Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I CHANIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Chania – Beste pris garantert

  Chania er en flott by på den greske øya Kreta. Byen har koselige gater, fine bygninger og det er et stort antall supre strender i området. Hvis du booker en leiebil i Chania hos Auto Europe så kan du både spare penger og verdifull ferietid. Enten du liker å slappe av på ferien eller oppleve mest mulig, det finnes noe for alle og enhver i denne kystbyen. Ta en heldag på stranden, spis god mat på en gresk restaurant, besøk byens arkeologiske museum eller ta en tur til Chanias markedshall som kan friste med mange gode dufter og smaker. Hvis du ønsker å oppleve øyas natur på nært hold så kan du ta turen til Lefka Ori som er et fjellområdet med over 30 topper. Auto Europe er en leiebilsmegler med over 60 år av erfaring i bransjen. Vi kan derfor tilby deg de beste prisene på over 24.000 destinasjoner verden over, og en av disse er sjarmerende Chania på koselige Kreta. Gjør et smart valg, book din bil gjennom oss.

  Trafikk

  Under høysesongen så øker trafikken på øya. Det kan være en del trafikk i Chania sentrum, og noen gater er ikke fremkommelig med bil. Veikvaliteten kan variere på Kreta, og kjørestilen er noe mer aggressiv enn i Norge så hold god avstand til andre bilister og behold roen. Se opp for mopedister, spesielt inne i byer. Se også opp for geiter og andre dyr i veibanen! Vær oppmerksom på at både nedbør og geiter kan gjøre så at større steiner ruller ut på veien.

  Parkering

  I utkanten av byen så er det lettere å finne gateparkering enn i sentrum, og man kan til og med finne parkering som er gratis. Det er også parkeringshus i Chania hvis man ønsker å stå under tak. Noen steder kreves det et parkeringskort for å parkere, og dette får du kjøpt i utvalgte kiosker (periptero).

  Geografisk informasjon

  Chania ligger på vestsiden av øya, og er en av de fire fylkene på Kreta (de andre er Lassithi, Heraklion og Rethymnon). Byen består av fem provinser: Kydonia, Kissamos, Apokoronas, Selino og Sfakia. Det er 60km til Rethymnon, 140km til Heraklion og 268km til Sitia. Det er et mildt klima med en varm og tørr sommer. Vinteren er mild. Været kan skifte raskt og det er ofte ikke det samme været i nord som i sør, og dette er pga. fjellområdene på øya. Kreta ligger 1 time før Norge.

  Flyplass

  Chania flyplass
  Ligger 15 km fra Chania.
  Hjemmeside: Chania flyplass
  Telefon: +30 282 108 3800

  Heraklion flyplass
  Ligger 142 km fra Chania.
  Hjemmeside: Heraklion flyplass
  Telefon: +30 281 039 7800

  Offentlig transport

  Buss
  KTEL-bussene går mellom Chania og Rethymnon, Heraklion og Agios Nikolaos. Det går også busser til blant annet Elafonisi, Iraklio, Lakki og Omalos.

  Ferge
  Havnen ligger 7 km øst for Chania. Det går ferge til blant annet Pireaus og Santorini.

  Taxi
  Taxi er relativt billig på Kreta. Du kan både ringe og bestille en taxi, vinke til deg en eller gå til et taxistopp.

  Nyttige linker

  Leiebil fra Chania Flyplass

  Turistinformasjon Chania