Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I WIEN

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Wien med Auto Europe

  Med sine flotte fjellområder som nærmeste nabo så kan Wien og resten av Østerrike by på fantastiske naturopplevelser. Wien er en flott feriedestinasjon både om sommeren og om vinteren, og med en leiebil fra Auto Europe så kan du utforske Wien helt i ditt eget tempo. Hvis du har planlagt en reise til Wien så kan du se frem imot snødekte fjell, frodig daler samt kultur i form av både arkitektur, mat og musikk. Med en leiebil i Wien så kan du gjøre deg uavhengig av offentlig transport eller taxi for å kunne oppleve mest mulig av denne europeiske byen. På Auto Europes sin hjemmeside så kan du enkelt sammenligne priser på leiebiler i Wien og på den måten finne den bilen som passer dine reiseplaner og din lommebok aller best. Bruk vår søkemotor i dag og book din leiebil med tre enkle steg.

  Trafikk

  I Østerrike er det høyre trafikk og alle biler skal ha veioblat for å kjøre på motorveiene. Trikkene har forkjørsrett i Wien og man må stoppe for fotgjengere ved et zebrastreife, fotgjengerfelt. I Innerstadt er det mange smale og enveiskjørte veier, einbahnstrasse. Vær oppmerksom på at vei- og trafikkskiltene er på tysk. Mellom 1. november og 15. april må man bruke enten vinterdekk eller snøkjetting. Man kan få en stor bot hvis man ikke følger denne reglen.

  Parkering

  I Wien city må man som oftest betale for parkering, og følgende retningslinjer gjelder: Man må betale mellom mandag og søndag, 09:00-22:00, og gateparkering er kun tillatt i 2 timer. I Stadthhallen området må man betale mellom 18:00 og 23:00, unntatt i juli og august. Vouchere for korttidsparkering (Parkscheins) kan man kjøpe i kiosker (Trafiken), Vienna Public Transport Systems sine kontor, på mange bensinstasjoner og på togstasjoner. Offentlige parkeringshus (Parkhaus eller Parkgarage) finnes rundt omkring i Wien, men disse kan være ganske dyre. Et billigere og ofte mer smidig alternativ er Park & Ride. Man parkerer på utvalgte T-bane stasjoner i utkanten av city og bruker offentlig transport det siste stykket til sin destinasjon. Uke-prisene er inkludert en rabatt hvis du legger til en billett for T-banen og trikken.

  Geografisk informasjon

  Wien, landets viktigste industriby, består av 23 distrikt. Distrikt 1 er citykjernen, Innerstadt, og her ligger også gamlebyen. Rundt city så er det et område som kalles Ringstraße, og her finner du mange av byens kjente bygninger som for eksempel Hofburg palasset og operahuset. Utenfor Ringstraße går Gürtel og mellom disse ligger distriktene 2 til 9. I distrikt 2, Leopoldstadt, ligger den flotte parken Pratersom er vel verdt et besøk. I utkanten av Wien så ligger Hinterbrühl der du finner Europas største underjordiske sjø, Seegrotte. I Wien er det et kontinentalt klima, og med fire distinktive årstider. Det er en varm sommer og om vinteren ligger temperaturen ved frysepunktet, og det kan komme noe snø. Fra Wien kan du ta deg til mange andre spennende destinasjoner som Bad Gastein (4 t - 396 km), Ischgl (5t 50 min - 577 km) og München (4t 30 min - 405 km).

  Flyplassen i Wien

  Wien flyplass
  Ligger 20 km fra Wien.
  Hjemmeside: www.viennaairport.com
  Telefon: +43 170070

  Offentlig transport

  T-bane
  U-bahn har fem linjer: U1, U2, U3, U4 og U6. Den stopper på hele 104 forskjellige stasjoner rundt omkring Wien. Dette er den raskeste måten å ta seg rundt byen og går som oftest hvert 4:e minutt.

  Buss
  I Wien så er det 145 forskjellige busslinjer. Det finnes også nattbuss som går fra 00:30 til 05:00.

  Trikk
  Straßenbahn har 29 trikkelinjer. Går hvert 10:e minutt og stoppene har et rødt, rundt skilt.

  Tog
  Heter S-Bahn på tysk. Sentralstasjonen i byen er Wien Westbahnhof og ligger på Mariahilferstrasse. Togene som går her fra kan ta deg til både nasjonale og internasjonale destinasjoner.

  Taxi
  Det er enkelt å ta taxi i Wien, da byen har mange taxiholdeplasser der du kan finne en ledig taxi.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Wien

  Leiebil Wien Lufthavn