Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  INFORMASJON OM VINTERDEKK I EUROPA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Informasjon om vinterdekk i Europa

  VinterdekkOm du skal kjøre bil i utlandet denne vinteren bør du være forberedt på vinterføret der du skal, spesielt om du skal til vintersportsdestinasjoner i sentrale Europa. Å være velinformert angående de lover og anbefalinger som gjelder i henhold til vinterdekk i de forskjellige landene er viktig slik at du får en trygg kjøretur.

  Selv om noen land krever vinterdekk er det også andre land der det kun er en anbefaling. Det er førerens fulle ansvar å forsikre seg om at bilen har nødvendig vinterutstyr. Vår infographic gir deg informasjon om hvor vinterdekk er obligatorisk og hvor det tilkommer ekstra avgifter for å leie bil med vinterdekk. Auto Europe sin bookingmotor viser "Gratis Vinterdekk"-priser slik at du kan spare penger samtidig som du er trygg på veien! Sjekk ut vår infographic i dag!

  Forkortelser

  GV: Auto Europes ”Gratis Vinterdekk”-priser.
  VO/A: vinterdekk obligatorisk/anbefales
  GV n/a: ”Gratis Vinterdekk”-priser er ikke tilgjengelig

  Tyskland: VA, GV

  Man trenger vinterdekk i Tyskland når vinterværet gir kjøreforhold med is, frost, snø og slask. Bilutleierne krever en ekstra avgift under vinteren. Vårt tips: velg ”Gratis Vinterdekk”-priser for å unngå ekstra lokale kostnader.

  Østerrike: VO, GV

  Østerrike er en populær vintersportdestinasjon. Med mange turister som besøker landet så er det viktig å være trygg på veien. Vinterdekk er obligatorisk i Østerrike fra 1. november til 15. april.

  Sveits:: VA, GV

  Akkurat som i Tyskland er vinterdekk ikke obligatorisk i Sveits, men hvis du kjører i snøføre uten passende vinterdekk kan du få en bot. For å være på den trygge siden og for å spare penger bør du velge ”Gratis Vinterdekk”-priser!

  Italia: VA, GV N/A

  Det anbefales at du har vinterdekk i de nordlige delene av landet mellom 15. oktober og 15. april. Selv om du ikke kan booke vinterdekk er de fleste bilene utstyrt med helårsdekk. I populære vintersportdestinasjoner tilbyr bilutleierne snøkjetting.

  Frankrike: GV N/A

  Selv om vinterdekk ikke er obligatorisk i Frankrike, så anbefales det at du har snøkjetting på din leiebil hvis du skal kjøre i fjellområdene. Du kan enten kjøpe snøkjetting fra den lokale utleieren, i utvalgte butikker eller ta med dine egne.

  Finland: VO, GV

  Finsk lov krever at du har vinterdekk fra 1. desember til slutten av februar. Snøkjetting er tillatt fra 1. november til første mandagen etter påske.

  Sverige: VO, GV

  Vinterdekk er obligatorisk mellom 1. desember og 31. mars. Om føret er bra (ingen snø, is eller vann) og temperaturen er over 0 grader så er vinterdekk ikke obligatorisk. Siden været kan være uforutsigbart anbefales det at du alltid kjører med vinterdekk under denne perioden.

  Norge: VA, GV

  Selv om vinterdekk ikke er obligatorisk i Norge, så må man når det er vinterføre, ha på vinterdekk eller andre dekk med snøkjetting. Hvis du skal leie bil i Norge denne vinteren bør du velge ”Gratis Vinterdekk”-priser og sjekke tilgjengeligheten av snøkjetting.

  Vinterdekk Europe