Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I HELLAS

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Hellas – Beste rater med Auto Europe

  Auto Europe er en ledende leiebilsmegler med over 0 år med erfaring i bransjen. Takket være vårt gode samarbeid med ledende, internasjonale og lokale, utleiere verden over kan vi tilby høy kvalitet til de mest konkurransedyktige prisene på over 24 000 destinasjoner i 180 land verden over. Om du skal ha leiebil i Hellas kan vi tilby vår service i 55 byer og steder. Ikke bare på flyplasser, men også på togstasjoner og i byer. Bruk søkemotoren til venstre for å finne gode tilbud på bilutleie i Hellas!

  Trafikkregler og bensinstasjoner

  • Man kjører på høyre side av veien, og kjører om på venstre.
  • Alle i bilen må bruke sikkerhetsbelte.
  • Barn under 3 år må sitte i passende bilbarnestol. Barn mellom 3 og 11, opp til 1.35cm, må bruke passende barnesete/pute.
  • Promillegrensen i Hellas er 0,5 mg/ml for førere som har hatt sitt førerkort over to år. For førere som har hatt førerkortet i mindre enn to år så er grensen 0,2 mg/ml.
  • Unødvendig tuting kan ende opp i bot.
  • Du betaler ikke en bot på plass, men har opp til 10 dager på deg til å gjøre det på et kemnerkontor.
  • Som en generell regler så kan leiebiler ikke bli tatt med på ferger. Om du ønsker å ta med din leiebil til en øy, reise mellom øyer eller krysser landegrenser så ta kontakt med Auto Europe på forhånd slik at vi kan finne en utleier som tillater dette. Ekstra gebyr kan tilkomme.
  • Bensinstasjoner er normalt sett åpne til 19:00 på ukedager, og stengt på søndager. Men i hvert område skal det alltid være en bensinstasjon som er åpen på natten og på søndager.
  • I Athen og i andre større byer finnes det selvbetjente bensinstasjoner, men generelt sett i Hellas så er det mer vanlig at stasjonsmedarbeidere fyller tanken for deg.

  For mer informasjon angående å kjøre leiebil i Hellas, klikk her.

  Aldersrestriksjoner

  Førere må være minst 21 år, og ha hatt førerkortet i minst 1 år for å leie bil i Hellas. Aldersrestriksjonene kan varierer avhengig av kjøretøyskategori og utleier. Et ekstra gebyr kan tilkomme dersom fører er under 25 år, og dette betales til utleier.

  Veiavgift

  Riksveiene i Hellas, Ethniki Odos, er veier som krever avgift (unntak er på Kreta). Føreren betaler for distansen kjørt i bomstasjoner når du kjører av motorveien. Hovedveien som går fra Athen International Airport in til city krever også en avgift. Veiavgiftene er ikke høye, og generelt sett så lønner det seg ikke å ta en omvei for å unngå disse, da det innebærer høyere drivstoffkostnader. Avgiften betales kontant, så det kan være lurt å alltid ha med seg småpenger.

  Valuta

  Fra 2001 har den offisielle valutaen i Hellas vært Euro. Det finne minibanker hvor du kan ta ut penger, men vi anbefaler at du sjekker med din bank hvis det tilkommer en ekstra avgift for å bruke kortet ditt i utlandet. Det kan være lurt å ta ut en noe større sum slik at du ikke trenger å bruke kortet så ofte. I turistområder kan minibankene ofte gå slutt på kontanter under helgen, så vær sikker på at du alltid har nok kontanter med deg. Mindre byer og øyer har oftest ingen minibanker i det hele tatt.

  Tidsforskjell

  Hellas er en time foran Norge. Fastlandet og øyene er i samme tidssone. Sommertid begynner i siste helgen i mars og varer til siste helgen i oktober.

  Ordliste

  Her er noen ord og utrykk som kan være bra å kunne.

  Hei - Yassou
  God morgen - Kalimera
  God kveld - Kalispera
  God natt - Kalinikta
  Takk - Efkharisto
  Snakker du engelsk? - Milas Anglika?
  Hvor mye koster denne? - Poso kani?

  Veiskiltene som er brukt i Hellas ligner på de som er brukt i resten av Europa. Steds- og gate navn er oftest skrevet både på gresk og latin.

  Elektrisitet

  Volten er 220-240, og stikkontaktene brukt er Type C Europlug, Type E og F Schuko.

  Visum & Ambassade Informasjon

  Du trenger ikke visum for å reise til Hellas, kun gyldig pass. Den Norske Ambassaden ligger i Athen, hvis du skulle trenge assistanse under din reise.

  Royal Norwegian Embassy in Athens
  Adresse: Vas. Sophias Avenue 23, 106 74 Athens
  Telefon: 0030 210 72 46 173
  Fax: 0030 210 72 44 989
  E-mail: emb.athens@mfa.no

  Bobilutleie i Hellas

  For en ny og annerledes type ferie for hele familien introduserer Auto Europe bobilutleie i Hellas. Du kan hente din bobil på flere stasjoner på tvers av landet og vårt brede utvalg av bobilmodeller sikrer at du alltid finner en bobil som passer dine behov, enten du reiser alene eller med hele familien.

  Nyttige linker

  Turistkontor