Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I CATANIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Catania til beste priser

  Catania er den nest største byen på Sicilia, og ligger vakkert til ved foten av Europas største vulkan, Etna. Vulkanutrudd og jordskjelv har gjort at Catania har vært gjenoppbygget flere ganger, og som et resultat er det store variasjoner i både arkitektur og landskap. Sent på 1600 tallet ble Catania rammet av katastofer. Vulkanen Etna hadde utbrudd i 1669 og skapte store skader, kort tid etter; i 1693 ble byen rammmet av jordskjelv. Byen Catania reiste seg fra ruinene, med fluktveier og tilfluktsrom. Vakre palass og kirker ble bygget i den svarte, vulkanske steinen som lå igjen etter Etnas utbrudd. Catania har mye mer å by på enn arkitektur og en spennende historie, byen har et yrende natteliv og vakre strender. Vi anbefaler et besøk til de to markedene som holdes hver morgen mandag til lørdag i Catania. Det er et livlig marked der det selges mat og klær ved Via Etna og et stort fiskemarked ved Piazza del Duomo. Piazza del Duomo er også det perfekte stedet å begynne med å utforske Catania til fots, ettersom det er veldig sentralt i byen. Med en leiebil i Catania fra Auto Europe kan du kan lett ta deg fra Piazza del Duomo, til stranden og de 30 kilometerne til vulkanen Etna, og du er sikker på at du ikke vil gå glipp av noe. Dersom du ankommer Sicilia via Comiso flyplass kan du selvfølgelig hente din leiebil på flyplassen.

  Trafikk

  Veiene i Catania er for det meste brede og gode å kjøre på, men det er også mange enveiskjørte gater, så pass på at du leser skiltingen godt. Det kan være veldig nyttig å ha med GPS. Kjørestilen er litt mer aggressiv i Catania enn i Norge så følg godt med på trafikken. I Catania er det best å ikke la verdisaker ligge i bilen. Pass opp for scootere ettersom disse ofte kjører innimellom bilene og til og med passerer på fortauene i Catanias smale gater. Med bilutleie fra Auto Europe gir vi deg hjelp til å finne den perfekte leiebilen for å kjøre i Catania. 

  Parkering

  Mange hoteller tilbyr parkering, noen av dem gratis. Det er også mange gratis parkeringsplasser ved togstasjonen som ligger på via San Girolamo. En GPS er å anbefale når du skal parkere på gaten slik at du kan finne parkering i blå sone til en lavere pris enn resten av gateparkeringen i Catania. Ved det berømte fiskemarkedet ved Piazza del Duomo er det blå sone i gaten Monsignor Ventimiglia.

  Geografisk informasjon

  Catania har et varmt klima og ligger mellom vulkanen Etna og det joniske hav. Hele provinsen har en rik flora på grunn av det vulkanske landskapet. Catania ligger i samme tidssone som Norge. Fra Catania er det 96 km til Messina, 229 km til Palermo og 53 km til Taormina. Catania ligger 48 km fra Etna. Catania er et flott utgangspunkt for en road trip på Sicilia med hele familien.

  Catania Flyplass

  Catania International Flyplass
  Offisielt navn: Catania-Vincenzo Bellini Airport (Catania Fonatarossa Airport)
  Ligger 6,4 km fra Catania.
  Adresse: Via Fontanarossa, 95121 Catania CT, Italy
  Hjemmeside: www.aeroporto.catania.it
  Telefon: +39 095 723 9111

  Offentlig Transport

  Tog
  Du kan kjøpe togbillett og finne ruter på Trentalias hjemmesider. Det er veldig viktig at du stempler billetten din i en av de oransje boksene før påstigning.

  Buss
  Du finner busser nær jernbanestasjonen. Oransje busser kjører lokalt, mens blå busser kjører mellom byer. Bussene korresponderer ikke alltid så ta deg god tid på å planlegge hvor du skal. Vær obs på at å reise med buss til småbyer kan være vanskelig da rutene ofte er sporadiske.

  Taxi
  Hvis du skal ta taxi, husk å fastsette rute og pris før du går inni bilen. Taxier er lette å finne ved Piazza del Duomo, togstasjonen og på flyplassen.

  Ferge
  I Catania kan du ta ferge til blandt annet Napoli eller Malta.

  Nyttige Linker

  Turistinformasjon Catania

  Leiebil fra Catania Flyplass