Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR HELLAS

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler Hellas

  Generell informasjon
  Hellas består foruten fastlandet av rundt 1400 øyer, 230 av disse er bebodd. Dersom du vil leie bil i Hellas må du huske at det ikke er lov å ta med leiebilen på fergekrysninger; Auto Europe samarbeider med utleiere på mange av øyene, så bilutleie er likevel enkelt. Veinettet er på de fleste stedene av god standard, i Hellas er det kun du selv som setter begrensninger for turen.

  Regler ved bilutleie i Hellas
  For å leie bil i Hellas må føreren være minst 21 år gammel(ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved henting. Enkelte utleiere har også en maksalder på 70 år. I Hellas er det obligatorisk med bilbelte, og barn under 10 år skal sitte i barnestol eller bilpute i baksetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 80 km/t
  • Motorvei: 120 km/t

  Trafikkregler
  I Hellas gjelder høyretrafikk. Tempoet er ofte høyere enn hjemme, og det er mange på scootere og motorsykkel. Hands-free er påbudt ved mobilbruk.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner er normalt åpne mellom 07:00-19:00. På motorveiene kan du finne stasjoner som er døgnåpne.

  Veiavgifter
  I Hellas finnes det to avgiftsbelagte veier. Strekket mellom Athen og Peloponnes samt mellom Athen og Thessaloniki. Ha alltid med kontanter.

  Parkering
  Vi anbefaler parkering ved hotellets anlegg eller annen turistparkering. Unngå å parkere midt i byen under rush-tiden.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Hellas inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i alle priser. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innen vest-europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Kontroller dette online ved booking. Vær oppmerksom på at leiebilen ikke kan tas med på ferje.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Ekstra avgifter og restriksjoner kan forekomme. Vennligst kontakt oss på +49 89 120 89 270, så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Hellas er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er tilgjengelig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.