Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  EN ROAD TRIP GJENNOM ANDALUSIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Road Trip i Andalusia: Fra Sevilla til Cordoba

  Over to millioner turister strømmer til Sevilla i Spania hvert år for å oppleve den rike kulturarven og den naturlige skjønnheten i regionen. Den livlige byen Sevilla fanger essensen av Middelhavet. Med spennende festivaler og inspirerende arkitektur, er hjertet av Andalucía det perfekte feriemål for lange dager med eventyr. Oppdag Andalucías skjulte skatter med vår guide.

  Regionen spenner over sørspissen av den iberiske halvøya med et hav av mauriske og romerske rester. Severdighetene i Andalucia er hvite landsbybygninger, matadorer, tyrefekting og flamenco. For å nå dypt inn i kulturen må du få utenfor allfarvei og utforske Andalusia på egen hånd.

  Med en leiebil fra Auto Europe vil du være i stand til å reise hvor som helst når som helst. Gjør din ferie i Sevilla om til en road trip i Andalusia og se alle stedene du alltid har ønsket å oppleve. Få mest mulig ut av ditt opphold i Sevilla og besøk alt byen har å by på fra bymurene fra middelalderen til moderne flamenco. Legg byen bak deg for å utforske resten av regionen og kjør din leiebil til den pulserende byen Malaga på middelhavskysten. Dette er det ideelle reisemål om du vil dra videre til Marokko. Maurisk innflytelse er synlig ikke bare i Malagas arkitektur og mat. Spor av Berber og det arabiske folk finnes også i kulturen og tradisjonen i Granada og Cordoba, andre byer på din andalusiske road trip.

  Ikke vent - bestill din leiebil i Spania med Auto Europe og dra til den fascinerende regionen Andalusia!

  Route Avstand Reisetid
  Sevilla til Malaga 218 km 2 timer 30 minutter
  Malaga til Granada 132 km 1 time 27 minutter
  Granada til Cordoba 199 km 2 timer 6 minutter
  Total: 549 km 6 timer 3 minutter

  Dag 1: Sevilla

  Road Trip Sevilla, Spania Road Trip Sevilla, Spania

  Verdt å oppleve i Sevilla:

  Takket være en leiebil i Sevilla, vil du kunne reise gjennom byen komfortabelt uten å holde deg til rutetider for kollektivtrafikk og bruke penger på bussbilletter. I stedet kan du fokusere på din road trip i Sevilla. Alle som har vært i Sevilla vil fortelle deg at Alcazar er et must. Denne muslimske festningen fra middelalderen, som også var hoffet til Fernando og Isabel i det femtende århundre, er nå på UNESCOs verdensarvliste. Alcazar, med sin eksotiske arkitektur og historie, er med god grunn en ekte turistmagnet. De fleste av attraksjonene i byen er koblet til religiøse påvirkninger fra fortidens Sevilla, så gå på en historisk oppdagelsesferd gjennom byen og besøk den gotiske Sevilla-katedralen, den tredje største kirken i verden. Stopp ved La Giralda minaret. Middelalderske Barrio Santa Cruz er den gamle jødiske bydelen. Ta en romantisk spasertur gjennom de trange og svingete gatene, du vil garantert få en nostalgisk stemning.

  Andalusia er også opphavsstedet til den tradisjonelle flamencodansen. Avlegg et besøk til Museo del Baile Flamenco og dra til La Carboneria å se gratis flamenco show. Skulle du være på reise til Sevilla i september, må du ikke gå glipp av muligheten til å ta del i den årlige månedslange festivalen Bienal de Flamenco som fyller byen med dansefeber og glede. Hvis du planlegger å tilbringe ferien der i vår, er det heller ikke få festivaler: Påskeparader under Semana Santa og Feria de Abril med musikk, dans, tradisjonelle kostymer og tyrefekting.

  Spisesteder i Sevilla:

  Gjør som spanjolene; gå fra en bar til en annen og prøv et utvalg av spennende tapas. Dra til Mesón Cinco Jotas for en ekte spansk middag og prøv Jamón eller herlig regional ost på Extraverde. District Triana, på elvehavnen, er kjent for mange gamle puber, for eksempel Santa Ana, med tyrefektinginnredning og en vennlig atmosfære. Gourmeter vil være i syvende himmel av overfloden av sjømatspesialiteter på Bistec bar, som for eksempel grillet eller bakt fisk og blekksprut. Ikke gå glipp av et glass Sherry! Denne sterke hvitvinen er en regional spesialitet produsert i Jerez de la Frontera, en times kjøretur fra Sevilla.

  Overnattingstips i Sevilla:

  Hvis du er ute etter en virkelig ekstravagant natt, er Fontecruz Sevilla det rette stedet. Dette sentralt beliggende hotellet lokker med elegant interiør og en fantastisk terrasseutsikt over Sevillas beste attraksjoner. Vi anbefaler også Gran Meliá Colón , der moderne design møter tradisjon eller femstjerners Barceló Renacimiento. For et sjarmerende hotell med lavere priser kan du sjekke inn på Puerta de Sevilla.

  Neste stopp: 2 timer 30 minutter


  Dag 2: Malaga

  Road Trip Malaga, Spania Road Trip Malaga, Spania

  Verdt å oppleve i Malaga:

  Det nye blandes med den gamle i den tradisjonelle andalusiske havnebyen Malaga. Selv om byen har endret seg gjennom århundrene, er maurisk innflytelse fortsatt synlig her. En Road trip til Malaga er den perfekte opplading til de historiske stedene og middelalderbyene du kommer til å støte på under din Andalusiareise. Avlegg et besøk til Alcazaba festning og slott, hjem til et delvis utgravd amfi og Museo Arqueoló Gico dom og fordyp deg i tapte tider. Klatre ruinene og veggene i Castillo de Gibralfaro for å se en spektakulær utsikt over byen. Takket være sin rike kunsthistorie, står Malaga i Andalusia som et kulturelt knutepunkt. Museo Picasso Malaga har en stor samling verker fra byens kunstner Pablo Picasso. Du kan lære mer om kunstnerens liv i Casa Natal de Picasso, der han bodde før han fylte syv og familien flyttet til Nord-Spania.

  Spisesteder i Malaga:

  Byen har noe for alle. Benytt deg av din leiebil i Malaga og dra til Parque Natural de los Montes de Málaga, en naturpark som ligger nordøst for byen. Nyt en avslappende dag i solen blandt duftende furutrær. Malaga er også et godt utgangspunkt for å reise til Costa del Sol på den spanske rivieraen, kjent for sine flotte strender. Om du ikke vil dra videre har Malaga også flotte strender; som Playa de la Malgueta, Playa de Pedregalejo eller Playa del Palo. Nattelivet er pulserende i Malaga, pubene ligger tett langs Plaza de la Merced, Plaza Mitjana ogPlaza de Uncibay. Nyt natten!

  Overnattingstips i Malaga:

  Det renoverte klosteret y El Riad Andaluz bærer spor av marokkansk kultur og er et unikt sted å bo. Vincci Posada del Patio, som ligger i det historiske sentrum av Malaga, presenterer topp luksus overnatting. En rolig hage og de lyse rommene på Cortijo Chico er det perfekte valget for et avslappende opphold. Sentrum er bare ni og en halv mil unna, og du kommer raskt dit med leiebil. For noe enestående kan du booke det fire-stjerners Sallas Hotel Málaga Centro i sentrum av byen og nyte en svømmetur i et basseng på toppen av hotellets bygning.

  Neste stopp: 1 time 27 minutter


  Dag 3: Granada

  Road Trip Granada, Spania Road Trip Granada, Spania

  Verdt å oppleve i Granada:

  Den tredje dagen av turen tar deg på road trip til Granada, provinsens hovedstad. Alhambra festning og palass er en av de beste eksemplene på maurisk arkitektur i landet. Alhambra er Spanias mest populære turistattraksjon og besøkes av tusenvis av ferierende. Lær om byens fascinerende historie på museet som ligger i Palacio de Carlos V. Ta en tur til Alcazaba festningstårn for en spektakulær utsikt over Alhambra og ta årets beste bilder. Spaser gjennom Genera Garndens og topp dagen med et besøk til palasskomplekset Palacios Nazaríes, et must i det historiske området i Granada. Ikke langt fra Palacios Nazaríes ligger bydelen Albaicín med sine trange gater og maurisk middelaldersk arkitektur. Gå gjennom de brosteinsbelagte gatene i distriktet og se de historiske stedene og dra til Mirador de San Nicolas for den beste utsikten over byen og Sierra Nevada i horisonten.

  Opplev en annen del av spansk historie i Capilla Real de Granada, det kongelige kapellet Granada hvor kong Ferdinand, dronning Isabella og deres datter er gravlagt. Dette middelalderske kapell ligger i hjertet av Granada, ved siden av katedralen. For en autentisk shoppingopplevelse dra til Alcaiceria, en rekonstruert maurisk basar som ligger i de trange gatene i sentrum av Granada, full av suvenirboder som selger arabisk håndverk.

  Spisesteder i Granada:

  Mange barer i Granada serverer deg gratis tapas når du bestiller øl eller et glass vin. Takket være denne tradisjonen, kan du nyte en drink med en lite måltid. For en typisk spansk bar-hopping anbefaler vi Calle Navas gate. Alternativt kan du prøve restaurant Arrayanes med marokkansk mat. Bestill bord på en av Carmen distrikt restauranter for en ekte gourmetgodbit. Disse restaurantene er plassert i Albazín-hagene, hvor du kan nyte en deilig andalusisk middag og en fantastisk utsikt over Alhambra. Noen av de beste eksemplene på restauranter i Carmen er Carmen Mirador de Aixa, Carmen de las Tomasas og Carmen de Aben Humeya.

  Overnattingstips i Granada:

  Hotel case del Capitel Nazari tilbyr elegante rom innredet i marokkansk stil, og tar deg tilbake i tid til det 16. århundre. Moderne rom til gunstige priser er tilgjengelige på Vincci Granada . Renessansefronten på Fontecruz Granada skjuler ultramoderne innredning. Hvis du er ute etter ekstra luksuriøs innkvartering kan du booke et rom på det gamle, sjarmerende hotellet AC Palacio de Santa Paula for et avslappende opphold og dra til neste eventyr med din leiebil i Granada i morgen.

  Neste stopp: 2 timer 6 minutter


  Dag 4: Cordoba

  Road Trip Cordoba, Spania Road Trip Cordoba, Spania

  Verdt å oppleve i Cordoba:

  I løpet av den siste dagen av din bilferie i Andalusia skal du til Cordoba som en gang var en maurisk utpost. Det sentrale distriktet Mezquita viser unike byggeskikker som har formet Cordoba gjennom århundrene. Hvelvinger og kolonner står som rester av de romerske og visigotiske influenser, mens de rikt ornamenterte Mihrab og Torre del Alminar opprinnelig fungerte som en moskéer. Andre religiøse steder er også verdt et besøk, særlig Alcázar de los Reyes Christianos, tidligere kristent palass fra det 13. århundre. Din road trip til Cordoba gir deg muligheten til å se den eneste overlevende middelaldersynagogen i Andalusia, som ligger i Judeira, den jødiske bydelen. Cordobas museer, som Museum de Bellas Artes og Museum Romero de Torres har fantastiske samlinger av malerier og skulpturer.

  Ta deg en velfortjent pause med litt aromatisk te eller prøv hookah i den renoverte arabiske restauranten Bad Hammam Baños Árabes. Kjør din leiebil i Cordoba til Medina Azahara, som ligger utenfor byen for å beundre ruinene av den muslimske Palace fra det 10. århundre. Ta gjerne en guidet tur for å må maks utbytte av ditt besøk i Medina Azahara.

  Spisesteder i Cordoba:

  Hvis du er ute etter billig autentisk mat, hold seg borte fra Mezquita, Cordoba sentrum, som har en tendens til høye priser. Dra til det jødiske kvartalet i stedet og fordyp deg i overflod av smaker og inntrykk. El Choto serverer grillede kjøttretter og deilige måltider for enhver smak og alder til rimelige priser. Flere autentiske retter tilbys i Casa Mazai , som spesialiserer seg på moderne jødisk mat, et alternativ for vegetarianere. Spis tradisjonelle spanske retter, spesielt tapas, på Taberna San Miguel El Pisto som skilter med en innbydende og vennlig atmosfære.

  Overnattingstips i Cordoba:

  Bestill et rom i Hotel Hacienda Posada de Vallina, skjult i sentrum av Mezquita for en minneverdig overnatting. Hotellet har en sjarmerende stil inspirert av middelalderens Cordoba og autentiske elegante møbler. La Daria de El Churrasco ligger nær Mezqita og tilbyr rolige og komfortable rom. Hvis du velger mindre sentralt beliggende innkvartering, prøv Hotel Califa med business class-rom i den moderne delen av byen.


  Nyttig reiseinformasjon om Spania

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Spania
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Spania

  Baskerland Catalonia & Valencia Sentralspania