Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR SVEITS

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Sveits

  Generell informasjon
  Sveits er et kupert og vakkert alpeland. Vinterstid byr landet på skiopplevelser i verdensklasse og om sommeren er det populært med fjellturer, gjerne kombinert med opphold i noen av de mange sjarmerende byene og tettstedene. Veistandarden er svært bra, og omgivelsene storslåtte- det er en fornøyelse med leiebil i Sveits. Hent leiebil i Zürich, Genéve, Bern eller andre steder hvor Auto Europé tilbyr bilutleie i Sveits.

  Regler ved bilutleie i Sveits
  For å leie bil i Sveits må føreren være minst 20 år gammel(ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved opphenting. I Sveits er det påbudt med bilbelte og barn under 12 år skal sitte i barnestol eller på pute i baksetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 80 km/t
  • Motorvei: 120 km/t

  Trafikkregler
  I Sveits gjelder høyretrafikk. Sporvogner forbikjøres på høyre side hvis de beveger seg, på venstre side hvis de står stille. Bruk hands-free til mobilen, ellers risikerer du å få bot.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner er normalt åpne mellom 07:00 og 22:00. I større byer finner du døgnåpne stasjoner.

  Veiavgifter
  Når du kjører på motorveiene i Sveits, må du ha med en vinjett som viser at avgift er betalt. Når du leier bil hos Auto Europe er en slik vinjett oftest inkludert i prisen. Du kan lese om alle detaljene rundt dette på din voucher. Ved kjøring i Groze-Sankt-Bernhard tunnellen, nær den italienske grensen, tilkommer en ekstra avgift.

  Parkering
  I Sveits kan du parkere i såkalte ¨blå soner¨, med parkeringsskive godt synlig i frontruten. Med P-skiven kan du parkere i 1,5t. Andre steder står det parkeringsautomater for billett mot betaling.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Sveits inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i prisen. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innen Vest-Europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Kontroller dette online ved booking. Vær oppmerksom på at leiebilen ikke kan tas med på ferje.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Sveits er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er mulig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.