Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I LYON

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Lyon – Beste pris garantert

  Om du trenger leiebil i Lyon, så kan Auto Europe hjelpe deg. Som den nest største metropolen i Frankrike etter Paris, så har Lyon mye å tilby. Et besøk i byen er en reise gjennom historien, som begynner ved den 2000 år gamle Fourviere Hill. Her finner du Lyons antikke romerske teater og Vieux Lyon (Gamle Lyon), et område fullt av vel bevart renessanse historie. Du kan også utforske det mer moderne Lyon ved å besøke New Lyon. Med over 60 år av erfaring i bransjen så kan Auto Europe tilby deg både de beste prisene og super service.

  Trafikk og Parkering

  Som den nest største byen i Frankrike, så er det ofte mye trafikk i city og på nærliggende motorveier, spesielt under sommermånedene. Vær forberedt på mye kø i spesielt i slutten av juli og i begynnelsen av august. Vær oppmerksom på at i bydelen La Croix Rousse så er det en del bratte og smale enveiskjørte veier.

  Om du skal kjøre utenfor byen så har du et stort nettverk av motorveier som tar deg til steder som Genève, Alpene, Marseilles, Grenoble, Nice og Paris. På våre side med kjøreguide for Frankrike kan du finne mer informasjon om det å kjøre din leiebil i Lyon og i områdene omkring.

  Parkering

  Vær oppmerksom på områder der parkering er forbudt, og vær nøye med å betale parkeringsavgift der det kreves. Hvis du ikke gjør dette risikerer du å få en bot som kan være ganske dyr. Om du skulle parkere i et område hvor du risikerer din egen eller andres sikkerhet, som for eksempel foran en brannhydrant eller om du blokkerer en utgang, så vil du få din bil borttauet og en saftig bot.

  Geografisk Informasjon

  Gjennom Lyon renner to elver, Rhone og Saone, som tilslutt møtes i sør-Lyon. Området mellom de to elvene skaper en halvøy som kalles "Presqu'île". På denne halvøya finner du sentrum av Lyon, og til vest finner du den historiske delen av byen, Vieux Lyon.

  Under vinterstid ligger temperaturen rundt -5 grader, og om sommeren kan det bli opp mot 35 grader, spesielt i juli og august. Det regner mest under vinteren, og noe snø kan forekomme, mens det på sommeren kan det være noe tordenvær. Om du foretrekker behagelig, moderat temperatur så kan en tur til Lyon på våren eller høsten passe bra. Hvorfor ikke ta en road trip?

  Lyon Flyplasser

  Lyon Saint-Exupéry Airport (LYS)
  Hjemmeseite: www.lyonaeroports.com
  Telephone: +33 426 007 007

  Lyon Saint-Exupéry Airport ligger 25 km øst for byen. Flyplassen tar imot noen interkontinentale flyvninger, men mesteparten er fra Europa. Noen av flyveselskapene som flyr til Lyon er: SAS, British Airways, KLM, Lufthansa og Air France.

  For å komme seg til city fra LYS, så kan du ta Rhônexpress (trikk) som tar deg til sentrum på 30 minutter . Rhônexpress kobler sammen city ved Lyon Part-Dieu stasjonen, i tillegg til at den også er koblet sammen med t-banen (linje A) på Vaulxen-Velin La Soie, noe som passer for reisende som bor i Presqu'île distriktet. Taxi finner du utenfor Terminal 1.

  Grenoble-Isère Airport (GNB)
  Hjemmeseite: www.grenoble-airport.com
  Telephone: +33 476 6548 48

  Grenoble-Isère Airport ligger ca. 1 time fra Lyon, og hit fly blant annet mange lavpris-flyselskaper. Det finnes shuttle-busser som går fra Grenoble til Lyon.

  Offentlig transport

  Tog

  Lyon har tre sentralstasjoner med regionale og nasjonale tog:

  • Perrache: Passer for reisende som bor i city. Denne historiske stasjonen ligger i et kort gåavstand fra Place Bellecour.
  • Part-Dieu: Ligger i hjertet av Lyon business distrikt. Denne stasjonen hadde den første TGV (fransk ekspress tog) linjen i 1981.
  • Saint-Exupéry: For reisende til flyplassen.

  Det er også mindre stasjoner som har lokale og regionale tog.

  Expresstog

  TGV (Train á Grande Vitesse) kobler sammen Lyon til mange populære Europeiske destinasjoner som Paris (2t), Marseilles (1t 36 min) og Brussel (4t). Perrache og Part-Dieu stasjonene har daglige avganger til Paris.

  Buss

  Internasjonal busservice kjøres av Eurolines med ankomst og avgang fra Perrache stasjonen. Lyon har også lokale busser, nesten 100 linjer som går overalt i byen.

  T-bane

  Det er fire t-bane linjer (A-D) som går hvert 2:e til 10:e minutt. Informasjonsskjermer ved plattformene viser ventetiden til de neste to tog som kommer, og annen nyttig informasjon, som for eksempel forsinkelser.

  Taxi

  Taxi kan være ganske dyrt i Lyon. Det er oftest en minimumsavgift per reise og i tillegg til dette tilkommer det ekstra avgifter til eksempel for husdyr, stor/mye bagasje eller en fjerde passasjerer. Man vinker ikke til seg taxi på gaten men går til en taxistasjon eller ringer et taxiselskap.

  Nyttige Linker

  Touristinformasjon Lyon