Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL PÅ MALLORCA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil på Mallorca til de laveste prisene

  Auto Europe er en ledende online leiebilmekler med utmerkede tjenester som tilbys på over 24 000 lokasjoner i mer enn 180 land verden rundt. Vi har bygd et enormt nettverk med både lokale og internasjonale utleiere i over 60 år, og kan tilby bekymringsfri billeie av høy kvalitet. Uansett om du skal på businessreise eller familieferie har vi en passende bilkategori for deg. Vårt gratis telefonnummer er åpent syv dager i uken, som du kan ringe til og få svar på alt om din leiebil på Mallorca.

  Den spanske øyen Mallorca har blitt enormt populær blant folk i alle aldre de siste årene. Mallorca bør ikke avfeies som bare et sted for masseturisme eller unge festgående. Mallorca er et sted med vakker natur med variert landskap fra små bukter med krystallklart vann og lange sandstrender til det fjellendte fastlandet med historiske landsbygder som har beholdt et snev av det mystiske helt til nåtiden.

  Gå for en leiebil for total frihet til å utforske denne fascinerende øyen. Dette er den billigste måten for å bli kjent med Mallorcas mange ansikter, inkludert ikke bare avslappende strender, men også rolige landsbyer i hjertet av øyen.

  Hvordan er trafikken på Mallorca?

  Sjåfører som liker fjell og veier langs kysten med mange svinger og spektakulære utsiktspunkter vil bli positivt overrasket av øyen. Å kjøre på Mallorca er forholdsvis sikkert så lenge du følger trafikkreglene.

  På Mallorca kjører du på høyre side av veien, akkurat som i resten av Spania. I Spania er korrekt å kjøre i det ytterste feltet, uavhengig av kjøreretningen.

  Det er også viktig å huske å ha med ditt førerkort, ID og forsikringsdokumenter til enhver tid. Hvis du bryter trafikkregler må du enten betale et forenklet forelegg på stedet eller et forelegg blir sendt og pengene trekkes fra kredittkortet ditt av bilutleieren. Alle passasjerer i bilen må ha bilbeltet på under kjøring.

  Det er alltid økt trafikk i høysesongen. Vær ekstra forsiktig når du kjøre og leie bil på Mallorca om sommeren. En annen vesentlig faktor å ha i mente er rundkjøringene. Her er en oversikt over fartsgrenser på veier på Mallorca:

  • Byer og andre urbane områder 50 km/t
  • Motorveier 120 km/t
  • Mindre veier 90 km/t
  • Hovedveier 100 km/t

  Hvor kan jeg parkere min leiebil på Mallorca?

  Avhengig av sesongen og stedet, kan parkering på Mallorca være enten enkelt som bare det, eller litt vanskeligere. På populære strender og sentrum av Palma de Mallorca kan være litt vanskelig å finne ledig plass i høysesongen.

  Noen ganger finner du gratis parkering, mens andre ganger er det betalt. Følg med på fargene på linjene på veien. Gule linjer betyr parkering forbudt. Blå linjer betyr at parkering er tillatt mot betaling. Du må finne et parkometer, kjøpe en billett og sette det tydlig i bilen. Hvis du bryter parkeringrelene og parkerer der det ikke er tillatt, må du ikke bare betale et gebyr, bilen din blir også tauet fra stedet.

  Mallorca flyplass

  Palma de Mallorca flyplass, kjent som Son Sant Joan flyplass, holder til åtte kilometer øst for den største byen på øyen, Palma de Mallorca. Med fire terminaler er dette den tredje største flyplassen i Spania, etter Madrid og Barcelona, og en av de travleste i Europa om sommeren. Flyplassen betjener både innenriks og internasjonale flyvninger hele året. Et stort antall flyselskaper, inkludert lavprisselskaper, flyr til og fra Palma med en økt hyppighet i sommermånedene.

  Palma de Mallorca flyplass
  IATA: PMI
  Nettside: www.aena.es/en/palma-mallorca-airport/
  Adresse: 07611 Palma, Balearic Islands, Spania
  Telefon: +34 902 40 47 04

  Ting å gjøre på Mallorca

  Mallorca kan være en festøy eller en avslappende oase; det kan være akkurat det du vil ferien din skal være. Du vil selvsagt ikke gå glipp av strendene om sommeren. Men øyen er en destinasjon for hele året og har mye mer å tilby enn strender og festing. Her har vi noen tips for deg:

  • Coves del Drac: De var kjent allerede i Middelalderen, men ble gjenoppdaget sent på 1800-tallet, og Coves del Drac består av fire store grotter og flere mindre som er 25 meter dype og 4 kilometer lange. De befinner seg på Porto Cristo på øyens idylliske østkyst og gir besøkende en stor opplevelse, inkludert en klassisk konsert og en båttur over innsjøen Martel.

  • Sykkeltur på Palma de Mallorca: Book en sykkeltur i byen og få vite mer om Palmas historie og arv. Du vil få en sykkel og en lokal gaid som vil lede deg gjennom gamlebyen og havnen. På veien vil du se mange historiske bygninger, inkludert katedralen og berømte basilikaer. Denne turen vil gi deg et unikt innblikk i lokalhistorien og -tradisjon. Gå for morgenen eller ettermiddagen utifra hva som passer best for deg.

  • Tapaskveld i Palma: Bruk en kveld, eller hvorfor ikke en hel natt til å utforske tapasbarer i Palma. Du kan bestille en organisert tur og følge "Ruta Martiana"-veien, en tradisjon hvor du har en gratis drink med hver tapas, eller gjør litt forundersøking og lage din egen lille tapastur. De beste barene er de som frekventeres av de lokale.

  • Likørlaging: Har du hørt om Hierbas? Det er en typisk mallorkansk alkoholholdig drikke med ferskplukkede urter. Finn en tur på internett og book det for en unik opplevelse. Ikke bare lærer du hvordan man lager Hierba, du vil også bli dratt inn i livet til de lokale. Verkstedet, som varer fire timer, finner sted i en av landsbyene i Tramuntana-fjellene, som er på UNESCOs verdensarvliste. Verten din vil ta deg med på en kort fjelltur hvor du vil plukke ferske urter for likøren. Når du er tilbake i landsbyen vil du forberede likøren etter din egen smak. Du kan endre på oppskriften alt etter som. Bonusen er at du får en lett middag med verten og en flaske med Hierbas til å ta med hjem.

  • Vinsmaking: Du kan velge en av de mange organiserte vingårdturene for å bli kjent med kunsten å lage vin på Mallorca. Dette inkluderer naturligvis smaking også, så la bilen stå parkert trygt på ditt hotell.

  • Son Amar Show: Son Amar er et fengslende show med mange former for dans, akrobatikk og laser. Det er også middag inkludert. Vi anbefaler å kjøpe VIP-billetter, da de gir de beste setene og den beste menyen.

  Fine dagsturer med leiebil på Mallorca

  Sollér-jernbanen

  Når du lander i Palma de Mallorca og må reise til feriesteder på øst- eller nordkysten, kan du velge en leiebil på Mallorca, men du har også muligheten til å gå for et litt mer uvanlig fremkomstmiddel. Dette gamle toget kobler sammen Palma og Sollér. På denne svært sceniske ferden blir du dratt tilbake hundre år i tid. Du kan forvente å se det ekte Mallorca og fantastiske landskaper på veien.

  Cap Formentor

  Cap Formentor er sannsynligvis det mest fascinerende stedet på hele øyen, bemerkelsesverdig for sin utsøkte plassering og sine spektakulære utsiktspunkter. Kalksteinklippene, blå bølger som bryter mot steinene og det endeløse blå havet er vakrere enn noe postkort. Å kjøre opp til det nordligste punktet på øyen er kjent for å være skummelt, så vær forsiktig. Vi anbefaler å bruke hele dagen på Formento-stranden og besøke Cap Formentor før solnedgangen for å oppleve enda mer farger.

  Slott Capdepera

  Det ble bygget på 1300-tallet for å bevare den lokale befolkningen fra pirater, og er ideelt for et besøk nært på lokal historie. Slottet er på toppen av en høyde med eldgamle murer i en trekantform. Gå en tur rundt denne gamle innmurte byen og nyt de flotte utsikten. Når været er godt kan du også se øyen Menorca fra slottet! Stedet er supert for familier med barn, så vel som voksne. Hvis du besøker samtidig som en av festivalene vil du få prøve de mange lokale matrettene og oppleve live-underholdning. Onsdager er kjent som markedsdagen i Capdepera, så besøk da og opplev det ekte mallorkanske på markedet. For å runde av dagen anbefaler vi å kjøre til Cala Ratjada for en svømmetur!

  Mondragó Natural Park

  Naturen på sitt beste, furutrær, voldsomme klipper og krystallklart vann beskriver Mondragó nasjonalpark bedre enn noe annet. Parken holder til i Santanyi, nær Cala d'Or, og er bare en ti minutters kjøretur fra Portocolom. Foruten de nydelige strendene er det også kjent som et naturreservat for trekkfugler. Du trenger ikke bekymre deg deg for parkering, da det er masser av gratis parkering rundt parken. Restaurantene her er for det meste dyre, så det kan være lurt å planlegge en piknik og ta med egen mat for dagen.

  Helligdommer: Lluc og Sant Salvador

  Sant Salvador, nær østkysten, er bare 50 minutt unna Palma. Et eldgammelt kloster på toppen av en bakke blant mallorkanske sletter er et landemerke i seg selv, med to mektige monumenter: et stort steinkors og en figur av Jesus som strekker ut armene sine som et tegn på frelse. Det berømte pilegrimstedet har utsikt over Felanitx fra 500 meter over havet. Klosteret ble grunnlagt på 1300-tallet og den siste munken forlot det i 1992. Du kan nyte den vakre utsikten fra toppen og se mye av sydvestlige Mallorca. Kjør nordvest til du kommer til Lluc, en vakker helligdom som har overnatting langt unna festområdene. Du vil være omringet av Tramuntana-fjellene, tørrlagte elveleier og en botanisk hage. Tilbring natten med urørt natur i enkelt dekorerte rom, ha en skikkelig frokost om morgenen og kjør tilbake til hotellet ditt, eller enda bedre, til en av strendene i nærheten.

  Strender

  Med så mange fantastiske strender er det vanskelig å velge seg ute bare noen få, men det er mulig. Det er busser som kjører deg fra Palma til mange deler av øyen. Men for å se de gjemte buktene, grendene og vanvittige strendene kommer du mye lenger med en leiebil. For å få en karibisk følelse, kjør til Alcudia, hvor du kan nyte en lang hvit sandstrand og palmetrær i bakgrunnen. Du kan finne andre sandstrender i S'Arenal og Portal Nous, også kjent som Cala Bendinat på vestkysten. En liten perle som fortsatt ikke er alt for overbefolket og forurenset med masseturisme er Cala Gat i Cala Ratjada. Det er relativt lite Ratjada og minner om en vik med steinklipper, flotte for å hoppe i havet og med krystallklart vann som er perfekt for å dykke. Hele østkysten er full av skjulte viker som kan nås med turistbåter hver dag.

  Geografisk informasjon og historie

  Mallorca der den største øyen av Balearene som befinner seg øst for Fastlands-Spania i Middelhavet. Som resten av øygruppen, for eksempel Ibiza, Formentera eller Menorca - er det en veldig populær turistdestinasjon. Hovedstaden, både for øyen og Balearene, er Palma, en stor havneby og den perfekte base for å få mest ut av en bilutleie i Mallorca. Øyen frister besøkende med sandstrender, klipper og perfekt vær. Det er et middelhavsklima og har milde vintre og varme somre, med temperaturer opp mot 30°C.

  Som andre middelhavsøyer har Mallorca sett mange erobrere gjennom den lange historien. Der er historisk bevis for at øyen har vært på den viktigste handelsruten til Ibiza, et tidligere handelsenter, og referanser til Mallorcas rolle i Punerkrigene. Sjørøveri var fremtredende på øygruppen, og Romerne bestemte seg for å sette en stopper for det. Det erobret og slo seg ned på Mallorca i år 123 før vår tidsregning. Dette var derimot ikke et endelig stopp på konflikten og invasjonsforsøk fra vandaler, bysantiner og muslimer. På 800-tallet ble Mallorca annektert av det muslimske emiratet Cordoba. Selv om Romernes rolle i øyens historie er udiskutabel, har Maurernes tradisjoner etterlatt store spor i det lokale språket, skikkene og kjøkkenet.

  Som hevn for å plyndre båtene deres, tydde den katalanske kong Jaume 1 til makt, erobret øyen og annekterte det til hans kongerike Aragon. Øyen ble gitt hans yngre sønn, og under hans styre blomstret Mallorca. Katalanerne syns Mallorca ble for uavhengig og bestemte seg for å ta tilbake makten og dermed gjenforene Balearene med kongeriket Spania.

  Selv om det er en øy har alle hendelser i europeisk historie vært merkbare på Mallorca, inkludert mange kriger, pesten og politiske strukturer. Øyen ble høyst konservativ og religiøs, som forandret seg først med turismens inntog på 1970-tallet.

  Hvordan reise rundt på Mallorca

  Foruten jernbanen og undergrunnslinjer i Palma, er det også et bussnettverk med mange busstjenester som kobler sammen de fleste bygder og byer på øyen. De fleste turiststeder kan nås med offentlige busser, men for å nå mindre strender utenfor allfarvei trenger du en bil. Den offisielle siden for offentlig transport på Mallorca gir informasjon med priser og tidstabeller for alle transportformer på øyen.

  Nyttige lenker

  Turistgaid Mallorca