Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I GRAZ

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Graz – Beste rater med Auto Europe

  Din reise i Østerrike bør starte med at du booker en leiebil i Graz hos Auto Europe! Graz er landets nest største by, og i 2003 ble den utnevnt til kulturhovedstad av UNESCO. Gamlebyen er et av høydepunktene i Graz, og torget Hauptplatz er byens kjerne med sine salgsboder, kaféer, butikker og vakre bygninger som inkluderer blant annet byens flotte rådhus, Rathaus. Bare drøye 200 meter fra torget finner du det berømte klokkespillet Glockenspielplats som tre ganger om dagen minner deg på hva klokken er (kl. 11, 15 og 18). En annen berømt klokke i byen er klokketårnet Uhrturm, byens landemerke som troner på toppen av fjellet Schlossberg (473 moh.). En tur opp hit belønnes med en flott utsikt over Graz.

  Det er ingen mangel på bra museer i byen. I bydelen Joanneumsviertel finner du blant annet museene Neue Galerie og Naturkundemuseum. Landeszeughaus er et museum med en enorm samling av rustninger og våpen, og ikke langt herfra finner du det moderne museet Kunsthaus som har en imponerende utside og en innside stappfull med moderne kunst. Etter noen timer på de forskjellige museene er det på tide å dra videre til Schloss Eggenberg, det vakre barokkpalasset. Her kan du få en guidet tur i slottets alle vakre rom og rundt i den tilhørende parken.

  Graz er også kjent for sin høye kulinariske standard, og på byens restauranter kan du smake på nærproduserte produkter som blant annet tørre hvitviner, solsikkeolje og skinken Vulcano Schinken.

  Ikke glem å ta turen utenfor byens grenser når du først har en billig leiebil i Graz. Arnold Schwarzenegger-museet i Thal (10 km), lipizzaner-stutteriet i Köflach (40 km) og nasjonalparken Gesäuse er noe av tingene regionen kan friste sine besøkere med.

  Trafikk og parkering

  Motorveiene A2, E59 og E66 går like forbi byen. Alle Østerrikske motorveier krever en avgift, en Autobahn-vignette. Denne får du kjøpt på bensinstasjoner, postkontor og på Austrian Automobile Club. Vil du vite mer om bilkjøring og bilutleie i Graz? Klikk deg inn på vår kjøreguide for Østerrike! Gateparkering er delt inn i to soner, blå og grønn. I blå soner er det tillatt å stå i maks tre timer. Grønn sone har ingen tidsrestriksjoner. På de lokale parkeringskiltene finner du mer informasjon om priser og tillate tider. Byen har ti Park & Ride-parkeringer og over 35 parkeringshus.

  Geografisk informasjon

  Graz ligger i provinsen Steiermark (kalles også Styria). Regionen kan skryte av et meget flott landskap som består både mektige fjellområder, grønne vingårder og glitrende innsjøer. Det høyeste fjellet i regionen er Mt. Dachstein (2995 moh.). Fra Graz er det 200 km til Wien, 275 km til Salzburg, 135 km til Klagenfurt am Wörthersee og 220 km til Lins.

  Flyplass

  Denne flyplassen ligger i utkanten av byen Graz. Bilutleierne du finner her er blant annet Sixt, Hertz, Avis, Megadrive og Europcar.

  Graz Flyplass
  Adresse: 8073 Feldkirchen bei Graz, Østerrike
  Telefon: +43 (316) 2902 172
  Leiebil fra Graz flyplass

  Offentlig Transport

  Graz sin kollektivtransport består av 32 busslinjer (hvorav åtte er nattlinjer) og seks trikkelinjer. Billett kan du kjøpe av sjåfør, i en automat eller med mobilen. Aldstadt-trikken er gratis, og den går mellom Jakominiplatz og Hauptplatz. Det går en kabelbane opp til toppen av Schlossberg. Fra Graz Haupthbahnhof, byens togstasjon, kan du ta tog til blant annet Frankfurt, Wien, Salzburg og München.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Graz