Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I PARIS

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Paris – Beste pris garantert

  Med tonnevis av historie kan Paris skryte av utrolige arkitektoniske landemerker, svimlende utsiktspunkter og en utømmelig liste av attraksjoner og steder med enorm turistinterresse. De kulturelle rikdommen i den franske hovedstaden gjør det til et av de mest besøkte stedene på planeten og for førstegangsbesøkende er det umiddelbart gjenkjennelig med det verdenskjente Eiffeltårnet, kanskje Europas mest kjente landemerke.

  Som en av verdens store kunstdepoter, har Paris virkelig store kunstskatter med førsteklasses museer og storslåtte kirker, og besøkende som vil se mer enn den påfallende visuelle bykjernen kan finne et stort lappeteppe av fargerike og kvintessenstelle parisiske nabolag, som Montmartre, Marais, Belleville og Trocadéro, for ikke å glemme det kjente Latinerkvarteret.

  Få steder kan fremkalle slik undring, intrige, lidenskap og sjarm som Paris, den selvutnevnte 'kjærlighetens by', og tradisjonelt en by som har tiltrukket seg artister, forfattere og sosiale eliter gjennom århundrene. Dets lange trelinjede boulevarder skjuler ofte bohemske restauranter, små familiedrevne bakerier og flere århundrer gamle kafeer i et nydelig samling av slående bygninger og monumenter. Oppdag den vakre hovedstaden og omegn med en road trip med vår hjelp og du vil ikke angre.

  Velg og bekreft din leiebil i Paris med noen få enkle trinn på Auto Europe sin høyteknologiske søkemotor. Du kan ringe våre prisvinnende reservasjonsagenter syv dager i uken om du lurer på noe, og de gir deg all assistansen du trenger for en fornøyelig og suksessrik bilferie i og rundt Paris.

  Hvordan er trafikken i Paris?

  Som i alle store byer med mye trafikk er det alltid best å unngå å kjøre i morgen- og ettermiddagsrushet, spesielt hvis du skal i de mest trafikkerte områdene i byen. Følg ekstra nøye med på fotgjengeroverganger, da det er vanlig for parisere å krysse veien mens trafikklyset fortsatt lyser rødt. Man kommer seg rundt byen med tre store ringveier, hvor den mest sentrale heter Périphérique. A86 gir tilgang til de indre forstedene, mens Francilienne går gjennom de ytre forstedene. Takket være Frankrikes velholdte motorveinettverk kunne det å kjøre rundt i Frankrike (inkludert Paris) ikke vært enklere. For flere tips om det å kjøre i Frankrike, ta en titt på vår gaid om kjøreinformasjon i Frankrike. Hvis du har tid til overs og vil se mer av Frankrike enn bare hovedstaden kan du bruke en leiebil i Paris til å besøke andre interessante steder som Nantes nær vestkysten eller Lyon i øst. For noen dager med sjø og solskinn, hvorfor ikke ta turen sør til Nice på den nydelige franske Riviera.

  Hvor kan jeg parkere min leiebil i Paris?

  Hvis du skal bo i sentrum av Paris er det lurt å parkere bilen din på et hotell (hvis de tilbyr dette) og komme seg rundt med byens effektive kollektivtransportsystem. Du kan også bestille parkeringsplass online i en av de mange parkeringsgarasjene i og rundt Paris sentrum, som den praktiske parkeringsplassen med Notre Dame, og parkeringsplassen Quai Branly-Eiffeltårnet. Gateparkering er betalt fra mandag til lørdag 09:00 til 20:00. Netter og søndager er gratis. På helligdager kan du av og til gratis i noen gater; dette indikeres med et gult klistremerke på parkeringsautomaten. Det er viktig å merke seg at at parkeringsautomatene i Paris ikke godtar mynter, så du må skaffe deg "Paris Carte", en parkeringstillatelse tilgjengelig fra aviskiosker. Du kan også betale med kredittkort eller med en app. Denne maskinen gir deg en billett som skal plasseres i dashbordet, synlig fra utsiden. Gateparkering er begrenset til to timer. Desto nærmere du er sentrum desto dyrere og vanskeligere er det å parkere.

  Paris' flyplasser

  Paris har tre store og moderne flyplasser: Orly (15 kilometer sør for Paris med A6), Beauvais-Tillé (rundt en times kjøretur nord for Paris med A16) og Charles de Gaulle (25 kilometer nord for Paris med A1). Orly åpnet i 1932 og har to terminaler (sør og vest) og er et større knutepunkt for folk som besøker byen. Beauvais-Tillé har også to terminaler (1 og 2) og ble åpnet på 1930-tallet, og er i dag en lavprisflyplass for hovedstaden og nordre Frankrike. Den travleste flyplassen, ikke bare i Paris, men i hele Frankrike er Charles de Gaulle, som åpnet i 1974. Den har tre ulike terminalbygninger og noen av verdens største flyeselskaper holder til her, som American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, China Southern Airlines, China Eastern Airlines, easyJet, Turkish Airlines, Lufthansa og British Airways.

  Charles de Gaulle flyplass (CDG)
  Telefon: +33 1 70 36 39 50
  Charles de Gaulle flyplass: den største flyplassen i Paris (og Frankrike) 25 kilometer nordøst for byen.

  Paris Orly (ORY)
  Telefon: +33 892 56 39 50
  Orly: den nest største flyplassen i Paris (og Frankrike), 15 kilometer sør for Paris.

  Beauvais-Tillé (BVA)
  Telefon: +33 892 68 20 66
  Beauvais-Tillé flyplass: den tiende største flyplassen i Frankrike, 85 kilometer nord for Paris.

  Ting å gjøre i Paris

  Paris har vært et kulturelt fyrtårn i århundrer og er en av planetens største turistdestinasjoner og et referansepunkt for alt innovativt som skjer i kunst-, mote-, litteratur- og matverden. Det er mange toppattraksjoner blant de livlige kafeene og de koselige butikkene, så listen over hva du må gjøre er lang og toppet av mange reisendes absolutte favoritter:

  • Louvre: Et besøk til verdens største og mest kjente kunstmuseum gir deg sjansen til å se verdenskjente Mona Lisa, og hvis du har tid må du også se uerstattelige skulpturer som den eldgamle Venus de Milo og Nike fra Samothrake. Det er en imponerende festning fra 1100-tallet som går langs elven Seine, som kan matche de 35 000 gjenstandene den huser.

  • Eiffeltårnet: Eiffeltårnet er også kjent som jernkvinnen, og med sitt gitteraktige metallkonstruksjon må den være et av verdens mest ikoniske landemerker. Som et godt eksempel på jugendstil ble det bygd til Verdensutstillingen i Paris i 1889 og dens tre utsiktsplattformer gir tre ulike perspektiver av byen. Den er på over 300 meter, så tenk deg om to ganger hvis du har høydeskrekk.

  • Pompidou-senteret: Byens kjente moderne kultursenter er bemerket for dens slående industrielle og elegante fasade bestående av rør, kanaler og heiser. Foruten dens førsteklasses utstilling, er Musée National d’Art Moderne pakket med sjeldne verker av Picasso, Miró, Matisse og Pollock, for å nevne noen, og plassen utenfor er like populær med dens livlige gateunderholdning.

  • Arc de Triomphe: Tilsvarende ikonisk er den store triumfbuen av stein (verdens største) kjent som Arc de Triomphe, plassert på Place Charles de Gaulle - Mittpunktet i en urban stjerne som består av tolv større veier. Den ble bygget for å feire Napoléons kjente seier i Austerlitz i 1805 og skal minne om gamle storheter med sine 50 meter og inskripsjoner av gamle slag.

  • Picasso-museet: Picasso-museet huser verdens største samling av den store kunstnerens verker, malerier, skulpturer og dusinvis av sjeldne tegninger. Selv om han var spansk, tilbrakte Picasso mesteparten av live sitt i Frankrike. Denne samlingen befinner seg i en 1600-talls herregård og dekker hele hans artistiske utvikling.

  • Cimetière du Père Lachaise: Et av verdens mest kjente gravsteder er også et av de mest fortryllende, med en trelagt bakke som har oversikt over de østlige delene av bykjernen. Louis XIVs skriftefar, Père de la Chaise, eide stedet, men ble Napoleon ervervet det i 1803 og sa at 'alle innbyggere har rett til å bli gravlagt, uavhengig av rase og religion'. I dag er det en av de mest populære attraksjonene for turister som flokker til gravstedene til Oscar Wilde, Frédéric Chopin, Maria Callas, Édith Piaf, Molière, Marcel Proust, Jim Morrison og mange, mange flere.

  Fine dagsturer med leiebil fra Paris

  Det er mange måter å utnytte din bilutleie i Paris, med både nordkysten og vestkysten av Frankrike lett tilgjengelig med en relativt kort kjøretur. Paris er også det perfekte utgangspunktet for å oppdage mer av landets mange andre historiske byer som følge av den høye kvaliteten og effektiviteten på Frankrikes motorveier.

  Versailles

  Nyt overdådigheten i et av Europas flotteste kongelige palasser med en kort kjøretur fra Paris, samt den intrikate symmetriske hagen. Dette monumentale palasset med 700 rom og en viltvoksende landeiendom har fontener, dammer og kanaler. Den er på UNESCOs verdensarvliste og har innimellom hesteshow og musikalske fontener. Man kan heller ikke gå glipp av den berømte Speilsalen.

  Disneyland Paris

  Bare 32 kilometer øst for hovedstaden finner du en av verdens mest spennende temaparker, Disneyland Paris, en perfekt dagstur for en familie. Parken åpnet i 1992 og har et landområdet på 150 dekar, og er en viktig turistattraksjon med flere minneverdige høydepunkter som Big Thunder Mountain, Star Wars Hyperspace Mountain, Pirates of the Caribbean, Buzz Lightyear’s Astro Blasters og It’s a Small World.

  Fontainebleau

  Den holder til i et spektakulært skogområde bare 65 kilometer sør for Paris, slott Fontainebleau var en favorittresidens blant de kongelige fra 1100-tallet til midten av 1800-tallet. Disse sjarmerende bygningene er inspirert av florentinske og romerske stiler og huser de populære Napoleon-museet og en ypperlig samling av renessansekunst. Hagene er også verdt å ta for seg, spesielt Jardim Anglais som har mange sjeldne plantearter.

  Giverny

  En veldig behagelig 45 minutts kjøretur nordvest fra byen tar deg til den huset der den berømte artisten Oscar-Claude Monet (grunnlegger av fransk impresjonisme) levde og arbeide fra 1883 til hans død i 1926. Et høydepunkt er vannhagen som har blitt omhyggelig vedlikeholdt med liljer og japanske broer.

  Reims

  Den kjente sjampanjebyen omtrent 13 mil nordøst for Paris kan by på rik historisk arv. I mange århundrer fant kroningene sted i den 800 år gamle Cathédrale Notre-Dame. Salle du Tau er en annen viktig attraksjon i Reims og er velsignet med sjeldne Arras-tapeter og et utsøkt tønnehvelvet tak bygd på 1500-tallet.

  Geografisk informasjon og historie

  Perfekt plassert i en feiingskurve av Seine, nord for midten av Frankrike, ligger Paris en times kjøretur for landets populære nordkyst. Byen er relativt flat og spredd jevnt over begge sider av elven. Utenom de avsidesliggende parkene Bois de Boulogne og Bois de Vincennes, er Paris omtrent ovalt og dekker et område på 88 kvadtratkilometer. For de som utforsker landet ved å leie bil fra Paris er byen sentralt plassert midt i Frankrike og enkelt tilgjengelig til og fra andre viktige byer, som Calais på nordkysten, Marseille på den franske Riviera, Nantes nær vestkysten og Rouen

  Det som var en liten fiskelandsby på Ile de la Cité, ble erobret av romerne i 52 år før vår tidsregning, og har siden blomstret og spredd seg til den andre siden av Seine. Det utviklet seg til et religiøst senter i middelalderen, en periode hvor mange flotte bygninger ble reist, blant annet det gotiske Sainte-Chapelle. Det var et kulturelt senter under Ludvig den fjortende, og Paris fortsatte å få stor makt og velstand, som til slutt gjorde at Napoleon Bonaparte tok makten og etablerte byen som verdens navle.

  Hvordan reise rundt i Paris

  Kollektivtransporten i Paris tjener hele byen og alle forstedene. Siden åpningen av den første linjen i 1900 har Paris Metro-nettverket vokst til å bli byens mest brukte transportsystem, og tar daglig nesten seks millioner passasjerer. Andre transportnettverk, som bybusser, trikk og suburbane tog arbeider sammen med metroen til å få fart på pendleres og turisters hverdag.

  Metro

  Med 16 undergrunnslinjer og rundt 300 stasjoner, er Métro den billigeste, enkleste og raskeste måten å reise rundt i Paris. Stasjoner indikeres med en stor gul M og togene går alle dager (helligdager inkludert) fra kl 06:00 til rundt 00:45 (fra søndag til torsdag) og 01:45 (fredag og lørdag). Metroen går ofte og hele dagen, og så ofte som annet hvert minutt i morgen- og ettermiddagsrushet.

  Buss

  Paris har mange bussruter, inkludert mange som går gjennom bykjernen og langs elven, og ofte korresponderer med Metro-nettverket. Fra mandag til lørdag går de fra 07:00 til 20:30, og man kan se ankomsttider på elektroniske skilt på bussholdeplassene i hele byen og billettene valideres og stemples på maskiner om bord på bussen. Nattbusstjenesten Noctilien går mellom 00:30 og 05:30 med nesten 50 linjer rundt om i byen.

  Trikk

  Paris har fire miljøvennlige trikkelinjer (T1, T2, T3 og T4) som tjener bykjernen. Trikkebilletter er de samme som brukes til byens Metro og RER.

  Tog

  Paris suburbane ekspresstog kjent som RER har en lignende tidtabell som metroen og opererer med fem linjer i byen og Paris Ile-de-France-regionen. Regionaltogene Transilien går fra større togstasjoner i Paris Nord, Est, Lyon, Austerlitz, Montparnasse og Saint-Lazare med billetter tilgjengelig på Ile-de-France i desk eller fra maskiner i tog-, metreo- og RER-stasjoner.

  Taxi

  Taxier er det mange av i Paris, og offisielle kjøretøyer har er skilt med Taxi Parisien på taket. Du kan haie taxier i gaten (de er tilgjengelige hvis det grønne skiltet på taket lyser) på en taxiholdeplass eller ved å ringe et av de større taxiselskapene.

  Sykling

  Paris er en flat by og har i dag mer enn 72 mil med sykkelvei og stadig flere planlegges. På søndager og helligdager er deler av Paris trafikkfritt, blant annet Canal Saint-Martin, La Roquette og Luxembourg-distriktene. Velib er et sykkeldelingskonsept som er selvbejent og veldig billig med sykler tilgjengelig i hele Paris døgnet rundt.

  Kan jeg leie bobil i Paris?

  Foruten bilutleie, tilbyr Auto Europe leie av bobil i Frankrike og mange andre steder verden rundt. Bobilferie gir total frihet og uavhengighet, samt sjansen til å spare penger på hoteller, som gjør dette til et veldig økonomisk valg. Besøk vår side om å leie bobil i Paris og bestill din bilferie i Frankrike i dag.

  Nyttige lenker

  Turistinformasjon for Paris

  Turistinformasjon for Frankrike