Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  ROAD TRIP I BRETAGNE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bretagne Road Trip - Fra Saint-Malo til Rennes

  Det kan være utfordrende å velge neste reisemål med så mange spennende og vakre destinasjoner rundt om i verden. I det hele tatt kan det være veldig vanskelig å bestemme seg for hvor i alle dager man skal reise.

  Auto Europe er her for å hjelpe deg til å planlegge din reise. Våre road trip tips i Frankrike vil hjelpe deg til å bestemme deg for en rute og vil ta deg til de mest idylliske og ikoniske destinasjonene i verden. På denne siden finner du informasjon som er skreddersydd for en perfekt road trip i Bretagne, fra Saint-Malo til Rennes.

  Frankrike har i en årrekke vært en av de mest populære reisemålene i verden, og med god grunn: det kulinariske feltet er utrolig variert, og den historiske arven fra de ulike regionene er virkelig fascinerende. Det er ikke bare hovedstaden, Paris, som du bare må besøke. Kommunene i Bretagne tilbyr regionale skatter som ikke kan finnes noe annet sted. Bretagne, den nordligste regionen i Frankrike, er gjennomsyret av historie, og har takket være de ulike kulturelle påvirkninger gjennom århundrene, blitt en smeltedigel av britisk og fransk kultur, med røtter helt tilbake til romertiden. Ingen andre steder i Frankrike kan du nyte en unik blanding av imponerende severdigheter, gastronomi og historie. Å booke en leiebil i Bretagne er en fin måte å få opplevd alt!

  Route Avstand Reisetid
  Saint-Malo - Dinan 33 km 31 minutter
  Dinan - Montauban-de-Bretagne 37 km 30 minutter
  Montauban-de-Bretagne - Rennes 32 km 32 minutter
  Total: 102 km 1 time 33 minutter

  Dag 1: Saint-Malo

  Road Trip Saint-Malo, Frankrike Road Trip Saint-Malo, Frankrike

  Verdt å oppleve i Saint-Malo:

  Velkommen til den første dagen på bilferie gjennom Bretagne! Vi begynner vår reise i den tidligere piratfestningen Saint-Malo, en av de mest populære reisemålene i regionen. Saint-Malo sin største og mest imponerende turistattraksjon er den såkalte La Ville Intra-Muro, som løst kan oversettes til "by med murer". I middelalderen ble strukturen brukt til å gi beskyttelse mot britene. Innenfor murene finner du vakker arkitektur og imponerende monumenter, og gratis tilgang til toppen av murveggene, som gir en uforglemmelig utsikt over byen og havet i horisonten.

  Den nordlige kysten av Saint-Malo er et topp sommerreisemål for strandentusiaster. Havnen er hjem for for en rekke private og kommersielle båter, noen som kan leies for en tur rundt byen på den engelske kanal. Hvis du skal på road trip til Saint-Malo på sommerstid må du ikke gå glipp av verdensfestivalen for folklore Folklore du Monde, som viser forskjellige kulturer med dans og teatereventer på festplassen.

  Spisesteder i Saint-Malo:

  Saint-Malo, som resten av Bretagne, er en særdeles interessant blanding av kulturelle påvirkninger. Den lokale restaurantscenen er i hovedsak fokusert på tradisjonelle Breton-retter: Breton crêpes (søte og salte), blåskjell, østers og Kouing Aman - en kake laget av smør og sukker som serveres rykende varm med epler. Den historiske britiske innflytelsen tilbyr en interessant kulinarisk motsetning til tradisjonell engelsk mat. Oppdag retter med massevis av fersk sjømat som du bare finner i Bretagne.

  Den lille kystbyen Saint-Malo ikke kjent for pulserende natteliv, og er i motsetning til resten av Frankrike, ikke spesielt kjent for vin. Bretagne har gjort seg kjent gjennom andre spesialiteter: eplevin, eplebrandy, honningvin, og muscadet (søt vin) som er populære drikker i Saint-Malo, og som passer godt med de crepe-baserte rettene som man kan nyte i byen.

  Overnattingstips i Saint-Malo:

  Det er mange overnattingsalternativer i Saint-Malo, og byens nærhet til stranden samt imponerende utsikt over havet gjør byen til et populært sted å overnatte. Hvis du er på utkikk etter de beste hotellene i Saint-Malo med fantastisk utsikt over sjøen, bør du vurdere Hotel Le Nouveau Monde, et fire-stjerners hotell som ligger noen få minutters gange fra bymuren, pittoreske strender og sentrum av byen. Fasilitetene på hotellet inkluderer et oppvarmet basseng, spa, restaurant med bar og Wi-Fi. Hvis du er ute etter noe mer kostnadseffektivt uten å måtte gi avkall på en førsteklasses beliggenhet og komfort, anbefaler vi sentrale Cartier Hotel, som kun ligger få minutters gange fra alle severdigheter.

  Kjør avgårde i din leiebil fra Saint-Malo via D137 sørover og følg skiltingen mot E401 motorveien i retning Dinan. på veien vil du passere vakre vistaer og billedkjønne landskap langs den engelske kanalen og dens vakre landsbyer. De som er interessert i historisk arkitektur vil bli begeistret over å besøke de ulike slottene, kun en kort kjøretur unna E401, som for eksempel Chateau de la Belliere og Chateau Dinan.

  Neste stopp: 31 minutter


  Dag 2: Dinan

  Road Trip Dinan, Frankrike Road Trip Dinan, Frankrike

  Verdt å oppleve i Dinan:

  Tiltross for sin beskjedne størrelse er Dinan et mekka for middelalderarkitektur og har en unik geografisk beliggenhet. Utsikten fra åstoppen over Rance-elven er det perfekte møtepunktet. Mange av de originale middelalderske strukturene kan delvis dateres tilbake til det 13. århundre, slik som den opprinnelige bymuren som kan sees i nesten perfekt stand.

  Du vil oppdage et stort antall kirker og historisk viktig arkitektur, inkludert bygninger i sen gotisk stil som St. Malos kirke, den romanske St. Saviour's Basilica og Grevinne Annes Tårn, gjennomsyret av legender. Den rike historien til byen egner seg godt til den årlige Fete des Remparts festivalen, der byen gis en middelaldersk makeover og de fastboende kler seg ut i tidsriktige antrekk for perioden.

  Spisesteder i Dinan:

  Dinan er det rette stedet å besøke for å nyte lokale, hjemmelagde retter. I større byer, som du lett kan nå med leiebil fra Dinan, kan det være vanskeligere å finne slike autentiske måltider. Dinan på den andre siden, har mange små koselige restauranter. Verdt å merke seg er La Mère Pourcel, som serverer tradisjonell fransk mat med en Bretagnsk tvist. Du bør også prøve Le Cantorbery, som spesialiserer seg på fisk som er tilberedt i en tradisjonell middelaldersk treovn.

  Det er relativt få muligheter for en lang natt ute i Dinan, ettersom du ikke vil finne en clubbing-atmosfære her slik du kanskje finner i større byer. Det er imidlertid mange små barer og salonger. I det hele tatt er nattelivet i Dinan er mye mer rolig og avslappet enn i store byer.

  Overnattingstips i Dinan:

  Nå som du har brukt en hel dag på å utforske Dinan og funnet hemmeligheter og smakt noen lokale delikatesser, er det på tide å finne et hotell. Som forventet har Dinan utallige "bed and breakfast" alternativer. Hvis du har besluttet å velge et hotell fremfor et gjestehus, anbefaler vi Residence MMV Duguesclin, hvor du kan nyte fasiliteter som et innendørsbasseng, gratis Wi-Fi, kontinental frokost, satellitt-TV og et rom med en fullt utstyrt kjøkkenenhet.

  Når du fortsetter din road trip fra Dinan anbefaler vi at du drar østover på D794 som kobles sammen med D137 og tilslutt tar deg i retning Montauban på D20. På veien vil du kunne beundre en mengde slott. Det vakre Chateau de Caradeuc ligger utenfor Montauban. Etter dette vil du bli møtt med utallige pittureske landskap samt småbyer og landsbyer med deilig mat; flotte steder å stoppe for en matbit!

  Neste stopp: 30 minutter


  Dag 3: Montauban-de-Bretagne

  Road Trip Montauban-de-Bretagne, Frankrike Road Trip Montauban-de-Bretagne, Frankrike

  Verdt å oppleve i Montauban-de-Bretagne:

  Selv om byen ofte blir oversett til fordel for bedre kjente destinasjoner, er Montauban-de-Bretagne det perfekte stedet å besøke for reisende som ønsker å bli kjent med den rike historien og kulturen i regionen uten horder av turister. Når du har kjørt din leiebil til Montauban, bør du besøke festningen, som er en av de eldste i Bretagne og et perfekt eksempel på arkitektur fra middelalderen. En annen bygning av stor historisk betydning er Notre Dame de Lannelou kapellet, som ligger rett utenfor byen.

  For reisende som vil utforske naturskjønnheten i Bretagne-regionen, er Montauban-skogen det ideelle valget. Området omfatter 580 hektar med naturreservat, som kan nås via turstier eller småveier. Tilbring dagen på vandring gjennom den vakre skogen og pakk det nødvendige for en velsmakende piknik på en av de fantastiske utsiktspunktene du finner underveis.

  Spisesteder i Montauban-de-Bretagne:

  Utvalget av gode spisesteder i Montauban-de-Bretagne likner det i Saint-Malo og Dinan: en blanding av solid Bretagne mat, sjømat og tradisjonelle franske retter. Selv om byens størrelse kan få deg tro noe annet tilbyr Montauban en mengde lokale restauranter med nydelige spisestuer hvis herlige atmosfære venter deg. Restaurantguiden Michelin anbefaler Le Relais De La Rance, hvor du finner tradisjonelle retter med sjømat, fersk fisk, og en herlig hummersuppe.

  Som på våre tidligere nevnte destinasjoner i Bretagne er nattelivet i Montauban veldig stille, men hvis du ønsker yrende uteliv er neste stopp i Rennes garantert en spennende avveksling. Vinbarer og puber er det mange av i Montauban-de-Bretagne.

  Overnattingstips i Montauban-de-Bretagne:

  I motsetning til luksuriøse og dyre alternativer på andre reisemål i Bretagne, er hotellene i Montauban for det meste sjarmerende og rustikke. Men hva er deiligere enn å fordype seg helt i det franske landsbylivet? Bo på en av de mange "bed and breakfast" eller små hoteller rundt omkring i byen. De fleste av hotellene i Montauban-de-Bretagne er såkalte in-house virksomheter som drives av familier og byr på en veldig koselig atmosfære.

  Når du fortsetter din road trip fra Montauban til Rennes, ta N12, som forbinder E50 med Rennes. Ulike mindre veier i regionen vil bringe deg til mange ofte glemte slott og pittoreske utsikter, som alle kan nås via E50. Når du begynner å komme nær Rennes, stopp i Saint Gilles og besøk den vakre lagunen.

  Neste stopp: 32 minutter


  Dag 4: Rennes

  Road Trip Rennes, Frankrike Road Trip Rennes, Frankrike

  Verdt å oppleve i Rennes:

  Du vil nå ankomme Rennes etter en tre-dagers tur som har tatt deg fra kysten av Saint-Malo til historiske Dinan og Montauban-de-Bretagne. Rennes definitivt verdt et besøk, og er en av de beste stedene å avslutte en langtur. Rennes har mange historiske landemerker, men toppattraksjonen er kanskje den fredfulle Thabor parken. Thabor er en massiv park med en imponerende samling av sjeldne planter med mer enn 100 forskjellige typer roser, afrikanske og europeiske trær og et mangfold av lokale og utenlandske fuglearter.

  Rennes er overraskende livlig for en liten by. Markedsplassen som tilbyr lokale produkter i sentrum av byen er åpen hver lørdag fra 06:00 til 13:30. Ingenting vil bringe deg nærmere den franske livsstilen enn å besøke dette markedet og du vil kunne nyte raffinert fransk kultur på nært hold. Et besøk til Rennes-markedet er et must!

  Spisesteder i Rennes:

  Restaurantscenen i Rennes er svært mangfoldig, noe som gjør det enkelt å finne et sted å spise som passer til dine kulinariske preferanser. Som Saint-Malo, er Rennes også gal etter crepes. Du kan finne en overflod av kulinariske crepe-kreasjoner på nesten hvert hjørne. Det er selvfølgelig også mange restauranter som serverer tradisjonell fransk mat, samt varierte etniske restauranter som tilbyr appetittvekkende retter fra tyrkisk kebab til middelhavs-gyros. Uansett hvor du velger å spise, er du garantert et godt måltid.

  Rennes er kjent for sitt pulserende natteliv, og med god grunn: byen er hjem til et stort antall nattlige attraksjoner fra klubber til andre party-hotspots inkludert vinbarer og ølhaller. Hvis du ønsker å besøke en av de mest populære nattklubbene, vil vi anbefale L'Espace eller Delikatessen. begge er kjent for pulserende energi og et stort utvalg av cocktails. For en mer avslappet kveld, dra til Couleur Café, et koselig utested som tilbyr cocktails og mer enn 2000 forskjellige drikker.

  Overnattingstips i Rennes:

  Etter en lang natt med festing i Rennes, trenger du en komfortabel natt på et elegant hotell. Hotell som kun ligger en kort spasertur fra barene og klubbene i sentrum inkluderer Novotel Rennes i hjertet av byen. Hotellrestaurant, bar, Wi-Fi, innendørs svømmebasseng og full romservice er noen av fasilitetene som tilbys på dette stedet. En annen utmerket hotell er Lecoq Gadby, en urban resort med en koselig atmosfære.

  Uansett hvilke planer du har når du kjører avgårde i din leiebil fra Rennes er valget ditt. Du kan fortsette din road trip fra Rennes og kjøre til Paris eller kjøre de 96 kilometerne til Nantes og nyte atmosfæren i denne kjente byen. Du kan også begynne på en annen av våre planlagte road trips i Frankrike og bli bedre kjent med landet på vei til Nice, Bordeaux, eller et annet sted.


  Nyttig reiseinformasjon om Frankrike

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Frankrike
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Frankrike

  Dordogne-elvedalen Den Franske Riviera Loire Dalen
  Paris og omegn