Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I ROMA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Roma til beste pris

  Hva om vi forteller deg at du ikke trenger en tidsmaskin for å gå tilbake i tid? Med Auto Europe på din side kan en romersk ferie bli en utsøkt mulighet til å lære mye om den europeiske sivilisasjonen og historie. Vi har mer enn 60 års erfaring i bilutleiebransjen, som er en god grunn til å velge oss når du skal finne en leiebil i Roma. Oppgi dine preferanser og vi vil ta det ekstra skrittet for at du skal få en perfekt bilferie i Italia.

  Med dens historiske attraksjoner, klima og unektelige tiltrekning, står La Cittá Eterna eller den evige byen høyt på manges reisendes ønskeliste. Fra det historiske sentrum av Roma, som er på UNESCOs verdensarvliste, til Vatikanet, er Roma fullt av underverker som definitivt vil gjøre turen din til Roma verdt det. Roma er også en by du alltid vil returnere til, da det er alltid noen nytt å se, eller noe gammelt å oppdage.

  Vær klar over at kjørestilen i Roma, og forsåvidt i hele Italia, ofte betraktes som aggressiv og stressende. Les mer om våre tips for kjøring i Italia.

  Hvordan er trafikken i Roma?

  Når du kjører inn i Roma vil du merke at en stor ringvei (Grande Raccordo Anulare eller GRA) går rundt byen. Ved å kjøre langs denne veien vil du unngå å kjøre gjennom de mest trafikkerte delene av byen. Finn ut hvilken avkjørsel du skal ta i god tid ved hjelp av et kart eller en avansert GPS, da det pleier være mye trafikk som beveger seg i et høyt tempo på veien.

  Du bør også være obs på soner med begrenset trafikk i sentrale Roma. Disse kalles Zona a Traffico Limitato eller ZTL på italiensk. Man kan finne to viktige i det historiske sentrumet (Centro Storico) og Trastevere. Bare beboere med tillatelse eller de som har registrert bilen sin for dette kan kjøre i disse sonene, som er under kameraovervåkning. Dette betyr at kameraer registrerer lisensplatene som krysser, og hvis du ikke har tillatelse vil du få en kraftig bot. Det er viktig at du gjør deg kjent med de begrensede sonene på forhånd, ettersom det er vanskelig å komme seg raskt ut av en begrenset sone, selv ved en feiltagelse, da det er mye trafikk og du har allerede blitt tatt bilde av.

  Som ordtaket sier: Alle veier fører til Rom. Den italienske hovedstaden er godt tilknyttet motorveinettverket til andre deler av Italia. Destinasjoner av interesse i nærheten av Roma inkluderer Firenze og Napoli. Sistnevnte kan nås ved å leie bil i Roma og kjøre A1/E45 ut av byen for deretter å fortsette til A1/E35. Reisetiden til Firenze er under tre timer, bare 28 mil unna. Napoli, derimot, er fem mil nærmere, turen langs A24/E80 tar rundt to timer og et kvarter. Roma er også et supert sted for å starte en road trip i Lazio-regionen!

  Hvor kan jeg parkere mine leiebil i Roma?

  Det er en mye bedre idé å parkere bilen i utkanten enn å kjøre i bykjernen. Parker leiebilen din i residensområdet utenfor ZTLer istedenfor i sentrum, da det er begrenset med parkeringsplasser. Prøv å finne en parkeringsplass i nærheten av en undegrunnsstasjon i utkanten og ta metroen inn til byen for den beste opplevelsen. Brorparten av stedene i sentrale Roma, som Colosseum, Vatikanet, Spansketrappen og Trevifontenen er enkelt å komme seg til med hjelp av metrolinje A. Dessuten er metroen nær parkeringsplassene på Manzoni og Furio Camillo, så her kan du trygt parkere hele dagen. Man finner gateparkering utenfor ZTLer som er markert med blå linjer og gir ubegrenset parkering til ulike priser avhengig av området.

  Romas flyplasser

  Flyvninger fra og til Roma håndteres av to hovedflyplasser: Fiumicino flyplass er den viktigste inngangsporten til byen, og befinner seg sydvest for Roma, omtrent en halvtimes kjøretur unna. Den mindre og eldre Ciampino flyplass befinner seg sydøst for byen. Selv om Ciampino er er nærmere sentrum kan kjøreturen ta like lang tid som til Fiumicino på grunn av mye trafikk. Mange billigflyselskaper som Ryanair og Easyjet flyr til Ciampino flyplass.

  Fiumicino - Leonardo da Vinci internasjonale flyplass (FCO)
  Nettside: Fiumicino flyplass
  Adresse: Via dell' Aeroporto di Fiumicino, 320, 00054 Fiumicino Roma, Italia
  Telefon: +39 06 65951

  Ciampino - G. B. Pastine internasjonale flyplasser (CIA)
  Nettside: Ciampino flyplass
  Adresse: Via Appia Nuova, 1651, 00040 Ciampino Roma, Italia
  Telefon: +39 06 65951

  Ting å gjøre i Roma

  Listen over ting man vil gjøre i Roma kan bli endeløs om man ikke velger seg ut noen håndplukkede høydepunkter for den beste opplevelsen i løpet av en begrenset periode i den praktfulle byen. Vi har funnet noen av våre favoritter som du ikke vil gå glipp av på din neste ferie i Roma, som Colosseum, Trevifontenen, Det sixtinske kapell, Spansketrappen og Pantheon.

  • Galleria Borghese og Villa Borghese: Det kjente romerske kunstgalleriet huser mesterverk fra renessansen fra Borghese-samlingen over to etasjer i en vakker gammel villa. Raphael, Tizian, Rubens og Caravaggio er navn som vekker begeistring blant kunstelskere. Nyt de originale kunstverkene som er helt utenom det vanlige på galleriet. Borghese-galleriet pleide være en del av det ekstraordinære hagelandskapet i Roma, som for tiden er det tredje største i byen. Planlegg en del timer til å besøke hagene og nyt den grønne oasen.

  • Capuchin-krypten: I nærheten av Barberini-plassen finner man en av verdens mest underlige kirker, nemlig den lille, mystiske Santa Maria della Concezione dei Cappuccini med en krypt under. Fem av de seks rommene i krypten har en ganske unik og makaber "dekorasjon" på veggene, bestående av benrestene av de avdøde munker. Skjeletter som henger fra taket eller ben i merkelige formasjoner sammen med et skilt hvor det står: "Det du er nå, var vi en gang; det vi er nå, skal du bli" og skal minne en på om at man er dødelig.

  • Villa d'Este: Villa d'Este er et av mange steder i og rundt Roma som er på UNESCOs verdensarvliste, og holder til i Tivoli, som var en sommerfavoritt for mange velstående romere en gang i tiden. Kulturen og ånden av italiensk renessanse reflekteres best i de grandiose hengende hagene og fontenene som inspirerte mange berømte europeiske hager, arkitektur or ornamenter. Villaen er bare 53 kilometer fra Roma sentrum og kan nås på under en time med din leiebil.

  • Campo de'Fiori: Campo de' Fiori har en lang tradisjon som et knutepunkt hvor du kan oppleve ekte kjas og mas i Roma. Dens historie går tilbake til middelalderen da den lille plassen ble brukt til offentlige henrettelser! Selv den berømte astronomen Giordano Bruno ble brent her i år 1600. Foruten denne slags underholdning ble det også brukt som marked. Til denne dag har flere av sidegatene i nærheten navn som minner om populære jobber fra gamle dager. Dette blir flittig brukt til å kjøpe fersk og lokal mat og livlige møter med både turister og de lokale.

  • Quartiere Coppedé: Romas minste nabolag er noe helt uventet i nordre Roma. Quartiere Coppedé er et eventyr, fantasi og ren drama hvor ulike arkitekt-stiler glir inn i hverandre og blir levende. Det blir ofte beskrevet som et besynderlig sted og ikke uten grunn. Gå deg vill i Roma og vandr gjennom de brosteinsbelagte gatene i Quartiere Coppedé. Utforsk dets unike utseende, nyt vakre ornamenter og skulpturer av mytiske vesener, palasser og en fantastisk sammenligning av stiler.

  • Ospedale delle Bambole: Ødelagte dukker tilbringer dag og natt presset mot butikkvinduene og stirrer direkte på forbipasserende eller ut i intet. De har blitt frosset i tid og med bustete hår, ødelagte ansikt eller mangler lemmer. Det høres kanskje merkelig ut, som en turistfelle som skal skremme deg, men i realiteten er det en upretensiøs dukkereparatør over hunder år gammel. Historien begynner med Luigi Grassi, en teaterdukke- og scenografidesigner på 1800-tallet. Selv om dukker ikke var hans hovedinteresse, begynte han å reparere alle slags objekter, inkludert dukker, fingernem som han var. En forbipasserende inspirerte han til å henge opp et skilt med et rødt kors hvor det står å lese: "Dukkesykehus".

  • Sankt Paul utenfor murene: En av de eldste og viktigste katolske basilikaene ble bestilt av Konstantin I på 300-tallet. Legenden skal ha det til at basilikaen ble bygd over graven til apostelen Paulus. Selv etter en storbrann som ødela en stor del av kirken, fikk den mange donasjoner som gjorde at de kunne gjenskape den til hvordan kirken opprinnelig så ut. Det mest slående med Sankt Paul utenfor murene er en rad med pavelige portretter, som er av naturlige årsaker ikke uendelig, og dermed ofte assosiert med verdens ende. Den siste paven hvis ansikt vil pryde den siste rammen blir sagt å være den siste paven før Jesu gjenkomst. Det er bare noen få plasser igjen, så følg med! Selv om denne legenden er viden kjent har den ikke blitt offisielt akseptert av den katolske kirken.

  Fine dagsturer med leiebil fra Roma

  Den italienske hovedstaden kombinerer en overflod av historiske steder med å være et flott utgangspunkt for en road trip til en flott strand eller for virkelig få smaken på Middelhaver.

  • Pompeii og Vesuv
   Pompeii bærer fortsatt preg av tragedien da Vesuv hadde et stort utbrudd og la byen i asker i år 79. I samtiden ble det beskrevet som noe som kom plutselig og etterlot seg mørke og støv. Det ble brukt som et sommersted for rike folk med vakre villaer, plasser og arenaer, og ble ut av det blå begravet i et pyroklastisk utbrudd fra en av de farligste vulkanen som finnes. Byen ble gjenoppdaget nesten intakt for tre hundre år siden, og dagliglivet og folkene der har blitt frosset i tid, som sannsynligvis vil overgå dine forventninger. Kjør din leiebil fra Roma til Pompeii på to og en halv time for å oppleve denne unike arkeologiske utgravingen.

  • Toscana
   Du vil ikke gå glipp av en road trip til Toscana når du er i Italia. Bruk iallefall en dag for en kort sightseeingtur til Val d'Orcia og vingårdene i Montalcino for å oppleve det ekte og toskanske i solskinnet med et glass utsøkt vin og nyt panoramautsikten fra en av de mange landsbyene på toppen av høyden i regionen. De bølgende åskammene i Toscana og de flotte utsiktspunktene garanterer en minneverdig tur!

  • Amalfi-kysten
   Det er helt opp til deg om du vil kjøre fra Roma til Amalfi eller ta kollektivtransport sånn at du slappe helt av på de smale svingete veiene og bare nyte den utrolige utsikten. Bestemmer du deg for å kjøre til Amalfikysten, ta A1 til Napoli og ta deretter av til A3. Fra der kan du enkelt komme deg til Sorrento, Positano eller landsbyer på kysten. Hvorfor Amalfi? Foruten dets unike pittoreske utseende, hører kysten hjemme på et postkort og er et av de mest romantiske stedene i Italia. Forførerske fiskevær på klippene har blitt et av de mest typiske turiststedene i Italia. De fargefulle fasadene og den frodige utmarken har blitt et symbol på Amalfikysten.

  • Renassansens Firenze
   En gang i tiden var Firenze en blomstrende renessanseby og er nå et stort åpent museum med utrolige mesterverk fra verdenskjente artister og noen av de mest slående eksemplarene av arkitekturen på denne perioden. På 1400-tallet var Firenze en pulserende by og stedet hvor renessansen oppsto. Rusl en tur gjennom Firenze og stikk innom Ponte Vecchio, tenn et lys i Firenze Duomo og nyt kunst i verdensklasse på Uffizi-galleriet. Dette må alle kunstelskere få med seg!

  • Capri Island
   Capri, en av Italias øyer, befinner seg i nærheten av Napoli. Vi anbefaler å sette av minst to dager for å besøke Capri, da det er en tre timers kjøretur fra Roma. Du kan kombinere besøket til Amalfikysten, bare ta ferje fra Salerno, Amalfi, eller Positano og ha en avslappet helg på Capri. Den solrike øyen med klippene står høyt på listen over hvor turister vil dra. Det krystallklare vannet som slår mot klippene og sandstrendene innbyr deg på en forfriskende svømmetur med alle fiskerestaurantene på rekke og rad som gir kulinariske delikatesser for alle smaker.

  Geografisk informasjon og historie

  Solrike Roma er plassert på Tiber-elven i Lazio-regionen i sentrale Vest-Italia. Byen er hjem til utallige historiske skatter, så vel som en utrolige mengder av viktig kunst og arkitektur. Roma er også den eneste byen i verden som har et annet land innenfor egne grenser: Vatikanstaten.

  Middelhavsklimaet gir milde vintre og varme somre. Januar er kaldest, når temperaturene går ned til 12°C i gjennomsnitt. De varmeste månedene, juli og august får temperaturer på over 30°C. Den beste tiden for for en bilutleie i Roma avhenger av dine personlig preferanser. For å unngå folkemengder, gå for en tur sent på høsten, vinter eller tidlig vår, da sommeren er høysesong i Roma. Med tanke på at Roma er en av verdens mest populære steder å besøke hele året, vil det ikke være folketomt, men mindre travelt enn om sommeren. Roma om vinteren kan være kjølig og vått, men temperaturer går vanligvis ikke under nullpunktet. Feriefolk med større forventninger og nok tid til å ta en dag eller to på stranden bør absolutt vurdere å Roma på sommeren. Selv om byen er fullpakket med turister kan du kjøre leiebilen din i Roma til den nærliggende stranden Ostia Lido og bli totalt avslappet.

  I følge en populær legende ble Roma grunnlagt av Romulus og Remus, to forlatte tvillinger som ble oppdratt av en ulv. En liten jernalderbosetning på en elvebank vokste til å bli en av de mektigste imperiene i verdenshistorien. Roma utvidet til å omfatte en stor del av stor del av kontinentale Europa, England, øyer i Middelhavet, så vel som talløse territorier i Midt-Østen og Nord-Afrika. De langvarige følgene av det mektige romerske imperiet er fortsatt tydelige i europeisk identitet, lovsystemer, utviklingen av sosiale institusjoner og romantiske språk som snakkes verden over. Det romerske imperiet fortsatte å vokse hurtig. På toppen måtte imperiet deles inn i en vestlig og østlig del, da det ble for vanskelig å holde tritt med utvidingen fra ett sentrum. Den østlige delen styrt av Konstantinopel, eller dagens Istanbul, som Konstantin navnga etter seg selv. Etter hvert som tiden gikk ble det mindre penger, makt og påvirkning i vest, mens de i øst vokste seg større. Selv etter imperiets fall - som referer til den vestlige delen - fortsatte Bysants å eksistere i flere århundrer. Diverse barbariske stammer av germansk opprinnelse angrep og herjet med imperiet i årevis. Det svekkede imperiet falt i år 476, da Odoacer, som ledet germanske stammer, kastet Romulus, Romas siste keiser, og overtok makten i Roma.

  Hvordan reise rundt i Roma

  Det urbane området rundt Roma er dekket med et nettverk av busser, trikker, tog og tre metrolinjer. Ettersom tilgangen til noen sentrale områder er begrenset for motorkjøretøyer i Roma, er den en god idé å bruke byens offentlige transport når du besøker steder av interesse som befinner seg i disse områdene. Transportsystemet drives av ATAC, og billetter må kjøpes før du gå om bord. De selges på metroholdeplasser, og større bussholdeplasser, så vel som ved aviskiosker og salgsautomater.

  Metro
  For en by på denne størrelsen er Romas metrosystem relativt lite, og dermed enkelt å forstå. Det er for tiden tre linjer i drift: A-linjen, som er rød-oransje, B-linjen, markert i blått og den nye C-linjen som er av liten nytte for turister. A- og B-linjene møtes på Termini sentralstasjon og går ikke om natten.

  Trikk
  Trikken består av seks trikkelinjer. For det meste går de i områder som ikke frekventeres av turister. Det er likevel to trikkelinjer som du kan få god bruk for. Linje 8 kobler nattelivområdet Trastevere med Torre Argentia, Romas historiske sentrum. Du kan ta toget til Fiumicino flyplass fra Trastevere togstasjon. Linje 19 kobler den nordlige delen av Vatikanet med den østlige elvebanken, som også går forbi de berømte Villa Borghese.

  Buss
  Mange busslinjer går gjennom hele Roma, som gjør dem til gode valg, men de kan til tider bli ganske folksomme. Termini stasjon og Piazza Venezia er hovedbusstasjonene. De vanlige busslinjene går ikke om natten, men det er noen nattbusser. Et alternativ man kan vurdere er å ta turistbusser som går rundt de viktigste attraksjonene.

  Tog
  Termini er hovedtogstasjonen i Roma, med det høyeste passasjertallet i Italia. Det er mange tog som går til lokale områder, så vel som destinasjoner lenger unna. Roma Tiburtina er den nest travleste stasjonen i Roma og skal bli et knutepunkt for høyhastighetstog.

  Kan jeg leie en bobil i Roma?

  Italias mange undre, kulturen, historien, gastronomien og dets utrolige landskap venter deg. Å reise rundt i Italia med bil er gøy, men hvis du ønsker å gjøre det i et behagelig tempo og å slippe å stadig lete etter et nytt sted å overnatte, kan Auto Europes mange bobil-tilbud i Roma passe deg perfekt. Vi har et stort utvalg av av bobiler å velge fra, og alle til konkurransedyktige priser.

  Nyttige lenker

  Turistgaid Roma