Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I ØSTERRIKE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Østerrike med Auto Europe

  Auto Europe er en internasjonal leiebilsmegler med 60 år av erfaring med å tilby kunder leiebiler på destinasjoner over hele verden. Med over 24 000 destinasjoner har det å leie en bil aldri vært enklere! Vi er stolte av vår gode kundeservice, og at vi kan garantere den laveste prisen på markedet. Takket være vårt gode samarbeid med lokale og internasjonale utleiere, så kan Auto Europe tilby et stort utvalg av biler, slik at du kan finne den bilen som passer deg perfekt; Visste du at du også kan leie luksusbiler hos oss? Du kan hente din leiebil på Wien flyplass, Wiens sentralstasjon eller på et av våre bykontor. Vi tilbyr både kvalitet og fleksibilitet, kontakt oss for å booke din bilutleie i Østerrike i dag!

  Få det meste ut av din bilutleie

  Å kjøre bil i Østerrike er ukomplisert, og det er den beste måten å utforske landet på. Veiene er av god standard, dog er det noen ting som kan være bra å tenke på:

  • Mellom 1. november og 15. april må man bruke enten vinterdekk eller snøkjetting. Man kan få en stor bot hvis man ikke følger disse reglene.
  • Sjekk med den lokale utleieren at det er refleksvest i bilen.
  • Man kjører på høyre side av veien.
  • Man kjører om på venstre side.
  • Alle i bilen må bruke sikkerhetsbelte.
  • Føreren må ha med seg gyldig førerkort, registreringsbevis og forsikringspapirer.
  • Bensinstasjoner i Østerrike er åpne mellom 08:00 til 20:00. I de større byene kan du finne de som er åpne hele døgnet.

  Veiavgifter

  Oblat er obligatorisk på alle biler som kjører på Østerrikes motorveier. Oblater kan du få fra Austrian Automobile Club, postkontor og bensinstasjoner. Mer informasjon angående spesifikke veier og deres veiavgift finner du i vår kjøreinformasjonsguide om Østerrike.

  Aldersrestriksjoner

  Du må være minst 19 år for å få leie bil i Østerrike (alder kan variere avhengig av kjøretøyskategori), og du må ha hatt førerkortet i minst ett år. Førere under 25 år kan måtte betale en ekstra avgift. For mer informasjon angående å kjøre bil i Østerrike, klikk deg inn på vår kjøreinformasjonsguide.

  Valuta

  Østerrike er medlem av EU, og valutaen er Euro. Bankene er generelt åpne mellom 08:00 til 12:30 og 13:30 til 15:00 på mandager, tirsdager, onsdager og fredager. På torsdager er det 08:00 til 12:30 og 13:30 til 17:30 som gjelder. Minibanker finner du på de fleste steder i Østerrike, og de kalles "Bankomats". Kort brukes ofte på hotell, større restauranter og butikker, men ikke alltid i mindre butikker, cafeer og supermarkeder. Vi anbefaler at du tar kontakt med din bank for å undersøke om det tilkommer en avgift for å bruke ditt kort i utlandet.

  Tidsforskjell

  Det er ingen tidsforskjell i Østerrike. Sommertid begynner siste helgen i mars, og går over til vintertid siste helgen i oktober.

  Ordliste

  Tysk er det offisielle språket og er brukt i media, skoler og for formelle uttalelser. Østerriksk tysker delvis influert av Austro-Bavarian og bruker mange ord som er blitt "for tysket".

  God morgen - Guten Morgen
  Ha det bra - Auf Wiedersehen
  Unnskyld - Entschuldigung
  Snakker du engelsk? - Sprechen Sie Englisch?
  Takk - Danke
  Vær så snill - Bitte (noe man også sier hvis man blir gitt en vare man har betalt for i butikken)
  Ikke noe problem (responsen til takk) - Bitte
  Bilutleie - ein Mietwagen
  Politiet - die Polizei

  Elektrisitet

  Stikkontaktene er Type F, tysk Schuko og Type C Europlug. De fleste er Schuko.

  Visum og Ambassade informasjon

  Du trenger ikke visum for å reise il Østerrike. Hvis du skulle trenge assistanse under din reise finner du Den Norske Ambassaden i Wien.

  Königlich Norwegische Botschaft in Österreich
  Adresse: Reisnerstrasse 55-57 1030 Wien
  Telefon: +43 (0)1 71 660 & +47 23 95 37 83
  E-Mail: emb.vienna@mfa.no

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Østerrike