Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I SPLIT

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Split - oppdag Adriaterkysten

  Med en leiebil i Split kan du utforske denne herlige byen som ligger på en halvøy i sør-delen av Kroatia. Besøkende kan ta turen til de mange museene som for eksempel Croatian Maritime Museum, Gallery of Fine Arts eller Split Science Museum and Zoo. Ønsker du å heller være utendørs? Da kan du kjøre til en av de mange strendene i områdene rundt Split. Andre aktiviteter som kan anbefales er en tur til Diokletians palass fra 200-tallet eller en gåtur langs strandpromenaden Riva. Hvis man er i Split må man også ta en tur ut til de mange vakre øyene som ligger utenfor byen som for eksempel Solta, Hvar, Vis og Brac. Hos Auto Europe er bookingprosessen enkel og rask. Du bruker vår søkemotor, finner ønsket bil og henter den så på valgt destinasjon. Når du skal hente din leiebil må du huske å ta med deg din voucher, ditt førerkort og ditt kredittkort.

  Auto Europe er en billeiemekler som siden 1954 har tilbydd leiebiler til en billig penge og høy kvalitet. Nettverket vi har bygget oss har vokst til et enormt mangfold av lokale og globale utleiere. Du kan velge mellom mere enn 24 000 lokasjoner verden rundt, og når du bestiller med oss er du garantert de billigste prisene. Uansett om du trenger en liten økonomisk bil eller om du trenger en stor bil for hele familien, finner du det hos oss.

  Hvordan er trafikken i Split?

  Du kan forvente mer trafikk i Kroatia i sommermånedene, så om du er lur planlegger du litt bedre tid i denne perioden. Kjørelys må være på fra slutten av oktober til slutten av mars. Promillegrensen i Kroatia er på 0,5, og for sjåfører under 25 år er det 0,5 og det er påbudt å ha med seg en refleksvest i bilen, så sørg for at din bilutleie i Split har dette.

  Hvor kan jeg parkere min leiebil i Split?

  Byen er delt inn i fire parkeringssoner. I Zone 1 gjelder tidsperiodene 06:30-21:30 hverdager og 06:30-14:00 lørdager. I Zone 2, 3 og 4 er tidsperiodene 07:00-19:00 hverdager og 07:00-14:00 lørdager. Hvis du ikke følger parkeringsreglene kan du forvente deg en borttauet bil. Split blir betraktet som en trygg bil å parkere i, og man trenger dermed ikke frykte biltyveri i noen særlig grad, men det kan uansett være lurt å unngå mørke og forlatte områder når du skal parkere.

  Split flyplass

  Split flyplass er Kroatias nest travleste flyplass og betjener Split og omegn. Flyplassen har hatt en stor økning i passasjertallet de siste årene, som nå har passert tre millioner. En ny terminal åpnet i 2019 og har nå tre ganger så stort areal. På 1960-tallet fikk flyplassen sin nåværende posisjon omtrent to mil unna Split sentrum, men flyplassens historie går helt tilbake 1931 i Sinj.

  Offisielt navn: Zračna luka Split (SPU)
  Adresse: Cesta Dr. Franje Tuđmana 1270, 21217, Kaštel Štafilić, Kroatia
  Hjemmeside: www.split-airport.hr
  Telefon: +385 (0)21 203 555

  Ting å gjøre i Split

  Når du skal besøke Split er det mye å få med seg, og selv om man kan bli fristet til å slikke sol hele ferien, er det mye å oppleve. Vi har funnet et knippe av høydepunktene du må gjøre når du først er i Split.

  • Riva er en ærverdig promenade hvor det meste skjer. Det er et populært sted for å slappe av og ta en kopp kaffe, men også for kulturelle og sportslige arrangementer. Riva er mer enn 1700 år gammelt, men tok dagens form for et par hundre år siden, da Split var underlagt Napoleons Frankrike. Her må du bare roe ned og oppleve fjaka, en dalmatisk sensasjon hvor du føler det som at tiden har stoppet opp, alle problemer er langt unna og du ikke lengter etter noe som helst.
  • Diokletians palass: Selve utgangspunktet for byen ble til da keiser Diokletian fikk bygget en festning hvor han skulle tilbringe sine eldre dager. Festningen stod ferdig i 305 and ble brukt av Diokletian og etter hans død av andre keisere. På 600-tallet ble området rundt festningen tatt i bruk av krigsflyktninger fra en nærliggende by. I 1979 ble palasset og gamlebyen rundt lagt til i UNESCOs verdensarvliste. Palasset har også blitt brukt som filmsett for den enormt populære TV-serien Game of Thrones for scener i slavebyen Meereen.
  • Marjan: For å få en fantastisk utsikt over byen må du besøke Marjan, en bakketopp dekket av granskog og med flott utsikt over byen og havet. Det har blitt tatt i bruk av de lokale som ville oppleve naturen helt siden 200-tallet. Toppen er 178 meter over havet, og du kan se både øyer og nærliggende fjell. Mange ser på Marjan som symbolsk for Split selv, da det er et yndet sted for å unnslippe bylivets mas og kjas. Da Split vokste mye, unnlot de å bygge ut på Marjan, grunnet det bratte terrenget, og ble nærmest som en oase i byen, hvor innbyggerne kan puste ut.
  • Kroatisk arkeologimuseum: Som et av Øst-Europas eldste arkeologimuseer har det en imponerende samling av objekter som går helt tilbake til år 10 000 før vår tidsregning. Mer enn 50 ulike utgravningssteder har gitt opphav til samlingen, med hovedvekt i Split og Salona. Museet ble grunnlagt i 1820 og deres samling består av blant annet hellenistisk keramikk, romersk glasskunst og mer enn 70 000 gamle mynter.

  Fine dagsturer med leiebil i Split

  Dubrovnik er en sjarmerende liten by med rett over 40 000 innbyggere og er en tre timers kjøretur sydøst fra Split. Byen er på UNESCOs verdensarvliste og er innspillingssted for hovedstaden King's Landing i den populære TV-serien Game of Thrones. Vær klar over at du må krysse Neon-korridoren gjennom Bosnia-Hercegovina for å kjøre til Dubrovnik, så sjekk om det er begrensninger for dette med din billeie.

  Omis er mindre enn tre mil unna Split, og dermed enkelt å nå med din leiebil fra Split. Omis er en gammel og utrolig vakker pirathavn, og på grunn av rikdommene der måtte de forsvare seg, og måtte dermed reise flere murer. Byen er kjent for sin årlige Klapa-festival, hvor en tradisjonell og harmonisk form for sang synges i ukesvis i juli.

  Hvar er en idyllisk øy i Adriaterhavet utenfor Split, hvor du kan nyte en trivelig havneby eller kjøre rundt på øyen til omtrent uberørt natur. Du kan besøke Europas eldste offentlige teater, spise tradisjonell sjømat med pasta, eller til og med feste på de legendariske barene som blant andre Prins Harry og Beyonce har pleid besøke.

  Bosnia-Hercegovina: Med tanke på at Split bare er en time unna grensen, kan det friste å ta turen til Bosnia-Hercegovina. Uansett om du vil besøke historiske Sarajevo, hvor attentatet som utløste første verdenskrig fant sted, eller den imponerende fossen Kravice, som renner ned i et populært bade- og piknikområde. Mostar er også et populært sted å besøke fra Split, med sin gamle bru, basar fra 1500-tallet, og fargefulle moske.

  Geografisk informasjon og historie

  Split befinner seg på en halvøy ved den vakre Dalmatiakysten. Kroatia grenser til Ungarn, Bosnia-Hercegovina, Serbia, Montenegro og Slovenia. Byen har en varm og tørr sommer, og en mild vinter med noe nedbør. Det er ingen tidsforskjell mellom Norge og Kroatia. Det er 157 km til Zadar, 229 km til Dubrovnik, 361 km til Rijeka og 409 km til Zagreb.

  Splits historie går tilbake til år 295 da Keiser Diokletian bestemte seg for å bygge et palass på Dalmatiakysten. Han tilbrakte sine siste leveår der, etter hans abdikasjon. Palasset var i de neste århundrene en del av den til enhver tid regjerende keisers eiendom. På 600-tallet ble områdene rundt brukt til å bygge en by av flyktninger fra en by ikke langt unna. Split ble underlagt kroatiske konger på 900-tallet, kroatisk-ungarske konger på 1100-tallet, republikken Venezia på 1400-tallet, Napoleon tidlig på 1800-tallet, før det ble en del av Østerrike-Ungarn, Jugoslavia, og under andre verdenskrig under først Italia og deretter Tyskland, Jugoslavia igjen, før landet ble oppløst og Kroatia oppsto.

  Hvordan reise rundt i Split

  Split er en by med et forholdsvis konsentrert sentrum, og det er mulig å gå mellom mange av attraksjonene, men dersom du vil se mer kan du være trygg på at det er et godt nettverk av rutebusser og taxier til lands og til vanns som kan få deg dit du vil. For å få mest mulig fleksibilitet kan det være lurt å leie bil i Split.

  Buss
  Lokalbussen tar deg enkelt rundt byen. Denne driftes av Promet, og selv om de fleste bussene er nye, er noen veldig gamle og på randen av kollaps. Du kan kjøpe billett fra sjåføren eller i utvalgte kiosker.

  Tog
  Fra Split kan du ta tog til for eksempel Zagreb der du kan enkelt ta deg videre i Europa.

  Båt
  Det går ferger til blant annet Ancona, Hvar, Vis, Brac og Lastovo. Det er også mulig å ta hurtigbåttaxi til flyplassen eller øyene i nærheten.

  Taxi
  Taxier er lettest å finne ved taxistopp. Alle taxier ser forskjellige ut, det de har til felles er taxiskiltet på taket og taksameteret. Dersom du skal utenbys, for eksempel til flyplassen, kan det være lurte å prute prisen ned på forhånd.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Split