Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I ALICANTE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Alicante til beste pris!

  Krystallklart vann, fantastiske strender og pustberøvende utsiktspunkter, spennende museer og god mat - det er ikke rart at Alicante er et populært reisemål! Denne spanske havnebyen er dynamisk, variert og har mildt klima året rundt. Auto Europe er en internasjonal leiebilmegler som samarbeider med både internasjonale og lokale utleiere i over 180 land. På den måten kan vi tilby deg konkurransedyktige og lave priser. Vi har et stort utvalg av biler tilgjengelig som du kan velge mellom for å møte alle dine reisebehov i Alicante.

  Dra ut på et nytt eventyr i denne spennende byen. Utforsk alt Spania har å tilby med en leiebil i Alicante.

  Hvordan er trafikken i Alicante?

  Å kjøre i Alicante er ikke annlerledes enn å kjøre i andre mellomstore byer. Det er viktig å huske at det er vesentlig travlere trafikk i sommermånedene ettersom Alicante er en av Spanias mest besøkte byer. Sjåfører som ankommer Alicante fra Alicante flyplass kan reise via A-70. Dersom du reiser fra Valencia vil du kunne nå byen på to timer via A-7. Hvis du planlegger bilutleie i Alicante anbefaler vi våre sider med trafikkinformasjon, du finner disse her. Vi anbefaler den vakre kjøreturen langs kysten fra Alicante til Barcelona. Den totale reiselengden er ca. 209 km hvis du følger motorvei AP-7.

  Hvor kan jeg parkere min leiebil i Alicante?

  Akkurat som i andre turistbyer kan det være en utfordring å finne parkeingsplass dersom du skal leie bil i Alicante. Et godt tips er de to store parkeringsområdene i nærheten av havnen der du ofte finner ledige plasser. Den ene er i nærheten av Melia Hotel og den andre ligger ved Panoramis handlesenter på andre siden av havnen. Det er viktig å merke seg at parkering langs gule fortau ikke er tilatt, mens blå fortau betyr at det finnes en parkeringsautomat som må brukes i nærheten. Prisen for parkering kan variere fra €1.20-2.00/time (ca. £1.11-1.85), avhengig av sted med daglige makspriser fra €11.00-24.00. Brorparten av disse områdene opererer fra mandag til fredag mellom 09:00 til 14:00 og 16:00 til 20:00 og på lørdager fra 09:00 til 14:00.

  Alicante Flyplass

  Alicante Flyplass ligger 20 minutter sørvest for byens sentrum i fordstaden Elche. Flyplassen nås enkelt fra alle retninger og det er godt skiltet. Flyplassen er en av Spanias største flyplasser og er nylig renovert. I 2015 håndterte flyplassen over 10,5 millioner passjerer og mesteparten av trafikken ble håndtert av Ryanair, Easyjet og Vueling.

  Offisiellt navn: Alicante Airport (ALC)
  Adresse: N-338, s/n, 03195 El Altet, Alicante, Spain
  Webside: www.alicante-airport.net/
  Tlf: +34 91 321 10 00

  Ting å gjøre i Alicante

  Alicante tilbyr så mye mer enn sol og strand. Spaser gjennom gatene i ettermiddagssolen og besøk det vakre Santa Barbara slottet, herfra kan du nyte utsikten over Barrio de La Santa Cruz. Om natten er Alicante en livlig utelivsby med et bredt utvalg av klubber, barer og restauranter til enhver smak. Under finner du en liste over våre favorittaktiviteter i Alicante:

  • Playa del Postiguet: La Playa del Postiguet ligger ved siden av Old Quarter, og må absolutt sees! Stranden er svært populær, godt utstyrt og du finner mange kafeer og barer langs strandpromenaden. Dersom myk sand og blått vann ikke er nok til å friste deg har Postiguet Beach også flotte sportsfasiliteter og beach barer kjent som Chiringuitos". Det er offentlige og private parkeringsplasser i nærheten.

  • Explanada de España: Denne vakre gaten er en av de mest populære i byen. Her vil du se over 6 600000 marmorblokker som utgjør et vakker mosaikk. La Explanada de España har havet på den ene siden og og en myriade av hoteller, restauranter, barer og nattklubber på andre siden.

  • Castillo de Santa Barbara: Slottet ligger med utsikt over gamlebyen og middelhavet og nås lett med heis eller til fots. Slottet ligger på fjellet Benacantil og er en av byens beste utsiktspunkter. Denn pastellfargede bygningen har en lang og spennende historie og vi anbefaler sightseeing på det varmeste. Slottet har i årenes løp hatt mange eiere, det har vært forlatt, bombet og til og med brukt som fengsel. I dag er det åpent for publikum og huser et spennenede museum.

  • Bålene i Saint John: Hvis du reiser til Alicante rundt 24. Juni anbefaler vi Las Hogueras de San Juan, en årlig event full av aktiviteter og opplevelser - det er en stor parade, bæl, fyrverkeri og fester i gaten. Du vil også finne fantisk mat og drikke.

  • Basilica Santa Maria: Den gule Basilica Santa Maria er den eldste kirken i Alicante. Den ble byggt mellom det 14 og 16 århundret i Valensisk gotisk stil på ruinene av en gammel moske. Kirken har en vakkert utskråret fasade og gyldent interiør. Pass på at du også besøker Calle Villavieja og dens hyggelige marked.

  Fine dagsturer med leiebil i Alicante

  Dra nytte av din leiebil i Alicante og besøk interessante områder og steder i nærheten av Alicante. Dersom du tenker på å dra på bilferie kan du lese mer her for ideer til en road trip i Catalonia og Valencia, med masse informasjon om attraksjoner, restauranter og bosteder i regionen. Her er noen ideer til dagsturer:

  San Juan Beach

  Om du er i Alicante for å nyte sol og strand er dette stedet perfekt for deg! Omtrent en mil nord for Alicante ligger vakre Playa del San Juan, kjent som en av Spanias vakreste strender. Stranden har en land kystlinje på 6,4 km. Få minutter unna finner du et stort utvalg av restauranter, hoteller, nattklubber og en golfbane. Det perfekte stedet å tilbringe dagen.

  La Palmeral de Elche

  En vakker hage kun 30 minutter sør for Alicante. Med over to hundre tusen palmetrær er La Palmeral de Elche den største palmeskogen i Europa og nevnt på UNESCOs verdensarvliste. Fra April til September kan besøkende tilbringe fredfulle timer i parken.

  Torrevieja

  Torrevieja ligger bare 40 minutes sør for Alicante flyplass på Costa Blanca. Her finner du en travel strandpromenade og fantastiske shoppingområder. I tillegg kan turister tilbringe dagen i Aquopolis Water Park eller besøke Museo del Mar y de la Sal. Bortsatt fra å være en resortby med over 1000 restauranter og barer å velge mellom er det mulig å komme i kontakt med naturen i Salinas de Torrevieja - to naturlige og ufattelig vakre saltvannslaguner der den ene er rosa og den andre grønn.

  Geografisk informasjon & Historie

  Alicante ligger i hjertet av vakre Costa Blanca på kysten av Spania og er den nest største byen i Valencia Provinsen. Byen har over 330,000 innbyggere og er omkranset av middelhavet. La Costa Blanca er den største kystregionen i Spania med populære strender som San Juan. Det milde klimaet er en stor del av grunnen for den konstante strømmen av turister til Alicante. August er den varmeste måneden, med et gjennomsnitt på 26°C, mens Januar er den kaldeste måneden med temperaturer ned i 12°C. Om sommeren er det 11 soltimer om dagen. Oktober er måneden med mest regn .

  Alicantes milde vær trekker besøkende hele året. Byens historie startet mellom 5000 og 3000 f.Kr. ved foten av fjellet Benacantil, når jegere kom fra sentraleuropa. I dag står Castillo de Santa Barbara i dette området. I 1308 var Alicante integrert i kongeriket Valencia av Jaime II. Over 200 år senere begynte økonomien å blomstre takket være økende handel fra havnen Castile. Det var kombinasjonen av toglinjer, havnetilgang og populasjonsvekst gjorde Alicante til en moderne og viktig by i Valencia.

  Hvordan reise rundt i Alicante

  Alicante passer godt å utforske til fots og de fleste landemerker er innen gangavstand - i tillegg er det et godt tilbud for offentlig transport i byen. Byens transportkort er kjent som Mobilis og kan kjøpes på tobakksbutikker, kiosker og metrostasjoner. For turister eller korttidsbesøkende er der beste alternativet å kjøpe et BONO reisekort som er gyldig for 10 reiser og koster €9,00.

  Buss

  Alicante har et godt utviklet bussnettverk både i byen og i områdene rundt. En enkeltreise koster €1.45 og bussene går hele døgnet med korte mellomrom. Alicante offisielle webside har en fullstendig oversikt for hver bussrute. Bussen C6 går mellom flyplassen og byen hvert 20 minutt og stopper på togstasjonen og ved hovedgater.

  Tog

  Alicante er en del av Renfe, det nasjonale tognettverket som linker provinsen til resten av Spania. Sentralstasjonen betjener et stort antall ruter, blant annet fra Alicante til Madrid med høyhastighetstog på 2 timer og 20 minutter. Byen har også et velutvilet trikkesystem med fire forskjellige linjer. Trikken går mellom 06:00 og 23:00.

  Det er selvfølgelig også mulig å komme seg rundt i Alicante med taxi. Dersom du planlegger å ta taxi fra flyplassen til Alicante vil dette koste omtrent €20. Du finner taxier ved ankomsthallen og utenfor avgangshallen. Vi anbefaler å booke taxi gjennom TaxiTender, en online plattform med rimelige og trygge taxitjenester.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon