Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I MURCIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Murcia til laveste pris

  Murcia er en pitturesk barokk by i Spania som er berømt for sin vakre arkitektur med spor av arabisk kulturhistorie. Byen har også et universitet som kan dateres tilbake til det 13 århundre. Denne vakre og historiske byen har den 7. største befolkningen i Spania. Murcia har et stort antall turistattraksjoner, gode restauranter og spennende lokale festivaler. Når du besøker Murcia bør du heller ikke gå glipp av å besøke regionen rundt. Du finner et vakkert landskap og koselige landsbyer utenfor bygrensene, og den beste måten å få med seg alt på er med en leiebil i Murcia.

  Vårt ekspertteam hos Auto Europe hjelper deg gjerne med å organisere din reise i Murcia. Med over 6 års erfaring i industrien kan vi tilby de laveste ratene på leiebil verden over. I tillegg kan vi skilte med prisvinnen de kundeservice. Vi har leiebiler på over 24 000 stasjoner verden over i over 180 land.

  Hvordan er trafikken i Murcia?

  Murcia er svært enkel å finne når du kjører fra - Madrid, Alicante eller Malaga. Veiene er moderne og trafikken flyter som regel veldig fint med unntak av i rushtiden. Byens myndigheter har foreslått et initiativ for å redusere byens trafikk og forurensning; byens innbyggere kan bytte inn bilen sin mot livstidsbillett til trikken.

  En av de mest brukte veiene i Murcia, spesielt i helgene, er middelhavsmotorveien A-7. Kjør forsiktig og unngå å kjøre på lørdager dersom det er mulig. En annen populær vei er A-30, som går mellom Murcia og Murcia flyplass. Les mer om å kjøre bil i Spania på våre trafikkinfo sider her.

  Hvor kan jeg parkere min leiebil i Murcia?

  Murcia har over 6000 parkeringsplasser byen over. Betalt parkering på gatene reguleres av ORA og ratene for parkering varierer fra område til område. Kostnad er opptil 2-3 euro per time. Betalt parkering er merket med blå soner fra Mandag til Fredag (09:00 til 14:00 og fra 16:30 til 20:00) og på lørdager (09:00 til 14:000). I dette tidsrommet i sommermånedene Juli og August er parkering på gaten gratis på lørdager. Husk at parkeringsplasser merket med orange er reservert for lokale fastboende med offisielle parkeringsmerker. Du vil også finne dusinvis av større parkeringsplasser og parkeringshus - dette er et trygt alternativ dersom du vil parkere over natten når du skal leie bil i Murcia. I tillegg til disse alternativene, finner du park-and-ride parkeringsplasser utenfor gamlebyen. Disse er vanligvis gratis med kort gangavstand til byen.

  Murcia flyplass

  Murcia Flyplass ligger i Corvera, få kilometer sør for byen og ble åpnet i begynnelsen av 2019 og erstatter flyplassen i San Javier. Flyplassen har kapasitet for 3 millioner passajerer og 23,000 landinger/flyavganger hvert år. Flyplasssen har 9 gater, 25 desker og 4 bagasjebånd. Flyplassen er moderne og har alle fasiliteter. Et voksende antall flyselskaper flyr til Murcia flyplass inkludert easyJet, Ryanair og TUI, Flybe, Jet2, Norwegian, SmartWings og Volotea.

  Murcia International Airport (RMU)
  Adresse: Avda. de España 101, 30154 Valladolises y Lo Jurado, Murcia, Spania
  Tlf: (+34) 91 321 10 00
  Webside: www.aena.es

  Ting å gjøre i Murcia

  Murcia er byen med evig vår og det er et utall spennende, morsomme of historiske steder du kan besøke. Det avholdes også mange festivaler i byen så sjekk gjerne på nettet hvilke eventer som går av stabelen under ditt opphold. Hjertet av byen er dynamisk og fullt av liv og det er et stort antall museer, gatehjørner og koselige kafeer. Du har mulighten til å bli med på en guidet tur rundt i byen, tilbudet varierer med alt fra arkeologiske ruter til restauranthopping og en tur gjennom naturskjønne Valle Perdido og Carrascoy. Les mer under for flere tips og ideer til spennende opplevelser med din bilutleie i Murcia:

  • Plaza Cardenal Belluga: Et fantastisk sted å besøke for noe godt å spise og drikke, spesielt om kvelden. Plazaen er full av liv med gatemusikanter og besøkende (både fastboende og turister). Du finner et stort utvalg av restauranter og kafeer med både inne- og uteservering. Bestill tapas eller churros og nyt atmosfæren.

  • Cathedral de Santa Maria: Når du spaserer rundt Plaza Cardenal Belluga kan du beundre imponerende arkitektoniske strukturer i hjertet av byen. Her finner du katedralen Santa Maria og dens vakre fasade or steinarbeid. Katedralen er imponerende utsmykket inni med fantastiske glassmalerier og er et imponerende syn. Inntrykkene på innsiden av katedralen endrer seg med lyset og det anbefales å se innsiden av katedralen ved solnedgang. Murcia sin katedral dateres tilbake til 1394 og arkitektuen har barokke og gotiske influenser. Klokketårnet, som ble bygget mellom 1521 og 1791 består av en miks av arkitektstiler. Klokketårnet er åpent fra 07:00 til 13:00 og fra 17:00 til 20:00 fra September til Juni med lengre åpningstider i Juli og August.

  • Real Casino de Murcia: Denne slående vakre bygningen er stedet å besøke dersom du synes gambling er spennende. Bygningen stod ferdig mellom 1847 og 1892. I dag er bygningen museum og privat klubb. Her kan du utforske de vakre omgivelsene med audioguide. Bygningen har en vakker terrasse, et stort bibliotek, ballsal og taket er vakkert utsmykket. Det er også et utsøkt restaurant. Bygningen har åpningstider fra 10:30 til 19:00

  • Santa Clara la Real Kostermuseum: Det er ikke hver dag man kan utforske et kloster. Benytt anledningen og besøk Santa Clara kloster for en unik opplevelse. Spaser gjennom husene for et glimt av historien og skiftet fra islamsk til kristne doktriner i Murcia. All info er på Spansk men du vil kunne benytte deg av engelsktalende guider. Klosteret har en imponerende mengde relikvier og antikviteter. Åpningstidene er sesongavhengige så vi anbefaler at du sjekker dette før du planlegger besøket.

  • Jardin de Floridablanca: Ta en pause fra det varme klimaet og bylivet og besøk Jardin de Floridablanca - en vakker hage i Murcia. Dette er den eldste parken i byen. Her kan du nyte solen på en parkbenk og spise deilig paparajote (laget med sitroner, egg, mel, sukker og kanel). Hagen er fredfyll med store gressmarker, gamle fikuser og velholdte blomsterbed. I nærheten finner du vitenskapsmuseet og Puente de los Peligros og Puente Viejo broen.

  Fine dagsturer med leiebil i Murcia

  Regionen rundt Murcia er vakker, variert og full av overraskelser. Her kan besøkende nyte late dager på strender med krystallklart vann, dype innsjøer, fjell og daler. Middelhavskysten trekker et stort antall turister og mange besøker Costa Calidas hvite strender. Vi anbefaler også et besøk til saltvannslagunen. Innover i landet finner du store gressletter og åpne områder i tillegg til flere koselige små byer og landsbyer. Ta din leiebil på oppdagelsesferd og finn kulturperler utenfor allfarvei. Hvis du velger å leiebil i Murcia. Området er ideelt for en bilferie med hele familien!

  Torrevieja

  Bare en time øst for Murcia ligger Torrevieja, en sjarmerende by som er kjent for sine to naturlige saltvannsinnsjøer kjent som "Salinas de Torrevieja". Disse vakre innsjøene har et yrende fugleliv og er perfekt for årets feriebilder. Torrevieja er kjent for sin saltproduksjon, men turisme og fiske er voksende industrier. Havnen er hjem til 300 fiskebåter og 900 private båter.

  Cartagena

  Denne kystbyen har en historie på over 3000 år. Byen er et solfylt paradis med et stort antall historiske severdigheter og kulturelle aktiviteter å tilby. Bare ved å rusle gjennom Cartagena vil du finne et romersk teater, flere viktige museer, vakre palasser, skulpturer og historiske monumenter. Vi anbefaler at du setter av litt tid til en spasertur i havneområdet før eller etter middag. Velg en restaurant ved havnen og nyt solnedgangen ov utsikten. Bestill en typisk caldero, en fiskestuing med ris og hviløk.

  Alicante

  Nord for Torrevieja kan du enkelt nå den solrike byen Alicante. Byens vakre strender, historiske landemerker og fantastiske kjøkken gjør Alicante til det perfekte reisemålet for en dagstur. For en spektakulær utsikt anbefaler vi et besøk til Santa Barbara slott på toppen av fjellet Benacantil. Vi anbefaler også at du utforsker gamlebyen og tar deg tid til en tur langs den berømte strandpromenaden. Du er garantert en herlig dagstur i vakre og livlige Alicante.

  Parque Natural Sierra de María-Los Vélez

  Dersom du vil ha en pause fra strandlivet kan du dra vestover til Sierra de María-Los Vélez Natural Park. Her finner du et landskap fullt av imponerende kontraster fra vide åpne områder til fjellandskap som er hvite av snø om vinteren. Denne vidstrakte parken har en divers og variert fauna med over 100 fuglearter. Du kan finne informasjon om turstier og kjøreruter på turistkontoret som er åpent fra 10:00 til 14:00 fra torsdag til søndag og på helligdager. I august er kontoret åpent fra 18:00 til 20:00. Det er også et annet turistkontor med mer begrensede åpningstider.

  Geografisk informasjon & Historie

  Murcia ligger i den sørøstre delen av den Iberiske halvøya og er hovedstaden i området med samme navn. Segura elven går fra nordvest til sørvest gjennom sentrum av Murcia og er vannkilden som forsyner de grønne markene i dalene i Baetic Cordillera. Byen har et herlig middelhavsklima med rundt 325 soldager i året og gjennomsnittstemperaturen er 19.3°. Somrene her er varme og tørre og vintrene er milde. Den mest regnfulle måneden er oktober men på tross av regnet er det en fin måned å planlegge en reise til Murcia.

  Murcia ble grunnlagt i 831 av Abd-Al-Rahman II og var alltid en attraktiv region takket være sin strategisk gode posisjon i elvedalen til elven Segura. Under arabisk styre gikk byen gjennom en voldsom utvikling og deler av bymuren står fortsatt. Under kristent styre vokste byen videre frem mot sin gyldne alder på 1800 tallet og vokste utenfor sine bymurer. Det ble lagt store ressurser i utbygging og utvikling av byen og byen er i dag hjem til 441 000 innbyggere.

  Hvordan reise rundt i Murcia

  Byen Murcia er et spennende område å utforske både til fots og på sykkel. Byen har et stort antall ruter og transportmuligheter for å sørge for at det er enkelt og komfortabelt å ta seg rtundt i byen. Du vil også finne et godt nettverk av sykkelstier over hele byen. Offentlig transport er en fin måte å komme seg rundt i byen på. Under finner du nyttig informasjon til din oppdagelsesferd i Murcia.

  Buss

  Murcia har en stor mengde bussruter som opereres av to forskjellige selskaper, TM og Latbus, som tilbyr gratistjenester og har ruter mellom byen og forstedene. En enkeltbillett koster 1,05 euro, men det finnes gratis alternativer som gjør at du kan kombinere buss - og trikkereiser. Busslinjene går generelt fra 07:00 til 23:00 og med begrensninger i helger og helligdager.

  Trikk

  En enkelt V-formet linje som utgjør trikkenettverket i Murcia. Trikken forbinder det nordlige området i Murcia med byens sentrum. Trikkeselskapet, Travia tilbyr shutteltjenester og går fra Terra Natura til det katolske universitetet San Antonio.

  Taxi

  Byen har et stort antall taxier som går 24 timer i døgnet hver dag hele uken. Ratene er offisielle og måles med taksameter. Gjennomsnittsprisen for å reise mellom Murcia flyplass og byen er 55 euro inkludert 3,50 euro for henting og 50 cent i bagasjeavgift.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon