Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  ROAD TRIP I SENTRAL-SPANIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Sentral-Spania Road Trip: Fra Madrid til Toledo

  Middelhavsklima, kulinariske nytelser, og en rik kulturarv lokker tusenvis av turister til Spania hvert år. Madrid, som ingen annen by, er det perfekte utgangspunktet for å begynne reisen i Spania. Selv om den ikke en kystby, gjør Madrid opp for det med sin fasinerende historie. Den spanske hovedstaden er kjent for sine varierte, ultra-moderne bygninger ved siden av historiske monumenter. Madrid venter på din ankomst.

  Madrid har mye å tilby alle smaker og aldre, fra kulinariske høydepunkter til temperamentsfull Flamenco, byen har alt. Hvis du er ute etter å oppdage den spanske hovedstaden i sin helhet, vil en leiebil i Madrid være det beste valget.

  Å kjøre i Madrid kan være utfordrende til tider, derfor anbefaler vi å bruke offentlig transport og sightseeing til fots den første dagen. Når du er klar til å forlate Madrid kan du hente din leiebil fra av våre mange stasjoner, for eksempel på Madrid Flyplass eller i sentrum og begynne din road trip i Sentral-Spania. Les om Trafikkregler i Spania og bli kjent med de lokale trafikkreglene.

  Utenfor storbyen vil du se endeløse gylne hveteåkrer strekke seg ut foran deg og du vil garantert finne noen skjulte skatter. Etter det yrende nattelivet og kunstgalleriene i Madrid tar du denne ruten nordover til den romantiske byen Segovia med sin enestående arkitektur og deilige regionale retter. Neste stopp på ruten er Ávila, en by med inntakte middelaldermurer. Avila har vunnet en plass på UNESCOs verdensarvliste og er hjem til mange gamle kirker. Den siste delen av din road trip i Sentral-Spania fører til den historiske byen Toledo.

  Få mest mulig ut av din bilferie med en leiebil i Spania fra Auto Europe. Utforsk det landet har å tilby med fleksibiliteten du bare har med leiebil. Kontakt vårt reservasjonsteam for de beste tilbudene og la oss være partneren din på road trip i Sentral-Spania.

  Route Avstand Reisetid
  Madrid til Segovia 92 km 1 time 11 minutter
  Segovia til Avila 68 km 57 minutter
  Avila til Toledo 131 km 1 time 43 minutter
  Total: 291 km 3 timer 51 minutter

  Dag 1: Madrid

  Road trip Madrid, Spania Road trip Madrid, Spania

  Verdt å oppleve i Madrid:

  Begynn reisen med en road trip til Madrid, den mest livlige byen i landet. Verdenskjente museer og legendarisk uteliv utgjør starten på din reise. Kunstelskere vil ha massevis av museer og gallerier å velge mellom. Museo del Prado, for eksempel, har en imponerende samling av malerier, skulpturer, tegninger og grafikk fra hele verden. Museet viser også viktige verk av kjente spanske artister som Goya, Velásquez eller El Greco. Verkene til andre store artister som Salvador Dalí og Joan Miró er utstilt i Centro de Arte Reina Sofía, hvor du også vil kunne se Guernica - Pablo Picassos mesterverk, inspirert av bombingen av Gernika. Et annet høydepunkt, Thyssen-Bornemisza, har kunst fra det 13. til begynnelsen av det 20. århundre, inkludert navn som Rubens, Dali, Van Gogh, og Hopper.

  Madrid vil også fryde arkitekturentusiaster. Byen er nærmest et galleri av historiske bygninger og torg. Det imponerende palasset i Madrid, som kan dateres tilbake til det 18. århundre er den offisielle residensen til den spanske kongefamilien. Det brukes nå kun til statlige seremonier, palasset åpent for publikum og vel verdt et besøk. Plaza Mayor, et stort torg i sentrum av Madrid så turbulente tider under den spanske inkvisisjonen, torget var åsted for henrettelser og arrangementer som tyrefekting og gatemarkeder. I dag er torget en stor turistattraksjon og utgangspunkt for de fleste sightseeingturer. Du finner et rikelig utvalg av gamle og tradisjonelle butikker og kafeer her.

  Ta en pause fra sightseeingen og nyt en avslappende spasertur i Retiro-parken, eller lei en robåt og ta en liten båttur over innsjøen i parken. September er en god tid til å besøke Madrid ettersom prisene er lavere, du kan unngå turistmengdene og se Real Madrid spille på Santiago Bernabeu stadion. Etter en lang dag med sightseeing, foreslår vi et besøk til Madrids mange klubber og barer. For en tradisjonell utekveld anbefaler vi flamencoshow på Las Tablas og Sherry på La Venencia. Skulle du ha lyst til å danse i stedet, ta et besøk til cocktail-loungen Museo Chicote. Hvis du ønsker å lære mer om Madrid, besøk byen i festivaltid. Fiesta de San Isidro med parader og tradisjonell dans på gatene finner sted i mai og flamencofestivalen Suma Flamenca, holdes på forsommeren.

  Spisesteder i Madrid:

  Madrid er et sted hvor servering feires og de lokale restaurantene vil friste deg med deilige måltider. Byen har også mange butikker som selger regionale delikatesser og vin som Casa Gonzalez eller Mercado de San Miguel, besøk for uike typer ost og tradisjonelle tapas. Sørg for å besøke flere tapasbarer. Tortilla de patatas i Juanalaloca, Croquetas i Casa Julio og andalusiske Jam ón Bocaito står for den beste tapasen i Madrid. Du bør ikke gå glipp av blekksprutsmørbrød på Plaza Mayor. Vi anbefaler også at du besøker Casa Alberto for et solid måltid, stedet serverer tradisjonelle blekksprutretter eller frityrstekt paprika fylt med oksehale. Tilbring en romantisk middag på El Caldero og få den perfekte paella. Hvis du er forberedt på mengder av turister og høye priser, dra til Sobrino de Botín, hvor Ernest Hemingway pleide å spise. Vegetarianere er velkommen til Viva La Vida med en stort utvalg av måltider.

  Overnattingstips i Madrid:

  Dersom du skal reise på et budsjett, sjekk inn på Cat Hostel, som tilbyr store rom til konkurransedyktige priser. Vandrerhjemmet ligger i et slott fra det 17. århundre med en uteplass og to barer. Et annet rimelig alternativ som er populært blant studenter er Los Amigos Sol Backpacker vandrerhjem. Hvis du vil ha litt mer luksus kan du prøve Hotel Liabeny eller Hotel Preciados. Takket være en leiebil i Madrid vil du være fleksibel, uavhengig av hvilket sted du velger å overnatte i den spanske hovedstaden.

  Neste stopp: 1 time 11 minutter


  Dag 2: Segovia

  Road trip Segovia, Spania Road trip Segovia, Spania

  Verdt å oppleve i Segovia:

  Den romantiske romerske arkitekturen i Segovia som er bygget i sandstein og ofte dekorert med terracotta har gitt byen en plass på UNESCOs verdensarvliste. Med en leiebil i Segovia vil du være i stand til å utforske byen i eget tempo. Segovia er vel verdt et besøk, ikke bare for sin arkitektur - byen ligger vakkert til i naturskjønt fjellterreng. Blandt de mange romerske bygninger igjen i byen, er El Acueducto høydepunktet i Segovia, og er en av de best bevarte romerske konstruksjoner i Spania. Den 90 fot høy akvedukten fra første / andre århundre, bygget uten mørtel, brukes enda til drikkevann. En annen attraksjon verdt et besøk er den gotiske Segovia-katedralen som ligger på torget. Vakker mourisharkitektur og de mange middelalderkirkene gjør turen langs bygatene til en virkelig unik opplevelse.

  Du vil kunne se Segovias mange attraksjoner til fots. Men hvis du vil besøke attraksjoner utenfor byen, som den romanske Vera Cruz kirken bygget av tempelriddere i det 13. århundre, vil en leiebil i Segovia være det beste reisealternativet.

  Spisesteder i Segovia:

  En road trip til Segovia kan ikke fullføres uten å prøve lokal mat. Byen har en rekke restauranter hvor du kan prøve ekte spansk mat. Avlegg et besøk til Mes ón de Candido, populær blant kjendiser, eller prøv Restaurant Casa Chapete, ofte besøkt av lokalbefolkningen Alternativt er det et rikelig utvalg av tapasbarer. Vær eventyrlystne og prøv "Mystery Sampler" på Narizotas, eller deilig sjømat på La Golondrina, som serverer stekt blekksprut og blekksprut med sopp.

  Overnattingstips i Segovia:

  Reisende er godt ivaretatt på Hotel Exe Casa de Los Linajes med moderne og elegante rom. Familiedrevne Hospedaje El Gato tilbyr innkvartering for en lavere pris, en vennlig atmosfære, frokost inkludert og en god tapasbar.

  Neste stopp: 57 minutter


  Dag 3: Avila

  Road trip Avila, Spania Road trip Avila, Spania

  Verdt å oppleve i Avila:

  På den tredje dagen av din road trip i Sentral-Spania er planen å utforske Avila, en sjarmerende middelalderby med middelhavsatmosfære. Avila, som står på UNESCOs verdensarvliste, er berømt for de bemerkelsesverdig godt bevarte bymurene. Byen er også hjem til mange historiske kirker som Real Monasterio de Santo Tomás eller den majestetiske Basilica de San Vicente. Avlegg et besøk til de religiøse ruinene. Det er et perfekt sted for å ta bilder av middelaldermurene, så ha kameraet klart! Takket være en leiebil i Avila, vil du kunne se alt regionen har å tilby.

  Spisesteder i Avila:

  Besøk Los Candiles for hjemmelaget mat og smak på varm tomatsuppe eller en chulet ón ribbebiff for en moderat pris. Padel League tilbyr mer eventyrlystne måltider som soppkroketter og grillet blekksprut. Det er også gode fusion restauranter som Restaurante Toixos eller trendy Soul Kitchen, som ligger i et slott fra det 16. århundre.

  Overnattingstips i Avila:

  Topp din road trip til Avila med et opphold på det luksuriøse hotellet Palacio de los Velada og nyt en ekstraordinær overnatting. Hotellet tilbyr en rekke fasiliteter som restaurant og bar på en fantastisk gårdsplass. Parador de Ávila er også sentralt plassert og tar imot sine gjester med store rom i autentiske middelalderske omgivelser. Hvis du er ute etter et budsjettalternativ, sjekk inn på Hotel las Leyendas med romslige steinrom, du er garantert mye for pengene.

  Neste stopp: 1 time 43 minutter


  Dag 4: Toledo

  Road trip Toledo, Spania Road trip Toledo, Spania

  Verdt å oppleve i Toledo:

  Toledo er en arkitektonisk mosaikk av regionens rike historie. Byen har imponerende spor av romersk, jødisk, muslimsk og kristen okkupasjon. Begynn din reise gjennom Toledos spennende historie ved å besøke Toledo katedral - katolsk arkitektur med høye søyler, glassmalerier, kunst og gullornamenter. Dykk dypere inn i kristendommens historie og besøk fransiskanerklosteret San Juan de los Reyes. Toledos jødiske kvartal har rikelig med attraksjoner som synagogen fra det 14. århundre og det sefardiske historiemuseum. Ta en spasertur gjennom labyrinten av byens gater for et innblikk i Toledos maurisk arkitektur. Nyt friheten på ferie takket være leiebil i Toledo.

  Spisesteder i Toledo:

  Din road trip til Toledo fører fra Castilla León-regionen, hvor du besøkt Segovia og Avila, til Castilla-La Mancha. Begge regionenes mat handler om kjøtt. Du vil finne alt fra lam til villsvin i Toledos restauranter. Nyt tre-retters menyer i restauranten Los Cuatro Tiempos eller ta del i en atmosfære fra fortiden i palassrestauranten Casón de los López de Toledo. Enkel og solid mat definerer menyen hos Restaurante Mesón Palacios. Stedet er populært blant både lokalbefolkningen og turister, og vi rnbefakler deres deilige bønnesuppe. For vegetariske retter med lokalt preg - reserver et bord på koselige La Abadia som serverer grillede grønnsaker eller prøv Madre Tierra sine sunne måltider.

  Overnattingstips i Toledo:

  Avslutt din langtur med et behagelig opphold på Casa de Cisneros. Hotellenes rom har trebjelker i taket og lobbyen har et glasskoøye med utsikt over bygningens grunning oppå det Islamske palasset fra det 11 århundre. Du kan også bo på boutiquehotellet La Posada de Manolo på rom med muslimsk, kristent eller jødisk dekor. På Parador de Toledo har du en fantastisk utsikt over Tajo kløften, den samme som inspirerte El Greco.


  Nyttig reiseinformasjon om Spania

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Spania
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Spania

  Andalusia Baskerland Catalonia & Valencia