I dag er det et populært museum, bibliotek og studiesenter. Det er også en av de mest symboltunge bygningene på Gran Canaria. Det er et museum med fem seksjoner, som tar for seg Columbus, Kanariøyene, Amerika og malerier fra 1500-tallet til 1900-tallet.

  Maspalomas Fyrtårn

  Siden 1800-tallet har dette 56 meter høye fyrtårnet lyst opp sydspissen av Gran Canaria. Det er et unikt landemerke ved enden av Maspalomas strand og er et yndet turistområde med mange flotte restauranter.

  Museo Elder de la Ceincia y la tecnologia

  Dette er et oppusset havnelager som opprinnelig ble bygget i 1878 for å sende bananer til Storbritannia. Ved årtusenskiftet ble det pusset opp og omgjort til et moderne museum. Det består av mye teknologi og oppfinnelser som har blitt skapt og blir brukt i dagens moderne samfunn. Dette interaktive vitenskapssenteret har på humoristisk vis mottoet at det er forbudt å ikke røre.

  Fine dagsturer med leiebil på Gran Canaria

  Fra Gran Canarias hovedvei GC-1 kan man finne noen fantastiske utsikter, men også utenom GC-1 finnes det skjulte perler som venter på å bli oppdaget. For å hjelpe deg å besøke disse vakre stedene kan Auto Europe hjelpe deg med bilutleie på Gran Canaria. Her kommer et par forslag på dagsturer som du kan gjøre med leiebilen din rundt på Gran Canaria:

  Fantastiske utsikter langs GC-200:

  Denne veien tilbyr utrolige utsikter over Atlanterhavet. Veien strekker seg 70 kilometer fra Puerto de Mogan til Agaete på Gran Canarias vestkyst. Langs GC-200 er det mange små koselige byer hvor du kan stoppe for å ta en pause før du kjører videre. På grunn av skarpe svinger og bratte bakker anbefales ikke veien for uerfarne sjåfører.

  GC-60 - høye fjell og vakre landsbyer:

  Veien leder deg fra sanddynene i Maspalomas til en enestående dal. Du må for all del ikke gå glipp av landsbyen San Bartolome de Tirajana som har et koselig marked hvor du kan drikke fersk juice og cocktails laget av nypressede sukkerrør. Langs veien finnes også øyens tredje høyeste fjelltopp Roque Nubio og Gran Canarias høyeste topp Pico de Las Nieves er i nærheten. Landsbyen Tejeda er en annen attraksjon langs GC-60, Tejeda er en veldig hyggelig liten by omgitt av fjell.

  Vingårder og vulkaner på Nord-Gran Canaria:

  Det er mye å se med leiebil på Gran Canaria. Hvis du er eventyrlig så er nordparten av øyen stedet for deg. Det er ingen hovedvei å følge her, hvilket betyr at det er kortere mellom hvert stopp. Rundt området Caldera de Bandama, som er et vulkansk krater, finnes mange vingårder og gode restauranter. Landsbyen Teror er også verdt et besøk. Byen er et pilegrimsmål og er også kjent for sin vakre kirke, mineralvann og tradisjonell mat.

  Geografisk informasjon & historie

  Gran Canaria er nest mest befolket av Kanariøyene. Hovedstaden, Las Palmas, er den største byen på øygruppen. Gran Canaria er en vulkansk øy som oppstod for ca ti millioner år siden. Øyen er 1560 kvadratkilometer stor, omtrent 5 mil på tvers og det høyeste punktet er 1949 m.o.h. Kanariøyene holder til i Atlanterhavet, vest for Marokko, og Gran Canaria ligger sørøst for Tenerife.

  Øyen ble befolket kanskje så tidlig som år 500 før vår tidsregning av blant annet tidlige berbere. I senmiddelalderen begynte europeere å utforske Kanariøyene, og Kongedømmet Castilla, som senere ble til Spania, erobret i 1483 øygruppen. Las Palmas ble grunnlagt fem år i forveien av hærføreren som ledet erobringen av øyen. Christopher Columbus seilte innom Gran Canaria på hans første ferd til Amerika for blant annet å fylle på med nye forsyninger.

  Hvordan reise rundt på Gran Canaria

  Det er ingen jernbanenettverk på Gran Canaria, men det er flere andre måter en kan komme seg rundt på øyen. Å leie bil på Gran Canaria kan være en lettvint og gunstig løsning.

  Buss

  Kollektivsystemet er velfungerende og billig på Gran Canaria. Det offentlige busselskapet Global tilbyr transport på hele øyen med sine blå busser. I tillegg til Global er det også lokale, gule busser i Las Palmas. De fleste bussene er i god stand og har klimaanlegg.

  Taxi

  Det er også taxitjenester over hele øyen. Alle offisielle taxier har taksameter. Disse prisene er allerede godkjent av lokale styresmakter. Grunnprisen er 2,40€ på dagtid, og om natten er den 3,00€. Kilometerprisen er 0,63€ og timeprisen er 13,72€ uavhengig av tid på døgnet.

  Nyttige Linker

  Turistinformasjon

  Tilbake til toppen