Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I SPANIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Spania til beste pris

  Spania er et de mest populære reisemålene i Europa - og over 1 million nordmenn reiser til Spania hvert eneste år. Landet besøkes ofte for sine vakre strender og milde klima, og spesielt Mallorca, Malaga og Alicante er populære alternativer når familieferier skal planlegges. Uansett om dette er ditt første besøk i Spania, eller du etter flere besøk ønsker nye ideer til hva du kan se, oppleve og gjøre der har våre sider en mengde nyttig informasjon til din ferie.

  Spania består av 17 unike regioner som alle er vel verdt et besøk. I hovedstaden Madrid finner du det kongelige palass og et hav av spennende museer og arkitektskatter såvel som fantastiske shoppingmuligheter og et spennende uteliv. Nordover i landet mot de spennende regionene Galicia, Baskerland og Katalonia finner du severdigheter på hvert hjørne - noe som gjør området perfekt for en bilferie med hele familien. Fra pilgrimsruten Santiago de Compostela til Antoni Gaudis kirke Sagrada i Barcelona; Spania er full av kulturskatter for enhver smak. Vi anbefaler også en tur til Sevilla; denne vakre byen er hovestaden i Andalusia og flamencodansens fødeby. Det er heller ikke langt fra Sevilla til Malagas endeløse strender og golfbaner.

  Å reise med leiebil i Spania er en flott måte å oppleve landet på. Se gjennom vårt utvalg av leiebiler i Spania og finn den bilen som passer best til dine reisebehov. Dersom du har spørsmål om bilutleie i Spania kan du kontakte våre reservasjonsagenter per telefon eller e-post. Auto Europe har et stort antall stasjoner på tvers av landet; både på togstasjoner, på flyplasser og i bysentrum.

  Hva er de viktigste trafikkreglene i Spania?

  • I Spania kjører du på høyre side av veien. Du kjører forbi i venstre eller midtre fil

  • Bruk av setebelte er lovpålagt for sjåfør og alle passasjerer.

  • Ikke bli overrasket om bilen bak deg blinker med lysene eller bruker hornet - det er vanlig at spanske sjåfører gjør dette for å signalisere at de har tenkt å kjøre forbi.

  • Hvis du må stoppe og gå ut av bilen langs veien må du ta på deg refleksvest før du går ut av bilen. Utleieselskapet utstyrer bilen med refleksvester men det er lurt å sjekke at de er til stede i bilen før avreise.

  • Promillegrensen i Spania er 0.5 mg/ml. Husk at drinker ofte er sterkere i Spania enn i Norge - så ikke kjør bil når du har drukket

  • Bensinstasjoner er som regel bemannet - unntaket er langs motorveier der du som regel fyller bensin selv med automat. Du kan som regel betale med både kontanter og kredittkort.

  Viktig om drivstoff i Spania

  De fleste lavpris-bilutleieselskaper i Spania følger "Full til Tom" drivstoffpolicy - dette vil si at du forhåndsbetaler for drivstoffet lokalt, og leverer tilbake bilen med så lite bensin som mulig. Merk at det ikke refunderes for ubrukt drivstoff dersom bilen har "Full til Tom" policy. Det er viktig å være oppmerksom på at prisen for drivstoffet hos utleier er høyere enn bensinstasjonens pumpepris, siden det tilkommer en avgift for fylling. Noen synes denne policyen er mest praktisk ettersom de ikke trenger å fylle opp tanken igjen før tilbakelevering av leiebilen. Auto Europe opprettholder også samarbeid med utleiere i Spania som har den mer tradisjonelle "Full/Full"" policyen. Dette betyr at du henter med bilen med en full tank, som ikke belastes og leverer tilbake bilen med samme mengde drivstoff. Slik unngår du det ekstra gebyret fra bilutleieren for å fylle opp tanken.

  Du kan alltid sjekke hvilken drivstoffpolicy som gjelder for hver enkelt bil gjennom vår søkemotor. For mer informasjon om drivstoffpolicyer og hva disse innebærer kan du klikke her.

  Ting å gjøre i Spania

  I Spania er det et bredt utvalg av aktiviteter og attraksjoner for hele familien. Kanskje målet er en strandferie med de minste, eller en storbyferie eller en lengre bilferie med stopp i noen av Spanias mest spennende byer? Det er best å ikke gå glipp av noe på veien! I paragrafene under kan du la deg inspirere av noen av våre favoritt-gjøremål i Spania. 
  • La Tomatina, Bunol, Valencia: Denne festivalen er blitt en verdenskjent event som trekker tusenvis av besøkende hvert år. La Tomatina arrangeres årlig i byen Bunol i Valencia. Festivalens hovedattraksjon går under det megetsigende navnet "Tomatkrigen". Tomatkrigen varer i omtrent en time og poenger er å kaste så mange tomater som mulig på så mange personer som mulig innen tiden er ute. For å kunne delta i arrangementet må du kjøpe billett; det er lurt å kjøpe billetter online på forhånd. Fun fact: Rundt 145,000 kg tomater kastes under arrangementet hvert eneste år.

  • Paella i Valencia: Du må ikke gå glipp av å prøvesmake en ekte spansk paella mens du er i Spania! Man mener denne risbaserte retten har sitt opphav i Valencia - og denne byen er derfor det perfekte stedet å dra ut på leting etter den perfekte Paella-oppskriften. ;De mest vanlige variantene av paella er vegetar, vegansk, med sjømat og blandet (kjøtt og sjømat). Valencia er også Spanias tredje største by og ble grunnlagt som romersk koloni i 138 F.kr. Mens du er her anbefaler vi også et besøk i Valencias gamleby.

  • Madrid: Spanias hovedstad er en by som må oppleves - en spennende og historisk storby. Madrid har rundt 3.1 millioner innbyggere og er en av Europas største byer! Det er lurt å planlegge minst et par dager her for å få med seg alt. Mens du er her bør du sette av tid til å besøk det kongelige palass, Almudena katedralen, det kongelige teater, Prado Museum og nasjonalbiblioteket. Dersom dere vil ha en pause fra sightseeing kan dere koble av med byens uendelige shoppingmuligheter. Byen er også kjent for sitt pulserende natteliv med restauranter, barer, klubber og kafeer.

  • Camp Nou, Barcelona: For fotballsfans er et besøk på Nou Camp i Barcelona et must. Stadionet har plass til 99,354 tilskuere og er det største stadionet i Europa. Stadionet ble ferdigstilt i 1957 og var en av stadiumene som ble brukt under verdenscupen i 1982. Dersom du ikke vil se Barcelona spille holdes det også stadionturer. Ikke gå glipp av troferommet! For virkelige fotballfans frister nok et besøk til Estadi Olímpic Lluís Companys. Mens dere er i Barcelona anbefales en tur til den berømte kirken Sagrada Familia. Barcelona er hovedstaden i Catalonia og et av Europas viktigste havnebyer.

  • Byen Mérida: Byen ligger vest i Spania og er enda ikke oppdaget av turistmassene, den er likevel verdt et besøk for sin skjønnhet og lange historie. Mérida ble grunnlagt av den romerske keiser Augustus i 25 f.Kr. og har omtrent 50 000 innbyggere. Byen var viktig for romerne og mye arkitektur er fortsatt i god stand her - dette er altså det perfekte reisemål dersom du er glad i historie og arkitektur. 

  Road trip med leiebil i Spania

  Spania er et av Europas mest populære ferieland. Ikke rart med tanke på landets milde klima og varierte landskap.  fra nord til sør. Dersom dere tenker på å reise til Spania og er usikre på hvordan dere skal planlegge reisen foreslår vi en bilferie med leiebil i Spania på det varmeste! På denne måten kan du legge ut på oppdagelsesferd med din leiebil og dere slipper å velge og For maksimalt utbytte av reisen og total frihet foreslår vi at dere benytter dere av muligheten for å hente og levere bilen i fosrskjellige byer. Start ferien i din foretrukne spanske by og reis etter vær og humør:

  Du kan for eksempel fly til Malaga, hente bilen der og kjøre til Barcelona. Denne ruten tar deg gjennom vakre naturlandskap og forbi spennende og historiske byer som Valencia og Granada - vi anbefaler at dere planlegger et par dagers stopp begge steder for å utforske disse vakre historiske byene. Dersom dere planlegger museumsbesøk er det lurt å huske på at museumspass ofte kan kjøpes på forhånd via nettet. I Granada finner du også det eventyrlige palasskomplekset Palacios Nazaríes - vel verdt et par timer av deres tid.

  For en kortere road trip kan du kjøre fra solrike Malaga til Sevilla via Gibraltar og Jerez. Denne reisen tar deg gjennom fjellene og forbi innsjøer og vakre landsbyer. Sevilla er Andalusias hovedstad og hjem til flere spennede arrangementer og festivaler. Pass på å sjekke på nettet hva som går av stabelen mens du er på gjennomreise - så går du ikke glipp av noe. Pass også på at du besøker Alcatraz mens du er her.

  Et annet alternativ er å fly til Vigo og kjøre til San Sebastian nord-vest i Spania. Denne reisen tar deg gjennom mange regioner som Galica, Asturias og Baskerland. Det finnes uendelig mange muligheter for hvordan dere kan planlegge reisen. Du finner enda flere og mer detaljerte ideer og forslap til road trips i Spania på våre road-trip sider; klikk her for mer informasjon.

  Hvor gammel må jeg være for å leie bil i Spania?

  Generelt er minimumsalder ved bilutleie i Spania 21 år. Sjåfører som er yngre enn 25 kan måtte betale ekstra gebyrer. Noen firmaer krever også at sjåfører på over 75 år betaler ekstra gebyr eller kjøper ekstra forsikring for å kunne leie bil i Spania. Vennligst merk at de nevnte aldrene er et anslag og at de kan variere avhengig av utleier og bilkategori. Klikk her for mer info om å kjøre bil i Spania.

  Må jeg betale bompenger når jeg kjører leiebil i Spania?

  Det finnes autopass på enkelte Spanske motorveier, disse kalles "Auto Pistas". Du kan betale kontant eller med kredittkort (de fleste internasjonale kredittkort aksepteres). Hvis du ønsker å betale kontant er det viktig at du passer på at du velger den manuelle filen der det er bemannet. Dersom du vil betale med kredittkort kan du bruke manuelle filer eller såkalte "Vias Automáticas" der du bare kan betale med kort.

  Litt historie

  Spania har en spennende historie som er vel verdt å utforske på din reise. Spania ble kolonisert av fønikerne ca år 1000 før vår tidsregning. I 195 før vår tidsregning ble Spania en romersk provins. 

  Etter roommerrikets fall ble Spania tatt av goretne og deretter overtatt av maurerne. Kong Ferdinand og Dronning Isabella erobret Spania i 1492 og Spania ble en kristen stormakt og sjøfartsnasjon. Dette startet Spanias gyldne periode og Spania etablerte kolonier verden over - Blant annet i Latinamerika og på Filippinene.

  Sent på 1600 tallet begynte Spania å miste posisjonen som stormakt. Et stort antall kriger og landets instabilitet gjorde at Spanias imperie begynte å falle fra hverandre og mange av de latinamerikanske provinsene ble uavhengige. 1800 tallet var ikke mye bedre med borgerkrig og diktatur. Spania slet med å forene de forskjellige regionene.

  Franco kom til makten etter den spanske borgerkrigen i 1939. Med Francos død ble Spania etter avstemning igjen et monarki i 1976 og etter dette vokste Spanias økonomi med medlemsskap i EU i 1986 og Eurozonen i 1992.

  Spania har en lang rekke museer, landemerker og attraksjoner som du kan besøke dersom du ønsker et dypdykk i landets historie; for eksempel La Sagrada Familia i Barcelona, Alcazar de Segovia i Segovia, og Alhambra i Granada. 

  Hva er lokal valuta i Spania?

  Valutaen som brukes i Spania er Euro. Minibanker er lett å finne. Normalt sett blir du belastet med et gebyr av din hjemmebank hver gang du tar ut penger, så vi anbefaler at du tar ut nok kontanter for noen dager for å minimere de ekstra kostnadene. Spanske minibanker gir deg vanligvis muligheten til å velge mellom å belaste din konto i euro eller kroner. Om du velger Kroner, blir valutakursen satt av den spanske banken. Om du velger Euro blir valutakursen satt av din norske bank. Valutakursen til din egen bank vil alltid være gunstigere, så hvis du får valgmuligheten så anbefaler vi at du velger Euro.

  Hvilken tidssone ligger Spania i?

  Madrid er i samme tidssone som Norge: GMT+1. Balearene har sin egen tidssone, mens Kanariøyene er en time før Norge. Sommertid gjelder over hele Spania (kontinentet og øyene), fra siste helgen i mars til siste helgen i oktober.

  Nyttige ord og fraser i Spania

  Språket som vi oftest tenker på som spansk er faktisk kastiljansk, hvilket er språket i Castile, den største regionen av det moderne Spania. Dette språket snakkes i hele Spania, men det er et flertall dialekter i de forskjellige regionene, som til eksempel katalansk i Catalonia eller Basque i Basque regionen. Her er noen fraser som kan være gode å kunne når du skal leie bil i Spania:

  Hallo - Hola
  God morgen - Buenos días
  God kveld - Buenas tardes
  Hvor er nærmeste politistasjon? - ¿Dónde está la comisaría de policía más cercana?
  Hvor er nærmeste sykehus? - ¿Dónde está el hospital más cercano?
  Hvor er nærmeste minibank? - ¿Dónde hay un cajero automático?
  Hvor er [ønsket sted]? - ¿Dónde está [location]?
  Kan jeg betale med kredittkort? - ¿Puedo pagar con tarjeta de crédito?
  Kan jeg betale med debetkort? - ¿Puedo pagar con tarjeta de débito?
  Hva koster denne? - ¿Cuánto cuesta?
  Takk - Gracias
  Behold vekslepengene - Quédese con el cambio

  Strøm - Trenger jeg adapter i Spania?

  Spenningen ligger på mellom 220-240 Volt. Stikkontakten som brukes er Europlugg - akkurat som i Norge; det er altså ingen grunn til å ta med adapter.

  Trenger jeg visum for å reise til Spania?

  Spania er medlem av EU og som Norsk statsborger trenger du ikke visum for å reise inn i landet, men alle som reiser må ha gyldig pass. Husk at spedbarn også må ha gyldig pass med foto. Kontroller at passet ditt er gyldig under hele oppholdet.

  Den norske ambassaden i Madrid
  Real Embajada de Noruega en Madrid
  Adresse:Calle Serrano 26, 5. etasje
  28001 Madrid
  E-post: emb.madrid@mfa.no
  Tlf.: + 34 91 436 38 40
  Fax: + 34 91 436 38 79

  Konsulatet i Algeciras
  Konsul Nikolai Vigre
  Adresse:Huerta de los Naranjos, C-11 - 11313 Puente Mayorga
  Tlf/faks:+34 956 699 083
  Mobil: +34 629 522 349
  E-post: consuladodenoruegaalgeciras@gmail.com

  Generalkonsulatet i Barcelona
  Generalkonsul Karin Mollø-Christensen
  Visekonsul Ellinore Mussler Gregersen
  Konsulær medarbeider Margrethe Isaksen
  Adresse: Calle Diputación, 238-244, Ático 4ª. 08007 Barcelona
  Tlf.: +34 932 184 983
  Fax: +34 932 380 327
  E-post: info@norconsbcn.com

  Konsulatet i Benidorm
  Konsul Jan Arild Nilsen
  Visekonsul Anne Kjersti Ege
  Konsulær medarbeider Connie Wikman Jørgensen
  Postadresse:Apartado 176, 03508 Benidorm
  Besøksadresse:Edificio Aurea, 6° A - B, c/ Pal 8, 03501 Benidorm
  Tlf.:+34 965 852 107 / +34 965 852 166
  Faks: +34 93 366 6200
  E-post:benidorm@konsulat.es

  Generalkonsulatet i Bilbao
  Generalkonsul Luis Cañada Vicinay
  Visekonsul Mercedes Cañada Vicinay
  Adresse: Gran Vía, 17 - 5, Dpto. 4, 48001 Bilbao
  Tlf.: +34 944 15 16 66
  Faks: +34 944 792 920/ +34 944 891 217
  E-post: consulado.gral.nor.bilbao@vicinaycadenas.com

  Konsulatet i La Conruña
  Konsul Henry H.A. Guyatt Adresse: Calle Federico Tapia 33/35 2 Dcha, 15005 La Coruña
  Tlf/faks: +34 881 925 275
  E-post: henryguyatt@hotmail.com

  Konsulatet i Las Palmas de Gran Canaria
  Konsul Odd Are Tveit
  Visekonsul Lis-Ann Sylling
  Adresse: Calle Juan Rejón 67, 5. Planta. 35008 Las Palmas de Gran Canaria
  Tlf: +34 928 495 035
  Faks: +34 928 495 036
  E-post: laspalmas@norskkonsulat.com

  Konsulatet i Malaga
  Konsul Javier Solis
  Visekonsul Ellen Margrethe Munch
  Adresse: Edif. Rosenkranz, Avda. de Los Boliches 60, 29640 Fuengirola
  Tlf.: +34 952 667 955
  Faks: +34 952 665 876
  E-post: consnoru@gmail.com

  Konsulatet i Palma de Mallorca
  Konsul Rosa María Torrens Sánchez
  Visekonsul Antonia Manera Bofill
  Adresse: C/ Bonaire 16, 2. 07012 Palma de Mallorca
  Tlf.: +34 971 710 809
  Faks: +34 971 711 005
  E-post: norconspmallorca@gmail.com

  Generalkonsulatet i Sta. Cruz de Tenerife
  Generalkonsul Thomas Fredrik Olsen
  Visekonsul Toril Merete Wulff
  Adresse:Edificio Fred. Olsen, Polígono Industrial Añaza S/N, 38111 Santa Cruz de Tenerife
  Tlf.: +34 922 628 371
  Faks: +34 922 628 370
  E-post: consultfe@fredolsen.es

  Konsulatet i Sevilla
  Konsul Hugo Sartori Duckwitz
  Adresse: C/ Santa Lucía, 35, 41003 Sevilla
  Tlf.: +34 954 275 442 / +34 954 274 416
  Faks: +34 954 284 426
  E-post: consul.noruega@hotelplazasantalucia.com

  Konsulatet i Torrevieja
  Konsul Tim Kindem
  Konsulær medarbeider Eva Kristin Aglen
  Postadresse:Apartado 39, 03180 Torrevieja
  Besøksadresse:Avenida Diego Ramírez 102 1º-3, 03181 Torrevieja
  Tlf/Faks: +34 966 704 501
  E-post: konsulat@consultingcb.com

  Konsulatet i Valencia
  Konsul José Blom-Dahl
  Postadresse:Apartado 6091 - 46080 Valencia
  Besøksadresse:Avenida del Puerto, 312, 46024 Valencia
  Tlf/Faks: +34 963 310 887
  E-post: consuladonoruegaval@gmail.com

  Kan jeg leie bobil i Spania?

  Dersom du ønsker å tilbringe litt mer tid på å reise rundt, er bobilutleie i Spania et flott alternativ. Utforsk den Iberiske halvøya i ett av Auto Europes "hjem på hjul". Vi har bobiler på flere steder i Spania inkludert Barcelona, Madrid og San Sebastián. Velg fra en stor flåte bobiler til leie og velg ditt mobile hjem til neste Spaniatur.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon