Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR NORGE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Norge

  Generell informasjon
  Man hører og leser ofte om hvor fantastisk flott Norge er, turister synes naturen vår er eksotisk. Hva med å oppdage dette selv? Å leie bil i Norge og ta fatt på noen av de 91000 kilometerne med veibane er en behagelig og fleksibel måte å feriere i hjemlandet på. Fjell, fjord og kyst- dra ut av byene og se mer av vårt langstrakte land. La deg overraske og sjarmere, med leiebil i Norge er det bare tiden og kreativiteten som setter grenser.

  Regler ved bilutleie i Norge
  For å kunne leie bil i Norge må du være minst 21 år gammel(kan variere ut fra valg av bilkategori) samt hatt førerkort i ett år. Enkelte steder kan sjåfører under 25 år ilegges en ekstra avgift. Førerkortet må kunne leses på engelsk, ellers kreves et internasjonalt førerkort. Sikkerhetsbelte er påbudt for både passasjerer og sjåfør. Alle barn under 135cm må sitte i bilsete eller på tilpasset bilpute. Det er påbudt med bakovervendt barnesete frem til de veier 9kg. Dersom bilen har aktivert airbag kan bakovervendte barneseter ikke festes i forsetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50km/t
  • Landevei: 80km/t
  • Motorvei: 90-100km/t

  Trafikkregler
  Halvlys skal anvendes også på dagtid. Handsfree er påbudt ved mobilbruk. Ha alltid med noen kontanter til eventuelle bomstasjoner, fergeoverganger og liknende.

  Bensinstasjoner
  Det er enkelt å finne bensinstasjoner over hele Norge, men husk at avstandene kan være store, så planlegg i forkant av turen. I mer avsidesliggende strøk er det ikke nødvendigvis døgnåpne bensinstasjoner.

  Veiavgifter
  Veiavgift i form av bompenger kan betales ved forbipassering eller du kan registrere kredittkortet online før du drar. Slik betaler du automatisk når du kjører gjennom Autopass.

  Parkering
  I byene er parkeringsmulighetene tydelig markert med skilt eller avgrensete områder. Husk å sjekke skiltene for tidsbegrensninger og avgifter. Parkeringsbøtene er høye i Norge, det lønner seg å parkere riktig.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Norge inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i prisen. Du kan lese mer om detaljene rundt forsikringsreglene på din ordrebekreftelse.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebilene kan kjøres fritt innenfor vest-europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Sjekk online, ved booking, hva som gjelder for leiebilen du velger.

  Innreise til andre land
  Vil du krysse grensen med din leiebil? Kanskje du vurderer en tur til Sverige? Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Norge er tillatt og kan noen ganger koste ekstra. Internasjonal enveisleie er mulig for visse kategorier av kjøretøy, ekstra avgifter tilkommer. Vi kan beregne kostnadene for deg.