Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I ATHEN

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Athen – Finn din perfekte leiebil

  Den greske byen Athen ligger på halvøya Attika, 5 km fra kysten. Hovedstaden i Hellas har godt bevarte spor etter antikken, og et sted du må besøke under din tur i Athen er det ikoniske Parthenon tempelet på Akropolis høyden. Her har du flott utsikt over byen der historisk arkitektur og moderne storbyliv lever side om side. For å få det meste ut av din Hellastur så anbefaler vi en leiebil fra Auto Europe. For med en leiebil så kan du ta deg akkurat dit du vil, helt i ditt eget tempo. Ta en tur til gamlebyen Plaka som blant annet har mange koselige restauranter. Kjør videre til byene Glyfada og Psiri der diskotek og utelivet regjerer. Selvfølgelig er det også mange flotte strender i landet som er vel verdt et besøk. Mulighetene er ubegrenset i Athen med en leiebil fra Auto Europe.

  Trafikk

  Å kjøre i Athens sentrum kan være en utfordring da det er en del trafikk og mange enveiskjørte gater. Det kan være vanskelig å regne ut hvor lang tid det tar å kjøre til en destinasjon da trafikken kan være ganske så uforutsigbar. Greske førere har en relativ aggressiv kjørestil, så vær oppmerksom på dine medtrafikanter. Det er ikke alltid like bra skiltet i byen, men de fleste skilt er heldigvis både på engelsk og gresk. Vær oppmerksom på mopedister og fotgjengere i veibanen, og at i sentrum så er det høyre kjørefeltet reservert for busser.

  Parkering

  I Athen så kan det til tider være en utfordring å finne parkeringsplass, spesielt i sentrum. Hvit-markerte parkeringsplasser er for korttidsparkering mellom 09:00-21:00 på hverdager, og fra 09:00-16:00 på helger. Makstiden er 3 timer. Billetter får du kjøpt på kiosker og i mindre butikker. Det finnes også parkeringshus i Athen der du kan stå. Les alltid parkeringskilt nøye! Hvis du parkerer ulovlig så kan det hende at de tauer bort bilen eller tar registreringsskiltet. Det kan også være at ditt hotell har parkeringsplasser for sine gjester.

  Geografisk informasjon

  Athen er omringet av fjellene Agaleo, Parnitha, Penteli og Imitos. Akropolis ligger i høyden og overvåker Athen. Nedenfor ligger gamlebyen Plaka, den eldste bydelen. Til OL i 2004 ble en ny ringvei med fire filer bygget rundt byen. Det er mye å se og gjøre i Athen, ta for eksempel en tur til Olympia stadion der de olympiske leken ble holdt for første gang i 1896. Det finnes mange flotte shoppingområder, blant annet Syntagma og Kolonaki. Det er heller ikke langt til strendene, og da er det bra med en leiebil fra Auto Europe som komfortabelt tar deg dit. Med en leiebil så kan du også utforske resten av Hellas som for eksempel Thessaloniki (500 km), Delfi (180 km) og Rafina (30 km). Været er varmt og tørt om sommeren, og vinteren er mild med noe nedbør. Athen er helt enkelt et ferieparadis!

  Flyplassen i Athen

  Athen Flyplass
  Ligger 31 km fra Athen.
  Hjemmeside: www.aia.gr
  Telefon: (+30) 210 35 30 000

  Offentlig transport

  Trikk
  Trikken har tre linjer, og er et rimelig transportalternativ. Går fra Faliro-Glyfada, Syntagma-Glyfada og Syntagma-Faliro.

  T-bane
  Det kan være noe komplisert å skjønne t-bane kartet, men det er en bra måte å blant annet ta seg til flyplassen på. Går mellom 05:00 og midnatt.

  Taxi
  Du kan ringe og forhåndsbestille, eller vinke til deg en taxi fra gaten, og du forteller føreren hvor du skal før du setter deg i taxien. Det er rimeligere taxipriser enn i Norge.

  Tog
  Fra Athen kan du ta deg til blant annet flyplassen, Piraeus og Peloponnese. Det finnes også tog som kan ta deg til internasjonale destinasjoner. Byens sentralstasjon heter Stathmos Larissis.

  Buss
  Buss kan ta deg til og fra mange destinasjoner i Athen og omegn som for eksempel flyplassen, Piraeus, Kifisia og Syntagma.

  Nyttige linker

  Leiebil fra Athen flyplass