Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  ROAD TRIP I TOSCANA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Toscana Road Trip: Fra Firenze til Camaldoli

  Legg ut på en reise gjennom de bølgende åsene i Toscana, verdsatt for sin naturlige skjønnhet og historiske betydning av reisende fra hele verden.

  Toscana er kjent for sine vingårder og utsøkte vinprodusenter. Imidlertid har denne fortryllende regionen mye mer å tilby. Røttene til renessansen stikker dypt i regionen og er fortsatt synlige i den fantastiske arven. Bli sjarmert av den vakre naturen og dens hundre år gamle slott og festninger.

  Start din reise med en leiebil i Firenze, hovedstaden i regionen, som er et museum like mye som en by. Firenze representerer et mesterverk av italiensk arkitektur med mange kunstneriske og historiske attraksjoner. Reis lenger vest og oppdag sjarmerende byer som Pontassieve, Londa, Stia og Poppi. Ta deg god tid når du er på veien for å nyte den fantastiske naturen. Når du er i Italia er smaksløkene garantert spesiell oppmerksomhet - de lokale spesialitetene, hjemmelaget vin og toskanske produkter, ferske og lokale, er et løfte om stor kulinarisk nytelse! Utforsk og beundre de storslåtte slottene og klostrene på veien. Avslutt turen i Camaldoli i skogene i Casentino.

  Auto Europe har satt sammen en omfattende guide for din road trip i Toscana, med tips til morsomme aktiviteter og interessante severdigheter gjennom en av de vakreste europeiske landskap. Du kan også bruke informasjonen til å planlegge dagsturer i regionen. Opplev Toscana med vår guide og husk - full frihet på reis er bare mulig med bil. Nyt din road trip til Firenze , og ikke glem å besøke noen andre italienske byer som Roma, Bologna eller Genova!

  Route Avstand Reisetid
  Firenze til Pontassieve 18.8 km 30 minutter
  Pontassieve til Stia 45.5 km 1 time
  Stia til Poppi 21.4 km 39 minutter
  Poppi til Camaldoli 21.8 km 39 minutter
  Total: 107.5 km 2 timer 48 minutter

  Dag 1: Firenze

  Road Trip Firenze, Italia Road Trip Firenze, Italia

  Verdt å oppleve i Firenze

  Firenze er virkelig et fantastisk sted for alle som ønsker å fordype seg i italiensk historie og kultur. Byen er et kunstverk i seg selv med alle kirker, palasser, broer og hager rundt omkring i byens kjerne. En overflod av arkitektoniske perler som Palazzo Vecchio, Duomo di Firenze og Basilica di San Lorenzo vil ønske deg velkommen til Firenze. For historiefans anbefaler vi de mange museer og gallerier. Uffizi-galleriet er trolig det best ansette florentinske galleri, berømt for sine samlinger av renessansemalerier og skulpturer. Galleriet er hjem til noen av verkene til Botticelli, Raphael, Rembrandt og Michelangelo, og mange andre kjente kunstnere.

  I tillegg til den rike arven, er Firenze også en moderne by og sentrum for moderne italiensk moteindustri. Nyt shopping i utsøkte designerbutikker og hvis du har litt flaks, få noe til spottpris! Et handletips for tilbudsjegere - besøk markedene i San Lorenzo for utrolig lave priser på italienske skinnprodukter, klær og suvenirer.

  Firenze er et ideelt sted for reisende som ønsker å lære det italienske pråket slik det virkelig er. I tillegg vil en leiebil i Firenze være det perfekte startpunkt for en road trip i Toscana. Sjekk vårt utvalg av luksus og sportsbiler og opplev det pittoreske italienske landskapet i en av våre drømmebiler. Auto Europe vil hjelpe deg med å planlegge en spennende og variert ferie som starter med en road trip til Firenze! Før du begir deg ut på turen, anbefaler vi at du tar en titt på vår guide om å kjøre i Italia.

  Spisesteder i Firenze

  Man kan bruke en hel livstid til å smake italienske spesialiteter i restauranter i Firenze. Vi anbefaler All'Antico Vinaio som et must der du virkelig vil bli virkelig bortskjemt for valg. Velsmakende smørbrød, saftige biffer laget av lokalt kjøtt og nybakt brød utgjør bare en del av det gastronomiske tilbudet. Ta en panini i Passa Guai eller unn deg selv kjøttpålegg, ost og vin på La Prosciutteria . Mangia Piza Firenze og I'Pizzacchiere serverer noen av de beste pizzaer i byen mens Il Desco er stedet for middelhavskjøkkenets herligheter. For en svært personlig opplevelse av de kulinariske tradisjonene i Italia og en utmerket vinkart, ta et besøk til Cacio Vino Trallalla.

  Hva ville en tur til Firenze være uten den berømte italienske Gelato? En kremaktig og søt godbit! I Italia er det lovbestemte krav til hvilke ingredienser som kan brukes for fremstilling gelato. Men hver iskrem-maker sin egen personlige, hemmelige måte å forberede iskrem på. Den mest populære isbar i byen er Marco Ottaviano il Gelato Gourmet. Andre kjente steder inkluderer Gelateria La Carraia, Gelateria i Santa Trinita og Gelateria dei Neri. Dette er bare noen få av utvalgte restauranter i sentrum av Firenze. Du vil finne mange flere utsøkte steder på din vei!

  Overnattingstips i Firenze

  Firenze er blant de mest elskede turistmål i Italia. Byen er derfor alltid klar for besøkende, og har massevis av hoteller og andre overnattingsalternativer tilgjengelig. Hvis du lander på Firenze Peretola flyplass, også kjent som Amerigo Vespucci, kan du bo på Hotel Firenze Novoli, Hotellet tilbyr service av høy kvalitet og komfortable rom, bare noen kilometer unna flyplassen. Novotel Firenze Nord Aeroporto , bare et par kvartaler fra flyplassen til vest, og tilbyr fire-stjerners innkvartering til rimelige priser. For en mer sentral beliggenhet velg Convitto Della Calza som ligger i hjertet av byen. Alle kjente severdigheter vil være et steinkast unna. Noen få skritt fra jernbanestasjonen Santa Maria Novella og i umiddelbar nærhet til San Lorenzo markeder, vil du finne Hotel Plus Firenze med sine hyggelige rom og gode service. I utkanten av Firenze kan du få litt fred og ro på Borgo Di Villa Castelletti, ideelt for familieopphold. St.Regis hotell glimrer med rom i en 5-stjerners setting. Dette hotellet vil fortrylle deg med et luksuriøst velværesenter. Hvis du velger å utforske Firenze til fots, må du huske på at det å finne parkeringsplasser i sentrum kan være ganske utfordrende. Flere gater i sentrum er begrenset til bruk for lokalbefolkningen så det er lett å få bot. Planlegg turen på forhånd for å unngå slike ubehageligheter. Legg merke til de hotellene som ligger direkte ved hovedveiene eller i utkanten av sentrum som Hotel Columbus, Hotell Corolle eller Mullino di Firenze, vil gjøre deg i stand til å forlate leiebilen der i stedet for å kaste bort tid på å lete etter en parkeringsplass.

  Neste stopp: 30 minutter


  Dag 2: Pontassieve

  Road Trip Pontassieve, Italia Road Trip Pontassieve, Italia

  Verdt å oppleve i Pontassieve

  Når du reiser fra Firenze i øst, kommer du til den gamle byen Pontassieve i den pittoreske Arno-dalen raskt. Pontassieve, hjem til imponerende arkitektur og vakre gamle kirker, er også perfekt for å ta pause under langtur. Ta deg tid til å utforske de fantastiske omgivelsene og selve byen med din leiebil i Pontassieve. Økonomien i Pontassieve er sentrert hovedsakelig rundt produksjon av glass, lær og keramikk-produkter. Dette er din sjanse til å kjøpe noen autentiske italienske produkter!

  På grunn av sin viktige strategiske posisjon som en jernbane hub, led Pontassieve flere bombeangrep under 2. verdenskrig. Sporene av ødeleggelsene er synlige selv i dag til tross for gjenoppbyggingen av byen. Noen historiske deler har blitt liggende urørt, og de har beholdt sin gamle sjarm.

  Spisesteder i Pontassieve

  I Pontassieve finner du mange koselige restauranter og pizzeriaer som serverer mat med lokalt preg. Toskanske retter er enkle og full av karakter. Deilige retter som er typiske for regionen er med lokalt dyrket frukt, bønner og sopp med tillegg av ost, kjøtt og aromatiske urter. Avlegg et besøk til Artemide og smak salami, ost og utrolig god chutney. Ta med familien til Ristorante il Maccherone for å få en smak av den lokale stemningen og varm italiensk gjestfrihet. Hvis du er i hast, ta en matbit på Pizzeria l'boccia eller en dessert i La Via Del Gelato. Dette er bare en kort oversikt over spisesteder. Å utforske byen på egen hånd på din road trip til Pontassieve vil helt sikkert resultere i å finne flere flotte steder!

  Overnattingstips i Pontassieve

  Pontassieve har en rekke sjarmerende B & B og billige hoteller nær Firenze, men likevel langt nok fra det travle sentrum. Vi anbefaler å tilbringe en natt i Pontassieve, for eksempel i Albergo Villini eller Leonardos, hvor du betaler bare en liten brøkdel av prisen du betaler i Firenze sentrum.

  Slapp av i Casale Il Querceto i den sørlige delen av byen. Len deg tilbake i herlig, rustikk taverna og nyt utsikten over de vakre åsene. Selvfølgelig er det også mer tradisjonelle hoteller i Pontassieve som Hotel Moderno. Nyt en førsteklasses opphold på luksuriøse Agriturismo Veroni. Den romantiske feriestedet ligger i midten av en vingård, og har et basseng, overdådig møblerte leiligheter og muligheten til å prøve deg på vinproduksjon!

  Neste stopp: 1 tunti


  Dag 3: Stia

  Road Trip Stia, Italia Road Trip Stia, Italia

  Verdt å oppleve i Stia

  Stia er, sammen med sine omgivelser og atmosfære, allerede en attraksjon i seg selv. Bli kjent med tradisjonelt toskansk liv under de tusen år gamle grustak i Stia. Oppdag dette rustikke paradis av italiensk kultur og mat! Begynn i sentrum av Stia og nyt skjønnheten i naturen, ha en piknik blant de grønne åsene i vindistriktet, gå gjennom Casentino nasjonalpark eller utforsk omgivelsene i din komfortable leiebil i Stia.

  Ta en spasertur eller en tur sør for Stia mot Pratovecchio og få en dypere innsikt i den middelalderske arkitekturen i en av de mest imponerende slottene i regionen. Nyt den fantastiske utsikten over byen fra ruinene av slottet til Romena. De gamle kirker og klostre i sentrum av byen, slik som kirken San Biagio, klosteret Santa Maria della Neve, og kirken San Romolo vil bare fortrylle deg! For en rolig avslappende ettermiddag, ta en kort spasertur langs elven Arno.

  Kommunene Stia og Pratovecchio tilbyr en nærmere titt på det uberørte toskanske landskapet, og du vil nyte dette til det fulle i en praktisk, fleksibel og komfortabel leiebil fra Auto Europe.

  Spisesteder i Stia

  Stia tilbyr et stort utvalg av tradisjonelle toskanske restauranter i et rolig og fredelig miljø borte fra den travle toskanske hovedstaden Firenze. Den berømte italienske restauranten Caranbar di Goretti Massimo i Stia bykjerne er absolutt verdt et besøk! Det er også Ristorante Pizzeria Da Vincenzo og Da Filetto, som også tilbyr noen utsøkte lokale retter.

  I Pratovecchio finner du også både fancy og koselige familierestauranter. Gi smaksløkene en spesiell matopplevelse på La Tana Degli Orsi . Siden restauranten kan bli ganske travel, er det bedre å bestille bord på forhånd. For en rask lunsj, gå til Osteria Toscana Twist og nyt noen deilige gnocchi eller bruschetta. Pass på at du får med dedg det beste regionen har å by på på din road trip til Stia.

  Overnattingstips i Stia

  I området rundt Stia og Prativecchio vil du bli bortskjemt for valg når det gjelder overnatting. Fra luksuriøse boutiquehoteller til gårdsferie - alle vil finne den rette boligen! Den nåværende ledende og trolig best kjente i Stia er Hotel Falterona, kjent for sin stilfulle innredning, dets høflige fagfolk og kvalitet på tjenestene. Hotellet er veldig travelt, så du bør bestille på forhånd. Interessant, spennende og fremfor alt nært til naturen er et opphold på en av de lokale gårdene. På Agriturismo Podere Il Piano kan du lære hvordan kvalitetsost og vin blir produsert eller hjelpe til med vegetabilsk avling. Senere på kvelden kan du slappe av med et godt glass vin og ta i den fantastiske utsikten over den fantastiske toskanske landskapet.

  Tilbring en hyggelig og rimelig natt på B &. B Casa Landino , rett ved bredden av Arno. Eller bo i harmoni med naturen på Podere Pian di Selva , kun en kort spasertur fra de berømte ruinene av Castle Romena. Dra nytte av de ulike aktiviteter som tennis, golf, terrengsykling og utflukter i National Park Foreste Casentinesi.

  Neste stopp: 39 minutter


  Dag 4: Poppi

  Road Trip Poppi, Italia Road Trip Poppi, Italia

  Verdt å oppleve i Poppi

  Det lille samfunnet Poppi tiltrekker seg besøkende med terracottavillaer og skinnende avlinger og enger rundt. Samtidig fungerer Poppi som en sørlig inngang til Eremitasjen i Camaldoli. Kombinasjonen av en rekke historiske steder, idrettsanlegg og vakkert landskap for fingertuppene gjør Poppi et sted med så mye å se og oppdage. Slott rager over byen, og hvis du bestemmer deg for å besøke dem, må du gjøre deg klar for en spesiell opplevelse - her kan du se den gamle gården, et rikt utsmykket kapell, og en omfattende samling av sjeldne manuskripter i det gamle biblioteket.

  Museet i første etasje har interessante utstillinger som kaster lys over slaget ved Campaldino. Madonna del Morbo kirken er bare en kort spasertur unna. Besøk kirken og se de fantastiske verker av den kjente renessansekunstneren Filippino Lippi. På det ornitologiske museum og botaniske hage Carlo Siemoni kan du bli kjent med økosystemet i den lokale skogen gjennom en spennende utstilling, en stor samling av planter og en rekke fotografier av det lokale dyrelivet. Dette vil være en flott introduksjon for ferden videre til de frodige skogene i Appennino Tosco-Romagnolo.

  En kort kjøretur nordover langs Via di Camaldoli fører deg til de gamle skogene i Camaldoli, hjemmet til den hellige arv og klosteret til Kamaldulenserne-ordenen. Den gamle setet til ordenen er imponerende og godt kjent for sin imponerende barokke arkitektur, dens århundregamle møbler og kunstner og forfatter Giorgio Vasar's arbeid. Det historiske området er ansett som en hellig sted og tjener fortsatt sitt opprinnelige formål: et sted for refleksjon og ro midt i gamle skoger.

  Byen Poppi og Eremitasjen i Camaldoli er to steder som du virkelig må besøke under turen. De gir en perfekt reiserute for en to-dagers tur med bilen i Toscana. Oppdag italiensk arv og det praktfulle landskapet i Toscana i ditt eget tempo med en leiebil i Poppi.

  Spisesteder i Poppi

  Finn din nye favorittrett blandt de mange restauranter og isbarer i den landlige landsbyen Poppi. Mingle med lokalbefolkningen og nyt fantastiske retter med håndlaget pasta. Prøv den spesielle ølen brygget i lokalene til Atlantic Oil restaurant. Restauranten ligger inne en gammel bilgarasje og er svært populær både blant lokalbefolkningen og turister på grunn av sin trendy, men uformelle atmosfære.

  I Osteria il Porto du kan smake på saftige biffer fra det lokale markedet, og du vil også finne vilt på menyen. Til dessert bør du definitivt prøve iskrem på Gelateria Paradice. Som en anbefaling for en kort pause foreslår vi Bar Vittoria . Her kan du nyte den fineste italienske espresso laget av dyktige håndverkere. Ristorante del resort | Tre Baroni ved foten av åsene i Camaldoli tilbyr en moderne vri på klassiske toskanske retter og vil garantert være et høydepunkt oå din road trip til Poppi.

  Overnattingstips i Poppi

  Spesielt populært i Poppi; familiedrevne hotellrestauranter er spesielt innbydende på grunn av deres familievennlige karakter. I mangfoldet av botilbud, bør du ikke ha noen problemer med å finne et sted å bo som svarer til din smak og ditt reisebudsjett. Fra koselige B & B til svært luksuriøse hotellrom, har Poppi noe som passer for alle. Parc Hotel har elegante rom med egen balkong og et vakkert basseng. Grunnet dens optimale beliggenhet i sentrum av byen kan du nyte den flotte utsikten over elven Arno. Hotellet San Lorenzo ligger rett under Castle Poppi . Her kan du slappe av i den private hagen eller på helsesenteret på hotellet. I badstuen finner du en rekke fysioterapibehandlinger. Hvis du ønsker å dra inn til sentrum raskt og enkelt, anbefaler vi et rom på Hotel-Restaurant Casentino eller Hotel Torri , som er et billigere alternativ, som ligger rett i sentrum av Poppi.   Fantastiske hoteller venter på deg utenfor sentrum også! For eksempel på Resort Hotel Borgo kan du nyte den fantastiske utsikten over byen og den omkringliggende naturen. Hotellets rom er elegant innredet og utstråler smaken av gamle Italia. Locanda dei Baroni ligger innenfor Casentino Forest National Park, og vil sikkert bli en uforglemmelig opplevelse.


  Nyttig reiseinformasjon om Italia

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Italia
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Italia

  Amalfikysten Lazio Sabina Sicilia
  Stelvio Passet Toscana Veneto