Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I GENÈVE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Genève med Auto Europe

  En leiebil i Genève fra Auto Europe gjør at du får utforsket denne spennende byen og de storslåtte Alpene rundt. Dersom du reiser om vinteren tilbyr Genève fantastiske skisportmuligheter. Genève var fram til 31 desember 1813 sin egen republikk, i dag er den et av verdens største sentrum for internasjonalt diplomati og mange av verdens største organisasjoner hadde sine første hovedkvarterer her. FN og Verdens Helseorganisasjon har kontorer på Palais des Nations, som virkelig er verdt et besøk. Det koster CHF 12 å komme inn. Merk at du må vise fram pass eller førerkort i døren.

  Genève har en arkitektur som minner mye om franske byer men i Quartier des Grottes finner du noen herlige kontraster. I denne bydelen er det masse interessante småbutikker, men også les Schtroumpfs, en serie hus der arkitektene forsøkte å unngå bruk av rette linjer. Parkene i Genève er et herlig pusterom fra bykjernen. Du kan få et turist-kart på turistkontoret på Ile de la Machine som viser noen flotte gåturer. Perken Parc des Bastions ligger rett ved gamlebyen Vielle Ville som byr på sightseeing og mange morsomme antikvitetsbutikker med rariteter og unike gjenstander. Verdensberømte CERN, den europeiske oganisasjon for atomforskning holder til rett utenfor Genève. Det er her du finner Large Hadron Collider (LHC) som er verdens største maskin. CERN har en utstilling som er åpen for besøkende. Dersom du skal besøke Genève i august anbefales Fete de Genève som er en fest på 7 dager, fyrverkeriet er regnet som det beste i Europa.

  Trafikk

  I Genève-regionen er det påbudt med setebelte. Det er forbudt å svinge til venstre i veikryss så planlegg reisen på forhånd slik at du ikke ender med å kjøre feil. På motorveien er fartsgrense opp til 120 km/t, mens den er 100 km/t på veier med to filer, 30 km/t i boligområder og 50 km/t i byer og småbyer.

  Parkering

  Det kan være vanskelig å finne parkeringsplass i Genève, så planlegg godt i forveien. Det er flere undergrunns-parkeringshus og Park&Ride parkering. Det er gratis parkering i «Hvit Sone», med mindre det finnes parkeringsskilt og parkeringsautomat. Hvis du skal på sightseeing anbefales det å parkere på Place des Nations ettersom det er kort vei til de fleste serverdigheter.

  Geografisk informasjon

  Genève har kjølige vintre, ofte med lett frost om natten som tiner på dagtid. I juli ligger gradestokken i gjennomsnitt mot 26 °C, mens om vinteren ned i -1 °C. Byen ligger på sørvest-enden av Genèvesjøen og er omkranset av alpene og Jura-fjellene. Med bilutleie i Genève er du sikker på at du får sett alt byen og det vakre området rundt har å by på. Fra Genève er det 286,5 km til Zürich, 159,4 km til Bern, 81,5 km til Chamonix, 261,4 km til Dijon og 148,9 km til Lyon.

  Genève flyplass

  Minimer stresset ved ankomst i Genève ved å hente din leiebil direkte på Genève flyplass. Les mer om avhenting av leiebil på Genève flyplass her. Husk at du må ha med din voucher ved avhenting av leiebil.

  Genève Cointrin Airport
  Ligger 7,6 km fra Genève.
  Hjemmeside: www.gva.ch
  Telefon: +41 22 717 71 11

  Offentlig Transport

  Tog
  Det går tog til utkanten av byen hver dag, hver time. To av stasjonsstoppene, Versoix og Coppet. Det går også tog fra flyplassen til Genève Cornavin Stasjon (CFF). Du kan også ta tog herfra til Bern, Milano, Paris og Zürich.

  Buss
  Du kan kjøpe billetter på automat som er gyldig både for trikk og buss. Billetter må kjøpes før du går ombord. Det koster 8 CHF for et dagspass, disse er kun gyldige inne i byen. Dersom billettatutomaten ikke virker sier du fra til bussjåføren, han vil da kjøre til neste stopp og vente mens du løser billett. Dersom du bor på hotell, hostel eller campingplass vil du vanligvis få gratis pass til offentlig transport, Unireso.

  Trikk
  Genève har et velutviklet nettverk med hyppige trikkeavganger. Du må kjøpe billett før du går ombord. De fleste trikkene stopper på Cornavin stasjon.

  Taxi
  Du kan bestille taxi på telefon eller finne dem på en av de mange taxiholdeplassene i byen.

  Båt
  «Mourette»-tjenesten har båter som går over Genèvesjøen hvert 10 minutt.

  Nyttige Linker

  Turistinformasjon Genève