Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  ROAD TRIP PÅ SICILIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Road Trip Sicilia: Catania til Messina

  Kjør langs den vakre kystveien og lær om middelhavents mytologi, kultur, maukultur og se sjarmerende landsbyer på reisen. Vår road trip på østkysten av Sicilia bringer deg nærmere land og folk enn du noensinne hadde kunnet komme gjennom turguider.

  Hent din leiebil på Catania lufthavn og start en unik reise som vil få deg til å glemme hverdagens rutiner. Se fødestedet til gresk mytologi i Catania og omgivelsene langs Cyclopskysten. I det 8. århundre f.Kr. mente de greske innbyggerne i Naxos at de enøyde gigantener Cyclopsene levde på øya Sicilia, derav navnet

  Den største aktive vulkanen i Europa; Etna tårner over denne vakre øya . Ta et matlagingskurs i Taormina, eller slapp av på den pittoreske stranden Isola Bella. Oppdag den unike arkitekturen, påvirket av ulike kulturer, i og rundt Messina. En leiebil på Sicilia med Auto Europe vil gjøre deg i stand til å få mest mulig ut av ferien og til å delta i spennende aktiviteter og se unike attraksjoner under din road trip på Sicilia. Auto Europe har satt sammen en enkel guide for din biltur på Sicilia. En rekke interessante byer og steder å besøke er anbefalt for dagsturer. Her finner du de beste aktivitetene og attraksjonene på østkysten av øya. Selvfølgelig er planen her for å inspirere deg - det er ikke satt i stein, og du kan besøke byene i ditt eget tempo. Oppdag de hemmelige stedene og severdighetene på denne vakre øya. Vi guider deg til de riktige stedene på langtur i Sicilia.

  Route Avstand Reisetid
  Catania til Fjellet Etna 34 km 57 minutter
  Fjellet Etna til Taormina 54 km 1 time 4 minutter
  Taormina til Messina 52 km 39 minutter
  Total: 140 km 2 timer 41 minutter

  Dag 1: Catania og Cyclopsekysten

  Road Trip Catania, Italia Road Trip Catania, Italia

  Catania er en hyggelig by på østkysten av Sicilia. Det ligger mellom Messina i nord og Syracuse i sør. Reisende kan få oppleve den beste utsikten de noen gang har sett i sitt liv. Den nest største byen i Sicilia har en rik historie og har vært vitne til mange kriger og mye ødeleggelse. Hovedårsaken til den hyppige ødeleggelsen er fortsatt den aktive vulkanen Etna. Likevel er Catania en sjarmerende kystby som har mye å tilby til fastboende og turister.

  Verdt å oppleve i Catania

  Det er mange spennende ting å gjøre med din leiebil i Catania og de omkringliggende landsbyer. I gresk mytologi er kystlinjen rundt Catania kalt kysten av Cyclops. Dette skyldes den greske fortiden i byen. For de gamle grekerne var Cyclops en rase av enøyde kjemper som jaktet på mennesker og dyr. Forhistoriske Catania var hjem til elefanter og mammuter. De gamle grekerne fant disse hodeskallene, holdt dem feilaktig for monstre og overleverte denne historien til oss.

  Vi anbefaler å besøke byens museer for å bli bedre kjent med historien til Sicilia. Videre, sørg for å besøke rådhuset i Catania. Det ligger like ved Castello Ursino, og ble bygget i det 13. århundre for herskeren Fredrik II. Egentlig var dette slottet bygget nær kysten med utsikt over havet, men vulkanen Etna har vært aktiv gjennom århundrene; Vulkanutbrudd, lavafontener, jordskjelv og seismisk aktivitet førte Castello lenger og lenger inn i byen.

  Selv utenfor den vakre byen Catania, er det mange interessante steder å besøke. De beste stedene utenfor byen er de små byene Aci Trezza og Acireale, som er lett å nå med en leiebil fra Catania. Turen fra Catania til Aci Trezza tilbyr en unik utsikt over den steinete kysten og små havner med en rekke båter. Nær kysten av Aci Trezza er det flere små øyer. Blant annet øya Cyclops (Isole Ciclopi på italiensk). Legenden sier at Odyssevs og hans ledsagere ble angrepet i løpet av sin lange reise av Cyclopsen Polyfemos som spiste dem én etter én. Men Odysseus klarte å rømme etter at han blindet Cyclops Polyfemos. I raseri over sin blindhet, kastet Polyfemos stein mot Ulysses, men han klarte ikke å treffe ham. Til denne dag gir disse steinene kysten sitt navn. Ved dykking eller snorkling kan du oppdage den vakre undervannsverdenen på kysten av Catania og samtidig komme bort fra det travle kjas og mas. Ulike båtturer er også sterkt anbefalt. Et utvalg av motorbåter, yachter, eller skip med glassgulv tilbyr turer derdu kan beundre de forskjellige arter Middelhavsfisk. En road trip i Catania vil garantert ta deg gjennom de vakreste delene av denne regionen.

  Hvis du gjør en stopp i Acireale under din road trip, bør du definitivt besøke Piazza Duomo, der den magiske Peterskirken ligger. For en litt mer variert aktivitet, sørg for å besøke sjokoladebutikken Chocostore. Denne lille butikken selger sjokolade i alle former du kan forestille deg; Sjokoladedrikke, sjokoladebabylotion, høye hæler og klokker laget av sjokolade. For naturelskere anbefaler vi parkene Villa Belvedere og Parco delle Terme, samt naturreservatet La Timpa. Herfra kan du beundre det joniske hav.

  Spisesteder i Catania

  Den sicilianske matkulturen er påvirket av ulike kulturer og matlaging. Disse inkluderer arabisk, italiensk og spansk mat. Grunnleggende siciliansk mat består av pasta, tomatsaus og sesongens grønnsaker med lokale ingredienser som chili, oliven, pinjekjerner, kapers og fersk sjømat. Selv om hver restaurant i området har sin egen sjarm, har vi tatt oss bryet med å velge ut de beste. Disse er vist i listen nedenfor. Den stilfulle interiøret i Dom Mimi er preget av en blanding av rustikk og moderne stil. Denne restauranten er kjent for gode cocktails og velsmakende retter som pasta med pistasjenøtter. Videre tilbyr restauranten også glutenfri mat. Nord for byen, borte fra turistgatene, finner du Al Tortellino. Restauranten tilbyr raske, smakfulle og rimelige måltider som kvalitetspasta, panini og pizza. Hosteria de Panda tilbyr sine besøkende sjømat i en svært vennlig og hyggelig atmosfære.

  For en rask matbit eller kaffe, er kafeen Solarie , som ligger i sentrum av Aci Trezza det perfekte valget. Fastboende og turister elsker de lave prisene og iskremen. Il Moro de Trezza er kjent for sitt brede utvalg av fersk fisk og sjømat, fra sverdfisk til blekksprut. Sammen med den fantastiske maten, vil du ha en vakker utsikt over havet og havnen. Dette er et fantastisk sted for en romantisk og elegant middag på en varm sommerkveld. En unik matopplevelse er garantert på Etimue i Acireale. Denne puben, hvis stil er inspirert av rockelegender, tilbyr et bredt utvalg av øl, cocktails og ulike paninier, salater og forretter. Levende musikk spilles på mange kvelder i løpet av uken, og det lar deg fordype deg i det sicilianske natteliv. Vico Proiette er en nydelig dekorert restaurant i Acireale med en flott gårdsplass. Den serverer pasta, kjøtt, fisk - og sjømat. Siden det ligger midt i byen, er det ypperlig for en avslappet middag. Hvis du har lyst på en rask matbit, men ikke ønsker å spare på kvaliteten, dra til Il Rosticcere. Middelhavsretter er svært populær blant lokale innbyggere. Oppdag denne fantastiske regionen med en leiebil på Sicilia.

  Overnattingstips i Catania

  Catanias sjarm føles også på de ulike hotellene. Sicilia er svært populær blant turister og følgelig er det mange hoteller i alle prisklasser. De fem-stjerners hotellet Romano har en liten privat park i den sørlige delen av Catania og regnes som en oase for gjestene. Reisende på et budsjett kan velge det lille Garden Hotel . Dette firestjerners hotellet er et fantastisk sted å lade batteriene.

  Grand Hotel Excelsior ligger midt i hjertet av Catania. Hotellet definert av luksus, og har også sin egen siciliansk restaurant. Den stilige NH Bellini, som ligger i kjøpesenteret i Catania, er perfekt for reisende som verdsetter en sentral beliggenhet. I umiddelbar nærhet er det mange store turistattraksjoner. Gratis parkering, en variert frokost og vennlige personalet gjør ditt opphold til en fornøyelse.

  En av våre favorittsteder i Sicilia er La Ville. De nylig renoverte rommene er romslige og utstyrt med antikke møbler og vakre tapeter, stilige kunstverk og antikviteter. Dette hotellet vil definitivt ta deg tilbake til en annen tidsalder.

  Neste stopp: 57 minutter


  Dag 2: Fjellet Etna

  Road Trip Etna, Italia Road Trip Etna, Italia

  Den andre dagen av din road trip tar deg til den fortsatt aktive vulkanen Etna. Det er den største aktive vulkanen i Europa og det høyeste fjellet i Italia foruten Alpene. En gammel gresk legende forteller at den store, fryktinngytende monsteret Typhon bekjempet Zevs på fjellet. Siden den gang har Zevs 'sinne blitt holdt ansvarlig for den pågående aktiviteten til vulkanen.

  Den første registrerte utbruddet av vulkanen fant sted i antikkens Hellas. Vulkanen har spydd røyk og askeskyer siden den gang. På din road trip til Etna, vil du se interessante steder avhengig av hvilken side du kommer til fjellet. Kommer du fra Catania, er den enkleste måten kjøre mot Nicolosi. Videre kan du fortsette litt nord, og ta avkjørsel fra byen Zafferana Etnea til fjellet.

  Parkering ved Etna:

  Dalstasjonen Rifugio Sapienza er det perfekte sted å parkere bilen for så lite som fire euro for hele dagen. Ved Hotel Cosaro, kan du la bilen din stå gratis. Herfra kan du bruke kabelvogn for å komme enda nærmere de mange kratere over vulkanen. Vær oppmerksom på at enkelte turer er sterkt avhengig av vær og kondisjon. En gåtur tar deg til til grottene i vulkanen. Om vinteren tibys vintersport i enkelte områder. Besøket til Etna er et absolutt must for alle feriegjester på Sicilia.

  Spisesteder i nærheten av Etna:

  Selv om de kulinariske mulighetene er begrenset nær Etna, er det fortsatt en håndfull gode restauranter. De små byene rundt fjellet har rikelig med gode restauranter. Det spesielle med de mange landsbyene er den unike utsikten over vulkanen. I Milo finner du Restaurant Da Rinuccio som tilbyr en spektakulær utsikt samt ost, kjøtt og pastaretter. Videre er det et bredt utvalg av lokale viner, samt iskrem. Menyen er bare på italiensk og porsjonene er sjenerøse.

  Den rustikke restauranten L'Osteria del Siciliano i Nicolosi tilbyr tradisjonelle sicilianske retter med et meget stort utvalg av internasjonale viner. Du kan bestille klassiske retter som pasta, fisk eller sjømat. For deg som ønsker grillmat, pizza eller biff, er L'Orlando Furioso i Nicolosi er det beste valget. På Zafferana s Ristorante Il Castello di Bacco vil du ha en fantastisk utsikt mens du spiser i en høyde av 600 meter over havet. Rettene er litt dyrere enn i andre restauranter, men du får suverene delikatesser i retur. Trattoria Ardichetto er absolutt verdt et besøk. Maten smaker godt og er svært tradisjonell. Interiøret er moderne og prisene moderate.

  Overnattingstips ved Fjellet Etna:

  De fleste besøkende bor i Taormina eller Catania og kjører leiebil til Etna. Hotel Corsaro ligger i nærheten av vulkanen, og har enkle, elegante rom, og tilbyr en romslig spa, sauna og jacuzzi. Hvis du synes det er ubehagelig å bo så nær en aktiv vulkan, er det en rekke alternativer for innkvartering i omkringliggende byer og landsbyer som Airone Wellness Hotel i Zafferana Etnea. Dette luksuriøse hotellet tilbyr et komplett velværeområde med alle fordeler som du kan forestille deg. Hotellets svømmebasseng ligger i en park og er omgitt av kastanjetrær. I det 19. århundre ble Hotel Villa Dorata bygget, og siden da har det blitt ombygd flere ganger, men har aldri mistet sin unike sjarm. De antikke møblene og den sicilianske restauranten vil gjøre ditt opphold til en fornøyelse. Hotel Alle Pendici kombinerer tradisjon og modernitet som ingen andre hoteller. B & B Dimora dell'Etna har lyse og fargerike rom som er omgitt av frukttrær. Hvert rom er oppkalt etter en frukt. Den sicilianske Hotellet tilbyr innkvartering med utsikt over havet eller vulkanen Etna.

  Neste stopp: 1 timer 4 minutter


  Dag 3: Taormina

  Road Trip Taormina, Italia Road Trip Taormina, Italia

  Vår reise fortsetter til Taormina, en liten sjarmerende by som ligger direkte mellom Messina og Catania. Den ligger ca 656 fot over Det joniske hav ved siden av Monte Tuaro. Selv om det er lite, har Taormina alltid vært viktig for sicilianerne og eksisterte i antikken og under Romerriket. Til denne dag strømmer mange turister og besøkende til. Uforsk byen med en leiebil i Taormina.

  Verdt å oppleve i Taormina:

  Den viktigste attraksjonen å besøke på din road trip til Taormina er et gresk teater. Dette gamle teateret inspirerer alle kulturinteresserte som krysser øya. Det er det nest største teateret på den italienske øya. Konserter, operaer og teaterforestillinger foregår her. Liker du å lage mat? Ta matlagingskurs på Il Nettuno. Dette kurset vil vise deg hemmelighetene bak Siciliansk matlaging og hvordan du kan gjenkjenne ferske og gode råvarer på et av de lokale markedene. Dette kurset er utført av erfarne og profesjonelle kokker og er perfekt for deg som er glad i å lage mat.

  Besøk Castelmola Castle som ligger like utenfor byen. Eventyrlystne reisende kan vandre langs de krevende rutene rundt slottsveggene og nyte den flotte utsikten derfra. For de som ikke liker lange og bratte ruter, kan slottet lett nås med leiebil i Taormina. En vei fører deg direkte til Taormina slott. Du kan parkere bilen beleilig på en av de offentlige parkeringsplassene bare noen få minutter fra ruinene. Norm slott, bygget i middelalderen, har 360-graders panoramautsikt over fjellene. Etter en omfattende restaurering har slottet, som er omgitt av vakker natur, har fått nesten samme glans som i gamle dager, og er et must for alle turister. Denne aktiviteten er ikke bare attraktiv på grunn av det gamle slottet, men også på grunn av den vakre naturen det er omgitt av.

  Isola Bella, italiensk for en vakker øy, er et lite naturreservat som kan nås med en liten landstripe. Siden 1990 har holmen vært en del av Sicilia. Selv om øya er svært liten, har det en viktig historisk bakgrunn. I 1860 ble den donert av kong Ferdinand til byen Taormina. Men øyen ble kjøpt av en kvinne ved navn Trevlyan, som bygget et lite hus og plantet noen eksotiske planter på øya. De etterfølgende eiere ble tvunget til å selge huset på en auksjon.

  Spisesteder i Taormina:

  I den vakre byen Taormina, er det rundt 80 forskjellige restauranter. Prisene og menyer på de fleste kan sees fra utsiden, og vil gjøre deg sulten på et øyeblikk. Utvalget av retter varierer fra pizza, pasta og sjømat til utrolig deilige salater og antipasti. Da Cristina ligger sentralt, og er kjent for generøse og rimelige måltider. Interiøret er litt gammeldags, men likevel svært innbydende. Her vil du finne den beste Arancini (dyp-stekte, fylte risballer) på Sicilia. For et mer eksklusivt restaurantbesøk, anbefaler vi Cinqe Archi. For de som alltid har drømt om perfekt tilberedte måltider, er dette stedet hvor dine drømmer vil gå i oppfyllelse. Puben On the Road er alt annet enn en vanlig pub. Et bredt spekter av vanlige og eksotiske burgere, samt typiske italienske spesialiteter gjør denne puben svært populær. Den uformelle og avslappede atmosfæren gjør puben til det perfekte stedet å koble av etter en lang dag.

  Lido La Caravella Club ligger på stranden, og tilbyr sicilianske delikatesser, samt gode sjømatretter. Slapp av i salongen med en cocktail eller brus og ta en dukkert i Middelhavet. Den fargerike innredningen på DiBi er like innbydende som drinkene de serverer. Det er det perfekte stedet å slappe av litt før eller etter å ha utforsket omgivelsene i Taormina, og for å ta en rask og billig matbit. Denne baren har gratis Wi-Fi og en innbydende atmosfære samt perfekte burgere og pølser, veldig populær blant lokalbefolkningen. Den gode maten vil styrke deg til reisen videre på road trip i Taormina. Caffe Bar Turrisi er stiplet med symboler for fruktbarhet - Tre statuer og fallos fontener. Innredningen tar litt tid å bli vant til, men det er fortsatt smakfullt.

  Overnattingstips i Taormina:

  Denne sjarmerende byen ligger rett ved kysten, og er derfor perfekt for en strandferie. Noen av de beste hotellene finner du her. Ora Resort Baia Azzurra tilbyr sine gjester en fantastisk utsikt over havet og ligger i sentrum av kysten av Mazzaro. Dette flotte hotellet med moderate priser tilbyr avgiftsfri parkering og en rikholdig frokost, perfekt for din road trip på Sicilia.

  Hotel Isabella ligger midt i hjertet av Taormina, og alle de travle deler av byen er innen gangavstand. Herfra kan du raskt nå de omkringliggende restauranter, barer, nattklubber og butikker. Selv om hotellet ligger sentralt, har det en rolig og behagelig atmosfære. Hvis du ønsker å bo rett utenfor Taormina, har vakre Hotel Alexander et utmerket pris-ytelse-forhold. Hotellet ligger bare ti minutters gange fra stranden. De vennlige eierne av hotellet tar fantastisk hånd om sine gjester. På Baia Taormina Grand Palace bor du bokstavelig talt i øverste etasje. Det ligger på en kupert side på klippene med utsikt over havet. Om sommeren kan gjestene knapt velge hvor de skal gå og svømme ettersom det er så mange muligheter. Ett alternativ vil være en privat rullesteinstrand. Baia Toarmina Grand Palace har en romantisk, avslappet og behagelig atmosfære. Herfra kan du enkelt besøke byen Taormina med din leiebil. Selv om byen er liten, har den luksuriøse hoteller, som La Plage Resort eller Belmond Villa Sant'Andrea.

  Neste stopp: 39 minutter


  Dag 4: Messina

  Road Trip Messina, Italia Road Trip Messina, Italia

  Byen Messina ligger i nord-øst for Sicilia. Denne historiske byen har alltid vært plaget av borgerkrig, naturkatastrofer, svartedauden eller andre alvorlige hendelser. Men i dag er det en stor havneby, som er kjent for sin fantastiske arkitektur, god vin, og sitron og oliventrær. Du vil oppleve dette selv på road trip i Messina.

  Messina ligger rett ved kysten av Det joniske hav, og bading i bukta er ikke ufarlig. I gresk mytologi får sjøormen Charybdis skylden for den rastløse vannet. Legenden sier at monsteret suger vann tre ganger om dagen for så å spre det ut i luften. Hvis skipene blir tatt mens dette skjer, kan ikke engang Poseidon redde dem. Den andre monsteret som pleide å bo i denne bukten er Scylla. Det hadde overkroppen av en kvinne og underkroppen besto av seks hunder.

  Verdt å oppleve i Messina:

  Under turen med leiebil i Messina, bør du ikke gå glipp av katedralen med samme navn, sterkt skadet under jordskjelvet i 1783 og 1908 og under andre verdenskrig. I dag er den fullstendig restaurert og en magnet som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Mange historisk viktige personer som Konrad IV, kongen av Tyskland og Sicilia i det 13. århundre har blitt gravlagt her. Du kan også se Orions fontene i nærheten av katedralen i Messina. Denne renessansefontenen ble laget av en av Michelangelos lærlinger. I gresk historie er Orion ansett som en stor jeger og grunnleggeren av byen Messina. Kunstelskere må vie et besøk til museet Galleria d'Arte Contemporanea di Messina og dets høydepunkter - malerier fra middelalderen og renessansekunst over 14 rom. Det er også hjemmet til mange gjenstander fra lokale kunstnere.

  Spisesteder i Messina:

  Den tredje største byen på Sicilia er også en kulinarisk perle. Kokkene i Messina er kjent for sine kaker og paier. Reisende på diett bør droppe denne i noen få dager, overalt rundt deg vil det være godbiter som venter på å bli smakt på.

  I Ruggeri serverer utmerket mat på en vakker og nyskapende måte. Spesielt bemerkelsesverdig er stekt svinekjøtt. Retter på den daglige menyen består av kun de ferskeste ingredienser, så pass på å be din servitør om en anbefaling. På besøk på Vecchio Borgo kan du velge fra ferske råvarer som kjøttpålegg, ost, olivenolje, pickles eller eddik, og panini som deretter tilberedes foran deg. Om kvelden kan du nyte en aperitiff eller en cocktail i baren Samuel. Denne baren ligger i hjertet av byen, kun få meter fra katedralen og havnen.

  Interiøret på Pietro Quattro er en blanding av fortid og moderne. Denne elegante restauranten serverer eksotiske retter som couscous med fisk eller melonmousse. På Amici Miei kan du unne deg deilige fiskeretter og sjømat. Det er bare en håndfull bord, så vi oppfordrer deg til å reservere på forhånd.

  Overnattingstips i Messina:

  I Messina er det noen fine måter å tilbringe natten på. Enten ved havnen i Messina, på kysten eller i sentrum av byen, det er overnatting tilgjengelig for ethvert budsjett. NH Royal er en flott fire-stjerners hotell, og ligger bare noen få meter fra handlegatene i Messina. Den har store og romslige rom, en rikholdig frokostbuffét og et bredt utvalg av butikker, restauranter, barer og klubber i nærheten. The Guest House Residence har enkelt innredde, men moderne, romslige og innbydende rom. For litt mer fred og ro, anbefaler vi det litt avsidesliggende La Mia Valle . Ferieanlegget er omgitt av natur, og tilbyr reisende en avslappet og rolig atmosfære. Den stilige Apart Kalaskiso er flott for unge par eller familier, og har en meget sentral beliggenhet.

  Din uforglemmelige road trip på Sicilia

  Hvis du planlegger road tripen ved hjelp av denne veiledningen, kan vi garantere deg en tur full av herlige minner fra øya. Selv om øya ikke er stor, er østkysten pepret med fantastiske inntrykk og kulinariske og arkitektoniske høydepunkter. Ikke vent, bestill din leiebil på Sicilia!

  Etter vår rute

  Hvis du etter denne road tripen på Sicilia fortsatt ikke er klar til å avslutte ferien, er det mange alternativer for deg å fortsette turen. Ta for eksempel en mer vestlig rute til vulkanen Etna. Før du når Catania igjen, vil du kjøre gjennom byene Randazzo, Maletto og Bronte. På den andre enden av øya, er det noen vakre byer som Syracuse, Palermo, Agrigento, Cefalu eller Stromboli. For de som ønsker å se mer av Italia, ta en ferge til det italienske fastlandet og fortsett reisen gjennom Bella Italia!


  Nyttig reiseinformasjon om Italia

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Italia
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Italia

  Amalfikysten Lazio Sabina Stelvio Passet
  Toscana Veneto