Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I SVEITS

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Sveits – Beste pris garantert

  Auto Europe er en internasjonal leiebilsmegler som tilbyr kvalitetsbilutleie til utrolig lave priser og vi har over 60 års erfaring. Takket være samarbeid med ledende bilutleiere verden over, så kan vi tilby deg som kunde moderne bilpark med utleie på over 24 000 destinasjoner verden over. I Sveits kan du blandt annet hente din leiebil blant annet i Zürich, Genève eller Basel.

  Få det meste ut av din bilutleie

  Valuta: Sveits har sin egne valuta, Sveitsiske Franc (CHF). Selv om Sveits ikke er med i Eurosonen, så viser visse butikker prisen både i Euro og i Sveitsiske Franc. Men vær oppmerksom på at de ikke er pålagt å ta imot Euro, og veksel blir gitt i CHF. Det kan være lurt å ha med seg noen Sveitsiske Franc når du ankommer Sveits for eventuelle umiddelbare utgifter. Du kan ta ut penger fra sveitsiske minibanker med de fleste norske bankkort. De kalles "Bankomats" i banker og "Postomats" i postkontor. Men det tilkommer mest sannsynligvis et gebyr for uttak i utland. Det kan da være lurt å ta ut en større sum for å spare penger, men vær ekstra oppmerksom når du ferdes med mye kontanter. Du kan også veksle penger på en bank, som tilbyr de beste prisene, eller på vekslingskontor på flyplasser eller større togstasjoner. Mange forretninger i Sveits tar ikke kort, men der de er akseptert så er VISA og Mastercard mest populært.

  Tidsforskjell: Sveits ligger i samme tidssone som Norge. Sommertid starter i slutten av mars, og tilbake til vintertid i slutten av oktober

  Elektrisitet: Volten i Sveits er 230V/50Hz. Pluggen som brukes er av Type C (2-pin), som også passer in i Type J plugger, og Type J (3-pin)

  Ordliste

  Det er fire offisielle språk i Sveits: tysk, fransk, italiensk og romansk. Tysk er mest brukt, men hvis du befinner deg i den vestre delen av Sveits vil du høre at fransk er mer brukt, dette gjelder også i Genève. Her er noen ord og uttrykk som kan komme til bruk:

  Hei - Tysk (Sveitsertysk): Grüezi. Fransk: Salut
  God morgen - Tysk: Guten Morgen, Fransk: Bonjour
  God ettermiddag - Tysk: Danke, Fransk: Merci
  Ha det bra - Tysk: auf Wiedersehen/Tshüss, Fransk: Au Revoir
  Enveiskjøring - Tysk: Einbahnstrasse, Fransk: Rue á sens unique
  Ingen parkering - Tysk: Parkverbot, Fransk: Stationnement interdit
  Bensinstasjon - Tysk: Tankstelle, Fransk: Station-service
  Motorvei - Tysk: Autobahn, Fransk: Autoroute
  Førerkort - Tysk: führerschein, Fransk: Permis de conduire
  Veiarbeid - Tysk: Baustellen, Fransk: Travaux
  Exit - Tysk: ausfahrt, Fransk: Sortie

  Visa & ambassade informasjon
  Du trenger kun et gyldig pass for å reise til Sveits, hvis ditt opphold er kortere enn 3 måneder.

  Norske ambassaden i Bern
  Königlich Norwegische Botschaft
  Bubenbergplatz 10
  3011 Bern
  Telefon: + 41 (0) 31 310 55 55 / + 47 23 95 85 00
  Epost: emb.bern@mfa.no

  Aldersrestriksjoner
  Den generelle regelen er at du må være minst 20 år for å få leie bil i Sveits og du må også ha hatt førerkortet i minst 1 år. Men vær oppmerksom på at kravene kan variere avhengig av utleier og bilkategori. Det kan tilkomme et ekstra gebyr for førere under 25 år. Du finner de forskjellige kravene for din bilutleie i Sveits under Vilkår, Betingelser og Lokale gebyrer. Du kan også ringe vårt gratisnummer hvis du har noen flere spørsmål angående.

  Veiavgift
  Når du kjører på motorveier, skal bilen ha et Sveitsisk tollklistermerke. Leiebiler i Sveits har som oftest allerede et klistermerke, men vi anbefaler at du dobbeltsjekker at bilen har dette da du ellers kan få bot hvis du blir tatt uten å ha et. Du kan kjøpe klistermerkene på bensinstasjoner og ved grenseoverganger.

  Veiregler og bensinstasjoner

  • Man kjører på høyre side av veien
  • Trikker har alltid forkjørsrett. Generelt så skal de kjøres om på venstre side, men hvis de er i bevegelse kjører man om på høyre.
  • Man må ha på seg sikkerhetsbelte.
  • Radardetektorer er ikke tillat, selv om de er avslått.
  • Et gyldig førerkort, registreringsbevis og forsikringsdokumenter må føreren alltid ha med seg i bilen.
  • Du må ha på nærlys i tunneler.
  • Bensinstasjoner er som oftest åpne fra 08:00 til 22:00 i Sveits. Kredittkort og Sveitsiske Franc er akseptert på noen selvbetjente bensinstasjoner.
  • Når du kjører i Sveits på vinterstid, så er vinterdekk og kjetting ikke obligatorisk, men det anbefales på det sterkeste når det er snø, spesielt om du kjører i alpene. Du kan finne mer informasjon under Vilkår, Betingelser og Lokale avgifter, eller gjennom å ringe vårt gratisnummer.

  Om du ønsker mer informasjon angående bilutleie i Sveits, klikk her.

  Bobilutleie i Sveits

  Dette storslåtte landet bør utforskes fra sin beste side, naturen. Med en bobil i Sveits har du en fantastisk mulighet til å utforske Sveits på sitt beste. Med sitt store utvalg av campingplasser vil du kunne kunne reise dit du vil når du vil og nyte det fantastiske alpine landskapet og krystallklare innsjøene.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Sveits

  Infographic: Regler om vinterdæk i Europa