Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I GERONA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Gerona til beste rate/priser

  Som en internasjonal leiebilsmegler med over 60 år med erfaring så kan Auto Europe tilby sine kunder kvalitetsbilutleie, topp kundeservice, og utrolig lave priser. Velg mellom 24 000 destinasjoner i 180 land hvor du kan hente din leiebil, og få den beste starten på ferien. En imponerende bilpark gjør at du enkelt vil kunne finne din perfekte bil. Hvis du skal reise til Gerona så kan du enten hente din leiebil på Geronas flyplass eller på Geronas sentralstasjon.

  Trafikk og parkering

  Å kjøre din leiebil i den gamle delen av Gerona city kan være en utfordring med smale, gamle veier og gågater. Om du ønsker å utforske byens historiske sentrum så er det mest smidige alternativet å parkere din leiebil og fortsette til fots. Det er områder i byen hvor det er gratis parkering i utkanten av byen. Om du ønsker å parkere i city, så er det avgiftsbelagte parkeringsområder og blå parkeringssoner.

  Gerona er lenket sammen med N-11 og Autopista AP-7, i tillegg til veier som tar deg mot kysten eller Pyreneene. Barcelona ligger ca. 96km unna, en tur på ca. 80 minutter gjennom å kjøre på AP-7 motorveien. Et alternativ er å stoppe tidligere på AP-7 for å besøke Figueres, kun 37km unna, ca. 40 minutters kjøretur fra Gerona. For å komme deg til Madrid, som ligger 700km unna så tar du AP-2 og A-2. Turen tar rundt 6,5 time.

  Om du har lyst til å stå på ski i Pyreneene under vintersesongen, så kjører du langs med C-25 som tar deg til Alp 2500 Ski Resort i La Molina, som ligger ca. 145km unna, på rundt 2 timer. For å stå på ski på den franske siden av grensen, så kan du for eksempel reise til Neiges, Catalanes på Font-Romeu. Ta AP-7 og så N116, turen tar rundt 2,5 time.

  For mer informasjon angående å kjøre bil i Spania, klikk her.

  Geografisk Informasjon

  Gerona ligger i nord-øst Catalonia, og kalles "the City of the Four Rivers" siden den ligger ved et punkt hvor elvene Ter, Onyar, Galligants og Güel blir til én. Gerona er hovedstaden i Gerona provinsen, og en av de større byene i Catalonia.

  Gerona har et mildt klima, med sommertemperaturer mellom 30-40 grader. På grunn av Pyreneene kan vintrene bli noe kalde med temperaturer som går ned til -5 grader.

  Gerona flyplass

  Girona-Costa Brava Airport - GRO
  Adresse: Aeropuerto de Girona-Costa Brava, 17185 Vilobi de Onyar/Girona
  Hjemmeside: Gerona Flyplass
  Telefon: +34 91321 1000

  Togstasjon - Estacion de Tren de Girona

  Togstasjonen i Gerona ligger i den vestre delen av den historiske byens sentrum. Hoved busstasjonen ligger rett ved togstasjonen. Et stor passasjerområde ligger i en etasje under togskinnene, med alle typer av fasiliteter. Regionale tog går fra stasjonen, men også fjerntog som Trenhotel, Costa Brava, Talgo og Estrella. Stasjonen er lenket sammen med Madrid-Barcelona Express linjen, som kobler sammen Barcelona til Portbou. Reisen til Barcelona Sants tar litt over en time, eller du kan ta deg til Figueres for eksempel, på ca. 30-40 minutter.

  Offentlig transport

  Den lokale busservicen i Gerona kjøres av TMG. Det er ti lokale bussruter, og du kan enten kjøpe enkeltbillett, eller reisekort fra bussjåføren. Busser som går fra den sentrale busstasjonen, samme adresse som togstasjonen, tar deg til flyplassen på ca. 15 minutter. Byens sentrum, hvor meste parten av severdigheten ligger, er relativt liten så her kan du enkelt ta deg rundt til fots. Det finnes selvfølgelig taxi tilgjengelig. En smidig måte å se hele byen på er å ta de små turisttogene som kjører rundt den gamle delen av byen.

  Nyttige linker

  Turistinformasjom Gerona