Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  LAZIO SABINA ROAD TRIP

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Lazio Sabina Road Trip: fra Roma til Terni

  Nyt italiensk kultur og mat i den fantastiske regionen Lazio Sabina.

  Som en av de mest populære byene i verden, er Roma en toppdestinasjon for mange turister, men bare noen reisende våger seg utenfor bygrensene. Vær oppfinnsom og dra nytte av en leiebil i Roma og opplev "Dolce Vita" på en italiensk road trip. Vår tur tar deg gjennom fjell og daler, og langs bredden av glitrende innsjøer. Ta en tur til gamle, rustikke landsbyer og gå ikke glipp av de deilige tradisjonelle rettene i lokale restauranter. Dette og mye mer venter deg på din road trip i Lazio Sabina. Fest setebeltet og start reisen med Auto Europe!

  Turen begynner i den historiske byen Roma, hvor du vil få mulighet til å se verdensberømte severdigheter, slik som Trevifontenen og Colosseum. Det finnes ikke noe bedre sted å starte reisen i Italia! Før du drar til høylandet i Rieti, ikke glem å besøke historiske steder og museer i Roma. Smak lokal mat i restaurantene i den italienske hovedstaden, hvor retter laget med lokalt dyrket oliven spesielt anbefales.

  Før du begynner reisen til Apenninene i sentral-Italia, ta en dagstur til Monte Terminillo, et fjellmassiv som ligger 95,5 km utenfor Roma. På veien til Terni, vil du passere gjennom de vakre byene i fjellene, Leonessa og Amatrice. Den første er kjent for de lokalt dyrkede potetene sine, mens sistnevnte er nærliggende til et naturreservat og lokker besøkende for litt hvile.

  På den siste delen av turen til Rieti, ikke gå glipp Lake Campotosto. Ruinene av L'Aquila Lazio, som ligger på veien til Lake Campotosto, vil ta deg til en eldgammel verden av arkeologi. Alle destinasjonene er lett tilgjengelig med bil. Ha all den friheten du trenger med leiebil, slik at du kan holde deg fleksibel på road trip i Lazio Sabina.

  Route Avstand Reisetid
  Lake Albano vakker kjøretur 76.8 km 2 timer 1 minuutti
  Roma til Rieti 87.2 km 1 time 48 minutter
  Rieti til Amatrice 69.9 km 2 timer 13 minutter
  Amatrice til Terni vakker kjøretur 147 km 2 timer 45 minutter
  Amatrice til Terni (direkte) (100 km) (1 time 31 minutter)
  Total: 480.6 km 8 timer 47 minutter

  Dag 1: Roma

  Road Trip Roma, Italia Road Trip Roma, Italia

  Verdt å oppleve i Roma

  Hvert år strømmer turister fra hele verden til den italienske hovedstaden for å feriere. Begynn din road trip i Roma ved å hente din leiebil på Fiumicino eller Ciampino Flyplass. Den historiske byen Roma tilbyr et bredt spekter av aktiviteter og sightseeing for alle smaker og aldre, det være seg arkeologiske steder, moderne arkitektur eller kulinariske høydepunkter.

  Valgene spenner fra fortryllende operaer til fotballkamper på Olympia stadion. Utforsk de opprinnelige bosettingene på Romas syv høyder, eller ta en spasertur gjennom det historiske sentrum av gamlebyen. Gatene i Roma skjuler alle slags overraskelser. De mest populære er, uten tvil verdensberømte steder som Trevifontenen, den gamle Pantheon, Forum Romanum, og Colosseum.

  Den evige stad er et paradis for kunstelskere. Roma er hjem til mange spennende museer med tankevekkende utstillinger. Villa Borghese Gardens huser en forlokkende blanding av kunstgallerier, inkludert det nasjonale Etruskiske museet i Villa Giulla og National Gallery of Modern Art, alt omgitt av den beroligende atmosfæren i parker og hager.

  Se de ikoniske greske skulpturer i Kapitolmuseene, besøk Palace of Conservatori og Palazzo Nuovo, eller National Roman Museum ved Diokletians termer som ligger nær jernbanestasjonen Roma Termini. Når du er i Roma, ikke gå glipp av muligheten til å besøke Vatikanmuseet og de spektakulære katedraler og mange fryktinngytende kunstverk.

  En tur gjennom Roma er en opplevelse for livet. Ved hjelp av Auto Europe vil du ikke bare få de beste prisene på en leiebil i Roma, men også en guide til denne dynamiske byen!

  Spisesteder i Roma

  Unn deg noe spesielt og besøk Ad Hoc, som ligger innen gangavstand fra Villa Borghese, og prøv utsøkte italienske delikatesser, som for eksempel trøfler. Book et bord på Ristorante Crispi 19, som ligger et par kvartaler unna fra Trevifontenen, og nyt tradisjonelle italienske retter laget av lokalt dyrket mat. De beste pastaretter serveres på Le Tavernelle restaurant, som ligger i nærheten av Forum Romanum. Gjør en stopp på Lupigiada for å slappe av og drikke vin.

  Restaurantene i Roma regnes som kulinariske høydepunkter. Besøkende kan velge mellom hundrevis av steder for et deilig italiensk måltid. Når du besøker Pantheon, bør du definitivt stoppe på Likeat og prøve de beste smørbrødene i byen. For et velsmakende, tradisjonelt italiensk måltid, ta turen til La Pizzetteria. Vegetarianere kan prøve ulike retter laget av økologisk mat på Buone Maniere. Til dessert anbefaler vi Gelateria dei Gracchi, som serverer fristende godbiter. Etter en dag fylt med sightseeing anbefaler vi deg et besøk til Il Baffo Della Gioconda der du får oppleve levende sambamusikk, dans og drinker.

  Overnattingstips i Roma

  Takket være bilen din er du ikke begrenset til sentrum når det gjelder hotell. En leiebil gir deg fleksibilitet og frihet på reise. Hold deg unna tette sentrale gater og evig okkuperte parkeringsplasser, og spar ved å bestille et hotell som ligger på et rolig sted, for eksempel det fire stjerners Park Hotel Serenissima i Veio Park. Et annet hotell som er verdt å anbefale er Excel Montemario , som ligger en kort kjøretur nordover fra Vatikanet. Det tilbyr moderne rom og god service. Hvis du er villig til å bo nær sentrum av byen, sjekk inn på American Palace Eur.

  Hoteller Diocleziano er i nærheten av Roma Termini jernbanestasjon. Noen av de beste restaurantene og butikkene er innen gangavstand herfra. På Palazzo Monte Resort and Spa, vil du ha muligheten til å slappe av ved svømmebassenget eller med badstue og spa.

  Få mest mulig ut av din reise i Italia med en leiebil fra Auto Europe. Nyt fleksibiliteten og friheten det gir deg. For å se road trip ruten, klikk på kartet nedenfor.

  Neste stopp: 2 timer 1 minutter


  Dag 2: Rieti

  Road Trip Rieti, Italia Road Trip Rieti, Italia

  Verdt å oppleve i Rieti

  Etter et hyggelig opphold i Roma begynner turen til høylandet i Sabinaregionen og leder til Rieti. Nyt den imponerende utsikten over Marcigliana naturreservat og følg den svingete elven Tevere nordover. Denne delen av Italia er kjent for sine gode olivenoljeprodukter. Stopp på gårder for å smake på og kjøpe lokale olivenoljeprodukter, som kan være supre suvenirer. På denne ruten vil du også kunne se det eldste italienske oliventreet i Canneto, L'uliove. Takket være din leiebil i Rieti, vil du ha muligheten til å stoppe på de utallige vakre gårdene du vil passere langs ruten.

  For mange italienere er den gamle hovedstaden i den frodige Sabina-regionen, Rieti, ansett å være sentrum av landet. Her vil du ha muligheten til å besøke mange av severdighetene i regionen og naturelskere vil nyte de mange turstier på Terminillofjellet. Om vinteren er det en av de beste skistedene i regionen. Selve byen er hjem til mange monumenter og historiske steder. Naturreservatet utenfor Rieti inviterer til avslappende turer. Utvalget av aktiviteter er stort, uavhengig av om du skal på sightseeing til fots eller med bil. Avlegg et besøk til Rieti museumet i Palazzo Comunale rådhuset og lær om byens historie. Ta en spasertur langs Piazza Vittorio Emanuele II og beundre den flotte utsikten over byen. Du vil ikke ønske å forlate denne vakre byen men det er mange andre attraksjoner som venter deg på ruten!

  Spisesteder i Rieti

  Topp din road trip i Rieti med deilige måltider i de beste lokale restaurantene. Takket være de mange gårdene i regionen, bruker restaurantene alltid de beste råvarer for å tilberede sine måltider. I sentrum anbefaler vi Cantina Centro Italia, og tilbyr tradisjonelle retter til fornuftige priser. Den beste sjømaten serveres i Cantina Centro Italia, hvor du kan smake deilig fersk fisk og god vin. Hvis du er klar for et lite måltid, prøv ut Da Antonietta eller La Sosta som serverer god mat til rimelige priser. Den første er et godt valg for hjemmelaget pasta, sistnevnte er nummer én for utmerket pizza og andre italienske delikatesser.

  Få mest mulig ut av ferien ved å besøke steder som ikke kan nås ved hjelp av offentlig transport. Dra til sentrum av Rieti og spis på de beste restaurantene i regionen. Il Nido del Corvo, i den lille landsbyen Greccio serverer lokal Sabina-mat og er kjent for sine potet-dumplings. Restauranten er lokalisert i fjellterreng, og tilbyr også en god utsikt over Rietidalen. Hvis du er ute etter en spesiell atmosfære, velg La Foresta restaurant, som ligger utenfor sentrum, omgitt av smaragdgrønne skogsområder. Bestill bord på Restaurant Casale Di Villa Battistini for en elegant middag ettersom stedet er kjent for å servere de beste måltidene i regionen.

  Overnattingstips i Rieti

  Rieti er rik på kultur og skjønnhet og tilbyr et stort utvalg overnattingsalternativer. Tilbring en natt på et av hotellene i byen og nyt det omkringliggende landskapet. Agriturismo Santo Pietro di Coltodino er et perfekt familiehotell og tilbyr stilfulle og elegante rom med en fantastisk utsikt over den grønne dalen. Et annet godt alternativ er Park Hotel Villa Potenziani, som ligger i frodige skogsområder nær Frans av Assisi-katedralen. Dette stedet er ikke bare et luksuriøst valg i praktfulle omgivelser, men tilbyr også tennisbane, basseng og en takterrasse med en fantastisk utsikt. Billigere alternativer er Serena hotell med gangavstand til Rieti sentrum.

  Neste stopp: 1 time 48 minutter


  Dag 3: Amatrice

  Road Trip Amatrice, Italia Road Trip Amatrice, Italia

  Verdt å oppleve i Amatrice

  Lazio Sabina road trip tar deg nordover gjennom det vakre landskapet. Stopp og utforsk området; Amatrice har mye å by på. Den første del av denne turen tar deg til toppen av Mount Terminillo. Her trenger du ikke å klatre for å oppleve den fantastiske utsikten fra toppen. Kjør til den vakre fjellbyen, Leonessa og ta en pause der. Denne fantastiske landsbyen er hjem til middelalderkirker, vakre katedraler og fascinerende arkitektur. Etter pausen i Leonessa, ta turen til Albaneto, Posta og Bacugno, med Amatrice som sluttpunkt. Alle disse byene har hver sin unike sjarm og kultur. Med en leiebil i Amatrice, kan du enkelt ta dagsturer til lokale tettsteder og utforske området på din egen måte. For eksempel Pescara, som er en to timers kjøretur på din road trip til Amatrice.

  Ankom Amatrice og la deg fortrylle. Ta en avslappende spasertur gjennom byens gater, hjem til gotiske bygninger og sjarmerende kafeer. Stopp på butikker for å kjøpe italienske suvenirer. Dra til Pro Loco di Amatrice for turistinformasjon om sightseeing i området. Nyt den fantastiske naturen rundt Amatrice og gå på en tur til Cerro Della Madonna Di Galloro Naturreservat. Alternativt kan du ta en kort kjøretur gjennom skogen og det kuperte landskapet rundt Amatrice.

  Spisesteder i Amatrice

  Maten i Amatrice er kjent for lokalt dyrkede poteter, Patata di Leonessa. Du oppfordres til å prøve ut ulike potetmåltider på restaurantene i Amatrice. På La Conca kan du smake på lokale retter laget av ferske økologiske ingredienser. En av de mest populære lokale restaurantene, Ristorante Ma-Tru, får ros for sin ekte italienske mat. Il Gelatiere serverer deilige desserter. Disse stedene ligger i sentrum av Amatrice. La Campagnola er et flott alternativ for lunsj med appetittvekkende pizza og pasta.

  Flotte restauranter med deilige måltider finner du også på landsbygda i Amatrice. Prøv ut lokale retter på Agriturismo Piccolo Lago og nyt den fantastiske utsikten over Lake Scandarello. Ta med deg familien til Agriturismo La Grotta og prøv spesielle oppskrifter som er basert på lokal mat. Restauranten ligger i en hule og har en helt spesiell atmosfære. Et annet godt tips er Osteria da Bartasca, flott for tradisjonell pizza og pasta.

  Overnattingstips i Amatrice

  Sentrum av Amatrice er hjem til koselige boutiquehotell. Bestill rom på Ristorante Roma som er det perfekte sted å utforske området fra. Antica Dimora ligger i sentrum i en rustikk bygning og ønsker besøkende velkommen med sin hjemmekoselige atmosfære. For noe spesielt, tilbring en natt på herregården Villa Sanguigni i Bagnolo, og nyt de romantiske omgivelsene.

  Neste stopp: 2 timer 13 minutter


  Dag 4: Terni

  Road Trip Terni, Italia Road Trip Terni, Italia

  Verdt å oppleve i Terni

  På vei fra Amatrice til Terni vil du passere gjennom Lago di Campotosto Reservatet og se uberørt natur og en vakker innsjø. Ta en spasertur gjennom de pittoreske skogene og bad i krystallklart vann. Nyt freden og naturen i denne grønne oasen. De som besøker regionen i løpet av vinteren bør merke seg at Gran Sasso d'Italia, det høyeste skianlegget i Appenninenefjellene, er i nærheten!

  Lazio Sabina road trip tar deg gjennom svingete motorveier sørover til Arischia. Benytt anledningen til å besøke det arkeologiske området Amiternum og ikke gå glipp av L'Aquilas historiske steder, som Saint Bernardino basilika og fontenen med 99 hoder. Denne delen av Abruzzo er hjem til mange historiske steder, gamle ruiner, og slott. Derfor; planlegg reiseruten for å få mest mulig ut av din tid i denne regionen.

  Fortsett din ferie med en road trip til Terni. Din sightseeingliste burde inneholde ruinene av det romerske amfiteateret og bymurene rundt Terni. Den neste attraksjon på listen er den fantastiske Basilica St. Valentine. Kjør et par km utenfor Terni og se en av de høyeste fossene i Europa, Cascata delle Marmore. Fossen ble opprettet av de gamle romerne for å drenere de omkringliggende våtmarker. Dra tilbake til byen og avslutt dagen med en avslappende spasertur gjennom Piazza Tacito, og besøk Terni-katedralen og romerske kirker. Dagen etter kan du ta en tur til de sjarmerende byene Orvieto og Perugia.

  Spisesteder i Terni

  Sabinaåsene er hjem til kjente spesialiteter som Pas Amatriciana, pasta med en solid saus laget av pecorino-ost og svinekjøtt. Prøv det på en av de beste restaurantene i Terni. Spis på Ristorante La Terrazza og smak de beste lokale retter og nyt et par drinker i en vennlig og livlig atmosfære. Dra til The Fox for å slappe av og spise gourmetpizza med ferske økologiske produkter, eller velg Crespemania for klassiske italienske pannekaker med ulikt deilig fyll. Moderne La Cittia Vecchia med en sjarmerende atmosfære er et perfekt sted for en uformell middag. Hvis du er klar for et tradisjonelt italiensk måltid, stopp på Pizzi Cotto. Begge restaurantene tilbyr lokale retter til rimelige priser.

  Få mest mulig ut av ditt opphold i Terni og sørg for å spise en tradisjonell italiensk middag. Nyt den hyggelige atmosfæren og vennlige servicen på Oste della Mal'ora. Du vil føle deg som et familiemedlem på et blunk! En fabelaktig utvalg av vin utfyller de klassiske hjemmelagde rettene. Bestill bord på forhånd, ettersom stedet har en tendens til å være veldig fullt, spesielt under middagen. Selv om Umbria-regionen er ganske langt fra havet, finner du fantastisk sjømat servert på L'Antico Borgo. For autentisk italiensk mat, dra til Osteria Anfiteatro. Alle delikatesser, fra pizza til filet Rossini og fois gras er utarbeidet av de beste kokkene i regionen.

  Overnattingstips i Terni

  Takket være et stort utvalg av hoteller og overnattingsmuligheter i Terni, er overnatting enkelt å ordne. Best Western Garden hotell som ligger i sentrum av Terni har parkeringsplasser, og tilbyr komfortable rom. Hvis du er ute etter en avslappende sted, hvorfor ikke tilbringe en natt på den rustikke vila Tenuta dei Ciclamini, med en fantastisk utsikt over det vakre landskapet.

  Den uberørte umbriske naturen er den beste turistattraksjon i regionen. Benytt deg av din leiebil i Terni og kjør til Hotel Del Lago, som ligger på den pittoreske Lake Piediluco, og tillat deg selv å nyte naturen på sitt beste. Hvis du er på stramt budsjett, har Hotel Valentino og Hotel de Paris, som begge ligger i sentrum av byen noen komfortable rom til rimelige priser. Nyt den siste delen av din bilferie med deilig middag og et glass italiensk vin.

  Neste stopp: 2 timer 45 minutter


  Nyttig reiseinformasjon om Italia

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Italia
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Italia

  Amalfikysten Sicilia Stelvio Passet
  Toscana Veneto