Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I BORDEAUX

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Bordeaux – Beste rater med Auto Europe

  Bordeaux er kjent for sin vinproduksjon, som har en historie helt tilbake til 700-tallet. Byen tilbyr alt du kan ønske deg av en ferie i Frankrike. Med en leiebil i Bordeaux så kan du besøke de fantastiske vingårdene eller utforske den historiske, gamle delen av byen som er på UNESCO World Heritage listen. Auto Europe kan tilby sine kunder de beste prisene på leiebiler, med et stort fokus på førsteklasses kundeservice. Les gjerne våre sider om road trip i Dordogne.

  Trafikk og parkering

  Det er noen ting som kan være bra å vite når du skal kjøre din leiebil i Bordeaux og andre steder i regionen. En ringvei (Rocade) går rundt Bordeaux. Veien er ca. 45km lang, og her er det oftest mye trafikk mellom 08:00 - 10:00, og fra 16:00 - 19:00. Om du planlegger å kjøre på motorveiene ut fra Bordeaux på en lørdag under sommersesongen (begynnelsen av juli til slutten av august) , så kan du forvente deg mye trafikk. I Bordeaux city er det mange enveiskjørte gater, så det kan være lurt å planlegge kjøreturen, og også ha med seg enten kart eller GPS. Frankrikes motorveis nettverk(Autoroute) forbinder Bordeaux til alle større byer i landet. Paris, for eksempel, ligger 586km unna på A10 veien, en kjøretur på 5,5 time. Ta A89 for å komme deg til Lyon som ligger ca. 550 km unna, en 5 timers kjøretur. Toulouse ligger noe nærmere. Hit er det en kjøretur på ca. 246km, 2,5 time, på A62. Klikk her for mer informasjon angående å kjøre bil i Frankrike.

  Parkering

  Det kan være vanskelig å finne parkering i city. Man må betale for å stå mellom 09:00 og 19:00, mandag - lørdag. Du kan parkere i den historiske delen av sentrum i maks 1 time, og resten av sentrum i 2 timer. Noen av trikkestasjonene i Bordeaux tilbyr parkering. Alle trikkelinjer (A, B og C) har minst en stasjon som tilbyr dette.

  Geografisk Informasjon

  Bordeaux er en havneby i sør-vest Frankrike, og er hovedstaden i Aquitane regionen. Garonne elven renner gjennom byen, og deler den i to. Med sin vinkultur og deilig klima gjør vakre Bordeaux til en populær turistdestinasjon.

  TKlimaet i Bordeaux kategoriseres som oseanisk, men siden den ligger nærme Atlanter havet, så er det varmere enn i mange andre steder med samme klima. Havsvindene fra vest gir en mild vinter og en varm sommer, med gjennomsnittstemperaturer på 7 grader om vinteren, og 21 grader om sommeren.

  Bordeaux Airport

  Bordeaux sin flyplass, Aéroport de Bordeaux Mérignac, ligger ca. 8 km fra Bordeaux city, i byen Mérignac. De fleste flyene til flyplassen er innenlandsfly, men også internasjonale fly kommer hit.

  Bordeaux-Mérignac Airport (BOD)
  Adresse: 33700 Mérignac, France
  Hjemmeside: www.bordeaux.airport.fr
  Telefon: +33 55634 505

  Offentlig transport

  Det offentlige transportsystemet i Bordeaux, Tram et Bus de la CUB (forkortet til TBC) tilbyr transport nesten hele døgnet, fra 05:00 til 01:00. Man kan kjøpe billetter på bussen, men du får ikke alltid tilbake veksel. Om du skal være i Bordeaux mer enn noen timer, så anbefales det att du kjøper en dags- eller ukes billett, da dette er billigere. Billetter kan du kjøpe på TBC kontor, på sentralstasjoner og fra billett automater på trikk holdeplasser. De fleste billettautomatene tar kort, men det kan være lurt å ha kontanter med seg for sikkerhetsskyld.

  Trikk
  Trikksystemet i Bordeaux er bemerkelsesverdig da energitilførsel i city ligger under bakken. Dette har de gjort for å ikke ha masse strømkabler som skjuler de vakre bygningene i byen. Systemet har tre linjer A, B og C, til sammen 44km med trikkeskinner.

  Buss
  Bussnettverket har 75 busser som går både dag og natt. Place Gambetta, Quinconces, Place de la Victoire og Gare Saint-Jean er de større busstasjonen i byen. Det går også buss til flyplassen hvert 45:e minutt.

  Togg
  Sentralstasjonen, Gare de Bordeaux Saint-Jean, ligger 4km fra sentrale Bordeaux. Det finnes et ekspress tog, TGV, som kan ta deg til Paris på tre timer, eller andre steder i Europa, som for eksempel Brüssel i Belgia.

  Ferge
  Om du har lyst å ta en tur på elven Garonne, så kan du for prisen av en vanlig bussbillett ta en tur på fergen Le Bus Fleuve , som forbinder øst og vest Bordeaux.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Bordeaux