Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I LILLE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Lille – Beste rater med Auto Europe

  Byen Lille ligger i nordøst-Frankrike, like ved grensen til Belgia. Nærheten til nabolandet gjør at mange i byen snakker flamsk-fransk, og kulturen bærer også preg av nærheten til Belgia. Med en leiebil i Lille har du få begrensninger og mange muligheter! Et naturlig sted å starte dagen er på torget Grand Place/Place du Général-de-Gaulle der du finner den vakre bygningen Chamber of Commerce. Like ved ligger byens opera, Opéra de Lille, bygget i begynnelsen av 1900-tallet. Fem hundre meter fra torget ligger den neo-gotiske katedralen Notre Dame de la Treille der man kan feire høytider eller ta en guided omvisning. Lille kan skryte av et imponerende utbud av museer, der iblant Musee d´Art Moderne du Nord, Palais des Beaux-Arts og Louvre Lens. Jardin des Plantes de Lille er en botanisk hage der du kan ta en rolig gåtur blant banantrær, palmetrær og 12.000 andre planter. La dette etterfølges av en god kopp kaffe i gamlebyen Le Vieux Lille og nyt av den unike, franske atmosfæren. Shopping er for mange en stor del av en ferie. På markedet Marché de Wazemmes (åpent tirsdag, torsdag og søndag) finner du alt fra grønnsaker til suvenirer. Hvert år holdes det også kunstmarked og julemarked. Under den første uka i september holdes Europas største loppemarked som kun varer i 33 timer, med over 100 km av salgsboder. Besøker du Lille med barna? Kjør til parken Citadelle der du finner byens dyrepark. Lille sitt vannsportsenter finner du i distriktet Bois Blanca, og her kan du leie kano og utforske elven Deûle som renner gjennom byen. Med over 60 år av erfaring er du hos Auto Europe garantert de noen av de beste prisene på leiebil i Lille!

  Trafikk

  Følgende motorveier tar deg inn og ut av Lille; A27/E42, A23, A1, A25 og A22/E17. De fleste A-veiene i Frankrike krever en veiavgift. Her finner du mer informasjon om veiavgifter i Frankrike. Husk på at alle i bilen alltid må ha på sikkerhetsbelte, og at promillegrensen i landet er på 0.5.

  Parkering

  Gateparkering i Lille har forskjellige priser avhengig av hvilken sone du parkerer i. I den oransje sonen kreves det en avgift fra mandag til lørdag mellom 09-19. I grønn sone er det mandag til lørdag mellom 09-12:30 og 14-19 som gjelder. Det er syv Park & Ride-stasjoner som tilbyr gratis parkering. Det finnes også parkeringshus og til sammen rundt 20.000 parkeringsplasser i et antall parkeringsområder spredt rundt omkring i byen.

  Geografisk informasjon

  Lille ligger i regionen Nord-Pas de Calais, bare litt over 20 km fra den belgiske grensen og 80 km fra Nordsjøen. Gjennom den sjarmerende byen renner kanalen Canal de la Deûle. På denne elven kan du ta båtturer, prøve på Stand Up Padling eller ta deg frem i en kano. Fra Lille er det 53 km til Arras, 108 km til Saint-Quentin, 110 km til Calais, 111 km til Brüssel, 115 km til Amiens, 121 km til Charleroi, 126 km til Antwerpen, 149 km til Compiègne, 199 km til Beauvais, 205 km til Reims, 225 km til Paris og 318 km til Le Havre. Uansett hvor reisen går så finner du din billige leiebil hos Auto Europe, vi gjør bilutleie i Lille enklere! Området er perfekt for en road trip!

  Lille Flyplass

  Lille-Lesquin flyplass (LIL)
  Fransk: Aéroport de Lille
  Ligger 10 km fra Lille.
  Adresse: Route de l'aéroport, 59810 Lesquin, France
  Hjemmeside: Lille Flyplass
  Telefon: +33 891 67 32 10

  Offentlig Transport

  Tog
  Byens sentralstasjon er Gare Lille-Europe, og herfra går det tog fra selskapene TGV og Eurostar. Noen av destinasjonene togene kjører til er Brüssel, Paris, London, Genève, Strasbourg og Marseille. Den noe mindre togstasjonen Gare Lille-Flandres ligger bare noen hundre meter fra sentralstasjonen. Herfra kan man ta regiontogene TER, i tillegg til tog som kjøres av TGV.

  Buss
  Busselskapet Transpole kjører over 60 busser i Lille på dagtid, i tillegg til at det også går syv nattbusser. Man kan fra Lille også ta busser til andre franske og europeiske byer.

  Trikk
  Det er to trikkelinjer, R og T. Linje R går mellom Roubaix Eurotéléport og Gare Lille Flandres. Linje T går fra Toucoing centre til Gare Lille Flandres.

  T-bane
  Métro de Lille, byens t-banenettverk, har 60 stasjoner og to linjer, 1 og 2. Linje 2 går mellom Villeneuve d´Ascq 4 Cantons og Lille CHR B Calmette. Linje 2 går mellom Lomme Saint Philibert og Tourcoing CH Dron.

  Taxi
  Dersom du trenger en taxi kan du gå til en taxistopp, ringe etter en eller helt enkelt bare vinke til deg en fra gaten.

  Nyttige Linker

  Turistinformasjon Lille

  Leiebil fra Lille Flyplass