Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I TYSKLAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Tyskland - Book og spar med Auto Europe

  I årenes løp har Auto Europe gått fra å være en liten bedrift i Nord-Amerika til å bli en velkjent internasjonal bilutleiemegler. Vårt tette samarbeid med internasjonale og lokale utleiere gjør at vi kan tilby bilutleie på over 24 000 stasjoner i 180 land. I Tyskland kan vi tilby en stor og variert bilflåte spredd over hele landet slik at du er garantert en leiebil som dekker dine behov. Vår prisgaranti betyr at du alltid er sikret beste pris hos oss. Enten du skal leie bil i München, Frankfurt eller Berlin hjelper vi deg til å få mest mulig utbytte av din bilutleie. Du kan bruke søkemotoren til venstre for å søke opp leiebiler på din destinasjon og sammenligne priser og vilkår hos de forskjellige utleierne!

  Besøk våre sider med gode tips og ideer og planlegg en spennende og innholdsrik ferie med leiebil i Tyskland for hele familien.

  Hva er de viktigste trafikkreglene i Tyskland?

  Du finner utfyllende info om å kjøre leiebil i Tyskland her. Under har vi listet noen nøkkelpunkter.
   
  • I Tyskland kjører man på høyre side av veien.

  • Alle i bilen må bruke sikkerhetsbelte.

  • Barn under 12 år som er under 150cm må sitte på barnesete som passer for deres høyde og vekt.

  • De fleste bensinstasjoner tar kredittkort (mindre byer kan være et unntak).

  • Det er ingen fartsgrense på Autobahn, men man anbefaler en hastighet på 120 km/h.

  • Om bilen har på snøkjettinger er fartsgrensen 50km/h.

  • Promillegrensen er 0,5 promille. Grensen er 0,0 promille for førere under 21 år, og for førere som har hatt førerkortet i mindre enn 2 år.

  • Utleierne setter på vinterdekk på bilene sine i oktober/november og frem til mars i henhold til tysk lov. I noen tilfeller er dette allerede inkludert i prisen, mens noen utleiere krever en ekstra avgift for vinterdekk. Du kan sjekke hva som gjelder for de forskjellige bilene under "Produktinformasjon" før du booker din leiebil i Tyskland. Du finner denne informasjonen også i Vilkår & Betingelser på din voucher.

  • Av miljøvernsgrunner har Tyskland etablert "grønne soner" i mange byer og tettsteder hvor kjøretøy kun kan ferdes med tillatelse. Leiebiler i Tyskland har oftest tillatelse men dette er det lurt å sjekke. Om du derimot leier bil i et naboland så må du være oppmerksom at det er forbudt å kjøre i de grønne sonene, disse er indikert med hvite skilt med en rød sirkel og ordene "Umwelt Zone".

  Ting å gjøre i Tyskland

  Tyskland har så mange turistattraksjoner at det er vanskelig å velge et utvalg av favoritter. Fra den ikoniske Berlinmuren til Sanssouci Park Palass til Rothenburg ob der Tauber... det er så mye å se og gjøre at man er helt bortskjemt for valg. Under har vi listet noen forslag:

  • Berlin Brandenburger Tor: Bygget i 1791 for Kong Frederick William II, Brandenburgporten står i Mitte distrikt og var inspirert av Akropolis i Athen, Hellas. Porten er 26 meter høy og den midtre passasjen var reservert kongelige, mens de fire andre passasjene tillot trafikk. Denne porten var også en del av Berlinmuren.

  • Schwarzwald: Hvis dere er glade i friluftsliv er et besøk i Schwarzwald et absolutt must. Markene og skogene tilhørende Schwarzwald strekker seg over 160 km. Det sies at skogene inspirerte Grimm-brødrenes eventyr. Landsbyene her har vakker gotisk arkitektur.

  • Zugspitze Massif: Hvis du er på jakt etter fjellutsikt og slående naturlandskap på din reise i Tyskland er et besøk til Zugspitze Massif et must. Med en høyde på 2962 MOH på enkelte steder er dette en del av Wetterstein fjellkjede. En kabelbil tar deg opp på fjellet dersom du ikke ønsker å ta apostlenes hester fatt.

  • Neuschwanstein slott: Dette vakre slottet var inspirasjonen for Disneyslottet og ligger i den gamle byen Fussen. Du har en spektakulær utsikt fra slottet. Neuschwanstein slott var okkupert fra 1869-86 av Kong Ludwig II av Bavaria. Du kan bli med på guidede turer i flere av slottets mange rom.

  • Berlinmuren: Få kan besøke Berlin uten å se Berlinmuren. Muren var en gang over 155km lang og delte Berlins østkant fra vestkanten. Muren ble bygget i 1961 og ble revet i november 1991. I dag står bare små deler av muren igjen, blandt annet i området kalt Checkpoint Charlie. Murens rester står fortsatt som et minne om landets turbulente fortid.

  Road trips med leiebil i Tyskland

  Hvis du planlegger et lengre opphold når du skal leie bil i Tyskland og du ønsker å se mer av hva landet har å tilby anbefaler vi at du søker inspirasjon på våre road trip sider. Under finner du et kort sammendrag av bilferiene vi har planlagt for deg.

  • Eventyrruten i Tyskland: En reise helt tilbake til barndommens eventyrbøker! Dype skoger og eventyrliknende slott venter deg på denne eventyrlige reisen gjennom Tysklands skoger og middelalderbyer. Drøm deg bort og besøk storslåtte slott landet over.

  • Romantiske Tyskland: Reis med den du er aller mest glad i på en romantisk bilferie og besøk de vakreste og mest romantiske stedene i Tyskland! Ruten inkluderer stopp i Frankfurt, Würzburg, Augsburg, Rothenburg og Hohenschwangau.

  • Tysklands vinrute: De vakre vinregionene og vingårdene i Tyskland gir fantastiske muligheter for vinsmaking og kulinariske opplevelser. Følg vinruten som starter i Frankfurt og ender i Strassburg og prøv Tysklands beste viner på veien!

  • Road Trip i de tyske Alpene: Start reisen i München og nyt det storslåtte landskapet som omgir Tysklands eldste fjellveier! Husk fjellstøvlene slik at du er forberedt på de mange fine turmulighetene regionen har å by på!

  Hvor gammel må jeg være for å leie bil i Tyskland?

  Får å leie bil i Tyskland må du være minst 18 år og ha hatt førerkort i minst 2 år. (alder og krav til førerkort kan imidlertid variere avhengig av bilkategori og utleier). Sjåfører som er yngre enn 25 år kan bli ilagt gebyr for ung sjåfør. Du kan finne informasjon om aldersgrenser og krav til førerkort i vilkår og betingelser.

  Dersom du har videre spørsmål om bilutleie i Tyskland, kan du kontakte oss per telefon. Vi hjelper deg gjerne med å planlegge din reise.

  Må jeg betale bompenger når jeg kjører leiebil i Tyskland?

  Du må ikke betale bompenger på Tyske veier, vær imidlertid obs på at bompenger tilkommer på motorveier dersom du reiser inn i enkelte tilgrensende land, det er kundens ansvar å være oppdatert om gjeldende regler i de landene dere skal reise gjennom.

  Litt historie

  Germania ble først nevnt under romertiden og var del av det uerobrede landet på motsatt side av Rhinen. Romerne etablerte provinser langs Rhinen frem til Romerrikes fall. Frankerne erobret deretter de vestlige stammmene og Frankernes etterkommere delte landet. I middelalderen var den protestantiske bevegelsen i en 30 år lang krig med katolikkene. Tyskland ble ett rike i 1871 og innen 1900 var det en av de mest industrialiserte landene i Europa. Fra 1914 til 1918 var Tyskland i krig mot de allierte i første verdenskrig. Tyskland tapte krigen og sine kolonier.

  Nazipartiet kom til makten gjennom en ustrukturert republikk og den store depresjonen. Adolf Hitler ble kansler i 1933. I 1939 gikk Tyskland til krig igjen mot de allierte og andre verdenskrig endte ikke før i 1945. Tyskland hadde igjen tapt verdenskrigen og ble delt inn i øst og vest. In 1991 ble Berlinmuren revet og Tyskland ble igjen ett land. I 1998 var Tyskland et av de grunnleggende medlemmene i Eurosonen og forblir i dag i europeisk stormakt.

  Hva er lokal valuta i Tyskland?

  Tyskland er en del av Eurosonen, og som i store deler av Europa er gangbar valuta Euro. Euroen erstattet Deutschmark 1. Januar 1999. Du kan ta ut penger med bankkort i Tyskland, men du vil bli tryukket et gebyr av banken ved uttak og i noen tilfeller gebyr ved betaling med kort. Sjekk om det lønner seg å ta ut større beløp fremfor å betale med kort.

  Merk at mange butikker i Tyskland ikke aksepterer utenlandske debetkort og kredittkort; det er derfor lurt å ta ut kontanter.

  Hvilken tidssone ligger Tyskland i?

  Tyskland ligger i samme tidssone som Norge.

  Nyttige ord og fraser i Tyskland

  Her er noen nyttige ord og fraser til ditt besøk i Tyskland!

  Jeg vil leie en bil - Ich möchte ein Auto mieten
  Stop (skilt) - Halt!/Stop!
  Enveiskjøring - Einbahnstrasse
  Parkering forbudt - Parkverbot
  Fartsgrense - Geschwindikeitslimite / Höchstgeschwindigkeit
  Bensinstasjon - Tankstelle
  Bensin - Benzin
  Motorvei - Autobahn
  Førerkort - führerschein
  Under konstruksjon - Baustellen
  Varseltriangel - Warndreieck
  Hvor kan jeg veksle penger? - Wo kann ich geld wechseln, bitte?
  Exit - ausfahrt

  Strøm – Trenger jeg adapter i Tyskland?

  Volten er mellom 220-240 volt. Plug som er brukt er Type C Europlug, Type E og F Schuko. Du trenger ikke adapter for å bruke eletriske artikler fra Norge i Tyskland.

  Trenger jeg visum for å reise til Tyskland?

  Du trenger ikke visum for å reise til Tyskland men det er viktig at du reiser med pass på tross av Schengen-avtalen. Vær oppmerksom på at politi kan spørre om identifikasjon når som helst og ettersom Norge ikke utsteder ID må du ha med deg passet ditt til enhver tid. Bankkort er (i motsetning til i Norge) ikke godkjent som legitimasjon.

  Dersom du trenger hjelp av en ambassade eller konsulat mens du er i Tyskland finner du Norske instanser på adressene nevnt under:

  Norske ambassaden i Berlin
  Königlich Norwegische Botschaft
  Rauchstr.110787 Berlin
  Telefon: 030 - 50 50 58 600
  Epost: emb.berlin@mfa.no

  Konsulat

  Hamburg
  Kgl. Norwegisches Honorarkonsulat
  Caffamacherreihe 520355 Hamburg
  Telefon: (040) 32 50 91 60
  Epost: office@norwegischer-honorarkonsul-hamburg.de

  Düsseldorf
  Kgl. Norwegisches Honorargeneralkonsulat
  E.ON-Platz 140479 Düsseldorf
  Telefon: 0211 - 457 94 49
  Epost: gk.duesseldorf@eon.com

  Leipzig
  Kgl. Norwegisches Honorarkonsulat
  Braunstr. 704347 Leipzig
  Telefon: 0341 - 443 20 60
  Epost: office@norwegischer-honorarkonsul-Leipzig.de

  Bremen
  Kgl. Norwegisches Honorarkonsulat
  Faulenstr. 2/1228195 Bremen
  Telefon: 0421 - 303 42 93
  Epost: hc.specht@ipsenlogistics.com - w.ulla@ipsenlogistics.com

  Frankfurt am Main
  Königlich Norwegisches Honorarkonsulat
  Neue Mainzer Straße 7560311 Frankfurt am Main
  Telefon: 069 - 131 08 15
  Epost: office@norwegischer-honorarkonsul-frankfurt.de

  Kiel
  Kgl. Norwegisches Honorarkonsulat
  Europaplatz 524103 Kiel
  Telefon: 0431 - 24 00 111
  Epost: norwegisches.konsulat.kiel@vr-web.de

  Lübeck
  Kgl. Norwegisches Honorarkonsulat
  Geniner Str. 24923560 Lübeck
  Telefon: 0451 - 530 22 11
  Epost: norweg.konsulat.hl@baader.com

  München
  Kgl. Norwegisches Honorarkonsulat
  Maffeistrasse 3 80333 München
  Telefon: 089-22 41 70
  Epost: office@norwegisches-konsulat-muenchen.de

  Stuttgart
  Kgl. Norwegisches Honorarkonsulat
  Porscheplatz 1 70435 Stuttgart Das Konsulat ist in der Porsche AG untergebracht
  Telefon: (0711) 911 2 88 88
  Epost: office@norwegischer-honorarkonsul-stuttgart.de

  Kan jeg leie bobil i Tyskland?

  Få enda mer ut av din reise til Tyskland ved å leie bobil gjennom Auto Europe. Det velutviklede motorvei-nettverketbetyr at du kan reise lange strekninger med letthet, fra øyen Sylt i Nord til de majestetiske alpene i sør. Avhenting er tilgjengelig i alle store byer som Berlin, Hamburg, München og Frankfurt.

  Nyttige linker

  Turistkontor