Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR FRANKRIKE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Frankrike

  Generell informasjon
  Frankrike er et herlig land å kjøre bil i. Book din leiebil i Frankrike og reis langs den franske rivieraen eller til Paris. Nesten uansett hvopr du velger å dra med din leiebil er veistandarden god; både på motorveier og landeveier. Før du starter din kjøretur i Frankrike anbefaler vi at du setter deg inn i landets trafikkregler. Om du planlegger å dra på bilferie anbefaler vi på det varmeste en road trip i Frankrike. Du finner mye nyttig info og gode tips på våre sider.

  Regler ved bilutleie i Frankrike

  For å leie bil i Frankrike må sjåføren være minst 21 år gammel (ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier) samt hatt førerkortet i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved henting. Enkelte utleiere har også en maksalder for utleie og dette er lurt å sjekke dersom hovedsjåføren er senior. I Frankrike er det obligatorisk med bruk av bilbelte i for-og baksete. Barn under 4 år skal sitte i barnestol tilpasset størrelse og vekt, og alle barn under 10 år skal sitte i baksetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 110 km/t
  • Motorvei: 130 km/t

  Trafikkregler
  I Frankrike kjører du på høyre side av veien. Ved mobilbruk er du påbudt å bruke handsfree. Det er mange fartskontroller på veiene og fartsgrensene overholdes strengt. Pass på at du følger med på skilting og trafikkbildet. Politiet kan kreve inn bøter på stedet ved brudd på trafikkregler. Fra og med juni 2012 ble det krav om å ha alkometer i bilen. Det er ditt ansvar som sjåfør å passe på at dette overholdes. Du kan kjøpe alkometer i ulike butikker, på bensinstasjoner eller ved grensen til Frankrike.

  Bensinstasjoner
  Det er enkelt å finne bensinstasjoner og mange holder døgnåpent. Bensinprisen kan være høyere på motorveien enn på landeveiene så ta gjerne dette i betraktning får du planlegger tankning.

  Veiavgifter
  Franske motorveier betegnet med ¨A¨, er avgiftsbelagte. Ved gjennomkjøring til motorveien trekker du en billett som betales i bomstasjon når du forlater motorveien. Avgiftene stiger noe i sommersesongen.

  Parkering
  I de fleste franske byer parkerer man i parkeringsområder med parkometer. Enkelte steder finner du såkalte ¨blå soner¨ der du kan stå en viss tid mot p-skive eller billett synlig i frontruten. Sentrale Paris kan oppleves som trafikkmessig utfordrende dersom du ikke er erfaren som sjåfør. Om du ikke ønsker å kjøre i storbyen anbefaler vi at du parkerer i utkanten og spaserer eller kjøper billett til kollektivtransport for dagen.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Frankrike inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i prisen. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innen vest-europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Husk at det vanligvis ikke er tillatt å ta leiebilen med på fergekrysninger. Kontroller dette online ved booking.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Kanskje til Tyskland eller Spania? Ekstra avgifter eller restriksjoner kan forekomme. Vennligst kontakt oss på +49 89 120 89 270, så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Frankrike er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er tilgjengelig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.