Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON I ØSTERRIKE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Østerrike

  Generell informasjon
  I Østerrikes kuperte landskap kan du vente deg flotte omgivelser når du kjører på motorveien. På E45 over Brennerpasset får du den mest naturskjønne utsikten. Brenner er et fjellpass og en trafikkforbindelse som skiller Østerrike og Italia. Europabroen er også spektakulær-180 meter høy og med hele seks kjørebaner. I Østerrike er veinettet bra og avstandene overkommelige- det tar kun noen timer å reise mellom de store byene. Alt er svært tilgjengelig med leiebil i Østerrike.

  Regler ved bilutleie i Østerrike
  For å leie bil i Østerrike må man være minst 18 år gammel(minimumsalder kan variere ut fra valg av biltype) og hatt førerkort i ett år. En ekstra avgift kan tilkomme for sjåfører under 25 år ved enkelte utleiesteder. Trafikkreglene gjør sikkerhetsbelte obligatorisk for fører og passasjer, og barn under 12 år er ikke tillatt å sitte i forsetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50km/t
  • Landevei: 100km/t
  • Motorvei: 130km/t

  Trafikkregler
  I Østerrike kjører du på høyre side som i Norge. Det anbefales å bruke halvlys også i dagslys. Handsfree er påbudt ved kjøring i Østerrike.

  Bensinstasjoner
  Normalt er bensinstasjonene åpne mellom 08:00 og 20:00. I byene finner du døgnåpne stasjoner.

  Veiavgifter
  Når du kjører på motorveiene i Østerrike må du kunne fremvise motorvei oblat. Dette kjøper du før du starter turen, ellers risikerer du bot. Ved å leie bil hos Auto Europe i Østerrike følger derimot et slikt oblat oftest med. Du kan lese om detaljene rundt dette på din ordrebekreftelse.

  Parkering
  Parkering i Østerrike gjør du i såkalte ¨blå soner¨. Husk å legge kvitteringen godt synlig i vinduet. Med denne kan du parkere i tre timer. Særlig i Salzburg kan det være vanskelig å finne ledig parkeringsplass i sentrum. Det anbefales å parkere leiebilen på en ¨park and drive¨ utenfor byen og ta buss til sentrum.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I Auto Europe sine priser inngår alltid brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Østerrike inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring. Du kan lese om alle detaljene vedrørende forsikring på din ordrebekreftelse.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innenfor vest-europa. Legg likevel merke til at for enkelte biltyper finnes det spesielle reiserestriksjoner. Spør oss om dette ved booking eller sjekk online.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med din leiebil? Planlegger du å kjøre til et øst-europeisk land kanskje? Kontakt oss på telefon så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Østerrike er mulig men kan i noen tilfeller medføre en ekstra kostnad. Enveisleie mellom ulike land er tilgjengelig for visse kategorier av kjøretøy og ekstra kostnader tilkommer alltid. Kontakt oss, så beregner vi eventuelle kostnader for deg.