Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I BARCELONA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Barcelona - Topp rater og topp service!

  Forestill deg en spasertur gjennom den pulserende storbyen Barcelona på en vakker sommerdag. Byen har uendelig mange arkitektoniske skatter å by på og du er sikret underholdning i dagesvis; uansett hvor du snur deg er det noe som foregår. Byen har en livlig og vennlig atmosfære med spennende restauranter og kafeer på hvert gatehjørne. Om kvelden kan du ta del i byens spennende natteliv og velge mellom et stort antall barer, klubber og tapasbarer. Dersom dette høres ut som den perfekte ferien er Barcelona destinasjonen for deg!

  Auto Europe er klar til å hjelpe deg med å planlegge tidenes ferie i Barcelona. Med over 60 års erfaring i bilutleieindustrien og 24 000 stasjoner i over 180 land finner du alltid perfekt leiebil til riktig pris hos oss. Vi hjelper deg til å organisere din bilutleie i Barcelona fra en av våre mange stasjoner på tvers av byen, inkludert på flyplassen og på jernbanestasjonen. Vi streber etter å tilby våre kunder de laveste prisene på markedet i tillegg til enestående kundeservice. Våre samarbeid med internasjonale og lokale bilutleieselskaper sikrer at vi kan tilby deg et stort utvalg av kjøretøy til leie - inkludert bobiler og luksusbiler. Ikke vent - ta en kikk på våre tilbud i dag!

  Hvordan er trafikken i Barcelona?

  Barcelona er en travel by, spesielt om sommeren under turistsesongen. Trafikkbildet i byen kan se hektisk ut men gatene er enkle å navigere og godt skiltet. Det kan være en utfordring å kjøre på Barrio Gótico grunnet de smale gatene og magel på parkeringsplasser. Merk at du må kjøre på høyre side av veien, i tillegg til å være obs på de mange motorsyklene og scooterne som kjører mellom filene. Dersom du vil besøke Spanias hovedstad, Madrid, kan du følge AP-2 og deretter fortsette sydover på A-2, ettersom dette er den raskeste ruten (ca 6 timers reisetid). For å krysse grensen inn i Frankrike og fortsette til byen Toulouse, kan du dra nordover via C-16. Denne turen tar litt over 4 timer. For nyttige tips og råd om å kjøre bil i Spania kan du ta en kikk på vår kjøreguide.

  Hvor kan jeg parkere min leiebil i Barcelona?

  Selv om Barcelona har flere parkeringsfasiliteter og mange parkeringsplasser langs gaten blir plassene fort fulle grunnet byens intense turisme. Hvis du skal leie bil i Barcelona, anbefaler vi at du søker etter passende parkeringsplasser via nettet. Kvarter og områder som Barrio Gótico, Eixample og Les Corts har de fleste av de 140 parkeringshusene - og områdene i byen. En annen mulighet er det døgnåpne parkeringshuset ved supermarkedet ved plazaen ved Sants togstasjon. Innendørs parkering er det tryggeste valget. Prisene per dag varierer veldig, men det er ofte dyrere jo nærmere byen du parkerer. Du kan finne gratis parkering i nærheten av Vall d'Hebron og Zona Universitaria metrostasjoner og fortsette med offentlig transport.

  På gatene er områdene det er tillatt å parkere er vanligvis merket i blått eller grønt og maks parkeringstid er vanligvis 2 timer. Midt i byen er betalt parkering satt hver dag fra 08:00 til 20:00 inkludert på offentlige fridager. Parkieringsrater varierer fra 2,75 til € 4 per time, avhengig av sone.

  Barcelona Airport

  Barcelona flyplass ligger ca 12 km sørvest for byens sentrum, Barcelona-El Prat Flyplass er en internasjonal flyplass i Prat de Llobregat, Sant Boi og Viladecans. Flyplassen er den nest største og travleste i landet og håndterer over 44 millioner passasjerer hvert år. Denne moderne flyplassen har to terminaler. Terminal 1 er den femte største i verden med 258 innsjekkingsdesker og 12 000 parkeringsplasser. Terminal 2 er litt eldre og tjener i hovedsak budsjett-selskaper. Du finner to turistinformasjonsdesker på flyplassen, en i terminal 1 og en i terminal 2b.

  Barcelona El Prat Airport (BCN)
  Adresse: Carretera del Prat de Llobregat, 08820 El Prat de Llobregat, Barcelona
  Offisiell nettside: www.aena.es/en/barcelona-airport/index.html
  Tlf: +34 902 40 47 04

  Ting å gjøre i Barcelona

  Barcelona er kjent for sin unike kunst og arkitektur og er Catalonia regionens hovedstad. Du kan enkelt tilbringe ukevis her uten å gå tom for spennende opplevelser. Alt fra byens historiske museum MUHBA, til arkeologiske monumenter fra romertiden til Sagrada Família Basilica og andre modernistiske landemerker fra Gaudí som gir Barcelona sin distinkte sjarm. Ta en spasertur og nyt omgivelsene, besøk Parc de la Ciutadella, Parc de Joan Miró, slottet Montjuïc og nabolaget La Rambla. Besøk også Museu Picasso, Fundació Joan Miró og de mange andre spennende museene som liggert spredd rundt i Barcelona. Her har du en liste over våre absolutte favoritt gjøremål i Barcelona:

  • Gaudís arkitektur: En stor del av Barcelonas unike sjarm kommer av Antoni Gaudís arkitektur. Arkitekten har satt sitt lekne og fargerike preg på byen og hans kreative bidrag trekker tusenvis av turister til byen. Når du spaserer rundt i Barcelona vil du komme over kunsten hans i mange populære landemerker, som i den slående vakre katedralen Sagrada Familia, eller ekstraordinære Park Güell og La Pedrera. I hjertet av Barcelona finner du Casa Batlló, et annet av Gaudis verker.

  • Font Magica: Den magiske fontenen som ble bygget i 1929, er Barcelonas største utsmykkede fontene, beliggende mellom Palau Nacional. Fontenen har show med lys og musikk hver halvtime og er gratis. Det sendes opp fyrverkeri herfra hvert år i et show kjent som "Piromusical".

  • Montjuïc: Du vil uten tvil forelske deg i dette fantastiske stedet. Start med en fjelltur opp til fjellet Montjuïc Mountain for en fantastisk utsikt over byen og vakre omgivelser. På veien opp vil du se bygninger fra OL i 1992 og fra toppen av fjellet hat du utsikt over det olympiske stadionet, den botaniske hagen, Plaça Espanya, og mye mer. Den spektakulære utsikten er definitivt verdt treningsøkten. Du kan også gå gjennom Laribal gardens, som ble designet av Jean-Claude Nicolas Forestier, og besøke Castell de Montjuïc; en stor festning som kan nås med kabelheis.

  • Barceloneta: Barceloneta, som ligger i Ciutat Vella distriktet i Barcelona, separerer den gamle havnen, Port Vell fra myke sandstrender på andre siden. Nabolaget startet som et hjem for lokale fiskere og er nå et av Barcelonas hovedsattraksjoner. Det er enkelt å komme hit med buss eller metro. Ved stranden og i gatene finner du et stort antall restauranter og barer med tradisjonell og internasjonal mat.

  • Pintxos, sjømat og Crema Catalana: Ingen tur til Barcelona er komplett uten sjømat. Byen har et nesten uendelig utvalg av spennende delikatesser. Pass på å prøve så mange lokale delikatesser som mulig. Tilbring en kveld med tapasbarhopping. Kombinasjonen av forskjellige smaker gjør dette uforglemmelig. Be om Catalansk creme brûlée til dessert.

  • St. Josep La Boqueria: Hvis du vil ha en uformell lunch er La Boqueria det perfekte stedet. Vi råder deg til å dra hit på tom mage! Dette populære matmarkedet er kanskje det travleste i Europa. Her finner du fersk frukt og grønnsaker, kjøtt og sjøma. I tillegg får du lokale drikker, skinke, nøtter, krydder, tapas, oljer og mye mer.

  Fine dagsturer med leiebil i Barcelona

  Catalonia ligner ikke noe annet sted i verden. Denne spanske regionen er en feriejuvel med vakre landskaper, unike attraksjoner og spennende aktiviteter. Du har muligheten til å besøke middelalderlandsbyer, fiskelandsbyer, vingårder og uendelig vakker natur. Ingenting slår å utforske landet og starte med en road trip i Catalonia. Dra nytte av din leiebil i Barcelona and og utforsk området. Du kan starte med en av våre favorittruter:

  Begur

  Kun to timer nord for Barcelona ligger den sjarmerende historiske byen Begur, den perfekte destinasjonen dersom du vil slappe av og nyte livet. Byen er preget av gamle hus og det er en fornøyelse å kjøre eller gå langs byens gater. Her kan du tilbringe en lat ettermiddag med vindusshopping i mså butikker. Stopp på en lokal restaurant for et godt måltid. Ikke glem Begurs best holdte hemmelighet: 8 små viker som hver har sin egen lille strand.

  Girona

  Den pittureske byen Girona kan nås via AP7 med en 1,5 times kjøring. I Girona finner du fargerike, smale gater fulle av kafeer og småbutikker. Denne gamle byen har motstått over 25 beleiringer gjennom historien! I dag kan turister gå rundt byen på de imponerende murene som omgir Girona. De ble først bygget av romerne og forstørret på det 14 århundre. Gå langs elven Onyar og besøk den gotiske katedralen.

  Sitges

  Litt over 33 km sør for Barcelona ligger kystbyen Sitges, som dekorerer Costa Dorada med 26 vakre strender. Etter en fin morgen med soling kan du utforske gamlebyen og spise lunch i en av de mange cafeene. Takket være det store antallet utlendinger som bor her er kjøkkenet og mattilbudet herlig variert. Sitges er vert for mange festivaler året gjennom, som f.eks Carneval og Festa Major; vi anbefaler deg å sjekke eventkalenderen før du reiser slik at du ikke går glipp av noe.

  Montserrat

  Kanskje den mest populære dagsturen fra Barcelona, og en flott måte å utforske landsbygda rundt byen med din leiebil fra Barcelona. Fjellet som kan nås med kabelvogn såvel som til fots. Her kan du også besøke det vakre klosteret Santa Maria del Montserrat, som fortsatt er i drift og er hjem til 150 munker.

  Andorra

  Hvorfor ikke besøke Andorra mens du er i Barcelona? Dette vesle landet gjennom Spania og Frankrike ligger bare 3 timer fra Barcelona i Pyreneene. Her kan du utforske milevis med turstier i fjellene, i tillegg til storslåtte naturlandskap og vingårder. Kanskje du vil bo et par dager på Europas største spa? Om vinteren er det et stort antall flotte skiresorter å velge mellom.

  Geografisk informasjon & Historie

  Barcelona ligger på nordkysten av den Iberiske halvøya. Dette spanske metropolet ble bygget på en slette omgitt av fjellkjeden Collserola, elven Llobregat og elvene Besòs i nord. Klimaet er mildt hele året, perfekt for en helgetur uansett årstid - muligens med unntak av oktober som ofte opplever mye regnfall. Med en snitt-temperatur på 24°C er august den varmeste måneden mens den kaldeste er januar med 10°C. Hvis du besøker byen i Juli kan du forvente hele 10 timer daglig med solskinn.

  De flotte værforholdene tiltrakk fønikere og karthaginiere for mange århundrer siden og dette endte med grunnleggelsen av Barcelona. Byens originale navn var Barcino, sannsynligvis oppkalt etter karthaginiernes keiser Hamilcar Barca. Territoriet ble senere okkupert av romerne, visigotene, maurene og den frankiske karolingianen. I 795 ble den spanske erobringen hisset og dette delte regionen inn i flere fylker, den viktigste delen ble fylket Barcelona.

  Årtier senere ble Catalonia en del av kronen av Aragon, men Barcelona begynte å miste sin viktighet og makt noe som skapte konflikt med Madrid. Den politiske spenningen ledet Catalonia til å alliere seg med Frankrike og gå til krig med Spania i det 17 århundre. Grunnet denne krigen er regionen Roussillon og deler av Catalonia fortsatt franske territorier i dag. Barcelona gjenvant sin viktighet i den indistruelle revolusjonen på det 19 århundre.

  De neste to århundrene var preget av kampen for uavhengighet, men de spanske myndighetene nektet. Likevel forble Barcelona en av de viktigste byene i Spania, med distinkt språk og unike kulturelle trekk. Byen var vertskap for de olympiske leker i 1992 wmed stor internasjonal suksess. I 1999 fikk Barcelona gullmedaljen for arkitektur. De politiske spenningene er fortsatt til stede, men Barcelona forblir en unik destinasjon som må oppleves.

  Hvordan reise rundt i Barcelona

  Barcelona har et velutvilket transportnett som betår av busslinjer, trikkelinjer, tog og metrolinjer. Under finner du mer informajon om det offentlige transporttilbudet i byen.

  Tog

  Spanske tog knytter de store byene til landsbygda og til over 2000 stasjoner i andre land. Barcelona er hjem til en av landets hovedstasjoner; Barcelona Sants Togstasjon. Stasjonen tjener regionale tog, Renfe og AVE. AVE er Spanias høyhastighetstog. En togreise fra Bracelona til Madrid tar litt over to timer. Barcelona har også en annen togstasjon som ligger under jorden og er mer sentral. Passeig de Gràcia har regionale avganger to andre spanske byer, som Valencia.

  Trikk

  Trikkelinjene i Barcelona opereres av TRAM, og har 6 linjer og 56 stopp gjennom hele byen. Trikker går fra 05:00 til midnatt under uken og frem til 02:00 på fredager og lørdager. På søndager går trikkene frem til midnatt. Passasjerer kan kjøpe enkeltbilletter som kun gjelder for TRAM sitt system, eller integrerte reisekort. Det første alternativet koster €3.15 og er gyldig i 30 minutter. Integrerte dagskort er priset etter sone. Billetter kan kjøpes i tobakksforretninger, kiosker, i TRAM sine maskiner og La Caixa butikker.

  Metro

  Barcelona har rundt 200 metrostasjoner og 8 metrolinjer - og flere er under utbyggelse. Hver linje kan identifiseres med et nummer fulgt av bokstaven L ogen fargekode. Fra flyplassen går den nyåpnede busslinjen L9 (orange) gjennom byen og helt til Zona Universitaria. Buss og metrolinjene drives av firmaet TBM; billetter selges som enkeltbilletter, kort, muli-reisebillett og reise over flerer dager. En enkeltbillett koster € 2.15, mens Barcelona-kort (Hola BCN!) koster €14.50 for 48 timer og €21.20 for 72 timer. For flere alternativer kan du sjekke deres offisielle webside. Billetter kan kjøpes på TBMs maskiner og online. Metroen åpner kl 05:00 hver dag og er åpen til midnatt. På fredager stenger deg 02:00 mens den går hele natten på lørdager.

  Buss

  TBM bussnettverk er svært robust i Barcelona og går fra Mandag til Søndag hver uke. De fleste linjene opererer om dagen mens andre har nattavganger i områder som ikke er dekket av metrosystemet. For info om ruteavganger kan du besøke selskapets nettside. Bussbilletter koster det samme som metrobilletter.

  Taxi

  Du finner et stort antall drosjer både i Barcelona sentrum og på flyplassen. Offisielle djosjer er svarte. Forskjellige tariffer gjelder for forskjellige tider og det tilkommer gebyr for ekstra tjenester. Startraten er på € 2,10. Husk at det er flyplass- og terminalgebyr på € 3,10 og turen til Barcelona fra flyplassen koster ca € 35.

  Kan jeg leie en bobil i Barcelona?

  Nå som du vet litt mer om Barcelona og området rundt byen er det på tide å planlegge ditt eventyr i Catalonia. Auto Europe tilbyr en komfortabel, fleksibel og rimelig måte å reise på med våre tilbud om bobilutleie i Barcelona! Vi har et stort utvalg av bobiler til leie, og du kan lese mer om å reise med bobil her. Kontakt oss i dag for mer info om å leie bobil i Barcelona - den beste måten å utforske Spania på.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon