Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  ROAD TRIP I CATALONIA OG VALENCIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Catalonia Road Trip: Fra Barcelona til Alicante

  Mer enn 60 millioner turister strømmer til Spania hvert år. De fleste av dem vil ikke reise bort fra urbane områder og går dermed glipp av muligheten til å oppdage mer av dette imponerende og vakre landet. På den katalanske landsbygda kan du beundre romerske ruiner, pittoreske landsbyer og vinprodusenter, som alle fort gås glipp av under en pakkereise. Nyt følelsen av middelhavet på østkysten av Spania på en road trip gjennom Catalonia og Valencia - avslappet og lett med din egen leiebil i Spania fra Auto Europe.

  Din reise begynner i Barcelona, et sentrum for kultur, kjent for sin deilige katalanske mat, levende kunstscene og interessante arkitektur. For en komplett opplevelse av denne enorme avant-garde metropolen ville du trenger uker, hvis ikke måneder. Noen vil finne selve størrelsen på den urbane byen overveldende. Om du ikke liker storbyer er det bare å sette seg i bilen når som helst og kjøre til den pittoreske spanske landsbygda. Her kan du oppdage alle de stedene du ville gått glipp av på en pakketur. Se for eksempel de bølgende åsene i Tarragona som er omgitt av vakre vingårder og har en rekke middelalderattraksjoner å by på. Deretter kan du dra til Valencia, hvor mattradisjoner har funnet en fast plass i historien. Siste stopp på turen er den livlige havnebyen Alicante.

  Mellom de vakre og labyrintiske gatene i Barcelona og de uberørte strendene i Alicante er det et stykke å kjøre men mist ikke motet; Med en komfortabel luksus leiebil i Spania blir avstanden en lek! En leiebil fra Auto Europe er alltid praktisk, fleksibel og enkel å bestille! Nyt din road trip til Catalonia og road trip til Valencia med våre rimelige leiebiler!

  Route Avstand Reisetid
  Barcelona til Tarragona 96 km 1 time 24 minutter
  Tarragona til Valencia 260 km 2 timer 47 minutter
  Valencia til Alicante 185 km 2 timer 6 minutter
  Total: 541 km 6 timer 17 minutter

  Dag 1: Barcelona

  Road Trip Barcelona, Spania Road Trip Barcelona, Spania

  Verdt å oppleve i Barcelona:

  Start din road trip i Barcelona. I Catalonias kulturelle sentrum, er den moderne arkitekturen fra den eksperimentelle Antoni Gaudí sannsynligvis det mest kjente landemerket. Det mest kjente av Gaudí verker, som faktisk ikke er ferdig ennå er det praktfulle Basilica de la Sagrada Família, inkludert i de fleste av turene.

  Det er verk av den berømte arkitekten i hele byen. For å se alle trenger du minst en hel dag og den mest praktiske måten er selvfølgelig med en leiebil i Barcelona! Serpentineveggene i La Pedrera (eller Casa Milà), den fargerike fasaden av Casa Batllo og strålende mosaikken i Guell Park - alle disse verkene gjenspeiler Gaudis lekne syn på Barcelona. Casa Amatller og Casa Lleó Morera er sterkt anbefalt for Gaudis beundrere. Kunstelskere har mye å glede seg til ettersom Barcelona har rikelig med legendariske kunstverk inkludert verk av Pablo Picasso. Museo Picasso ligger i palasset La Ribera og holder en omfattende samling av malerier. Turistinformasjonen ved Plaça de Catalunya tilbyr også guidede turer gjennom gatene Picasso vokste opp i.

  Andre attraksjoner inkluderer Boqueria-markedet og operahuset Gran Teatre, samt den verdensberømte La Rambla. I de trange gatene i den eldste bydelen i Barcelona, Barri Gotic (Det gotiske kvarteret) finner du Museu d'Història de Barcelona. Sportsentusiaster kan besøke Montjuïc, et kupert område utenfor sentrum for å nyte friluftslivet. Under sommer-OL i 1992, var dette den olympiske landsbyen. I tillegg er renessansefestningen Castell de Montjuïc vel verdt å se, så vel som de mange nærliggende museer. Besøk for eksempel Museu Nacional d'Art de Catalunya, Fundació Joan Miró.

  Barcelona er kjent for å være travel og i festivalsesongen blir byen enda mer livlig! Midt på sommeren blir Dia de Sant Joan fargerikt feiret, mens slutten av september fører festivalen de la Mercè med seg. Vinkjennere vil kunne få et innblikk i kulturen bak Spanias svar på champagne, Cava, i Sant Sadurni eller i Vilafranca de Penedès.

  Spisesteder i Barcelona:

  Katalonske retter er hovedsakelig grunnlagt på bruken av varierte ferske råvarer. Takket være Barcelonas kystlinje, kan du også finne spesielt velsmakende sjømat på restaurantenes menyer. Hvis du ønsker å spare penger, bør du holde deg unna steder med høy turisttrafikk som La Rambla. Hvis du har lyst på et raskt måltid, prøv menyen på Elisabets restaurant, eller de alltid populære tapas på Pinotxo bar. Ekte gourmeter bør dra til La Ribera, hvor du finner en fristende tapasbar etter den andre. Start med Sagardi eller Taller de Tapas bar. Du finner tradisjonell paella på Xiringuito d'Escriba, hvor du kan nyte havutsikten mens du spiser. Alternativt kan du spise på El Suquet de l'Almirall.

  Overnattingstips i Barcelona:

  Hvis du liker å shoppe tilbyr Rey Juan Carlos nær Avinguda Diagonal en ideell beliggenhet. Rommene er elegante og hagen skaper en koselig atmosfære utenfor hotellet. Det massive Princesa Sofia Gran Hotel er ikke bare sentralt, men har også en rekke komfortable fasiliteter. Hesperia Tower er et ultra-moderne hotell. Banys Orientals, på den annen side, gir deg mye for pengene - optimal for de på budsjett!

  Hvis du bestemmer deg for å avslutte din road trip her, lever bilen på Barcelona flyplass og ta et fly hjem derfra.

  Neste stopp: 1 time 24 minutter


  Dag 2: Tarragona

  Road Trip Tarragona, Spania Road Trip Tarragona, Spania

  Verdt å oppleve i Tarragona:

  Selv om reiseplanen for ditt opphold i Spania kanskje opprinnelig ble sentrert rundt de store byene, vil spanske landsbyer lett overbevise deg å endre ruten din. På den andre dagen fortsetter vi med road trip i Tarragona. Denne gamle havnebyen ligger mellom Barcelona og Valencia, her møter antikk sjarm Middelhavets modernitet. Du kan se mange gotiske og middelalderske severdigheter her. For eksempel kan du spasere langs Montblanc, en bymur fra det 14. århundre. Du kan lære mer om den religiøse historien i en av middelalderens klostre i regionen. Den godt bevarte Monestir de Santes Creus eller grandiose Monestir de Poblet er verdt mer enn bare et blikk.

  Tarragona vil også ta deg tilbake til antikken. De romerske ruinene ved Museu d'Historia de Tarragona og Museu Nacional Arqueologic da Tarragona vil fortrylle deg. I nærheten finner du et fantastisk landskap fullt av vinstokker. Hvis du ønsker å smake på regionens berømte rødvin Grenache, har du valget mellom to pittoreske steder, den mauriske landsbyen Siurana og de barokke ruinene av Escaladei, som begge lett kan nås med leiebil i Tarragona. Hvis turen faller i oktober, holdes Cast-festivalen i Tarragona, hvor lokalbefolkningen konkurrer om å lage det høyeste menneskelige tårnet. Hent en leiebil i Tarragona for maksimal fleksibilitet på reise.

  Spisesteder i Tarragona:

  I byen, nær det romerske amfiteateret, kan du smake kreative tapas. Blodpølse med eplesaus og hamburgere med hjortekjøtt og karamellisert løk er bare to eksempler på deres uvanlige tilbud. På usedvanlig stilige AQ, kan du få eksperimentelle retter i en elegant atmosfære. Et annet alternativ er El Call de Montblanc hvor du kan spise mens du nyter et snev av historie. Menyen består av en blanding av katalansk og baskisk mat. Cal Mosso er nær Santes Creus og tilbyr sesongbasert snacks. I Siurana har du muligheten til å smake på lokal vin på El balcó del Priorat.

  Overnattingstips i Tarragona:

  Det familiedrevne Hostal Fonoli ligger rett overfor Monestir de Poblet. Den praktiske beliggenheten gjør dette hotellet til et praktisk alternativ for alle reisende. Hvis du er villig til å betale litt mer mer for overnatting anbefaler vi å bestille et rom på La Siuranella i Siurana eller Cal Compte nær Escaladei. For den første kan du nyte en fantastisk utsikt fra balkongene på hotellet, for det andre vil du bo i en renovert villa fra 1800-tallet. Innenfor bygrensen finner du billige rom på Pensió Forum, de små men fargerike rommene har en fin utsikt over byens torg.

  Neste stopp: 2 timer 47 minutter


  Dag 3: Valencia

  Road Trip Valencia, Spania Road Trip Valencia, Spania

  Verdt å oppleve i Valencia:

  I den viltvoksende byen Valencia er det ingen mangel på aktiviteter. Enten du er interessert i kunst og arkitektur, eller bare ønsker å ha en familieferie har Valencia attraksjoner for enhver smak og budsjett. En spesielt barnevennlig attraksjon er Ciudad de las Artes y las Ciencias (Kunst og Vitenskapsmuseet). Med sine 350 000 kvadratmeter er dette komplekset ikke bare et akvarium og et planetarium, men også et interaktivt vitenskapsmuseum og en konsertsal.

  Parker din leiebil i Valencia og utforsk til fots. Under en hyggelig spasertur gjennom Barrio del Carmen, vil du ha muligheten til å ta noen fantastiske bilder. Arkitekturen i dette distriktet viser mange forskjellige påvirkninger. Fra romerske og gotisk stil til bygninger fra renessansen eller barokken. I katedralen, som legenden sier holder den hellige gral, er alle disse stilene forent - absolutt verdt å se! Fra Micalet-klokketårnet vil du også ha en flott panoramautsikt over byen. Hvis du ikke har fått nok av de omfattende samlingene på Montjuïc i Barcelona, og ønsker å se flere kunstneriske verk, kan du besøke Museo de Bellas Artes, der verker av alle kjente spanske artister som El Greco, Goya, Velázquez, Murillo og Ribalta vises.

  Hvis din road trip til Valencia tar deg dit i løpet av våren, ikke gå glipp Las Fallas de San José. Et must på enhver road trip i Valencia er Museo Fallero.

  Spisesteder i Valencia:

  Den berømte paellaen på La Pepica tiltrekker seg alltid turister, noen ganger kan du til og med sr en kjendis eller to. Hvis du foretrekker å nyte sjømat i en mer rolig atmosfære, dra til den rustikke Los Arcos med din leiebil i Valencia. La Alegria de la Huerta var tidligere bare et sesongmessig hotspot, men nå er det hele året. På menyen finner du tradisjonelle lokale retter med et bredt utvalg av tapas, risretter og fersk fisk. For et virkelig overdådig måltid, besøk Ca Sento og la deg imponere.

  Overnattingstips i Valencia:

  På Ad Hoc kan du tilbringe natten i sjarmerende rom til en god pris. Du kan også spare penger med en sentralt beliggende innkvartering på Vincci Lys eller Pensió n Paris. Den stilige SH Inglés Boutique som ligger i det tidligere palasset til hertugen av Cardona er mer luksuriøst. Et annet luksuriøst alternativ er Hotel Las Arenas Balneario Resort, hvor du kan nyte en fantastisk utsikt over havet. The Westin Valencia ligger med en praktisk, men rolig beliggenhet. Rommene er komfortable og oppfyller de høyeste krav.

  For de som ønsker å avslutte sin reise her, anbefaler vi å levere bilen på Valencia Flyplass.

  Neste stopp: 2 timer 6 minutter


  Dag 4: Alicante

  Road Trip Alicante, Spania Road Trip Alicante, Spania

  Verdt å oppleve i Alicante:

  Etter de mange svingete veier i Catalonia og Valencia vil du fortsette din road trip til Alicante. Dette er også slutten av turen. Du er velkommen til å levere leiebilen på Alicante flyplass. Her kan du slappe av på en av de flotte strendene, nyte solen eller surfe. Playa del Postiguet er en svært populær strand, men hvis du er ute etter en litt mindre overfylt sted, kjør din leiebil i Alicante til Playa de San Juan, et mye bedre valg. Strandpromenaden Explanada de España er et perfekt eksempel på den den spanske skjønnheten ved Costa Blanca, og du kan nesteh ikke unngå å slappe helt av. Du bør ikke gå glipp av Castillo de Santa Bárbara, spesielt på grunn av den flotte utsikten over Alicante. I dette slottet fra det 16. århundre vil du også finne det nye Museo de la Ciudad de Alicante (MUSA), hvor du vil lære mer om historien til byen. I mellomtiden, dra på et besøk til Museo de Arte Contemporáneo de Alicante (MACA). Før du bestiller din leiebil i Alicante, anbefaler vi planlegger en tur til Guadalest for et fjellpanorama som vil ta pusten fra deg.

  Spisesteder i Alicante:

  Bestill en herlig paella laget av ris, fersk fisk og sjømat på Piripi. På Mesó n de Labradores, på den annen side vill du bli oppløftet av dekorativ elveinnredning og velsmakende kroketter . Byens beste tapas serveres på elegante Dársena eller Nou Manolin. For kreative og innovative matretter, bestill bord på Don Carlos. Også middelhavsretter på koselige L'Atelier er sterkt anbefalt.

  Overnattingstips i Alicante:

  Stilige Amérigo ligger i et tidligere dominikanerkloster , og tilbyr moderne rom med minimalistisk innredning. De ansatte på hotellet er regelmessig gitt toppkarakter av kundene. Hotel Albahía ligger rett ved strandpromenaden og inviterer deg til å slappe av i en fredelig middelhavsatmosfære . Du kan spare penger ved å bo på trendy Les Monges Palace. Rommene på Sidi San Juan er litt dyrere. Hvis du vil overnatte i nærheten av en strand, er du på rett sted på hotellet Melia'Alicante.


  Nyttig reiseinformasjon om Spania

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Spania
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Spania

  Andalusia Baskerland Sentralspania