Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  Generelle Forretningsbetingelser

  Generelle Forretningsbetingelser

  1. Databeskyttelse

  2. Reservasjoner

  3. Betaling

  4. Depositum

  5. Bilkategori

  6. Avhenting og avlevering av leiebiler

  7. Levering og henting

  8. Forsikring

  9. Refunderbar Egenandel/ Egenandel

  10. Refunderbar Egenandel

  11. Refunderbar Egenandel med Super Cover

  12. Tilleggsdekning

  13. Førerkort

  14. Tilleggssjåfører

  15. Leieavtaler med enveisreiser

  16. Reise til andre land

  17. Valgfritt utstyr

  18. Kundeservice

  19. Endringer på booking

  20. Kansellasjoner

  21. Ansvarsgrenser

  22. Informasjon om Nettbasert klageportal

  23. Beskyttelse av Personopplysninger

  24. Telefonnummer

  25. Trustpilot

  26. Tilbakemeldinger

  27. Rangering

  28. Diverse

  Auto Europe Deutschland GmbH, Landsbergerstrasse 155, 80687 München, registrert ved HRB 149 828 München opptrer som en direkte agent for bilutleieselskaper verden over på vegne av Auto Europe LLC, 43 Northport Dr, Portland, ME 04103, USA som er registrert som aksjeselskap i staten Delaware, USA, registreringsnummer 3726730 (heretter "Auto Europe").

  1. Databeskyttelse

  Auto Europe er bevisst på og vet hvor viktig det er å håndtere informasjonen som blir samlet på vår side på en ansvarlig måte. Vi vil kun bruke denne informasjonen til å kontakte deg angående forespørsler eller reservasjoner gjort med oss. Auto Europe vil ikke selge eller dele din personlige informasjon til en tredje part. Kontroll over dine data

  Du kan når som helst be om tilgang til data vi har samlet inn, samt gjøre endringer og be som å bli slettet. Send oss en skriftlig forespørsel på data-protection@autoeurope.de eller per post til følgende adresse:

  Auto Europe Deutschland GmbH
  Landsbergerstrasse 155
  80687 München
  Tyskland

  Vennligst merk at denne siden er operert via servere kontrollert av Auto Europe, LLC, et USA-basert selskap, og at all data du sender oss vil bli prosessert ikke bare av Auto Europe Deutschland GmbH Ltd men også av Auto Europe, LLC, i USA. Dersom du ikke ønker at data skal overføres til Auto Europe, LLC i USA, ber vi deg vennligst avstå fra å bruke denne siden. Ved å benytte deg av våre tjenester, gir du samtykke i at din data vil bli prosessert i USA og godtar at overførsel av din data til USA til Auto Europe, LLC er nødvendig for å kunne benytte deg av våre tjenester.

  2. Reservasjoner

  Generelt blir reservasjoner via Auto Europe bekreftet øyeblikkelig. Unntak kan inkludere bookinger i siste øyeblikk, bookinger per forespørsel, spesielle kjøretøyer, enveisreiser og valgfritt utstyr. I disse tilfellene må Auto Europe be om en bekreftelse fra bilutleieselskapet. Følgende bekreftelse og betaling sender Auto Europe en voucher for bilutleie enten via e-post eller fax (per forespørsel). Kunden må fremvise denne voucheren til bilutleieselskapet ved avhenting. Leieavtalen konkluderes lokalt mellom kunden og bilutleieselskapet og er underlagt bilutleieselskapets Betingelser og Vilkår i tillegg til lokal lovgivning. Auto Europe forbeholder seg retten til å skifte bookingen over til et annet bilutleieselskap – avhengig av tilgjengelighet – og informere kunden i rimelig tid.

  3. Betaling

  Kunden må betale for leieavtalen i sin helhet til Auto Europe ved reservasjon. Betaling må skje med kredittkort. Ved avhenting må det samme kredittkortet presenteres til bilutleieselskapet for belastning av depositum (se "Depositum"). Auto Europe sender kun ut voucher til kunden når beløpet for bilutleieavtalen er betalt i sin helhet og avtalen er bekreftet av bilutleieselskapet. Alle priser er basert på 24 timers perioder fra tidspunkt for avhenting. Den belastede prisen er gyldig for den bekreftede varigheten på leieavtalen. Variasjoner kan føre til at ekstra avgifter blir belastet lokalt, feks ved tidlig tilbakelevering av bilen kan bilutleieselskapet kreve en høyere daglig rate og/eller ved sen tilbakelevering av bilen kan bilutleieselskaper belaste et beløp for de ekstra timene/dagene basert på lokalt gjeldende rater. Ettersom Auto Europe opererer som direkte agent har vi ikke anledning til å utstede faktura med MVA. Skulle du ha behov for en faktura med MVA anbefaler vi at du tar kontakt med bilutleieselskapet.

  Spesielle vilkår for bobil
  Ved leie av bobil må betaling foreligge i sin helhet innen 70 dager før leieavtalens begynnelse. For leieavtaler som starter etter mer enn 70 dager må et depositum på minst 30% av den totale prisen på leieavtalen betales ved booking.

  4. Depositum

  Ved avhenting av bilen krever bilutleieselskapet et depositum. Dette gjøres ved at et beløp blokkeres eller belastes på et gyldig, internasjonalt kredittkort i leietakers navn. Bankkort eller forhåndsbetalte kredittkort aksepteres ikke. Generelt utgjør depositumet verdien av en full tank drivstoff pluss egenandelen i tilfelle skader eller tyveri av bilen i tillegg til lokale avgifter (for valgfritt utstyr, valgfrie forsikringsdekninger tatt ut lokalt, enveisreise-gebyr etc.)

  5. Bilkategori

  Reservasjon og bekreftelse gjelder kun for bilkategorier, aldri et bestemt merke eller modell. Bilutleieselskapene holder flåter med mange forskjellige merker og modeller i liknende størrelse og konfigurasjon. Bilutleieselskaper forbeholder seg retten til å tildele en liknende eller høyere bilkategori til kunden enn den som opprinnelig ble bestilt og betalt for.

  6. Avhenting og avlevering av leiebiler

  Allerede ved reservasjon bestemmer kunden akkurat hvor og når avhenting og avlevering av leiebilen skal finne sted. Ved booking med avhenting på flyplass krever Auto Europe sammen med bilutleiefirmaet flight nummer og ankomsttid. Dersom du regner med du blir sen for avhenting bør du kontakte oss for å opplyse oss og sørge for at at bilen kan bekreftes etter avtalt avhentingstidspunkt. Ved avhenting på bykontor trenger kunden bare å oppgi eksakt tidspunkt. Som en generell regel vil bilutleieselskapet holde leiebilen tilgjengelig for avhenting i opptil 30 til 60 minutter etter det reserverte tidspunktet, så lenge dette er innenfor normale åpningstider. Avhenting utenom normale åpningtider er per forespørsel og innebærer et ekstra gebyr.

  Spesielle vilkår for bobil
  Spesifikke tider gjelder ved avhenting og returnering av bobil. Avhenting og returnering utenom disse tidene kan forespørres og, dersom tilgjengelig, vil alltid medføre en ekstra avgifter. Disse gebyrene kan kun opplyses ved bekreftelse av booking. Detaljerte instruksjoner om kjøretøyet vil bli gitt ved avhenting.

  7. Levering og henting

  Denne tjenesten kan bli forspurt bilutleiselskapet til forskjellige steder mot et ekstra gebyr. Ved forspørsel om levering og henting er det obligatorisk å oppgi hotellnavn, adresse og telefonnummer. Avtalte tider er kun anslagsvise og kan variere med opp til 60 minutter. Levering og henting av leiebiler er ikke mulig til/fra cruiseterminaler, private adresser, feriehjem eller campingplasser.

  8. Forsikring

  Gebyr, inklusjoner og dekning varierer avhengig av destinasjon, bilutleieselskap og bilkategori. Kunden bør referere til de aktuelle leieavtalene (på lokalt språk, ofte med oversettelse til engelsk) til bilutleieselskapene for detaljer. Generelt kan forsikringskrav basert på leieavtalen kun fremlegges når skader er rapportert til og registrert av det lokale politiet. I alle tilfeller er det en forutsetning at bilen er brukt på en måte som samsvarer med leieavtalens vilkår for bruk. Auto Europe sine produkter og priser inkluderer alltid: Ansvarsforsikring inkludert lovfestet minimumsdekning, CDW = Kollisjonsskadedekning med eller uten egenandel avhengig av bilutleieselskapet. CDW dekker aldri skade på dekk, glass, utvendige speil, understell, interiør, tak, motor, skade på låser eller tap av nøkkel. TP = Tyveribeskyttelse med eller uten egenandel avhengig av bilutleieselskap.

  9. Refunderbar egenandel/ Egenandel

  Ved booking av leiebil på de fleste destinasjoner med de fleste av våre partnere tilbyr Auto Europe et produkt for refunderbar egenandel mot et ekstra gebyr. Detaljerte vilkår og betingelser og priser er en del av voucheren for bilutleie og vil bli opplyst ved reservasjon. Policyen for refunderbar egenandel er IKKE en forsikringdekning men en spesiell tjeneste fra Auto Europe LLC. Auto Europe vil bestemme gyldigheten av- og utstrekningen av kravet etter selskapets beste dømmekraft. Når reservasjonen av leiebil inkluderer refunderbar egenandel fra Auto Europe (ikke fra bilutleieselskapet) må kunden skaffe til veie de følgende dokumenter i tilfelle skade på - eller tyveri av bilen: leieavtale, skaderapport fra bilutleieselskapet, politirapport – ved tilfeller av enkeltbilshendelser kreves en politimelding, betalingsbekreftelse/kredittkortutskrift. Kun når alle dokumenter er skaffet til veie og det kan utelukkes at hendelsen skjedde med vilje og viten eller som følge av uaktsomhet kan refundering av egenandel prosesseres. Auto Europe sitt produkt for refunderbar egenandel er ikke på noen måte linket til noen Super CDW tilbudt av bilutleiefirmaer. Ingen refundering vil finne sted når skader/ulykker er forårsaket av brudd på trafikkregler – eller lovverk, brudd på leieavtalen eller dersom en tredjepart nekter oppgjør. Alle leieavtaler er underlagt lokalt lovverk i landet der leiebilen hentes.

  10. Refundering av egenandel

  Med refunderbar egenandel er skade på enkelte bildeler alltid unntatt fra refundering: Skade på interiør, girkasse, glass, dekk, understell, tak, clutch, motor, bunnpanne, skade som følge av påfylling av feil drivstoff, ulykker forårsaket av dyr (inkludert bitt fra husmår). Vi viser til voucher (siste side) for mer detaljert informasjon om unntak fra det kjøpte produktet. Refunderbar Egenandel dekker ikke skade på eller tap av personlig eiendom, tyveri av bil som følge av tap av nøkler, tapt inntekt for bilutleieselskapet som følge av bil som ikke kan brukes, veiassistanse, tauingsutgifter, prosesseringsgebyr som følge av skade (dersom gjeldende), administrative utgifter eller noen andre følgende personlige utgifter som telefonregninger, hotellutgifter, kostnader for offentlig transport eller taxikostnader. Refundering er også umulig dersom ulykken skjer som følge av brudd på lokale trafikkregler – eller lovgivning og/eller dersom sjåføren har blitt ilagt bot, og/eller forsikringsselskapet (også tilhørende andre involverte parter) har nektet skadeerstatning på stedet. Alle leieavtaler er underlagt lokal lovgivning i landet bilen ble avhentet.

  11. Refunderbar Egenandel med SUPER COVER

  Refunderbar Egenandel med Super Cover ekskluderer: Skade på interiør og gir. For ytterligere detaljer og de individuelle unntak fra det kjøpte produktet vennligst referer til voucheren (siste side). Dette produktet dekker heller ikke tap av eller skade på personlige eiendeler, tyveri av bil som følge av tap av nøkler, tapt inntekt for bilutleieselskapet som følge av bil som ikke kan brukes, veiassistanse, tauingsutgifter, prosesseringsgebyr som følge av skade (dersom gjeldende), administrative utgifter eller noen andre følgende personlige utgifter som telefonregninger, hotellutgifter, kostnader for offentlig transport eller taxikostnader. Refundering er også umulig dersom ulykken skjer som følge av brudd på lokale trafikkregler – eller lovgivning og/eller dersom sjåføren har blitt ilagt bot, og/eller forsikringsselskapet (også tilhørende andre involverte parter) har nektet skadeerstatning på stedet. Alle leieavtaler er underlagt lokal lovgivning i landet bilen ble avhentet.

  Spesielle vilkår for leie av bobil
  Auto Europe tilbyr ikke refunderbar egenandel for bobilutleie.

  12. Tilleggsdekning

  Ved avhenting kan bilutleieselskapet tilby deg tilleggsdekninger inkludert men ikke begrenset til PAI (Personskadeforsikring), PEC (Dekning for personlig eiendeler), Super CDW, Seguro Relax Forsikring, Veiassistanse etc. Auto Europe refunderer ikke avgifter/gebyr gjeldende for lokalt kjøpte forsikringsdekninger selv om dekningene er regnet som unødvedige etter leieavtalens slutt.

  13. Førerkort

  Leietakere og andre autoriserte sjåfører må fremlegge gyldig førerkort ved avhenting . Sjåfører må ha hatt førerkort i minst 1 år, unntaksvis i 3 år eller mer (for detaljer se voucher vilkår og betingelser). Dersom sjåførens førerkort ikke er fullstendig i det romerske alfabetet er et internasjonalt førerkort (IDP) obligatorisk. Kun gyldig i tillegg til nasjonalt førerkort. Enkelte bilutleiefirmaer krever IDP ved avhenting uavhengig om det nasjonale førerkortet er i det romerske alfabetet (for detaljer se voucher; vilkår og betingelser). Alle bilutleiefirmaer har minimums aldersgrenser. Noen utleiere har også en maksimum aldersgrense. Dette er gjeldende for både hoved- og tilleggssjåfører.

  Spesielle vilkår for bobilutleie
  Vennligst merk, avhengig av bobilens tillatelige totalvekt, kan et førerkort klasse C1 (Europeisk førerkort) være påkrevd.

  14. Tilleggssjåfører

  Med enkelte bilutleieselskaper er gebyr for tilleggssjåfører inkludert i prisen, andre tar et gebyr per dag belastet ved avhenting. Slike gebyr er oppgitt på Auto Europe sin nettside og på din voucher for bilutleie. I alle tilfeller må tillegssjåfører registreres i leieavtalen og fremvise de samme dokumentene som leietaker ved avhenting (førerkort og internasjonalt førerkort der dette kreves samt pass/ID).

  15. Leieavtaler med enveisreiser

  Leieavtaler med enveisreiser er tilgjengelige per forespørsel og mot et gebyr på de fleste destinasjoner og med de fleste bilutleieselskaper. Auto Europe vil forespørre enveisreiser og de gjeldende gebyr (belastes lokalt) med bilutleieselskapene og opplyse kunden om gebyrer etter at reservasjon er gjort. Kunden kan avbestille hele bookningen uten kostnad dersom han/hun er uenig i eller ikke aksepterer enveisreise-gebyret. Restriksjoner kan gjelde for enkelte bilgrupper, minimums varighet på leieavtalen og mellom enkelte byer/destinasjoner.

  16. Reise til andre land

  Kunder må oppgi reise til andre land ved reservasjon. Alle land som skal reises til må noteres på voucher. I de fleste tilfeller må bilutleiefirmaet autorisere reise på tvers av landegrenser og vil kreve et gebyr per dag som belastes lokalt. Gebyr er oppgitt i vilkår og betingelser på voucheren.

  17. Valgfritt utstyr

  Valgfritt utstyr som barneseter, takstativ, vinterutstyr etc. Må forespørres ved reservasjon og er avhengig av tilgjengelighet for å kunne bli bekreftet av bilutleieformaet. Gjeldende gebyrer er notert på voucher for bilutleie og belastes lokalt.

  18. Kundeservice

  Auto Europe vil støtte kunden i å løse problemer med bilutleieselskapet som ikke er kundens feil. Som megler kan ikke Auto Europe holdes ansvarlig for bestemmelser av tjenester (inkl. Forsikringer) gjort av bilutleieselskapet i henhold til bilutleieavtalen og/eller refundering av kostnader fra bilutleieselskapet. Kunden må sende alle krav skriftlig til Auto Europe innen 90 dager etter hendelsen fant sted.

  19. Endringer på booking

  Endringer på bookinger kan utføres opp til 48 timer frem til avhenting og er avhengig av tilgjengelighet og tilleggsavgifter. Auto Europe tar ikke betalt for endringer på bookinger men vil anvende prisene som gjelder når endringen på reservasjonen finner sted. Ingen endringer kan gjøres etter avhenting: ingen forlengelse av leieperioden. Ingen refundering av ubrukte dager dersom bilen hentes sent eller returneres tidlig. Enhver endring på bookinger (detaljer om flyreise, ankomsttid, bilkategori etc.) må kommuniseres til Auto Europe og IKKE til bilutleieselskapet. Vennligst merk at endring av navn på kunden ikke gjelder som en endring av eksisterende booking men en kansellasjon av original booking og ny booking under ny leietakers navn.

  Spesielle vilkår for bobil
  Endringer på bookinger kan kun utføres frem til avhenting og er avhengig av tilgjengelighet og tilleggsavgifter. Avgifter vil reflektere kansellasjonskostnader påløpt ved endring av bookingen og ny pris for leieavtalen gjeldende ved endring av bookingen.

  20. Kansellasjoner

  Auto Europe har ingen kanselleringsgebyr når Auto Eruopeblir informert 48 timer før avtalt avhentingsdato. Auto Europe krever ikke ingen endringsgebyr opptil 48 timer før avtalt avhentingsdato, men dersom en reservasjonen endres av kunden må han betale prisen som gjelder ved endringstidspunktet. Ingen refusjone er mulig for kanselleringer mindre enn 48 timer før avtalt avhentingdato og -tid og for kanselleringer etter planlagt avhentingsdato. Auto Europe refunderer ikke hvis kunden møter opp på desken uten gyldig førerkort. Auto Europe refunderer ikke hvis kunden fremviser et ikke gyldig kreditttkort ved desker, eller et kredittkort uten nok kreditt for depositumet. Auto Europe refunderer ikke ubrukte dager hvis kunden ikke møter opp, møter opp over to timer sent uten å kontakte Auto Europe eller returnerer kjøretøyet. Kunden har rett til å fremlegge skriftlig bevis på mindre økonomisk skade for å senke kansellasjonskostnadene.

  Spesielle vilkår for bobil
  Kostnaden for å kansellere ved leie av bobil avhenger av dato for kansellering og vil bli vist separat på tilbudet eller voucheren.

  21. Ansvarsgrenser

  Som direkte agent er Auto Europe kun ansvarlig for en velordnet reservasjon av bilutleie med bilutleieselskapet, det vil si, anskaffelse av muligheten for å gjennomføre bilutleie med de avtalte vilkår. Auto Europe er ikke ansvarlige dersom leieavtalen ikke iverksettes lokalt av grunner som er kundens ansvarsområde inkludert, men ikke begrenset til manglende eller ugyldige dokumenter ved avhenting (førerkort, pass/ID, kredittkort, voucher), dersom krav for leieavtalen ikke oppfylles som minimums/maksimumsalder, dersom kunden er uskikket til å kjøre bil grunnet inntak av alkohol, rusmidler, medisiner etc. Bortsatt fra dette er Auto Europe kun ansvarlig for kompensasjon av økonomisk tap som følge av handliger av sine ansatte som må regnes som grovt uaktsomme eller gjort med vilje og viten. Ved enkel uaktsomhet er Auto Europes ansvar og kompensasjon begrenset til de overskuelige tapene typisk for kontrakten og kun ved brudd på kontraktfestede plikter hvis samsvar er av en særlig betydning for oppfyllelse av kontrakten. Auto Europe er ansvarlig for saker som er umulig fra begynnelsen kun dersom kun dersom hindringer for sakens fullendelse var kjent for Auto Europe eller dersom mangelen på kunnskap om dette har grunn i grov uaktsomhet. De overnevnte begrensninger og utelukkelser av ansvar gjelder ikke ved skade på liv, kropp eller helse. Dersom vårt ansvar skulle bli ekskludert eller begrenset vil det samme gjelde ansvaret til Auto Europes ansatte, representanter og agenter. Med unntak av krav basert på skadevoldende handlinger skal skadeansvaret utløpe etter et år. Auto Europe er ikke ansvarlig for krav basert på leiekontrakten mellom kunden og bilutleieselskapet eller for leiebilen. I slike tilfeller må kunden kontakte bilutleiefirmaet som sin avtalepartner. Auto Europe er ikke ansvarlig for leiebilen selv, spesielt ikke for dens tekniske sikkerhet eller hvorvidt den oppfyller kundens behov. I denne forbindelse er kundens krav utelukkende begrenset til det aktuelle bilutleiefirmaet/kontoret.

  22. Informasjon om Nettbasert klageportal.
  Tvisteløsning i henhold til lov om alternativ tvisteløsning i konsumentspørsmål.
  Vi vil anbefale EU-kommisjonens offisielle nettside, som gir en nettbaserte plattform for konsumenter under følgende lenke: http://ec.europa.eu/consumers/odr, hvor omtvistet fakta kan avgjøres utenfor domstol. Hvis du ønsker å benytte deg av denne muligheten, er e-postadressen vår: mediation@autoeurope.de.

  Av forsiktighetshensyn vil vi kunngjøre at vi ikke er juridisk forpliktet til å delta i en tvisteløsningsprosess med et forliksorgan for konsumentspørsmål.Viljen til å delta i en slik prosess er imidlertid generelt fra vår side. Vi forbeholder oss retten til å ta en endelig avgjørelse basert på enkeltsaker.

  23. Beskyttelse av Personopplysninger

  Auto Europe tar beskyttelsen av dine personopplysninger svært alvorlig. Under vil vi informerer deg om hvilken data vi behandler og formålet dette tjener underlagt relevant lovgivning for databeskyttelse.

  1. Ansvarlige Autoriteter

  Ansvarlig autoritet for dataprosessering i Europa er:

  Auto Europe Deutschland GmbH
  Landsbergerstrasse 155
  80687 München
  Tyskland

  Dersom du har spørsmål til eller kommentarer vedrørende vår datasikring eller dine rettigheter (se Nr. 6), kan du kontakte oss på data-protection@autoeurope.de eller kontakte vår databeskyttelsesansvarlige per post:

  Ms Kirsten Waidmann
  Auto Europe Deutschland GmbH
  Landsbergerstrasse 155
  80687 München
  Tyskland

  2. Formål med prosessering av data

  Vi samler og prosesserer data av følgende grunner:

  • For å sikre funksjonaliteten og ytelsen til nettstedet.
  • For å behandle booking av leiebiler, levering av disse og betaling (kontraktbehandling).
  • Å dele interessante tilbud og nyheter gjennom vårt nyhetsbrev forutsatt at du som kunde har bedt om å motta disse tilbudene.

  3. Lagret data

  Det er mulig å besøke vår nettside uten å oppgi personlig data.

  For bedre ytelse og for å garantere vår hjemmesides funksjonalitet behandler vi dataene som overføres til oss via nettleseren din. Disse data inkluderer dato og tid for besøket, nettleserinnstillingene, operativsystem og IP-adresse.

  For å behandle booking av leiebil trenger vi ditt navn, adresse, sjåførens alder, kontaktinfo som e-postadresse eller telefonnummer samt kredittkort eller bankinfo. For å kunne garantere visse tilbud trenger vi fødselsdato, førerkort og ID-info.

  For å kunne sende deg informasjon og tilbud via vårt nyhetsbrev trenger vi din e-post adresse.

  4. Mottaker eller kategorier av mottakere

  Bestillinger av bilutleie håndteres av vårt moderselskap Auto Europe LLC,et USA-basert selskap med hovedkvarter i Portland, ME 04103, USA. Datene du oppgir via vår nettside, slik som dem beskrevet i seksjon 3 overføres til Auto Europe LLC, vår betalingstjeneste inkludert Fraud Prevention (beskyttelse mot svindel), og ditt valgte bilutleiefirma for det formål å prosessere din booking.

  Vi forebeholder oss retten til å overføre dine data til til gjeldsinnkrevelsesfirmaer og organisasjoner for forretningsbeskyttelse (som kredittundersøkelsesselskaper).

  Det er mulig at mottakerne av din data befinner seg i land utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (tredjeland) der gjeldende lover ikke holder samme standard for databeskyttelse. I disse tilfeller sikrer Auto Europe et tilstrekkelig nivå av databeskyttelse på andre måter.

  5. Databeskyttelse

  Av hensyn til ditt personvern vil alle bookingforespørsler og relaterte betalingstransaksjoner som når oss gjennom vår nettside prosesseres med HTTPS sikker kryptering som benytter seg av top moderne kryptering (SSL / TLS). Du ser at din browser bruker dette sikre systemet på at adressen beginner med "https" og at et lite symbol med en hengelås (oftest) kan sees i adressefeltet i ditt browservindu. Når låsen er lukket er koblingen sikker. Noen nettlesere viser deler av vinduet i grønt for å indikere dette. (Merk at disse sikkerhetssymbolene kun vises på sider der du kan se og sende din forespørsel og legge inn kredittkortdetaljer.)

  6. Håndheving av rettigheter

  Du har rett til å be om informasjon om personopplysningene vi har om deg; i tillegg til å be om korrigering, sletting eller begrensning av behandlingen av disse dataene når som helst. For å benytte deg av disse rettighetene, vennligst bruk kontaktinformasjonen oppført under punkt nr. 1.

  7. Ankerett ved tilsynsmyndigheter

  Du har også rett til å gjøre en formell klage ved de aktuelle tilsynsmyndigheter. Tilsynsmyndighetene ansvarlige for Auto Europe Deutschland GmbH er som følger

  Bayerische Landesamt für Datenschutzaufsicht
  Promenade 27
  91522 Ansbach
  Tyskland

  8. Bruk av Cookies

  Auto Europe bruker cookies (informasjonskapsler) på vår nettside. Cookies er små tekstfiler som sendes fra vår webserver til nettleseren din under besøket på nettstedet vårt. Dette lagres på datamaskinen din for å gi deg en bedre brukeropplevelse senere.

  Formålet med cookies er å fortsette å gjenkjenne datamaskinen din når du besøker nettstedet vårt og når du skifter fra en av våre nettsider til en annen av våre nettsider, og for å kunne fastsette slutten av besøket.

  Vi bruker også denne teknologiem til å samle bruksinformasjon og preferanseinformasjon om deg over tid og på tvers av ulike plattformer. Dette gjør også våre utvalgte forretningspartnere, inkludert våre annonsepartnere. Disse selskapene bruker visse teknologier til å levere annonser og markedsføringsmeldinger til deg etter at du har besøkt nettstedet vårt. Selvfølgelig kan du også se vår hjemmeside uten cookies. Nettlesere er jevnlig innstilt for å godta cookies. Du kan deaktivere bruk av cookies når som helst i nettleserens innstillinger. Vennligst bruk hjelpefunksjonene til nettleseren din for å finne ut hvordan du endrer disse innstillingene. Vær oppmerksom på at enkelte funksjoner på nettstedet vårt ikke fungerer hvis du deaktiverer bruk av cookies.

  Samling eller lagring av personlige data i finner ikke sted i denne kontekst på våre sider. Vi bruker heller ikke teknikker som kombinerer informasjon gererert av cookies med brukerdata.

  Hvis du vil slette Auto Europe sine cookies, klikk her.

  Lagringspreferanser
  Når du besøker nettsteder, kan de lagre eller hente data i nettleseren din. Denne lagringen er ofte nødvendig for den grunnleggende funksjonaliteten til nettstedet. Lagringen kan brukes til markedsføring, analyse og personalisering av nettstedet, for eksempel lagring av preferanser. Personvern er viktig for oss, så du har muligheten til å deaktivere visse typer lagring som kanskje ikke er nødvendige for den grunnleggende funksjoneringen til nettstedet.

  Viktig
  Disse elementene er nødvendige for å aktivere grunnleggende nettstedfunksjonalitet.

  Markedsføring
  Disse elementene brukes til å levere reklame som er mer relevant for deg og dine interesser. De kan også brukes til å begrense antall ganger du ser en annonse og måle effektiviteten til reklamekampanjer. Annonsenettverk plasserer dem vanligvis med nettstedoperatørens tillatelse.

  Personlig tilpasning
  Disse elementene lar nettstedet huske valgene du tar (for eksempel brukernavnet, språket eller regionen du er i) og gir forbedrede, mer personlige funksjoner. For eksempel kan et nettsted gi deg lokale værmeldinger eller trafikknyheter ved å lagre data om din nåværende posisjon.

  Analyse
  Disse elementene hjelper nettstedsoperatøren å forstå hvordan nettstedet fungerer, hvordan besøkende samhandler med nettstedet, og om det kan være tekniske problemer. Denne lagringstypen samler vanligvis ikke informasjon som identifiserer en besøkende.

  9. Google Analytics

  Vår nettside bruker Google Analytics, en tjeneste for webanalyse levert av Google Inc. ("Google"). Cookies lagres på din datamaskin, noe som tillater analyse av din bruk av nettsiden.

  Informasjonen generert av cookies om ditt bruk av nettsiden blir overført til en Google server i USA og lagres der. Vi bruker tjenesten på vår nettside med IP anonymitet. Dette betyr at din IP adresse vil forkortes på forhånd av Google innen medlemsstatene i EU eller i andre kontraherende stater i avtalen i Det europeiske økonomiske samarbeidsområde og derfor anonym. Kun i unntakstilfeller vil hele IP adresen sendes til Googles server i USA og forkortes der. Google vil på våre vegne bruke denne informasjonen til å evaluere din bruk av nettsiden for å vurdere nerttsidens aktivitet og for å formidle andre tjenester relatert til nettstedaktiviteten og internettbruken til oss som. For mer informasjon om Googles bruk av data kan du besøke: https://policies.google.com/technologies/partner-sites

  IP adressen hentet fra din browser og brukt av Google Analytics vil ikke bli brukt sammen med annen Googel data.

  Du kan hindre lagring av cookies i din browser via innstillingene i softwaret til din browser (se punkt 8.). Vær oppmerksom på at noen funksjoner på nettstedet vårt ikke fungerer hvis du deaktiverer bruk av cookies. Videre er det mulig å forhindre innsamling av Google Analytics ved å be om et tilbakekallingsskap. Vennligst klikk på følgende link:
  https://www.autoeurope.no/regler-for-personvern/?ga_out=Y

  I tillegg kan du hindre samling og bruk av data generert av cookies og relatert til din bruk av nettsiden (inkludert din IP adresse) i tillegg til prosesseringen av denne data av Google ved å laste ned og installere en browser plug-in som er tilgjengelig via følgende link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

  10. Nyhetsbrev

  På vår nettside tilbys du sjansen til å lese om våre tilbud via et nyhetsbrev. Vi sender ut nyhetsbrev om våre tilbud til de kunder som ønsker dette. Vi bruker den såkalte dobbelte opt-in prosedyren for registrering. Etter at du har gitt oss din e-postadresse, sender vi deg en bekreftelses-epost. Først når du klikker på bekreftelseskoblingen som du finner i den mottatte e-posten vil du bli lagt til vår mailingliste. Dette sikrer at kun e-postadressens innehaver kan bestille nyhetsbrevet og godkjenne videre sending. Databehandling i sammenheng med nyhetsbrevet er basert på ditt samtykke.

  Du har rett til å trekke tilbake ditt samtykke til å motta nyhetsbrev til enhver tid.

  Du kan avslutte nyhetsbrevsabonnementet her og trekke tilbake ditt samtykke.

  11. Annen kommunikasjon

  Auto Europe vil også sende deg en e-post før avreise med informasjon om henting av din leiebil i tillegg til nyttige tips og råd samt påmninnelser om hva du må ha med deg ved henting av leiebilen. Etter at leieavtalen er gjennomført vil vi sende en spørreskjema slik at du kan fortelle oss om din opplevelse.

  12. Linker

  Vår nettside kan inneholde lenker til andre plattformer. Hvis du blir omdirigert til en annen nettside ved å klikke på en av linkene gjelder ikke personvernreglene for Auto Europe Deutschland GmbH lenger. I stedet vil retningslinjene for den respektive nettoperatøren for linken du har fulgt gjelde videre.

  13. Endringer i Datasikkerhet

  Vi forbeholder oss retten til å endre våre retningslinjer for personvern for å tilpasse den til nye funksjoner på nettsidene våre eller en endret juridisk situasjon. Politikken som gjelder i tidsrommet du besøker nettsiden vil være gjeldende.

  24. Telefonnummer

  Kunder som har spørsmål eller trenger personlig assistanse med sin bestilling kan kontakte vårt kundesenter i normal åpningstid. Kunder er underlagt internasjonale tariffer, som kan variere avhengig av om de bruker fasttelefon eller mobiltelefon, da Auto Europe bruker et internasjonalt telefonnummer (ikke et gratisnummer). Bruk av mobiltelefon kan også være underlagt roaming-avgifter.

  25. Trustpilot

  Kunder som har bestilt via Auto Europes nettside er invitert til å gi tilbakemelding på bestillingsopplevelsen. For å garantere større åpenhet, finner slike vurderinger sted på tredjeparts vurderingsplattform Trustpilot A/S, Pilestraede 58, DK-1112 København, Danmark, på www.trustpilot.com, og på flere landsspesifikke nettsteder fra Trustpilot A/S. Auto Europe tar ikke noe ansvar for informasjonen som er betrodd tredjeparts vurderingsplattform Trustpilot A/S. Trustpilot A/S er fullt ansvarlig for eventuelle problemer med databeskyttelse i forbindelse med informasjon som forbrukere har lagt inn på deres nettsider. De innsendte anmeldelsene publiseres på Trustpilot A/S sin nettside og/eller Auto Europe sin nettside i form av en widget. For mer informasjon om Trustpilot A/S-prosesser og databeskyttelsesregler, besøk https://legal.trustpilot.com/for-reviewers/end-user-privacy-terms.

  26. Tilbakemeldinger

  Kunder som har foretatt en bestilling oppfordres også til å vurdere sin erfaring med Auto Europe, samt av leiebilleverandøren og leiestasjonen der de hentet bilen etter at leieperioden er over. Kundene blir bedt om å beskrive tjenestene og produktene til Auto Europe og bilutleiefirmaet, samt alle andre forhold som de anser som viktige, for eksempel kjøretøyets tilstand, effektiviteten til personalet og den generelle opplevelsen. Auto Europe analyserer tilbakemeldinger fra kunder for å fastslå den generelle tilfredsheten med tjenestene som tilbys av selskapet, samt den generelle tilfredsheten med tjenestene og varene levert av bilutleieleverandørene som Auot Europe samarbeider med. Informasjonen brukes til å identifisere problemer, forbedre fremtidige forbrukeropplevelser og til generelle markedsføringsformål. Spørsmål som krever videre gjennomgang vil bli kommunisert til leverandøren, men selve vurderingen fra kunden vil ikke bli delt med leverandøren. Anmeldelser vil bli publisert på Auto Europe-nettstedet og på andre relevante plattformer hvis de ikke bryter standardisert nettetikett eller juridiske lover.

  27. Rangering

  Under bestillingsprosessen vises en detaljert liste over alle mulige tilbydere og tilbud for et bestemt sted og dato. Søkeresultatene er ordnet fra billigste til dyreste i stigende rekkefølge etter kategori og pris. Kunder kan ytterligere avgrense søket etter blant annet leverandør, kjøretøytype og/eller kjøretøyspesifikasjoner. Rangeringen som søkeresultatene er rangert i, er ikke diktert eller påvirket av kommersielle forpliktelser eller andre avtaler med leiebilleverandører. Auto Europe kan av og til ha spesialtilbud og rabatter fra individuelle leverandører. I søkeresultatene er disse tilbudene eksplisitt oppført som kampanjetilbud. I henhold til leiebilleverandørens vilkår og betingelser inkluderer prisene i Auto Europes bookingmotor alle skatter og avgifter. Kunder informeres om eventuelle kostnader som må betales lokalt ved bestilling. Prisene oppdateres i sanntid og kan hentes direkte fra leverandørens database eller via spesielle grensesnitt.

  28. Diverse

  Ineffektivitet av enkelte regler i leiekontrakten resulterer ikke i ineffektivitet av hele kontrakten. I tillegg er de generelt gjeldende juridiske regler gjeldende. For alle forbrukere i Europaunionen er betingelsene i denne avtalen og alle innvendinger relatert til betaling underlagt lovbestemmelsene i Forbundsrepublikken Tyskland.

  Datert februar 2023

  Auto Europe Deutschland GmbH
  Landsbergerstrasse 155
  80687 München, Tyskland
  Handelsregister: Amtsgericht München HRB 149 828
  Ledelse: Imad Khalidi


  Auto Europe LLC
  43 Northport Dr
  Portland, ME 04103
  USA