Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I NORGE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Norge til beste pris

  Auto Europe er en internasjonal bilutleiemegler med 60 års erfaring i bransjen. I løpet av vår lange fartstid i industrien har vi skapt tette samarbeid med både internasjonale og lokale utleiere som gjør at vi kan gi deg den beste servicen til de beste prisene på over 24 000 destinasjoner i 180 land. I vår store og moderne bilpark har vi alt fra familiebiler til luksus-og sportsbiler - noe for enhver smak! I Norge kan vi tilby bilutleie landet over, slik at din bilutleie blir så smidig og enkel som mulig. Bruk søkemotoren til venstre for å finne gode tilbud på leiebil i Norge!

  Å leie bil i Norge er en flott måte å oppleve fedrelandet på. Du kan hente din leiebil på et utall stasjoner i hele landet; på flyplasser, togstasjoner og bysentrum. PÅ våre nettsider kan du se gjennom vårt utvalg av leiebiler i Norge og finne din favoritt. Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål eller dersom du vil ha hjelp til å gjennomføre din booking.

  Hva er de viktigste trafikkreglene i Norge?

  Dersom du ønsker mer info om trafikkregler i Norge finner du dette her.

  • I Norge kjører du som kjent på høyre side av veien.

  • Bruk av setebelte er lovpålagt for sjåfør og alle passasjerer.

  • Barn opp til 15 måneder må sitte bakovervendt i bilen, men alle barn opp til 4 år bør også gjør dette. Barn opp til 135cm må være sikret i godkjent barnesete. Barn under 140 cm bør ikke sitte i framsete hvis ikke airbag er koblet ut.

  • Mobilbruk er forbudt mens du kjører med mindre du har handsfree

  • Promillegrensen i Norge er 0.2 mg/ml. Husk at drinker ofte er sterkere i Norge enn i Norge - så ikke kjør bil når du har drukket

  • Fører skal alltid ha med seg førerkort og vognkort.
  • I og rundt de større byene, langs motorveier og større hovedveier kan du finne bensinstasjoner som er åpne hele døgnet. Mange har også et manuelt betaling system som du kan bruke hvis det skulle være stengt. I nordlige deler av landet kan det være større avstander mellom bensinstasjonene.

  Ting å gjøre i Norge

  Det er mye å se og oppleve i vårt vidstakte land og det er vanskelig å velge en favorittattraksjon. Under har vi imidlertid samlet noen av de mest populære attraksjonene i Norge.

  • Preikestolen, Lysefjord: Utsikten fra Preikestolen er et velkjent syn fra bilder, og ikke uten grunn; utsikten er en av de mest spektakulære landet har å by på. En dagstur hit passer best for ivrige turgåere. Turen til toppen tar ca to timer. Preikestolen rager 600 meter over vannet. Mens du er her anbefales også en tur til Stavangers vakre bysentrum.

  • Vikingskipmuseet, Oslo: Dersom du har en ettermiddag å slå i hjel i Oslo anbefales en tur til Vikingskipmuseet i Oslo. Museet har 3 intakte vikingskip på utstilling som en gang i tiden ble brukt til å gravlegge prominente vikinger. Det er også flere andre spennende utstillinger og filmer. Vikingskipmuseet drives av Kulturhistorisk Museum og Oslo Historiske Museum.

  • Bryggen i Bergen: Bergen er en vakker by med lang kulturhistorie. Byens sentrum kan lett utforskes til fots. Dersom du ankommer byen med bil kan du parjere i Klostergarasjen eller i parkeringshuset ved Bergen Storsenter (også kalt Bystasjonen). Bryggen i Bergen og fisketorget er to attraksjoner du ikke bør gå glipp av. Du kan også ta Fløybanen opp til Fløyen for en spektakuklær utsikt over byen. Besøk også det Hansatiske museum og Troldhaugen for å få maks utbytte av ditt opphold.

  • Vigelandsparken, Oslo: Vigelandsparken er en av Oslos mest populære turistattraksjoner. Parken huser 650 skulpturer skapt av Gustav Vigeland i Jern, Bronse og Granitt. Du finner Vigelandsparken i Frognerparken. Her finner du også Norges største lekeplass og en stor rosehage. Planlegg gjerne et beøk her dersom du reiser med familie og venner og tilbring en ettermiddag i friluft midt i storbyen.

  • Atlanterhavsveien: En av 18 nasjonale turistruter i Norge. Veien er et yndet mål som fiskere, kjøreentusiastee og besøkende som ønsker å følge den spektakukære ruten. Veien har rykte for å være en av de vakreste kystrutene i verden.

  • Tromsø: Byen ligger 349 km nord for Polarsirkelen og er best kjent for å være utgangspunkt for for mange store polarekspedisjoner siden midten av 1800tallet. Turister vil finne en mengde turistattrasjoner i byen: Vi anbefaler spesielt Polarmuseet.

  Road trip med leiebil i Norge

  Mange nordmenn ferierer i eget land hvert år og en bilferie i Norge er noe de fleste har gode minner fra enten man har vært på familieferier som barn eller reist med venner eller egen familie senere i livet. Dersom du vurderer å dra på bilferie med din leiebil i Norge finner du mange gode tips på våre nettsider. Legg ut på oppdagelsesferd med din leiebil og benytt deg gjerne av muligheten for å hente og levere bilen i fosrskjellige byer for maks frihet på reise og en lengre road trip.

  Et par ting det er viktig å huske på når du planlegger en bilferie i Norge er at været er skiftende og det er lurt å ha med et godt utvalg at klær for alle forhold. Ta gjerne med en lett dunjakke selv på sommerstid dersom dere skal kjøre over fjellet eller dra nordover. Husk å velge leiebil og ekstra utstyr med reiseplanene i bakhodet; trenger dere ekstra bagasjeplass til sportsutstyr og klær? Kanskje dere trenger barneseter eller GPS til turen? Husk også at en bilferie betyr at dere vil oppholde dere i timevis i bilen og at ekstra plass kan gjøre opplevelsen hyggeligere for alle parter. Du finner detaljerte beskrivelser av Auto Europes leiebiler i vår søkemotor. Husk å kalkulere med bilens tillatte kilometer dersom dere skal kjøre lengre strekninger. På en lengre bilferie lønner det seg å velge en leiebil med fri kilometer.

  I mindre byer og steder er det oftest ingen problemer med å finne parkeringsplass enten på gaten eller i et parkeringshus/område. I større byer kan gateparkering være vanskeligere å finne, men der finnes det ofte større parkeringshus der man enkelt betaler med kort/kontant eller via SMS. Parkerer du på gaten anbefaler vi at du leser skiltene nøye. Det anbefales på det sterkeste at du alltid kjører med dekk som lemper seg til vei- og værforholdene. Piggdekk kan brukes fra 1. november frem til mandagen etter 2. påskedag, unntatt i Nordland, Finnmark og Troms der den gjedende perioden er mellom 15. oktober til 1. mai. Vær obs på at det i Oslo og Bergen tilkommer et gebyr for å kjøre med piggdekk. Mønsterdybden skal være minst 3mm uansett dekktype.

  Hvor gammel må jeg være for å leie bil i Norge?

  Generelt er minimumsalder ved bilutleie i Norge er 19 år. Man må ha hatt førerkortet i minst ett år. Førere under 25 år kan måtte komme til å betale et ekstra gebyr. Aldersrestriksjonene kan variere fra utleiere til utleiere og være avhengig av kjøretøyskategori.

  Må jeg betale bompenger når jeg kjører leiebil i Norge?

  AutoPass, som eies av Staten vegvesen, er en smidig og enkel måte å betale bompenger på. Du kan finne kart på nettet der de aktuelle AutoPass stasjonene er merket. Du tegner en avtale med et bomselskap og får da en brikke du har med deg i bilen. I automatiske bomstasjoner får du faktura i posten. Hvis du passerer en bomstasjon uten å betale, kan du gjøre dette i ettertid på nett. Spør ditt bilutleieselskap om deres rutiner.

  Litt historie

  Norge har vært bosatt i minst 10 000 år og den eldste oppdagede boplassen er funnet i Vestfold. Perioden mellom 800 og 1066 er kjent som Vikingtiden og i denne perioden reiste nordmenn med langskip nedover i Europa som hanedlsmenn, vikinger og bosettere. Kristendommen ble innført på 1000-tallet og erstattet den norrøne gudetroen. Middelalderen i Norge regnes fra 1050 til 1184 da kong Sverre ble kronet som Norges konge. I løpet av 1300-tallet fikk Danmark en økende innflytelse over Norge og fra 1397 var Norge i offisiell union med Danmark og Sverige. Sverige trakk seg ut av unionen, men Norge forble i union med Danmark frem til 1814. Den 17. mai 1814 fikk Norge egen grunnlov. Norge gikk imidlertid inn i en ny union med Sverige i November 1814 og unionen ble ikke oppløst før i 1905. Den danske prins Carl ble valgt som ny konge i Norge.

  Norge holdt seg nøytral under både første og andre verdenskrig, menble invadert av nasjonalsosialisiske Tyskland den 9. April 1940 og økkuopasjonen varte frem til 1945. Norge ble medlem av NATO i 1949. På slutten av 1960 tallet ble det funnet store mengder av olje og naturgass i Nordsjøen og Norge opplevde en voldsom økonomisk og industriell vekst som fortsatt vedvarer i dag. Tidsperioden fra 1970 og frem til i dag er kjent som Oljealderen.

  Kan jeg leie bobil i Norge?

  Dersom du ønsker å tilbringe litt mer tid på å reise er bobilutleie i Norge et flott alternativ. Dra ut i Norsk natur og stopp på campingplasser og i fjellet. I Norge kan du velge mellom et stort antall bobilmodeller til leie og vårt erfarne team er tilgjengelige for å hjelpe deg på hvert steg i leieprosessen.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon