Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  ROAD TRIP I SØR-TYROL

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Sør-Tyrol Road Trip: Fra Bolzano til Livigno

  Gjør deg klar for en praktfull utsikt over Alpene på road trip i Sør-Tyrol! Oppdag regionens sanne skjønnhet og opplev Alpene som aldri før på denne helt spesielle bilturen gjennom Sør-Tyrol.

  Vår rute begynner med fjell og vakre veier for deg og din leiebil i Sør-Tyrol. Besøk spennende museer, kunstgallerier og ukentlige markeder. Beundre vinmarker og de snøhvite Alpene du vil passere på veien, og ikke glem å gjøre et stopp i den vakre landsbyen Merano. Dra deretter til Italias høyeste fjellovergang, Stelviopasset.

  Auto Europe har satt sammen en rekke tips for din road trip, slik at du kan være sikker på at du ikke går glipp av noen av de beste severdighetene. Vår rute er lagt opp på en slik måte at du bør ha nok tid på hvert reisemål å kunne reise i ditt eget tempo og nyte hvert sted. I hvilken rekkefølge du besøker våre anbefalte reisemål er selvfølgelig opp til deg - det er så mye å se og gjøre i Sør-Tyrol at våre tips bør bare fungere som en rettesnor og ikke en strengt program. Som mobilitetsspesialist for ferien, ønsker vi å tilby deg de beste biler for din road trip i Sør-Tyrol .

  Route Avstand Reisetid
  Bolzano til Stelviopasset 104 km 2 timer 12 minutter
  Stelviopasset til Bormio 20.4 km 31 minutter
  Bormio til Livigno 32.6 km 54 minutter
  Lago di Livigno 13.8 km 22 minutter
  Total: 170.8 km 3 timer 58 minutter

  Dag 1: Bolzano

  Road Trip Bolzano, Italia Road Trip Bolzano, Italia

  Verdt å oppleve i Bolzano

  ed ankomst til Bolzano flyplass vil du allerede være omgitt av Alpene. Foruten det fantastiske omkringliggende landskapet er  Bolzano er hjemmet til dusinvis av fantastiske museer og en rekke musikkfestivaler. Besøk det arkeologiske museet og se den berømte mumien av ismannen Ötzi, eller se en opera, ballett eller musikal på en av de lokale teatrene. Du kan også reise rundt blandt de historiske severdigheter som Runkelstein slott, Dominikanerkirken eller Maretsch Castle, eller kjøpesentre og italienske motebutikker.

  Ikke gå glipp av den fantastiske utsikten, tusenvis av meter over havet på Renon taubanen. I desember kan du besøke de vakre julemarkedene. Du kan oppleve den sjarmerende beliggenheten og atmosfæren i Bolzano med letthet ved å bestille en rimelig leiebil i Bolzano fra Auto Europe!

  Spisesteder i Bolzano

  Byen byr på et stort utvalg av forskjellige kulinariske opplevelser. Fra kinesisk hurtigmat til gourmetrestauranter, er det noe for enhver smak og budsjett. Mat fra Bolzano er i hovedsak en blanding av italiensk, østerrisk og tysk mat. Snackbarer tilby tyske pølser, og andre spesialiteter kan nytes på tyrolske restauranter. Sørg for å besøke et av de store pizzarestaurantene som for eksempel Spizzico, hvor du kan nyte en rask lunsj. Kresne foodies bør prøve Zur Kaiser med sine kjendiskokker.

  Uteserveringer og vinbarer er svært populære i Bolzano, og man kan ofte også nyte et deilig og rimelig måltid på en av disse etablissementene. Forsterbrau, Hopfen & Co og Paulaner Stuben er gode eksempler, for å nevne noen. I tillegg til barer og uteserveringer, kan du nyte Bolzanos natteliv på klubber som Halle28 og Miro.

  Overnattingstips i Bolzano

  Reiselivsnæringen er godt etablert i Bolzano og den omkringliggende regionen. Det er derfor ingen overraskelse at overnatting tilbys på ethvert prisnivå og tilsvarende besøkendes behov. Citta di Bolzano Stad, som ligger midt i sentrum av byen, og tilbyr god kvalitet til en rimelig pris er et av de beste alternativene for reisende. Det fire-stjerners Garden Premstaller er også et alternativ, og rimelig priset for servicenivået. Fra hotellet kan du lett nå alle de viktigste severdighetene i byen. Det luksuriøse Parkhotel Laurin er perfekt for gjester med kresen smak. Hotellet ligger i den historiske delen av byen, der det er omgitt av en vakker park. Rommene i Hotel Greif ble utformet av lokale kunstnere. Dette fire-stjerners hotellet tilbyr også gjestene uvanlig interiør og god service. Alle disse alternativene er flotte steder å samle krefter etter din road trip til Bolzano!

  Neste stopp: 2 timer 12 minutter


  Dag 2: Stelviopasset

  Road Trip Stelviopasset, Italia Road Trip Stelviopasset, Italia

  Verdt å oppleve nærheten av Stelviopasset

  Test grensene for din bil eller en luksusbil under kjøreturen gjennom krappe kurver i Stelviopasset, eller ta det med ro og nyt den fantastiske utsikten over dalen som du får fra med en leiebil i Stelvio.

  Ta en pause fra din road trip i Stelviopasset og stopp i en av de små landsbyene for en pause. Mange morsomme aktiviteter tilbys i denne regionen: i sommer kan du gå fotturer eller campe, eller leie truger om vinteren og utforske fjellene. Du kan også oppleve den lengste akebakken du noen gang vil prøve - nesten 3 km skrekkblandet fryd!

  Avslutt en dag med moro og aktiviteter med varm drikke i en jacuzzi på en av regionens spas. Du vil raskt skjønne hvorfor denne regionen er en av de mest populære i de italienske Alpene.

  Spisesteder nærheten av Stelviopasset

  I denne regionen er det også fantastiske steder å nyte litt god mat. Lokale pizzeriaer, for eksempel Pizzeria Cafe Panorama eller Pizza Point er gode valg. Eurobar Prad er et flott sted å avslutte dagen. Vi anbefaler også at du prøver den lokale baksten på Cafe am Platzl eller Niederl Astor & Co. De lokale eplestrudeler må du ikke gå glipp av!

  Ditt første stopp i retning av Stelviopasset er tilstøtende landsbyen Gomagio. Dette fredelige reisemålet er hjem til mange familiedrevne, innbydende restauranter. Hotel-Restaurant Gallia, for eksempel, serverer typiske tyrolske spesialiteter i en elegant atmosfære. Når du kjører videre sørover til Solda, vil du være i stand til å prøve yak biff, en av de unike rettene på den hyppig oppdaterte menyen på Restaurant Yak und Yeti. Dette er et spesielt populært locale blant fjellklatrere, som bringer med seg spennende historier fra de italienske alpene.

  Overnattingstips nærheten av Stelviopasset

  Eventyrlige bondegårder, flotte leiligheter og hytter i fjellet er populære steder å tilbringe natten i Stelviopasset Nasjonalpark. Uansett hvor du velger å bo, er du sikker på å føle deg hjertelig velkommen. Familieeide innkvarteringer inkluderer Gasthof Waldruhe og Pension Trushof. Vi ønsker også å anbefale Hotel Alpina og Nives. Den førstnevnte ligger i Solda, rett ved siden av veien til vintersportsløypene. For et snev av luksus, prøv Zentral eller Garden Park Hotel.

  Denne regionen er et flott reisemål for vintersport, men også verdt å reise til i sommermånedene. Du kan besøke slottene i regionen, eller gjøre idrett som fotturer, terrengsykling, eller bare kjøre leiebilen din gjennom de fantastiske rutene i fjellet.

  Et opphold på en av gårdene i Stelviopasset er én ting du ikke bør gå glipp av, men sørg for at du bestiller ditt opphold i god tid. Dette er spesielt viktig når du bestiller for skisesongen! Med en rimelig leiebil fra Auto Europe har du ikke noe problem å nå din destinasjon uansett hvor den er!

  Neste stopp: 31 minutter


  Dag 3: Bormio

  Road Trip Bormio, Italia Road Trip Bormio, Italia

  Verdt å oppleve i Bormio

  Når du kjører mot sør over Stelviopasset, kommer du til den hyggelige byen Bormio, som ligger på den sørlige grensen av Stelviopasset nasjonalpark i Lombardia. Naturlige varme kilder er hovedattraksjonen på denne nesten ukjente destinasjonen. Her kan du slappe av og lade batteriene med et varmt bad. Bestill en massasje på en av de lokale spa etter en travel dag i bakken på et av Bormios skisteder. Familier bør prøve skøyter på Palaghiaccio, leie truger, eller besøke en av byens museer. Bormio Civic Museum viser besøkende gjenstander fra middelalderen, og naturhistorisk museum vil gi deg interessante detaljer om dannelsen og utviklingen av Alpene.

  Bormio er ikke bare et mål for vintersport-fans, men tilbyr besøkende mye å se og gjøre i sommermånedene også. Gå tur og oppdag de vakre skoger og daler i Lombardia. Bormio er også en flott golf-destinasjon. Modige og eventyrlystne besøkende bør teste nervene ved å ta en downhill sykkeltur, hvor du kan beundre den fantastiske utsikten i pausene. Camping i Stelviopasset Nasjonalpark er selvsagt bedre alternativ til et hotellopphold for ekte naturelskere.

  Bormio er en sjarmerende, men livlig destinasjon å besøke, og dens beliggenhet nær Stelviopasset National Park gir reisende muligheten til å komme nær det vakre landskapet i Alpene. Bestill en leiebil med Auto Europe for å være fleksibel og mobil på road trip til Bormio.

  Spisesteder i Bormio

  De fleste lokale spesialiteter i Bormio ganske solide. Det er et godt utvalg av gode restauranter hvor du kan spise etter en aktiv og begivenhetsrik dag. Restauranten Mary and Co, som ligger midt i sentrum av byen, er stedet for lokale retter. Al Filo tilbyr en komfortabel og hjertevarmende atmosfære, og menyen består av både lokal og internasjonal mat. De beste pizzaer i regionen kan bli funnet på Chalet La Rocca, og for virkelig autentisk italiensk mat, dra til Agriturismo Rini, som også tilbyr et stort utvalg av lokale og importerte viner. Ristorante Rezia er svært populær blant lokalbefolkningen på grunn av sine italienske retter, spesielt den fantastiske pastaen. Bormio er ganske populær blant foodies, også takket være sitt brede utvalg av high-end restauranter. Topplasseringen gis Luca Chef Le Prive. På denne luksuriøse restauranten vil du finne ekstravagante og vakkert tilberedte retter som gir ordet gourmet en ny definisjon. Eller for en helt unik opplevelse, besøk Heaven 3000. Navnet allerede gir bort en overraskelse: restauranten ligger nesten 10 000 fot over havet! Heaven 3000 kan nås med taubanen fra Cima Bianca eller Valbella, og lar deg nyte den imponerende utsikten mens du spiser.

  Overnattingstips i Bormio

  Bormio er økende i popularitet som feriemål for besøkende fra alle verdenshjørner. Derfor er det mange former for overnatting som tilbys, med noe som passer for enhver stil og lommebok. Det tre-stjerners hotellet Nazionale tilbyr muligheten for et hyggelig opphold i sentrum av byen. En buss går mellom hotellet og ulike skiheiser. For et opphold enda nærmere til skibakkene, prøv Hotel Funivia. Den hyggelige og rustikke atmosfæren gjør dette hotellet til et utmerket valg. Gjestene kan også dra nytte av hotellets egen restaurant, Wi-Fi, og dens beliggenhet rett ved foten av Bormios skibakker. Hotel Piccolo Mondo er et flott alternativ for rimelig overnatting, og Hotel La Genzinella tilbyr spesialtilbud på skipass til barn og familier.

  De berømte varme kildene i Bagni Vecchi og Bagni Nuo er det perfekte stedet å glemme dine bekymringer og gi etter for fullstendig avslapning. Det luksuriøse fem-stjerners hotellet Termie Bagni di Bormio tilbyr sine gjester en av de beste spa i hele regionen. Overnatt på dette ekstravagante hotellet, eller bare tilbring en herlig dag på spa. De naturlige dampbadstuene, flotte bad, og bassenger med fantastisk panoramautsikt gjør spaet verdt et besøk med din leiebil i Bormio.

  Bormio er det perfekte reisemål for å komme nær naturen. Nyt den vidunderlige naturen og fantastisk overnatting på turen.

  Neste stopp: 54 minutter


  Dag 4: Livigno

  Road Trip Livigno, Italia Road Trip Livigno, Italia

  Verdt å oppleve i Livigno

  Så snart du kommer til Livigno, kjent som Italias "Lille Tibet", vil du føle freden i denne lille byen. Du vil bli mottatt av den vennlige lokalbefolkningen og være omgitt av trendy butikker og fantastiske aktiviteter hele året. Det er mye du ikke bør gå glipp av på din road trip til Livigno. Ta en sykkeltur rundt den magiske Lago di Livigno sjøen, eller en terrengsykkeltur på Mottolino Fun fjellet. Vandre langs de nydelige skogsstier og nyt panorama landskapet, eller velg et mer avslappet rute og ta taubanen fra sentrum av byen.

  De kalde månedene forvandler Livigno til et snødekket vinterland. Vintersportsentusiaster kan virkelig utfolde seg her. Prøv noe nytt og besøk Centro Italiano Sleddog Husky Village, hvor du kan se ekte sledehunder og kjøre en tur. Deretter kan dfu ta en pause fra spenningen og samle krefter på Aquagranda Wellness Park. Dette premiumspaet i Livigno er en ferie for sansene. Livigno tilbyr også Besøkende gode shoppingmuligheter med 250 utsalgssteder.

  Den vakre regionen rundt Livigno er godt egnet for korte turer i de italienske alpene. Gi deg selv et par dager for å bli kjent med byen, ta en tur til Lago di Livigno, eller organiser en dagstur til Sveits. Alt dette og mer er mulig med en rimelig leiebil i Livigno fra Auto Europe.

  Spisesteder i Livigno

  Det er et stort utvalg av gastronomispesialister i Livigno. De fleste restauranter er familiedrevet og tilbyr typiske italienske og lokale retter. En av våre favoritter er Restaurant Berghütte, som ligger rett ved siden av skiheisen Carosello 3000. Kundene blir møtt av en stor buffet og utsikt over dalen. Tea del Vidal tilbyr god musikk og en vennlig atmosfære for en topp after-ski opplevelse. Nattlivet i Livigno er, selvfølgelig, mer stille enn i større byer, men festglade kan fortsatt feire til langt på natt på Club Cielo.

  Bivio Cantina, som ligger på hotellet med samme navn, er en av de beste restaurantene i hele regionen, og imponerer gjestene med sine deilige kjøttretter, fersk fisk, og veldig stort utvalg av vin. For å spise på Ristorante Pepe Nero, må man bestille på forhånd, men innsatsen er vel verdt det.

  Overnattingstips i Livigno

  Det er ikke vanskelig å finne en plass å bo i Livigno. Utfordringen er heller å velge mellom mengden av alternativer. Fra vanlige hotell, B & B og feriehus til leiligheter, det er noe for ethvert budsjett. I sentrum av byen vil vi anbefale familieforetaket Hotel Sporting eller Hotel Piccolo Tibet. På begge disse hotellene vil du få mest mulig ut av pengene dine, og både sentrum av byen og skiheisene er i nærheten. Hotel Nevada er et godt valg for reisende som ønsker å bo i regionen litt lenger. De mest krevende gjestene vil kunne leie en hytte. Chalet Beatrice eller Park Chalet Village er verdt en titt.

  Selvfølgelig, finner du også luksuriøse feriesteder i Livigno. Bivio Hotel er et godt valg. Skiheisene kan nås raskt herfra, og det er en utendørs jacuzzi samt en rekke spa-behandlinger som tilbys. Det fire-stjerners hotell Baita Montana er et familievennlig hotell med svært hyggelig personale. Rommene er svært romslige og komfortable. Andre fasiliteter inkluderer en restaurant, moderne spa, sauna og dampbad.

  Neste stopp: 22 minutter


  Nyttig reiseinformasjon om Italia

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Italia
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Italia

  Amalfikysten Lazio Sabina Sicilia
  Toscana Veneto