Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I GRENOBLE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Grenoble med Auto Europe

  Grenoble er omringet av de franske alpene, og er den perfekte destinasjonen for de som elsker utendørsaktiviteter og fjelliv. Grenobles historie går mer enn 2000 år tilbake, og det som en gang var en gallisk landsby har nå vokst til å bli en travel, moderne by.

  Med en leiebil i Grenoble så kan du utforske alpene, regionens idylliske landskap, eller ta en tur gjennom den pittoreske byen. Auto Europe fokuserer på å gi sine kunder de mest konkurransedyktige prisene i tillegg til en super kundeservice slik at du kan få den beste ferieopplevelsen mulig.

  Trafikk og parkering

  • Prøv å unngå å kjøre på motorveiene rundt Grenoble mellom 07:00 - 09:00 og 17:00 - 18.00, da det er mye trafikken under denne tidsperioden.
  • I Frankrike så må man ha en breathalyser med seg i bilen. Bekreft dette med din utleier.
  • Alle biler må ha refleksvest og varseltrekant. Hvis du for eksempel får motorstopp så må du ta på deg refleksvesten før du går ut av bilen, og så plassere varseltrekanten 30 meter fra leiebilen, mot trafikken.

  Alpene er en meget populær turistattraksjon, og det er rundt 20 Ski Resorts i regionene rundt Grenoble. Sappey-en-Chartreuse kommer du til gjennom å ta veien D512, en tur på ca. 25 minutter. Fra Grenoble så kan man enkelt ta seg til også andre populære destinasjoner som for eksempel Genève. Du krysser grensen til Sveits via A41, og den sveitsiske byen ligger ca. 142 km (1,5 time) unna. Kjører du nord-vest langs med A48 og A43 i 105 km så kommer du til Lyon på 80 minutter. Klikk her for mer informasjon angående å kjøre bil i Frankrike.

  Parkering

  leste parkeringer i en parkeringsautomat, men du kan også finne både privat og offentlige parkeringer. Park and Ride (parking relais) er et system fra Semitag-parking, der du parkere din leiebil ved utvalgte stasjoner, og tar så offentlig transport det siste stykket til din destinasjon.

  Geografisk informasjon

  Mange mener at Grenoble er hovedstaden i de franske alpene. Det er tre fjell som omringer byen, Chartreuse i nord, Vercors i sør og Belledonne i øst. Grenoble ligger ved elvene Isère og Drac. Temperaturen i Grenoble kan være ganske høy under sommeren, da de høye fjellene gjør at vinden ikke kommer inn til byen. Gjennomsnittstemperaturene i sommermånedene juli og august er 27 grader. Om vinteren er det minusgrader, og man kan forvente seg snø.

  Grenoble flyplass

  Grenoble-Isère Airport, også kjent som St Geoirs Airport, er en liten flyplass som har lavpris-flyselskaper som Ryanair, EasyJet og Norwegian. Den ligger ca. 40 km fra Grenoble sentrum. Flytrafikken øker under skisesongen. Andre flyplasser som ligger nærme Grenoble er Lyon Airport, 100km unna, og Geneva Airport, 158 km unna.

  Grenoble-Isère Airport (GNB)
  Adresse: 38590 Saint-Étienne-de-Saint-Geoirs, Frankrike
  Hjemmeside: Grenoble flyplass
  Telefon: +33 (0)4 7665 4848

  Offentlig transport

  Bortsett fra leiebil så kan man også bruke trikk eller buss for å ta seg rundt Grenoble. Du kjøper bussbillett fra bussjåføren, mens trikkbilletter kjøpes fra billettmaskiner på plattformen. Du kan også kjøpe billetter fra Maison du Tourisme. Billetter er kun gyldige hvis du stempler dem før din reise, enten på plattformen eller når du går om bord på bussen. Det er viktig at du husker på å gjøre dette da det er vanlig med kontroller.

  Trikk
  Grenoble har fire trikklinjer, som går med noen minutters mellomrom frem til 01:00. De går mer sjeldent på søndager.

  Buss
  Busser går i både sentrum og til nærliggende områder i utkanten av byen. De lokale bussene går frem til 20:00. De regionale bussene går fra sentralbusstasjonen (gare routiere), som ligger ved siden av togstasjonen. Om det er en dag du ikke ønsker å ta din leiebil dit du skal så kan disse bussene også ta deg til skibakkene og andre byer. Under vintersesongen (saison neige) har bussene en spesiell tidtabell.

  Tog
  TGV togene til Paris går fra Grenoble daglig. Regionaltogene TER går fra byen til Lyon og Genève, i tillegg til alp-destinasjonene Sisteron og Gap.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Grenoble