Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL PÅ BERGEN FLYPLASS

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil på Bergen flyplass til beste priser

  Når du bookar ein leiebil fra Bergen flyplass med Auto Europe gir du deg sjølv moglegheita til å utforske den vakre byen Bergen heilt i ditt eige tempo. Du får fridomen til å enkelt ta deg utanfor bygrensene, og oppleve resten av det flotte Vestlandet. Kva med ein tur til fjordlandskapet i Sunnhordland, eller til isbreen Folgefonna? Naturopplevingane på Vestlandet venter på deg! Byen Bergen, kjent for sine vakre trehus på Bryggen, har mykje å by på. Gode matopplevingar, flott utsikt frå Ulriken og spanande festivalar er noko av det denne ikoniske hamnebyen har å tilby sine vitjande. Bergen er vestlandshovudstaden og den nest største byen i Noreg. Byen er kjent for sin nærleik til naturen, sterke kulturinstitusjonar og eksentriske bergensarar.

  Auto Europe har meir enn 60 års erfaring, og samarbeider med alle dei største biluleigarane i verda, samt mindre lokale utleigarar. Dersom du skulle trenge assistanse, eller berre føretrekker å bestille over telefon, kan du ta kontakt med våre prisvinnande reservasjonsagentar.

  Informasjon om flyplassen

  Bergen flyplass held til på Flesland, omtrent to mil frå Bergen sentrum, og er den nest største flyplassen i Norge. Han fekk ein ny terminal i 2017 og har med det kapasitet til å ta imot 7,5 millionar passasjerar i året. Flyplassen blei opphavleg opna i 1955, og blei i stor grad finansiert av NATO. I 2009 blei Flesland kåra til den beste flyplassen i Europa. Det går fly herifrå til store deler av Europa, og særleg til Norden og innanlands. Den fjerde mest brukte flyruta i Europa går faktisk mellom Bergen og austlandet.

  Bergen flyplass (CDG)
  Offisielt namn: Bergen lufthavn, Fleslando
  Adresse: Flyplassvegen 555, 5258 Bergen
  Telefon: 67 03 15 55
  Flyselskap: SAS, Norwegian, Widerøe, Icelandair, Wizz Air, Air Baltic med fleire.

  Hvor henter jeg leiebil på Bergen flyplass

  Med ein bilutleie fra Bergen flyplass kjem du deg fram, og du kan vere trygg på dei store og kjente selskapa som held til der. Det er lett å finne fram til deskane, som held til rett ved utgangen. på Terminal 1 og Terminal 2, med tilsette på plass kvar dag frå første til siste flyging.

  Bilutleiernes åpningstider

  Hertz leiebil på Bergen flyplass Hertz på Bergen flyplass
  Flyplassvegen 555,
  Bergen, Frankrike5258
  55 22 60 75
  Åpningstider:
  Man - fre: 07:00-23:30
  Lør: 09:00-17:00
  Søn: 12:00-24:00
  Europcar leiebil på Bergen flyplass Europcar på Bergen flyplass
  Flyplassvegen 555,
  Bergen, Norge 5258
  55 22 73 20
  Åpningstider:
  Man - fre: 07:00-22:00
  Lør: 08:00-13:00
  Søn: 15:00-22:00
  Avis leiebil på Bergen flyplass Avis på Bergen flyplass
  Flyplassvegen 555
  Bergen, Norge 5258
  55 11 64 30
  Åpningstider:
  Man - fre: 07:00-23:00
  Lør: 08:30-23:30
  Søn: 09:00-24:00
  Sixt leiebil på Bergen flyplass Sixt på Bergen flyplass
  Flyplassvegen 555
  Bergen, Norge 5258
  982 05 852
  Åpningstider:
  Man - søn: 07:00-24:00
  Budget leiebil på Bergen flyplass Budget på Bergen flyplass
  Flyplassvegen 555
  Bergen, Norge 5258
  +33 148 647 904
  Åpningstider:
  Man - fre: 07:00-23:00
  Lør: 08:30-23:30
  Søn: 09:00-24:00

  Terminaler

  Denne flyplassen blei bygga i 1955. Det er to terminalar på Bergen flyplass, som tar meir enn seks millionar passasjerar i året. Ein ny innanlandsterminal opna i 2017, noko som auka kapasiteten drastisk. Her har du tilgang på det meste, fleire restaurantar, kioskar, bokbutikk, taxfreebutikk og det ein skulle trenge på ein flyplass.

  Flyplassens fasiliteter

  På Bergen flyplass finn ein alt det ein måtte trenge før og etter ei flyreise. På flyplassen er det alt frå bokhandel, kledebutikkar til Duty Free-butikkar. Ønsker ein å ta seg ein matbit og noko drikkande så er det eit flott utval av serveringsstedar på flyplassen. Flyplassen har også sitt eige øl, som heiter Bergen! Om ein treng å ta ut kontantar, antan norsk eller utanlandsk valuta, så finn du minibankar i første etasje og i avgangshallen utland og innland.

  Ønsker du å ta inn på hotell natta før reisa di, eller treng du konferanselokale til eit møte? Clarion Hotel Bergen Airport som ligg like i nærleiken av flyplassen kan hjelpe deg med begge deler. Vil du sjekke sosiale medium eller sende epost når du venter på flyet så er dette ikkje noko problem, då det er gratis Wi-Fi på hele flyplassen. Kommer du med eit privatfly/småfly så er det mogleg å lande på Bergen flyplass. Politi finn du i tredje etasje i terminalbygningen, og dei kan hjelpe deg med blant anna naudpass.

  Hvordan komme seg til og fra Bergen flyplass

  Ta riksveg 580/E39 frå flyplassen for å komme deg til Bergen sentrum, ein kjøretur på rundt 30 minutter. Flybuss, rutebuss, Bybanen, båt og taxi er nokre måtar du kan komme deg til og frå flyplassen. Den raskaste måten er ofte Flybussen, som kjører tre forskjellige ruter:

  • Bergen flyplass - Oasen - Fyllingsdalen - Gyldenpris til NHH - Eidsvåg - Åsane terminal.
  • Matebuss til og fra Haukeland Universitetssykehus i kombinasjon med sentrumsruten.
  • Bergen flyplass - Bergen sentrum via Lagunen - Fjøsangerveien - Danmarksplass.

  Dersom ein har betre tid kan ein ta Bybanen til ein billig penge som går heile vegen til sentrum, eller Rutebuss 23, 26 og 3020 som også stopper rett ved flyplassen. Hurtigbåt er også eit alternativ, med ruter som går frå Flesland kai - Austevoll - Stord - Sunnhordland, og Flesland kai - Rosendal - Hardanger. Taxi finn du utanfor hovudinngangen og ein tur til Bergen sentrum tar ca. 20-30 minutt.

  Parkering

  Det er over 5 000 parkeringsplassar på Bergen flyplass, og når du køyrer inn på parkeringsområdet gjenkjenner kamera registreringsnummeret ditt. Du har lov å stå på parkeringa gratis i sju minutt, etter det kostar det frå 30 kroner per 20. minutt, med ulike prisar for lengde på opphald og kva for ein av parkeringsplassane du står på. I sentrum er det fleire parkeringshus og -garasjar, mellom anna på ByGarasjen på Bergen Storsenter og KlosterGarasjen. Du kan også leite etter gateparkering, men det kan vere vanskeleg å finne ledig parkering, då mesteparten er forbeholdt bebuarar. Det kan også løne seg å sjekke parkering utanfor sentrum, og til dømes ta Bybanen frå Danmarksplass. Her kan det vere enklare å finne gratis parkering, og ein lett ta seg fram til fots i Bergen sentrum.

  Nyttige lenker

  Bergen flyplass


  Ekstra info om Bergen flyplass

  Bergen flyplass
  Flyplassvegen 555
  Bergen, Vestland, 5258

  IATA-kode: BGO
  IACO-kode: ENBR
  Wikipedia-artikkel
  Breddegrad: 60.293222
  Lengdegrad: 5.22345

  Generell informasjon: Bergen flyplass er den største flyplassen på Vestlandet og den nest travleste i Noreg. Flyplassen er rundt to mil sør for Bergen sentrum.