Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR ITALIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Italia

  Generell informasjon
  Book din leiebil i Italia og kjør langs kysten, det frodige landskapet i nord eller ut på øyene Sardinia og Sicilia. For en litt erfaren sjåfør frister kanskje også et besøk til historiske Roma eler Milano. Med leiebil i Italia finner du spennende opplevelser for hele familien; spesielt om du velger å ta en road trip.

  Regler ved bilutleie i Italia
  For å kunne leie bil i Italia må du være minst 21 år gammel (kan variere basert på valg av bilkategori) samt at du må ha hatt førerkort i minst ett år. Enkelte steder kan sjåfører under 25 år ilegges en ekstra avgift ettersom forsikringpremien er høyere for unge sjåfører. Sikkerhetsbelte er påbudt for både passasjerer og sjåfør. Barn under 12 år skal sitte i baksetet, barn under fire i egen barnestol.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 110 km/t
  • Motorvei: 130 km/t

  Trafikkregler
  I Italia er det høyretrafikk. Politiet kan innkassere bøter på stedet dersom man stoppes for brudd på trafikkregler. Bruk alltid handsfree og husk at promillegrensen i Italia er 0,8.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner er normalt åpne mellom 07:00 og 12:30, og etter en siesta åpnes de igjen fra 15:30 til 19:00. Søndager kan bensinstasjoner være stengte. På motorveiene er det vanlig med døgnåpne stasjoner.

  Veiavgifter
  Italienske motorveier er tollbelagte. Avgiften kan betales i bommene eller ved å kjøpe en veivignett på bensinstasjoner.

  Parkering
  Parkering i Italia er kun tillatt på høyre side av veien. I såkalte blå soner kan man stå i én time (gratis) med synlig parkeringsskive.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Italia inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i prisen. Du kan lese mer om detaljene rundt forsikringsreglene på din ordrebekreftelse.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innenfor vest-europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Sjekk online ved booking hva som gjelder for leiebilen du velger og kontakt oss gjerne dersom noe er uklart.

  Innreise til andre land
  Vil du krysse grensen til et annet land med leiebilen? Kanskje du planlegger å kjøre til Sveits eller Slovenia? Ekstra avgifter og spesielle restriksjoner kan forekomme. Kontakt oss så finner vi ut hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Italia er tillatt, ofte mot ekstra avgifter. Internasjonal enveisleie er tilgjengelig for enkelte kategorier av kjøretøy og innebærer ekstra avgifter. For mer informasjon kan du kontakte oss, så beregner vi eventuelle kostnader.