Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  ROAD TRIP TIL PARIS OG OMEGN

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Road Trip til Paris og omegn

  Hvis du allerede har bestemt deg for å reise til Frankrike er neste avgjørelse hvilken region i Frankrike du vil utforske.

  I et land hvor det er turistattraksjoner, monumenter og historiske bygninger så langt øyet kan se, er det umulig å utforske alt i løpet av bare en ferie. Selv om du velger bare en region kan det være utfordrende. Storbyferie høres også attraktivt ut så hvorfor ikke dra på helgetur til Marseille, Lyon eller Nice?

  Over hele landet er det nøyaktig 41 UNESCO World Heritage-utnevnte kultur- og naturarvsteder. I tillegg til de berømte høydepunktene som Eiffeltårnet, Louvre og Notre-Dame bør du sette av tid til andre og mindre kjente steder for den ultimate ferieopplevelsen. Det er nettopp derfor Auto Europe har tatt seg tid til å lage road trip guider for forskjellige ruter i Frankrike. Denne gangen fokuserer vi på forslag til en road trip i Paris og omegn.

  For alle de som reiser i Frankrike for første gang, er å bli kjent Paris og området rundt et must. Hovedstaden Paris tilbyr en kulturell opplevelse av en spesiell type og Champagne-regionen er rik på berømte vingårder. Hent din leiebil i Paris og vær fleksibel på reise!

  Route Avstand Reisetid
  Amiens til Paris 139 km 1 time 56 minutter
  Paris til Châlons en Champagne 187 km 1 time 57 minutter
  Châlons en Champagne til Chaumont 174 km 1 time 36 minutter
  Total: 500 km 5 timer 29 minutter

  Dag 1: Picardie

  Road Trip Picardie, Frankrike Road Trip Picardie, Frankrike

  Verdt å oppleve i Picardie:

  Paris-regionens road trip guide starter med en Road Trip i Picardie, ca 1,5 timers kjøring nord for Paris. Hele området består nesten utelukkende av små, pittoreske landsbyer, og danner et utmerket utgangspunkt for å utforske regionen rundt Paris og Champagne, som har gitt den verdensberømte , selvtitulerte musserende vinen sitt navn. Det er mange passende steder å begynne ekspedisjonen, som Amiens, Beauvais og Saint Quentin. I denne road trip guiden vil vi konsentere oss om Amiens.

  I Picardie-regionen fant de blodigste slagene under første verdenskrig sted. Slaget ved Somme bidro til et så stort antall drepte og sårede soldater at det var et av de dyreste slagene under første verdenskrig. Etter slaget ble mange krigsminner bygget for å minnes franske, britiske, skotske, kanadiske, australske og sør-afrikanske soldater. Utover krigsfortiden, er Picardie også regnet som fødestedet til gotisk arkitektur. Her kan du beundre seks av de mest kjente og storslåtte opprinnelige gotiske katedralene.

  Turister som har en stor interesse for historie og kultur vil ha stort utbytte av denne regionen, ikke bare med turer i katedralen i Amiens og Saint-Pierre i Beauvais, men også med andre arkitektoniske perler i området. Picardie er dessverre ofte oversett som turistmål. Imidlertid har regionen hatt en historisk innflytelse på kunst og arkitektur over hele verden, og tilbyr sine besøkende et vell av spennende attraksjoner.

  Spisesteder i Picardie:

  Frankrikes kulinariske scene gjenspeiles også i matutvalget i Amiens, med hovedfokus på tradisjonell fransk mat, rik på fløte, fjørfekjøtt og deilige paier. Den eksepsjonelle maten i Amiens og omkringliggende byer har nådd verdensomspennende popularitet med sine utsøkte bakverk. Den mest kjente er selvfølgelig Macarons d'Amiens - mandeldeig cookies fylt med forskjellige kremer, og Tuiles Amienoises, sjokolade- og appelsindekket kjeks. Skulle du være på jakt etter den ultimate smaksopplevelsen under ditt opphold i Amiens, anbefaler vi et besøk til den rustikke og hjemmekoselige restauranten Le Tassigny, hvor unik tradisjonell mat er presentert i en liten intim setting.

  Nattelivstilbudet i mindre byer holder seg vanligvis innenfor grensene, og det er ikke mye som skjer på barer og klubber. Ganske overraskende er Amiens, som likner en drømmende, pittoresk landsby hjem til spennende uteliv. En rekke barer og klubber er skjult i et lite, brosteinslagt, typisk fransk kvartal ikke langt fra katedralen. Det spiller ingen rolle om du ønsker en avslappende kveld i en cocktailsalong eller en rustikk irskepub. Alle utesteder ligger få minutters gange fra hverandre og lett tilgjengelig når du planlegger en variert kveld.

  Overnattingstips i Picardie:

  Populære overnattingsmuligheter i Picardie er hotellene i Amiens eller Beauvais lenger sør. Hvis du er ute etter luksusleiligheter hvor du kan nyte komfort og service på et høyere nivå, bør du bo på Hotel Ibis Styles, som ligger kort vei fra katedralen i distriktet St. Leu. Vær oppmerksom på den vakre 1700talls-fasaden som gir hotellet en veldig spesiell stil. Gjester som velger dette hotellet bor nært både turistattraksjoner og barer, kafeer og restauranter.

  Beauvais Mercure tilbyr opphold i Beauvais. Dette hotellet ligger også innen gangavstand fra den berømte gotiske katedralen og en mengde andre fasiliteter. Dette omfatter i hovedsak innendørs svømmebasseng, taket, utepeis og stilfullt innredede rom med satellitt-TV og Wi-Fi.

  En Leiebil i Picardie anbefales for mer selvstendige, individuelle og skreddersydde reiseruter. Vi har satt sammen en rute du kan følge. Reisen begynner i Amiens. Ta motorveien A16 og kjør ca 135 km mot Paris. Dette er en vakker dagstur, og du trenger bare mellom en time og førti til femti minutter for å komme frem til Paris. Bompengeavgiftene er ikke høye. Vi anbefaler også at du stopper i Beauvais!

  Neste stopp: 1 time 56 minutter


  Dag 2: Paris

  Road Trip Paris, Frankrike Road Trip Paris, Frankrike

  Verdt å oppleve i Paris:

  Som det mest populære reisemålet i verden, er Paris allerede i søkelyset med god grunn. De fleste kjenner til lysets by og dens mange attraksjoner. Hvis dette er ditt første besøk i byen, er de obligatoriske stopp Eiffeltårnet, Louvre, Triumfbuen, Sainte Chapelle, Notre Dame og Versailles. Men hva med de mindre besøkte, ofte oversette gatene og deres attraksjoner? De bidrar jo også til den enorme energien i Paris! Ved hjelp av denne detaljerte guiden, kan du også finne Paris skjulte skatter!

  Kjøp et Paris Museumspass, som lar deg få tilgang til mer enn 70 museer og attraksjoner i hele byen, det blir garantert turens beste kjøp! Vi anbefaler deg også å besøke det nye bygget til Louis Vuitton Foundation, ikke bare på grunn av den fantastiske kunstsamlingen, men også for den kreative, nyskapende arkitekturen. Fasaden består av stål, tre og glass, og minner om et seilskip. Lev deg inn i historien og besøk Napoleons grav og det nærliggende krigsmuseet. Med en leiebil i Paris kommer du deg raskt fra en destinasjon til en annen og få med deg alt.

  Hvis du besøker Paris i mars måned, vil du oppleve feiringen av Fashion Week i hele byen, inkludert den svært stiliserte eventen " Nuit Blanche" i sentrum av byen.

  Mange loppemarkeder finnes over hele Paris, og det er rett og slett ingen bedre måte å bli kjent med det virkelige Paris enn ved å ta en spasertur blant variert nips og muligens få en god pris på en verdifull antikvitet.

  Spisesteder i Paris:

  Paris har noe for alle, det være kritikerroste verdensberømte restauranter eller det pulserende nattelivet. Takket være overfloden av tilbud om catering og underholdning kan det være ganske vanskelig å finne det rette stedet for deg. Førstegangsbesøkende i Paris kan fort gå seg vill i det store mangfoldet og lett falle inn i en turistfelle med ekstremt høye priser på mat og drikke. Disse stedene er vanligvis plassert i umiddelbar nærhet til de viktigste attraksjonene i byen. Derfor bør du alltid overholde regelen å holde deg borte fra restauranter og barer i høyt trafikkerte områder rundt Notre-Dame eller Eiffeltårnet.

  Det er nesten umulig å nevne de beste restaurantene i Paris fordi antall muligheter er grenseløse i denne byen. Grunnet plassbegrensning i vår guidebok, begrenser vi oss til en restaurant som vi ikke ønsker at du skal gå glipp av. Vi anbefaler å bestille et bord på Ribouldingue.

  Ikke la deg lure av utseendet på restauranten; maten som serveres vil gi deg en kulinarisk verdensklasseopplevelse. Kokken, Nadège Varigny, jobbet i mange år under den berømte franske kokken Yves Camdeborde før hun åpnet sin egen bistro-restaurant, hvor tradisjonell "French Cuisine" blir servert. Ribouldingue er hyppig besøkt av matkritikere og deres kolleger.

  Overnattingstips i Paris:

  Å velge et hotell er som å velge en restaurant - du er bortskjemt! Attraktive overnattingsalternativer spenner seg fra presidentsuiten på luksushoteller til populære vandrerhjem. De som ønsker å hengi seg til ren luksus og har råd til å betale en firesifret beløp for en natt er mer enn velkommen på Le Bristol og Westminster. Reisende på budsjett trenger ikke bekymre seg; Paris har passende losji for alle. Du trenger ikke å grave for dypt i lommen for å ha råd til et rimelig hotell eller et herberge. Vi anbefaler Royal Saint Honore eller Belmont Hotel som bare er en liten brøkdel av en tilsynelatende uendelig liste av flotte hoteller i Paris.

  Når du forlater en by som Paris, med sin fantastiske arkitektur, topp kulinariske opplevelser og inspirerende energi kan det nesten føles trist. Vi kan forsikre deg om at vårt neste stopp, Champagne-regionen, også har endeløse attraksjoner. Vi tar deg nå rett inn i hjertet av Champagne.

  Forlat Paris og følg skiltene til A4 / E50 østover. Selv om dette ikke er den raskeste måten å nå Chalons en Champagne, er dette den mest naturskjønne veien. På denne delen av din road trip i Paris du vil se mange flotte vingårder og vinprodusenter som skaper en perfekt bakgrunn for fine familiebilder. Stopp for en lunsj, vinsmaking eller en romantisk piknik på ruten. Fortsett reisen via Reims, hvor du kan besøke et lite antall arkitektoniske monumenter og museer.

  Neste stopp: 1 time 57 minutter


  Dag 3: Châlons en Champagne

  Road Trip Châlons en Champagne, Frankrike Road Trip Châlons en Champagne, Frankrike

  Verdt å oppleve i Châlons en Champagne:

  I Chalons en Champagne har du nådd den offisielle hovedstaden i Champagne-regionen. Vingårder og vinprodusenter strekker seg så langt øyet kan se.

  Første punkt på sjekklisten er Notre-Dame de Vaux, som er en del av UNESCOs verdensarv. Katedralen ble bygget i det 12. århundre og kombinerer både gotisk og barokk arkitektur. Andre kjente arkitektoniske høydepunkter er Saint Etienne-katedralen og St. Alpine kirken, den eldste gotiske kirken stammer fra året 1170. Litt lenger utenfor Châlons en Champagne er det mange historiske slagmarker fra Romerriket og slaget ved Chalons.

  For en virkelig autentisk road trip til Châlons en Champagne, bør du definitivt bestille en kajakktur på elven Marne, som går rett gjennom sentrum av byen. I tillegg til den fantastiske panoramautsikten med enorme monumenter og flotte vingårder, kan du slippe unna maset i byen for en liten tid her.

  Spisesteder i Châlons en Champagne:

  Når det gjelder kulinariske herligheter, fortjener Chalons en Champagne en egen kokebok. Som midten av Champagne-Ardenne regionen, er Châlons en Champagne hjem til noen av de mest kjente vingårder og vinprodusenter i verden. Ingen tur til Châlons en Champagne ville være komplett uten minst en vinsmaking. Vinelskere bør besøke Joseph Perrier Fils et Cie Champagne hus, grunnlagt av Joseph Perrier i 1825.

  Et stort antall champagnehus tilbyr smaksprøver for en liten avgift. I den store samlingen av ulike fine årganger, vil det ikke være lett å velge riktig dråpe "flytende gull". Selv om utvalget av steder å spise i Châlons en Champagne er ikke halvparten så stort og mangfoldig som i Paris eller andre større byer i Frankrike, har byen fortsatt et godt rykte for sin tradisjonelle mat og en sjarmerende rustikke atmosfære. Det er mange som sverger at verdens beste mat tilbys i de små bistroene i de små franske byene, som dessverre ofte blir oversett i favør av Michelin-stjernerestauranter. Et lite tips, hvis du er ute etter en autentisk restaurant, spør lokalbefolkningen hva de vil anbefale. Vi er sikre på at anbefalingen ikke vil skuffe deg.

  Overnattingstips i Châlons en Champagne:

  Hvis Paris er stedet å sløse bort dine hard tjente penger på luksushoteller med VIP-service, så er Châlons en Champagne det beste stedet å få balansen tilbake i budsjettet med et sjarmerende B & B. Selv om du må gi avkall på visse tjenester og komfort, har du mulighet til å snakke med verten og få nye venner som kan vare livet ut. Ikke bare får du et hjem for natten på et koselig rom, du får også se omgivelsene fra et annet perspektiv.

  Reisen med Leiebil i Chalons en Champagne fortsetter til Chaumont. Kjør på A26 sørover og følg den til N67 i Semoutiers-Montsaon. Deretter tar du A5 og avkjørsel 24, følg veien ned til D619 som tar deg til Chaumont N67. På denne ruten kan du se frem til ikke bare idylliske, typiske franske landsbyer, men også til den regionale naturparken Forêt d'Orient, med sin fantastiske natur. Parken dekker 70.000 hektar og 50 kommuner. Det er mange turstier, utsiktspunkter og muligheter for bading. Denne parken er ideell for en pause på vei til Chaumont.

  Neste stopp: 1 time 36 minutter


  Dag 4: Chaumont

  Road Trip St. Chaumont, Frankrike Road Trip St. Chaumont, Frankrike

  Verdt å oppleve i Chaumont:

  Din reise gjennom Paris og Champagne-Ardenne regionen går mot slutten. En Leiebil i Chaumont er en utmerket måte å avslutte turen med god mat og interessante severdigheter. På din road trip til Chaumont, kan du bli smittet av den glødende energien i byen, mens du tar en spasertur ned gamle brosteinsbelagte gater og smug. Arkitekturen er mesterlig, og den er full av historie. Chaumont er intet unntak fra resten av landet. Basilikaen St. Jean Baptiste nær sentrum av Chaumont er et arkitektonisk mesterverk, delvis hugget av den berømte franske billedhuggeren Jean-Baptiste Bouchardon.

  Chaumont er også kjent for sin bok- og plakatkunst. En samling av over 20 000 plakater for teater-, opera- og musikkforestillinger fra hele verden ligger i en tidligere kornsilo; Maison du Livre et de l'Affiche. En plakat- og Grafisk Design Festival, der internasjonale kunstnere samles for å presentere sitt arbeid og for å holde workshops, finner sted her hver sommer. I tillegg bør du også besøke Musée d'Art et Histoire, for å få en dypere innsikt i kunsten og historien til byen.

  Spisesteder i Chaumont:

  Lokale matretter i Chaumont er svært varierte som i resten av Frankrike. Chaumont har et utvalg av tradisjonell fransk mat og fusjonsretter. Chaumonts størrelse tillater besøkende å gå på leting etter en restaurant til fots, og vi kan garantere deg, at uansett hvilken retning du går vil du kunne finne en topp restaurant. Le Grain de Sel er verdt et besøk med sin ganske rimelige klassiske franske mat, servert i en rustikk atmosfære. Besøk Bouddha Zen Sushi for sushi av høy kvalitet og andre japanske delikatesser. Nattelivet i Chaumont er på den roligere siden, spesielt hvis du tegner opp en sammenligning med de trendy klubbene i Paris. Et lite utvalg av puber, vinprodusenter og klubber lover likevel en hyggelig kveld.

  Overnattingstips i Chaumont:

  Selvsagt vil du ønske å slappe av etter rundtur i Paris og Champagne-regionen i Chaumont. Det passer fint å slappe av og reflektere over turen på et luksuriøst hotell som Hotel de France, Hotel de Remparts eller Hotel Le Grand Val Terrace?

  Vår Road Trip Guide gjennom Paris og Champagne-regionen ender her. Det behøver ikke å bety at reisen din er over. Mulighetene for ytterligere bilturer i området er nesten ubegrensede. Du kan selvfølgelig pakke kofferten og dra tilbake til Paris og fly hjem derfra. Dette ville imidlertid bety slutten av ferien og det er jo trist. Fortsett din bilferie i Frankrike, og uansett hvilken retning reisen tar, har vi satt sammen noen Road Trip guider for å følge deg på turen. Pakk bagasjen i din leiebil og dra!

  Etter så mye kultur og historie, har du kanskje lyst på en strandferie? Dra sørover til Côte d'Azur, Montecarlo eller St. Tropez og lad opp batteriene med det herlige solskinnet på en av de hvite sandstrendene. Om du fortsatt ønsker å gå dypere inn i historien til Frankrike kan du fortsette reisen videre nord i landet til Bretagne-regionen. Uansett hva du velger dekker Auto Europe nesten alle dine ønsker og ideer. Med Auto Europe, kan drømmeferien bli en realitet.


  Nyttig reiseinformasjon om Frankrike

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Frankrike
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Frankrike

  Bretagne Dordogne-elvedalen Den Franske Riviera
  Loire Dalen